Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tap3ah75

#18526 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Hvala
A koliko članova porodice mogu spojiti na UNIFI?
Tj koliko uređaja
DON_eARL

#18527 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

tap3ah75 wrote: 04/07/2023 13:01 Hvala
Tj koliko uređaja
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... itenja.pdf

Image
Telemach

#18528 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 04/07/2023 13:01 Hvala
Tj koliko uređaja
Pozdrav @tap3ah75,
Možete registrovati do 5 uređaja za pristup UniFi mreži. Uređajima možete upravljati putem Moj Telemach portala. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tap3ah75

#18529 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Pošto nema opcija tnx na forumu ... hvala Don a i vama
Telemach

#18530 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 04/07/2023 14:11 Pošto nema opcija tnx na forumu ... hvala Don a i vama
Pozdrav @tap3ah75,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
aida25

#18531 Re: Telemach BH

Post by aida25 »

fusion_ba wrote: 04/07/2023 10:12
aida25 wrote: 04/07/2023 04:03 Pozdrav, da li moze neko samo da stavi link od ove prethodne verzije eon smart tv apk, otkako koristim ovu zadnju 8.0 uzasno mi stopa slika na tv, i prije je bilo tako ali daleko manje, hvala ako ko postavi. Samo da kazem da sam instalirala stariju verziju, nema potrebe da postavlja iko ovdje link.
https://m.apkpure.com/eon-tv/com.ug.eon ... /43701-APK
Hvala.
epik

#18532 Re: Telemach BH

Post by epik »

Daljinski za D3 poceo da steka, kako zamjeniti, je li se kupuje...moze li se poruciti postom... ili zamjena... ???
Telemach

#18533 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

epik wrote: 07/07/2023 12:34 Daljinski za D3 poceo da steka, kako zamjeniti, je li se kupuje...moze li se poruciti postom... ili zamjena... ???
Pozdrav @epik,
Ukoliko ste pritisnuli D3/STB dugme i promijenili baterije, a poteškoće su i dalje prisutne, daljinski upravljač možete besplatno zamijeniti u najbližoj Telemach poslovnici, ukoliko isti nije fizički oštećen, uz donošenje postojećeg D3 daljinskog upravljača i ličnu kartu na uvid. Daljinski upravljač Vam također možemo poslati poštom na kućnu adresu uz jednokratnu naplatu od 15 KM na iznos sljedećeg Telemach računa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
epik

#18534 Re: Telemach BH

Post by epik »

Telemach wrote: 07/07/2023 12:41
epik wrote: 07/07/2023 12:34 Daljinski za D3 poceo da steka, kako zamjeniti, je li se kupuje...moze li se poruciti postom... ili zamjena... ???
Pozdrav @epik,
Ukoliko ste pritisnuli D3/STB dugme i promijenili baterije, a poteškoće su i dalje prisutne, daljinski upravljač možete besplatno zamijeniti u najbližoj Telemach poslovnici, ukoliko isti nije fizički oštećen, uz donošenje postojećeg D3 daljinskog upravljača i ličnu kartu na uvid. Daljinski upravljač Vam također možemo poslati poštom na kućnu adresu uz jednokratnu naplatu od 15 KM na iznos sljedećeg Telemach računa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hvala.
Telemach

#18535 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

epik wrote: 07/07/2023 14:40 Hvala.
Pozdrav @epik,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
bratomo_96

#18536 Re: Telemach BH

Post by bratomo_96 »

Imam problem ljudi sa internetom ponovo, dolazio je momak korigovao je signal us i ds sad je u normali, ali ponovo mi prekida internet. Otvara mi stranice po minutu nekad nece nikako. Isto kao voda na slaufu bukvalno kao da neko stisne mlaz i pusti isto mi se desava sa wifijem i kablom isto tako. Evo vec 7. Dan mislio sam da ce se samo rijesit ali ipak ne. Sta se desava? Ima li neko neki prijedlog? Razumijem se oko rutera i kablova nisam mutav sve je povezano kako treba ali ovo vise ovakocmi kopa zivce
Telemach

