Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28876 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JoseMujica »

Silo
TV Series
2023–
TV-MA

https://www.imdb.com/title/tt14688458/

pogledah u dahu prve 4 epizode....mlogo dobro :thumbup:
yoda82

#28877 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by yoda82 »

JoseMujica wrote: 03/07/2023 11:57 Silo
TV Series
2023–
TV-MA

Meni je nekako razvučena. Mislim ok je serija, ali su komotno mogli uraditzi 6 epizoda mjesto 10. Zadnja je dobra.
JoseMujica

#28878 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JoseMujica »

yoda82 wrote: 03/07/2023 14:34
JoseMujica wrote: 03/07/2023 11:57 Silo
TV Series
2023–
TV-MA

Meni je nekako razvučena. Mislim ok je serija, ali su komotno mogli uraditzi 6 epizoda mjesto 10. Zadnja je dobra.
to je čest problem mnogih serija da imaju 2-3 epizode viška...tako je bilo i sa svakom sezonom true Detective...haj vidiću kako će ovo ići...jbga tek sam prve 4 epizode pogledao
karanana

#28879 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

JoseMujica wrote: 03/07/2023 14:40
yoda82 wrote: 03/07/2023 14:34

to je čest problem mnogih serija da imaju 2-3 epizode viška...tako je bilo i sa svakom sezonom true Detective...haj vidiću kako će ovo ići...jbga tek sam prve 4 epizode pogledao
pa dobro, ako su ti prve 4 legle tempom, onda ce i ostatak. jer je zadnja polovina sezone bolja. mada meni i dalje ima 7/10.
swanfilter

#28881 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by swanfilter »

Irska serija KIN. Meni odlicna.

Ima i likova iz GoT ...
JoseMujica

#28882 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JoseMujica »

karanana wrote: 03/07/2023 14:47
JoseMujica wrote: 03/07/2023 14:40

pa dobro, ako su ti prve 4 legle tempom, onda ce i ostatak. jer je zadnja polovina sezone bolja. mada meni i dalje ima 7/10.
sve odlično do ep. 7. tu stvari postaju baš trivijalne i amaterske :roll:
travar

#28884 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by travar »

"Silo" sam odgađao jer kontam još jedna teen drama upakovana u King-ovo okruženje...sad jedva čekam drugu sezonu :mrgreen:
chakany

#28885 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chakany »

Normal People

Vidim da se spominjala Normal People na prethodnim stranicama. Meni super serija, baš sam je danas završio. Počeo u subotu, evo danas završio sa posljednjom dvanaestom epizodom. Super mi je što je mini-serija, ima svoj kraj, a ne gledaš serije i ono nikad kraja sa epizodama i sezonama, pa onda je odluče i otkazati :lol:
Super mi je serija, mješavina svega i svačega. Emocije, ljubav, drama, gubitak dragih ljudi, ljubavni brodolomi, suočavanja sa depresijom, ma baš svega ima. Ovo dvoje glavnih su mi bili odlični, pogotovo ona, nekako mi je ona imala težu ulogu u seriji od njega.
Od mene definitivno preporuka.
karanana

#28886 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Evo svrsih succesion. Pa ne znam, solidna, ali pred kraj zadnja sezona pa mozda i ranije, na momente dosadna. Samo se vrte. Nakon odredjenog vremena i psovke i romanove sale i toalet humor ciji sam fan, i to postaje dosadno i iritantno. Kraj takodjer nije suvise bombastican ali ni sam sada nemam ideju kako bi ga napravio.
Omiljeni karakter.....pa nema ih, sve zamrzis. Ken ispade donekle najposteniji, ali eto mozda mi je tom bio solidan karakter.
n+1

#28887 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by n+1 »

I da li bi preporučio gledanje? :D
karanana

#28888 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

n+1 wrote: 08/07/2023 16:02 I da li bi preporučio gledanje? :D
Bih, ali ono sto se kaze, nije za svakoga i vidim razlog odustajanja.
Tamo-vamo, drz-ne daj, povuci-potegni.....dosade.
dassa

#28889 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dassa »

Image

Jury Duty je odlican.

Svi su glumci na fiktivnom sudjenju osim jednog koji misli da je sve stvarno. Odlican mockumentary.

https://www.imdb.com/title/tt22074164/
dječak sa šibicama

#28890 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Hijack sve bolja :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#28891 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lucky Hank :thumbup:
Tito_i_Partija

#28892 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: 24/06/2023 21:37 the bear s02, uff. pad je bio neminovan s obzirom na visoku razinu prve sezone, ali ovoliki pomak,tonalni i narativni, nisam ocekivala. sve sto ih je cinilo autenticnim i svjezim, bourdainovski dna, to je vecinom nestalo.
Spoiler
Show
ovo je sad predvidvljiva komedijica gdje mi pratimo druzbu pere kvrzice u avanturicama sa formulaicnim putanjama likova. bas se osjetilo kuckanje tastarure i tv programiranje. ima dobrih momenata medju kojima su mi organski najvise oni u njihovoj kuhinji sa grupnom interakcijom. soking, ko bi rekao. :D likovi su mi i dalje dragi, naravno, ali neke su pokvarili sa mandatornim "razvojem". hrana i restoran kojim se bave ove sezone su i filizofski dijametralno suprotni od prve. cak i kad uglave kaos i energiju restoranske smjene, kao iz prve sezone, zbog tonalne razlike odskace i cini oba dijela vjestackijim.

