Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Juka Jebach wrote: ↑04/07/2023 08:46
i to je sve na cijenu na koju oni procjene vozilo koliko znam
Ne ako imaš validnu fakturu i ako je vrijednost vozila na njoj u skladu s realnošću.
Naravno, ako ti neko za auto od 10000€ napravi fakturu na 6000€ plus još sa izjavom prodavača da je auto preferencijalnog EU porijekla, onda će da provjere i da te rebnu momački.
Nudi mi se auto ispod cijene..Passat GTE karavan..hibrid, benzin struja
2018-to godiste..55.000 presao
Na struju moze preci 40-ak km..sto meni odgovara za dnevne potrebe gradske voznje
Moze se puniti kod kuce na obicnu uticnicu
Nema nijedan na piku da uporedim cijenu..al najjeftiniji takav na mobile u njemackoj je oko 25.000 eura
Meni se nudi za 45.000 plus da ga odradim kroz kompenzaciju u periodu od 2-3 godine
Znas li ista oko tog auta..mislim da je i Golf GTE na taj fazon isti
Za keš ne bih nikad uzeo to nego bi ganjao Audija npr..al nekako mi ovo dobro zvuci da propustim..kroz posao da ga odradim
Al je fazon sto em ne znam nista oko takvih auta..em nemam koga ni pitat
Al da je nov, nov je jebote
Nesto mi pricaju o kocionom sistemu da je totalno drugaciji zbog tog punjenja baterije prilikom kocenja..i da je to skupo ko saam vrag kad se mijenja
Ima li vas da vozate hibride a da nisu novi
Ja bih razmislio još 45k je ouno para.
Ipak kupuješ 5 godina star hibrid, možda odradi stint kod tebe bez greške a možda bateriju budeš morao mjenjati za velike pare.
Kako se pokazao ovaj toyotin turbak,..1.2 pouzdanost, odrzavanje??
Po performansama je inferioran u poredjenju sa evropskim, ali...eto, imace dobru cijenu.
konektovan wrote: ↑04/07/2023 12:47
Po performansama je inferioran u poredjenju sa evropskim, ali...eto, imace dobru cijenu.
Znas da je inferioran ali ne znas nista ostalo, ti i tvoje citanje brosure
10 ks slabiji europwjac brzi do 100 km/h,..sa 59 kg vise,..nema se tu sta vise pricati. Plus vise obrtnog,..ali eto, zazmirio boh na to ako je ok motor u smislu odrzavanja, potrosnje...
Ja imam taj motor od 115 ks u službenoj Corolli i zadovoljan sam perfomansama, dosta je agilan, dobro se vozi i dolazi u kombinaciji sa 6-brzinskim mjenjačem. Za održavanje ne znam šta bih ti rekao, tek je 26 000 na satu.
Ja imam taj motor od 115 ks u službenoj Corolli i zadovoljan sam perfomansama, dosta je agilan, dobro se vozi i dolazi u kombinaciji sa 6-brzinskim mjenjačem. Za održavanje ne znam šta bih ti rekao, tek je 26 000 na satu.
Ma mislio sam na cijene servisa u ovlastenom, svakako je auto u garanciji....je li deracina ili je "normala" donekle..?!
Ma mislio sam na cijene servisa u ovlastenom, svakako je auto u garanciji....je li deracina ili je "normala" donekle..?!
I to nemam pojma, firmi se fakturiše, moje je da taj dan dovučem auto i popijem kafu
Ma nema tu neke deracine ako mijenjas ulje i filtere. Mislim da je sve to u par deka. Racunaj 250-350 mali servis vjerovatno ako ne ide neko zahtjevno ulje i ako nema filter goriva. Il pitas lika sto prodaje koliko je plstio, sto ti je pouzdanija informacija od nagadjanja
10 ks slabiji europwjac brzi do 100 km/h,..sa 59 kg vise,..nema se tu sta vise pricati. Plus vise obrtnog,..ali eto, zazmirio boh na to ako je ok motor u smislu odrzavanja, potrosnje...
Kao sto sam rekao citac brosura, i jos pri tome los.
Ti podaci 0-100 mogu biti plus/minus 1 sekundu od stvarnosti i ne znace nista za direktno poredjenje.
I obrtni moment citas samo max spicu a ne sta je dalje na 3-4-5 hiljade obrtaja.
Ti podaci 0-100 mogu biti plus/minus 1 sekundu od stvarnosti i ne znace nista za direktno poredjenje.
I obrtni moment citas samo max spicu a ne sta je dalje na 3-4-5 hiljade obrtaja.
Idi bolan vozaj atmosfersku mazdu....i uzivaj, sto se bavis kompleksnim pitanjima za tebe?!
Idi bolan vozaj atmosfersku mazdu....i uzivaj, sto se bavis kompleksnim pitanjima za tebe?!
Uzmi francuza ili svabu sa tri klipa zivota ti, ko bi te preslusao da uzmes japanca i crkne ti sijalica.
Mislim da je nedavno bila akcija na kojoj je bio još jeftiniji, negdje nešto iznad 30 hiljada KM, sa nekim manjim motorom, ovim novim benzincem, mislim da nije 1,4, prije bih rekao 1,2 ili čak 1,0 ne sjećam se više.
Gledali ga mi kao opciju, šta ja znam, nije loše auto, dosta moderno i futuristički djeluje, ali nemoj očekivati čuda od prostora unutra...
Ono što me je začudilo, je da Hyundai nema garanciju mobilnosti za cijelu Europu, kao većina proizvođača, već samo iz nekog razloga pokriva BiH i susjedne zemlje. Grancija je dobra, mislim 5 godina bez ograničenja kilometara ili tako nešto, uglavnom sjećam se da je bila solidna, jedino smetala ova pokrivenost.
U odnosu na sadašnje cijene, mislim da je realitivno ok ponuda, ima taj blagi šmek malog SUV-a, ali meni u tom cjenovnog rangu, ozbiljno igra i Škoda Scala, pa mislim i da Seat Arona, staje u tu neku cijenu do 35 hiljada KM.
Vjerujem da ima standardnu i dobru kvalitetu i pouzdanost koju donosi Hyundai.
Kolega kupio prosle godine. 1.2 sa 84 KS, mislim da je bio 31 000. Do sad je presao manje od 10k. Auto cudno izgleda, kako s vana , tako i iznutra. Mislim da je bolje kupiti blizanca Stonica.