Rekao sam gore da to svjedoče na desetine videa. Šta je ovo na galeriji auta iza ovog vojnika?

https://www.youtube.com/watch?v=RK1CjB3xPMk
Rekao sam gore da to svjedoče na desetine videa. Šta je ovo na galeriji auta iza ovog vojnika?

Hvala Bogu, dokumentovano, nije montirano, lijepo porucuju, ne zelimo da zivimo pod njihovom vlascu ...skupljac_zeljeza wrote: ↑04/07/2023 14:40Što nisu Jovo Divjak, Dragan Vikić, Bogić Bogićević.....imali nečistu savjest pa bili zabrinuti za bezbjednost? Po snimcima sa YT dok je trajala bježanija, ono i nije bilo za glavnog grada države. Novinar ih pita, a oni prepričavaju guslarske pjesme. Vade mrtve iz groblja, čupaju stolariju i parket i pale te stanove. Kasnije će te stanove dobro unovčiti.
Sefe ocito nisi dobar s datumimaHaris.ba wrote: ↑04/07/2023 15:26Cupanje prozora je bilo specijalitet na zgradama. Ali, bilo je toga i na privatnim kucama. Na kraju, njihova kuca. Moze cupati.
Eno, imas snimak. Negdje na Dobrinji cini mi se. Snopovi naslaganih stokova prozora. Hej, radijatore za toplane nosali.
Zavisi od perioda. Prestanak sukoba je bio krajem 11.1995. Reintegracija je bila oko 02.1996. Tako, da naci se na ledini u nekim zimskim mjesecima ne vjerujem da je lijepo u tim mjesecima. Ali, mi i zvuci malo vjerovatnije.
Jesi o politici pričao sa njima?mirota wrote: ↑04/07/2023 13:05pa hvala, msm da nisam los, bar tako kazu koji me znaju...a ovde smo da razmijenimo misljenja, svakako...100 drugara imam drugih vjera i nacija, vala nikad nikakve probleme nismo imali, i ja kad odem u Mostar, Sarajevo, oni kad dodju u Trebinje, Beograd... jedan je zivot, i treba ga zivjeti bez mrznje i uzivati...konektovan wrote: ↑04/07/2023 12:09 Mirota nije los lik uopste,..ali kao i vecina Srba, pod velikim uticajem propagande, pise to sto pise..![]()
![]()
![]()
![]()
doslovce sve 100% tacnocitroen xm wrote: ↑04/07/2023 17:00 Pa nisu čupali prozore i vrata da bi demolirali svoje već zato što nisu znali gdje idu, šta ih čeka... Lokično je da je lakše preživjeti ako u drugom gradu nađeš tuđu ruševinu pa je pokrpiš sa svojim prozorom, nego bez igdje ičega. Kaže neko primitivizam što su prenosili kosti mrtvih i da ti ljudi nisu za grada, a ti ljudi živjeli generacijama u gradu za razliku od mnogih koji sada glume građane...
I ne pišem ovo samo za Srbe, pišem za sve Srbe, Bošnjake, Hrvate... Lako je stvari posmatrati kroz 2003. godinu. Nije isto 2003. i 1996., ma nije isto ni 1998. i 1996. godina. Trebalo je stisnuti muda ba biti Srbin u većinski Bošnjačkom mjestu ili biti Bošnjak u većinski Srpskom mjestu druže moj. Dok je krv još ključala, dok se strasti nisu smirile, dok su pred očima mnogih još bila tjela pokojnika njihovih najmilijih.
Drugo je sada kada je raja relaksirana i kada sve funkcioniše gotovo pa savršeno normalno. Na stranu laprdanja političara i pisanja po forumima, ljudi žive normalno.
Meni što braća Srbi nisu odnijeli prije reintegracije, to su dovršila braća Bošnjaci poslije reintegracije.DaysleepeR wrote: ↑04/07/2023 15:54 Sve se čupalo i nosilo, i kablovi iz zidova.
Komplet fabriku bicikala prenijeli na livadu u Lukavicu, jos stoji na ledini.
Jes ba, čekaju razularene četničke horde ispred haustora, ove sa mahramama odma' odvajaju u stranu.
Zvanican prestanak ratnog u FBiH je u 23.12.1995.Truba wrote: ↑04/07/2023 16:40Sefe ocito nisi dobar s datumimaHaris.ba wrote: ↑04/07/2023 15:26
Cupanje prozora je bilo specijalitet na zgradama. Ali, bilo je toga i na privatnim kucama. Na kraju, njihova kuca. Moze cupati.
Eno, imas snimak. Negdje na Dobrinji cini mi se. Snopovi naslaganih stokova prozora. Hej, radijatore za toplane nosali.
Zavisi od perioda. Prestanak sukoba je bio krajem 11.1995. Reintegracija je bila oko 02.1996. Tako, da naci se na ledini u nekim zimskim mjesecima ne vjerujem da je lijepo u tim mjesecima. Ali, mi i zvuci malo vjerovatnije.
Oruzje je utihnulo 13.10.1995
Znam dobro jer sam se 24.10. Vratio u sarajevo
Reintegracija je bila u martu...gledali smo palezi na grbavici s prozora skole
Tocan datum reintegracije ne znam jer mi nije predstavljala nista bitno...
meni braca Srbi pokrali u ratu vikendicu, duboko u pozadini, ali slatko je ukrasti...
Pa ako ima izbora naravno da ce ostati prijavljen u Sarajevu zbog zdravstvenog, skole za djecu....Mrvice_ba wrote: ↑04/07/2023 20:36 Ma gdje ce koljaci u partizane, sta ti je, znas kakva je piva u majstoru za pivo. Braca srbi, kvaris im spiku.
U istočnom Sarajevu nijedan Bošnjak nije prijavljen, na sandučić ne stavljaju ime, nema džamije, ne smiješ na parkingu okaciti zastavicu BiH, ne smiješ glasno ilahiju pustiti...
Istočno Sarajevo je do Rogatice...ima i bošnjaka i džamijaMrvice_ba wrote: ↑04/07/2023 20:36 Ma gdje ce koljaci u partizane, sta ti je, znas kakva je piva u majstoru za pivo. Braca srbi, kvaris im spiku.
U istočnom Sarajevu nijedan Bošnjak nije prijavljen, na sandučić ne stavljaju ime, nema džamije, ne smiješ na parkingu okaciti zastavicu BiH, ne smiješ glasno ilahiju pustiti...