Da.
Rođaci imaju vikendicu kod Prozora.
U onim prvim godinama poslije rata, bilo je obavezno doći i vratiti se dok nije pao mrak.
Putovanje "tuđim teritorijem" u sitne sate je bilo opasno po život.
Da.
Nikad odustao. Sve urađeno i spremno. Čekam vrijeme da prođe.
Kao sto rekoh… jedno je kada si zaista stranac a drugo je kada se osjecas kao stranac u vlastitom gradu. Koliko god mislili da se netrpeljivost ne osjeca i da je nema. Ima je i te kako.U Sa, BL pa do Hercegovine._BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 22:39Ne zivi se od pocetnog osjecaja.
I alkohol je najbolji poslije 3-4 pića, ali taj osjecaj traje 40tak minuta
A tu smo dakle.
Tako kod nas bio slučaj, ali obrnuto.
Hvala kume.EFD22 wrote: ↑30/06/2023 23:09
![]()
Bata kralju, ti si mi fascinantan. Doimaš se jako pametnim iskreno, a osjećam kroz tvoje postove iznimnu odbojnost prema dijaspori, doduše većinom s razlogom.
Nikako mi nije jasno što ti ne ideš vani. Ovako na prvu, samo analizirajući tvoje sintakse i smisao za humor, BiH ti nije domet al’ ni blizu. Prešišao si ti ovo davno, jebem ga.
Vjerujem da imaš svoje razloge za izričit stav o ostajanju, ne vjerujem da je to samo slijepi patriotizam.![]()
Al’ hajd kako god.
Pa 99% i glupih i pametnih odluka se zato donose
Ovo je jebena stvar. Ja sam sebi rekao da cu jednom u dva mjeseca dole biti dok su zivi_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 23:21 Shvatio sam da mi roditelji nisu vise mladi i da ih ne zelim gledati preko ekrana.
Zar ti nisi vamoBodkin wrote: ↑30/06/2023 23:24Ovo je jebena stvar. Ja sam sebi rekao da cu jednom u dva mjeseca dole biti dok su zivi_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 23:21 Shvatio sam da mi roditelji nisu vise mladi i da ih ne zelim gledati preko ekrana.
Nisam. Odlazio i vracao se
EFD22 wrote: ↑30/06/2023 23:09![]()
Bata kralju, ti si mi fascinantan. Doimaš se jako pametnim iskreno, a osjećam kroz tvoje postove iznimnu odbojnost prema dijaspori, doduše većinom s razlogom.
Nikako mi nije jasno što ti ne ideš vani. Ovako na prvu, samo analizirajući tvoje sintakse i smisao za humor, BiH ti nije domet al’ ni blizu. Prešišao si ti ovo davno, jebem ga.
Vjerujem da imaš svoje razloge za izričit stav o ostajanju, ne vjerujem da je to samo slijepi patriotizam.![]()
Al’ hajd kako god.
Naprđivanje po forumu, slabo plaćeno na zapadu
Počinje sa W ili sa S?JanuaryJones wrote: ↑30/06/2023 10:58Evo i moj doprinos (dok smo rentali stan). Grad cca. 45,000 stanovnika, okolina Linza, Gornja Austrija. Stan 93 m2 + 9 kvadrata terase, parking mjesto + podrum. Kirija 620 eur (voda, komunalije i odrzavanje ukljuceno), struja 40/50 eur mjesecno, grijanje 200 eur (godisnji prosjek), internet 20-30 eur ovisno o paketu.
Rentali u S, kupili u W512MB wrote: ↑03/07/2023 11:05Počinje sa W ili sa S?JanuaryJones wrote: ↑30/06/2023 10:58
Evo i moj doprinos (dok smo rentali stan). Grad cca. 45,000 stanovnika, okolina Linza, Gornja Austrija. Stan 93 m2 + 9 kvadrata terase, parking mjesto + podrum. Kirija 620 eur (voda, komunalije i odrzavanje ukljuceno), struja 40/50 eur mjesecno, grijanje 200 eur (godisnji prosjek), internet 20-30 eur ovisno o paketu.![]()