Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#110076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 02/07/2023 17:02
archi_a wrote: 02/07/2023 16:55

Ne pružaš mu mogućnost da napravi bilo kakvu korekciju
Vec treba da mu se nabacuje volej da nastavi u istom tonu. Jel tako bakire?
Pa cak i ako je opciono ta korekcija u korist drzave, ne smije mu se to dopustit.
Ima ona iz parlamenta prica kad su sda predlozili nesto i srbi podrzavi onda sda glasala protiv vlastitog prijedloga jer "im bilo nesto sumnjivo sto su srbi podrzali". To je ta konstruktivna politika u interesu drzsve bih
Dzaferovic
dale cooper

#110077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

archi_a wrote: 02/07/2023 16:55
dale cooper wrote: 02/07/2023 16:33

Pročitaj malo dalje od naslova.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /230702063

Nikšić i trojka se žele postaviti kao konstruktivni i razumni političari u ovom trenutku u BiH, odnosno sve ono što Dodik nije, što daje
prilično jasan kontast o tome ko stvara probleme i ko je kočničar u BiH. Samo insistiranje na legalizmu i poštivanju zakona. :thumbup:
Ne dijelim mišljenje. Nakon današnjeg dana, puštaš malo da se koprca u vlastitom performansu. Ne daješ mu mogućnost da se prikaže u bilo kojem drugom svjetlu, nego u kojem trenutno jeste. Ne pružaš mu mogućnost da napravi bilo kakvu korekciju i prikaže se kao pregovarač koji ima šta da kaže.Ne skrećeš snop svjetla sa onoga u šta je upala secesionistička politika danas. Barem ne danas.
Pa on se ne može više ni prikazati u bilo kakvom drugom svjetlu. Ja na ovaj današnji komentar Nikšića gledam samo kao na dodatno poentiranje
i podcrtavanje trojke kao konstruktivnog partnera spremnim na razgovore sa svakim onim ko poštuje zakone i institucije. Zna Nikšić
dobro da Dodik ne može tek tako zaokrenuti politiku i postati takav partner. :mrgreen: Zvučaće možda ironično, ali ova Nikšićeva priča podsjeća
u mnogočemu na Čovićevu taktiku sve ove godine.
Last edited by dale cooper on 02/07/2023 17:10, edited 1 time in total.
mirza_15

#110078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

A_A_AKCIJA wrote: 02/07/2023 17:01
mirza_15 wrote: 02/07/2023 16:41 Bolje ga je sada musti nego smijeniti.
Suština budućeg odnosa.

Smjena, postaje heroj, bježi u Rusiju i uživa.

Ostaviti ga sa lopticom na njegovom terenu i čekati da se koprca je pravi put. Polako će padati maske, polako će srbovanje biti jeftinije, polako će morati davati sve što treba da dobije koju paru.

U narednom periodu očekujemo:

Mile laje ali ne ujeda.
Potpisuje sve što treba, jer mu treba novac.
Novac koji dobija, svakako pripada rs, ali će morati da se potrudi da dobije potpis Trojke na uplatnici.
U rs kuknjava jer plate kasne I ne rastu.
14 prioriteta do kraja godine, jer nema izbora.

Trojka ključ svega

Zašto?

Pa jer ne bale za istim novcem kao Mile, sa željom da se što prije rastale, jer nisu korumpirani kartel. Kada nema toga, vidi se da može.
I ja očekujem isto. Srbovanje za javnost, a ispod stola potpisi koji će mu omogućiti neke pare da drži glavu iznad vode. A Trojka neće biti blesava da laprda i previše se hvali time nego će to predstaviti kao zajednički uspjeh da ga ne bi povalili prerano što će njega učiniti kooperativnijim za nastavak popuštanja. Igra Trojka dobro i igra u konsultaciji sa "hambasadama" što je ključno.