#18537 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bratomo_96 wrote: 07/07/2023 18:18 Imam problem ljudi sa internetom ponovo, dolazio je momak korigovao je signal us i ds sad je u normali, ali ponovo mi prekida internet. Otvara mi stranice po minutu nekad nece nikako. Isto kao voda na slaufu bukvalno kao da neko stisne mlaz i pusti isto mi se desava sa wifijem i kablom isto tako. Evo vec 7. Dan mislio sam da ce se samo rijesit ali ipak ne. Sta se desava? Ima li neko neki prijedlog? Razumijem se oko rutera i kablova nisam mutav sve je povezano kako treba ali ovo vise ovakocmi kopa zivce
Pozdrav @bratomo_96,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge i dostavili Vam povratne informacije.
bratomo_96

#18538 Re: Telemach BH

Post by bratomo_96 »

Telemach wrote: 07/07/2023 20:38
bratomo_96 wrote: 07/07/2023 18:18 Imam problem ljudi sa internetom ponovo, dolazio je momak korigovao je signal us i ds sad je u normali, ali ponovo mi prekida internet. Otvara mi stranice po minutu nekad nece nikako. Isto kao voda na slaufu bukvalno kao da neko stisne mlaz i pusti isto mi se desava sa wifijem i kablom isto tako. Evo vec 7. Dan mislio sam da ce se samo rijesit ali ipak ne. Sta se desava? Ima li neko neki prijedlog? Razumijem se oko rutera i kablova nisam mutav sve je povezano kako treba ali ovo vise ovakocmi kopa zivce
Pozdrav @bratomo_96,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge i dostavili Vam povratne informacije.
Poslao sam vam
Telemach

#18539 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bratomo_96 wrote: 07/07/2023 21:18 Poslao sam vam
Pozdrav @bratomo_96,
Hvala Vam na dostavljenim podacima. Dostavili smo Vam odgovor u inbox.
semirsar

#18540 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

Telemach wrote: 08/07/2023 09:22 Pozdrav...
Hvala Vam...
Image

Image

Pozdrav @Telemach
kao sto vidite iz prilozenih slika datumi sve govore... pa se sad pitam, dokle smo?
Za tako banalan problem vi i dalje trazite nekog Einsteina da vam napise formulu, pa ondak ce se traziti neko ko bi vam je implementirao u aplikaciju, pa ondak ce se... fakat ne kontam?
kupili ste licencu MotoGP, ali se nadam da vam to nece uspjeti i sa F1... ma kupite i za F1, briga me, ima sasvim dovoljno aplikacija koje podrzavaju vracanje programa unazad a i snimanje istog na USB stick, tako da budne Image siguran sam da necete osjetiti jednog korisnika manje Image
Telemach

#18541 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

semirsar wrote: 08/07/2023 19:46 Pozdrav @Telemach
kao sto vidite iz prilozenih slika datumi sve govore... pa se sad pitam, dokle smo?
Za tako banalan problem vi i dalje trazite nekog Einsteina da vam napise formulu, pa ondak ce se traziti neko ko bi vam je implementirao u aplikaciju, pa ondak ce se... fakat ne kontam?
kupili ste licencu MotoGP, ali se nadam da vam to nece uspjeti i sa F1... ma kupite i za F1, briga me, ima sasvim dovoljno aplikacija koje podrzavaju vracanje programa unazad a i snimanje istog na USB stick, tako da budne Image siguran sam da necete osjetiti jednog korisnika manje
Pozdrav @semirsar,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. U ovom trenutku ne raspolažemo sa povratnim informacijama kada će mogućnost odabira jezika zvuka i titla biti omogućena putem EON Smart TV aplikacije i EON OTT box uređaja, s obzirom da razvoj EON TV aplikacije vrši kompanija United Cloud, te se EON TV aplikacija aktivno koristi u okviru ponude 9 operatera United Grupe i dostupna je za različita tržišta. S obzirom da ne postoji velika potražnja implementacije navedene funkcionalnosti u okviru ponude drugih operatera u drugim državama gdje je dostupan jedan zvanični jezik zvuka i titla na TV kanalima, u ovom trenutku ne možemo precizirati kada i da li će navedena funkcionalnosti biti dostupna korisnicima EON TV usluge u Bosni i Hercegovini. Trenutno su svi sadržaji dostupni sa hrvatskim jezikom zvuka i titla, te Vas molimo za razumijevanje.
dzeko1