ono je, izmedju ostalog, bio slajs of lajf, ovo je televizijska serija. sesta epizoda, za koju sam sigurna da ce izazvati poplavu kriticarskog i internetskog drkanja, mi je bila najvjestackija od svih. cista, opipljiva, manipulacija. ajmo praviti kaos zbog kaosa samog, nafilovati zvijezdama da se mogu kandidirati za nagrade. dva puta sam se uhvatila u gledanju na sat. nisam kupila ni premisu ni izvedbu. da, tehnicki je dobro uradjeno, vjesti su u kreiranju te energije, ali me emotivno nije bilo briga. vristalo je tv serija. DAJ MI EMI, VIDI KOLIKO SE KREBECIM. jamie lee kurtis mi je bila iritantna. razumijem da je te epizoda tu za kontekst, richijev lik je odlicno uradjen tu, carmy je uvijek okej, sto je cisto zbog glumca, ali nisam pala na dupe sto je tako ocito bio cilj. mozda mi se iz drugog gledanja promijeni misljenje.

sve u svemu, sta ja znam. :D gledam i gledacu jer su mi simpa i dragi, ali...
Evo odgledah i ja obje sezone u cugu, i mogu ti reć da si u pravu. Stvarno je cijela serija skroz promijenjena u drugoj sezoni, čak ni režija i kadrovi nisu više isti, i im'o sam pomalo osjećaj k'o da gledam drugu seriju. Nije mi jasan ovaj novi pravac uopšte: kako, zašto, zar nije moglo drugačije? Plastična manufaktura drame i bezveze preokreta koji ničemu ne služe osim da se samo razvuče sezona, najviše kroz jadnog Carmya, koji je haman između prve i druge sezone negdje pokupio autizam. :-)

Uopšte ne kontam zašto su natrpali silne cameos u ovu drugu sezonu; to baš, al' baš odudara od svega što smo vidili u prvoj sezoni. Mislim Bob Odenkirk mi je drag, al' koji će on kurac tu? Čak su doveli i Ramya Youssefa da im režira onu epizodu u Danskoj, wtf? :roll:

I onda sama završnica sezone mi je bio takav faking krindž, k'o da su ga preuzeli sa neke telenovele. Strašno, niđe veze, samo razvuci bezveze jer haman da dobrih ideja više nema, sad su samo pare od FXa bitne. Da nije bilo stelarne glume Ebon Moss-Bachracha (t.j. Richiea), koji gotov pa nosi cijelu sezonu na svojim leđima, ovo bi bio pad za Guinessove knjige rekorda.
karanana

#28893 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

dječak sa šibicama wrote: 09/07/2023 00:33 Hijack sve bolja :thumbup:
Pogledo prvu i pomalo mi je cheezy i zasmetalo mi je par nekih stvari i scena, ali nastavljam pa cu se ponovo ocitovati.
chakany

#28894 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chakany »

Polseres vermelles

Joj navukao sam se na ovu seriju, ko muha na govno :lol: :lol: :lol:
Znači, odavno mi nije neka serija ovako fino legla. Opet drametina, ima teških situacija, ali ima i divnih i pozitivnih momenata u seriji. Borba za život, svi za jednog, jedan za sve.
Odlična serija iz Španije. Nema prevoda ne netu, koliko sam vidio, ali ja je pratim na CineStar Comedy svako veče negdje iza ponoći.
karanana

#28895 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

gleda li iko witchera?
za ne povjerovat je da su mi prve dvije sezone onako solidno legle. kazem za ne povjerovat jer mrzim taj zanr tipa lord of the rings i tako ti neki slicni filmovi i serijali, ali witcher mi je ok bio.
nisam trecu sezonu poceo, moram osvjeziti sjecanje sa nekim recapom, ali prvo da pitam, vidim veliki pad imdb ocjena u trecoj sezoni. jel fakat pala kvaliteta drasticno?
Nigdje

#28896 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nigdje »

Ok, FROM ide u fazu LOST
Will there be a From season 3?
Yes! It's officially been announced that From has been renewed for a third season on MGM+
ne želim još jedan završetak bez smisla :D
Nigdje

#28897 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nigdje »

karanana wrote: 12/07/2023 21:36 gleda li iko witchera?
za ne povjerovat je da su mi prve dvije sezone onako solidno legle. kazem za ne povjerovat jer mrzim taj zanr tipa lord of the rings i tako ti neki slicni filmovi i serijali, ali witcher mi je ok bio.
nisam trecu sezonu poceo, moram osvjeziti sjecanje sa nekim recapom, ali prvo da pitam, vidim veliki pad imdb ocjena u trecoj sezoni. jel fakat pala kvaliteta drasticno?
Mislim da su ocjene niže jer Henry Cavill više ne glumi Geralta, nego je u 3. sezoni tu ulogu preuzeo Liam Hemsworth
Nepenthe11

#28898 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

Je ako meme pitaš, vrlo loša mi je nešto bila. Možda se izvuku s drugim dijelom. Hemsworth je u 4. tek.
mali_balon

#28899 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Mene je umorilo..dosadno kao neki uvod u drugi dio trece sezone, cekaj da sve izadje pa onda sve sve skini i gledaj...ali obavezno neki recap zaboravis masu stvari..
tranquil

#28900 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tranquil »

Recap svakako pomaže.

Treća sezona (barem prvi dio) je tanja nego prve dvije sezone. Puno politike, malo "witcherovanja". Nadam se da će ostatak sezone popraviti dojam, čitavo vrijeme je pravljen setup za krkljanac, još samo da se to i desi.

Kao što neko već pomenuo, Cavil je još uvijek Geralt. Promjena glumca je planirana za iduću sezonu. Ali sama objava je izazvala lom, i vjerovatno uticala na ocjenu, pogotovo zato što je objavljena dosta prije emitovanja treće sezone, tako da mnogi misle da je već u ovoj sezoni zamjena.
Post Reply