Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote: ↑30/06/2023 11:54
Neću još nikuda, polako.
Moram prvo dobiti posao.
A da bih dobio posao, moram prvo izpregovarati platu.
A da bih izpregovarao platu, moram znati koliko mi novaca treba.
Štos je u tome što se meni uopšte nešto pretjerano i ne ide, nego želim da radim posao koji u ovoj našoj državi ne postoji.
Neka bude sa srecom
Koliko me sjecanje sluzi nisi ti neki balavac i ovo ce ti biti veliki korak u smislu promjene sredine.
Ja sam vrlo star čovjek.
Ako bi i došlo do toga, neće biti neka promjena za mene. Navikao sam da radim sa ljudima iz svih dijelova Evrope, a i Austrija je blizu, tu pred vratima.
S tim što ja gledam u nekom još manjem gradu sa do 50.000 stanovnika.
Evo i moj doprinos (dok smo rentali stan). Grad cca. 45,000 stanovnika, okolina Linza, Gornja Austrija. Stan 93 m2 + 9 kvadrata terase, parking mjesto + podrum. Kirija 620 eur (voda, komunalije i odrzavanje ukljuceno), struja 40/50 eur mjesecno, grijanje 200 eur (godisnji prosjek), internet 20-30 eur ovisno o paketu.
Hvala puno na informacijama.
Koliko mi se čini, živjeti u Austriji (s izuzetkom Beča) je povoljnije nego živjeti u Njemačkoj.
Evo i moj doprinos (dok smo rentali stan). Grad cca. 45,000 stanovnika, okolina Linza, Gornja Austrija. Stan 93 m2 + 9 kvadrata terase, parking mjesto + podrum. Kirija 620 eur (voda, komunalije i odrzavanje ukljuceno), struja 40/50 eur mjesecno, grijanje 200 eur (godisnji prosjek), internet 20-30 eur ovisno o paketu.
Hvala puno na informacijama.
Koliko mi se čini, živjeti u Austriji (s izuzetkom Beča) je povoljnije nego živjeti u Njemačkoj.
Slobodno pošalji poruku za više info ako bude trebalo
Seawolf wrote: ↑30/06/2023 12:00
Ja sam vrlo star čovjek.
I've known adventures, seen places you people will never see, I've been Offworld and back… frontiers! I've stood on the back deck of a blinker bound for the Plutition Camps with sweat in my eyes watching stars fight on the shoulder of Orion... I've felt wind in my hair, riding test boats off the black galaxies and seen an attack fleet burn like a match and disappear. I
Što mu treba da evo 32 godine poslije sluša istu priču. Pedlja se pomakli nismo.
Ma ne ide niko zbog prica.
Naravno. To je samo kap u moru.
Poenta je ova druga rečenica, mrdnuli nismo, ne retorikom, nego svime ostalim, infrastrukturom, sistemom, i što je najgore, sviješću.
EFD22 wrote: ↑30/06/2023 22:14
Poenta je ova druga rečenica, mrdnuli nismo, ne retorikom, nego svime ostalim, infrastrukturom, sistemom, i što je najgore, sviješću.
Što mu treba da evo 32 godine poslije sluša istu priču. Pedlja se pomakli nismo.
Ide, ide… mi smo otisli radi price i konstantnih tenzija, sto ne znas sta ti sutra donosi. Vratili smo se radi korone tj staraca. Naravno da racunica mora biti tu. Da neces otici u gore, ali to je haman nemoguce. Ljudi zele da im, ako nista, djeca odrastaju u neopterecenim sredinama. Ne znam koliko ste svjesni da su vec klinci zatrovani pricama- “u cijem sendvicu mozda ima krmetine”, do navijanja za susjede kada je neka tekma.
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 22:12
Ide, ide… mi smo otisli radi price i konstantnih tenzija, sto ne znas sta ti sutra donosi. Vratili smo se radi korone tj staraca. Naravno da racunica mora biti tu. Da neces otici u gore, ali to je haman nemoguce. Ljudi zele da im, ako nista, djeca odrastaju u neopterecenim sredinama. Ne znam koliko ste svjesni da su vec klinci zatrovani pricama- “u cijem sendvicu mozda ima krmetine”, do navijanja za susjede kada je neka tekma.
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 22:34
Joj eto na zapadu nema tih prica i svi su neoptereceni
Nisu, ali nije tvoja zemlja, barem ne na samom pocetnu. Znas kako je lijepo kada jos ne znas dovoljno jezik pa si totalno operisan od svega. A i to je netrpeljivost na visoj razini tj prema strancima. MI NISMO STRANCI
Nisu, ali nije tvoja zemlja, barem ne na samom pocetnu. Znas kako je lijepo kada jos ne znas dovoljno jezik pa si totalno operisan od svega. A i to je netrpeljivost na visoj razini tj prema strancima. MI NISMO STRANCI
Tj drugacije je kada u vlastitim gradu to osjetis
Ne zivi se od pocetnog osjecaja.
I alkohol je najbolji poslije 3-4 pića, ali taj osjecaj traje 40tak minuta
Ne zivi se od pocetnog osjecaja.
I alkohol je najbolji poslije 3-4 pića, ali taj osjecaj traje 40tak minuta
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/06/2023 22:12
1997. nisi mogao noći da ideš kroz Kiseljak ili Vitez jer bi ti auto bilo kamenovano.
1997. nisi mogao noći da ideš kroz Kiseljak ili Vitez jer bi ti auto bilo kamenovano.
Meni su 1998. god. pri prolasku kroz Doboj razbili šofer šajbu. Tj. autu u kojem sam bio sa amidžom.
Ulazilo se u Doboj preko pontonskog mosta na ušću Usore u Bosnu.
Last edited by Ozimician on 30/06/2023 22:44, edited 1 time in total.