#18542 Re: Telemach BH

Post by dzeko1 »

Moze li se eon aplikacija instalirati na Xiaomi mi tv stick ili Xiaomi mi box s?
kakaljin

#18543 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 08/07/2023 19:52
semirsar wrote: 08/07/2023 19:46 Pozdrav @Telemach
kupili ste licencu MotoGP, ali se nadam da vam to nece uspjeti i sa F1... ma kupite i za F1, briga me, ima sasvim dovoljno aplikacija koje podrzavaju vracanje programa unazad a i snimanje istog na USB stick, tako da budne Image siguran sam da necete osjetiti jednog korisnika manje
Pozdrav @semirsar,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. U ovom trenutku ne raspolažemo sa povratnim informacijama kada će mogućnost odabira jezika zvuka i titla biti omogućena putem EON Smart TV aplikacije i EON OTT box uređaja, s obzirom da razvoj EON TV aplikacije vrši kompanija United Cloud, te se EON TV aplikacija aktivno koristi u okviru ponude 9 operatera United Grupe i dostupna je za različita tržišta. S obzirom da ne postoji velika potražnja implementacije navedene funkcionalnosti u okviru ponude drugih operatera u drugim državama gdje je dostupan jedan zvanični jezik zvuka i titla na TV kanalima, u ovom trenutku ne možemo precizirati kada i da li će navedena funkcionalnosti biti dostupna korisnicima EON TV usluge u Bosni i Hercegovini. Trenutno su svi sadržaji dostupni sa hrvatskim jezikom zvuka i titla, te Vas molimo za razumijevanje.
BiH je specificno trziste gdje se ravnopravno govore tri jezika Bosanski/Hrvatski/Srpski, tako da morate voditi racuna o korisnicima da jer sve ovo vec imate u Hrvatskoj su serveri na Hrvatskom, u Srbiji su na Srpskom, tako da za BiH ne trebate nista novo uvoditi samo napravite pristup da korisnici u BiH izaberu jezik koji vec imate u Vasem sistemu jer kao sto kazete to sve radi jedna firma United Cloud. Sva sreca pa Vam korisnici ne traze da sve jos imate i na Bosanskim jeziku, sta bi tek onda bilo. Vi to sve imate samo trebate dozvoliti korisnicima u BiH da biraju to, sto je najmanji problem od svega.
Hakiz

#18544 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

kakaljin wrote: 08/07/2023 22:52
Telemach wrote: 08/07/2023 19:52
Pozdrav @semirsar,
BiH je specificno trziste gdje se ravnopravno govore tri jezika Bosanski/Hrvatski/Srpski, tako da morate voditi racuna o korisnicima da jer sve ovo vec imate u Hrvatskoj su serveri na Hrvatskom, u Srbiji su na Srpskom, tako da za BiH ne trebate nista novo uvoditi samo napravite pristup da korisnici u BiH izaberu jezik koji vec imate u Vasem sistemu jer kao sto kazete to sve radi jedna firma United Cloud. Sva sreca pa Vam korisnici ne traze da sve jos imate i na Bosanskim jeziku, sta bi tek onda bilo. Vi to sve imate samo trebate dozvoliti korisnicima u BiH da biraju to, sto je najmanji problem od svega.
Sve trče.
Telemach

#18545 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dzeko1 wrote: 08/07/2023 22:27 Moze li se eon aplikacija instalirati na Xiaomi mi tv stick ili Xiaomi mi box s?
Pozdrav @dzeko,
EON TV aplikaciju možete instalirati na mobilni uređaj, tablet, te pristupiti istoj putem računara, laptopa ili Smart TV uređaja. Android TV box i stick uređaji nisu zvanično podržani za rad EON TV aplikacije, te za navedene uređaje nismo u mogućnosti pružati podršku ukoliko postoje poteškoće u radu EON TV aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach

#18546 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 08/07/2023 22:52 BiH je specificno trziste gdje se ravnopravno govore tri jezika Bosanski/Hrvatski/Srpski, tako da morate voditi racuna o korisnicima da jer sve ovo vec imate u Hrvatskoj su serveri na Hrvatskom, u Srbiji su na Srpskom, tako da za BiH ne trebate nista novo uvoditi samo napravite pristup da korisnici u BiH izaberu jezik koji vec imate u Vasem sistemu jer kao sto kazete to sve radi jedna firma United Cloud. Sva sreca pa Vam korisnici ne traze da sve jos imate i na Bosanskim jeziku, sta bi tek onda bilo. Vi to sve imate samo trebate dozvoliti korisnicima u BiH da biraju to, sto je najmanji problem od svega.
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isto ćemo proslijediti kolegama iz kompanije United Cloud koji su zaduženi za razvoj EON TV platforme. Ukoliko dođe do promjene, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
kakotakonikako

#18547 Re: Telemach BH

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote: 09/07/2023 09:03
kakaljin wrote: 08/07/2023 22:52 BiH je specificno trziste gdje se ravnopravno govore tri jezika Bosanski/Hrvatski/Srpski, tako da morate voditi racuna o korisnicima da jer sve ovo vec imate u Hrvatskoj su serveri na Hrvatskom, u Srbiji su na Srpskom, tako da za BiH ne trebate nista novo uvoditi samo napravite pristup da korisnici u BiH izaberu jezik koji vec imate u Vasem sistemu jer kao sto kazete to sve radi jedna firma United Cloud. Sva sreca pa Vam korisnici ne traze da sve jos imate i na Bosanskim jeziku, sta bi tek onda bilo. Vi to sve imate samo trebate dozvoliti korisnicima u BiH da biraju to, sto je najmanji problem od svega.
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isto ćemo proslijediti kolegama iz kompanije United Cloud koji su zaduženi za razvoj EON TV platforme. Ukoliko dođe do promjene, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Pozdrav Telemach, lijepo je sto ce te prijedlog proslijediti, ali bi puno bolje i svrsishodnije bilo da se zalozite da oni to i naprave, jer to traze korisnici vasih usluga. I ne mali broj.
Telemach

#18548 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakotakonikako wrote: 09/07/2023 09:20 Pozdrav Telemach, lijepo je sto ce te prijedlog proslijediti, ali bi puno bolje i svrsishodnije bilo da se zalozite da oni to i naprave, jer to traze korisnici vasih usluga. I ne mali broj.
Pozdrav @kakotakonikako,
Kolege iz kompanije United Cloud su upoznate sa velikom potražnjom implementacije navedene funkcionalnosti od strane korisnika u Bosni i Hercegovini, međutim nismo u mogućnosti utjecati kada i da li će navedena funkcionalnosti biti implementirana u okviru EON TV platforme. Molimo za razumijevanje.
clicks

#18549 Re: Telemach BH

Post by clicks »

Imam već neko vrijeme problema sa ruterom. Često puca konekcija i ne radi mi jedan-dva ethernet utora. Nekad davno sam na pijaci kupio telemach ruter EPC3940L. Ruter je nov i ima 5Ghz mrežu pa sam htio da zamjenim.
Da li vi možete daljinski da ga programirate da ima mrežu preko serijskog broja i sl. (ja sam spajao koax ali vjerovatno treba nešto uraditi)?
Telemach

#18550 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

clicks wrote: 09/07/2023 14:54 Imam već neko vrijeme problema sa ruterom. Često puca konekcija i ne radi mi jedan-dva ethernet utora. Nekad davno sam na pijaci kupio telemach ruter EPC3940L. Ruter je nov i ima 5Ghz mrežu pa sam htio da zamjenim.
Da li vi možete daljinski da ga programirate da ima mrežu preko serijskog broja i sl. (ja sam spajao koax ali vjerovatno treba nešto uraditi)?
Pozdrav @clicks,
Od kompanije Telemach na korištenje dobijate jedan modem, te nije moguće koristiti više različitih modema u okviru jednog Ugovora. S obzirom da se nalazite u posjedu modem uređaja, isti nije moguće aktivirati niti koristiti na Telemach kablovskoj mreži, jer uređaj nije izdat od strane kompanije Telemach na korištenje. Na modem koji Vam je dodjeljen na korištenje možete priključiti dodatni router ili WiFi Mesh uređaj i na taj način proširiti domet LAN i WiFi mreža. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Post Reply