Od SDFA ekipe očekujem da to ne razumiju ili da zaspinuju njegovo srbovanje kao krunski dokaz da njemu Trojka popušta dok se on bahati i sve daje Čoviću i Dodiku. Vidiš da to već rade sa ovom Nikšićevom izjavom.
archi_a

#110079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Ja na ovaj komentar nikšića gledam kao, požurio da ga ko ne pretekne! A svakako je želja za poentiranjem, da ne kažem populizam. Samo, mislim da je izazvao gnjev, više štete nego koristi. :wink:
laik1981

#110080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

archi_a wrote: 02/07/2023 17:10 Ja na ovaj komentar nikšića gledam kao, požurio da ga ko ne pretekne! A svakako je želja za poentiranjem, da ne kažem populizam. Samo, mislim da je izazvao gnjev, više štete nego koristi. :wink:
Sta god da trojka uradi to u vama izaziva gnjev. U potpunosti razumljivo.
Last edited by laik1981 on 02/07/2023 17:14, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#110081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 02/07/2023 17:10 Ja na ovaj komentar nikšića gledam kao, požurio da ga ko ne pretekne!
Preteće ga bakir :D
archi_a

#110082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

laik1981 wrote: 02/07/2023 17:14
archi_a wrote: 02/07/2023 17:10 Ja na ovaj komentar nikšića gledam kao, požurio da ga ko ne pretekne! A svakako je želja za poentiranjem, da ne kažem populizam. Samo, mislim da je izazvao gnjev, više štete nego koristi. :wink:
Sta god da se uradi to u vama izaziva gnjev. U potpunosti razumljivo.
Ma pojma ti nemaš, majstore. Razumljivo
Maliodmene

#110083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

Fakat postoje ljudi koji ne vide sta trojka radi? :lol:

Kontam nisu to ni ljudi, nego obicni botovi. Vjerovatno i sami ljudi iz trojke se smiju na ovo kad objave ovako nesto i sprdaju se sa Dodom. Neko ih je dobro nasavjetovao, pruzajte ruku i saradnju, ima neko drugi ko ce upirati prstom.

Ja mislim da bi ministar vanjskih poslova Irana ovo rijesio za dan. :lol:
almirony

#110084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almirony »

Činjenica da se jedan, apsolutno identičan politički potez, različito definiše, od genijalnog, vizionarskog do izdajničkog, podaničkog, a sve u zavisnosti ko ga izgovara. To dovoljno pokazuje da ste apsolutno isti. I SDF botovi i trojkaski botovi, kao i stranke im. Bitne su stranke, a ostalo ko jebe…tuga i jad.
Login77777

#110085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 17:05
Login77777 wrote: 02/07/2023 16:58

Jedini koji se hvalim ciframa je on. A i poceo je sa napadima. Tako da… :thumbup:

Citam i pisem. Sta cu drugo raditi?
Da, ali si jedva dočekao da kažeš da je to njegovo sića, klasična dijaspora. Samo euri i kvadrati, ubiste se računajući.

A sto se tiče foruma dopusti nama koji svoj mizerni porez plaćamo ovdje da ipak mi uređujemo sistem i raspravljamo o tome, nije red da uređuješ tuđu kuću.
Nista ja nisam „jedva docekao“. Nego je on poceo napadati @Point. i ja mu uzvratio. Nit sam kada ovdje ciframa se hvalio nit koga napadao jer radi neki nizi posao. U sustini su svi poslovi bitni od cistacice pa prema gore. I ne treba nista da bude uvreda. Jer ti ljudi uplacivaju porez i sve ostalo i dio su drustva.
Jedino je mozda upitno koliko su ovi na drzavnom budzetu kao on bitni za drustvo. Ali to neka odgovori drustvo koje ga finansira.
On mislio se kurciti nekim ciframa i ljude pojedine kao nizu klasu predstaviti a nema cime da se kurci.

A to u vezi foruma. Pa pustam vam, ne uredzujem vam ja drustvo. Ja ovdje ostavim po koji komentar i to je to. :bih:
Last edited by Login77777 on 02/07/2023 17:18, edited 1 time in total.
laik1981

#110086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

archi_a wrote: 02/07/2023 17:15
laik1981 wrote: 02/07/2023 17:14
Sta god da se uradi to u vama izaziva gnjev. U potpunosti razumljivo.
Ma pojma ti nemaš, majstore. Razumljivo
Moze biti, al znam kako vama botovima kljuca krv u ovih proteklih 6-7 mjeseci.
mirza_15

#110087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Ma Trojku, u ovom trenutku barem, treba da se živo fučka za gnjev politički nepismenuh masa. Konaković kod Senada kaže da je spreman da žrtvuje političku karijeru ukoliko će to donijeti dobro BiH. Ne konta, u prosjeku, politički nepismena masa šta je dobro, a šta nije. Svakako su opšti izbori tek 2026. Neka te godine ganjaju glasove patriJotskim floskulama i udaraju po prstima. Do tada vući poteze koji će donijeti rezultate bez obzira na njihovu popularnost i mišljenje puka o tome.
MMM1977

#110088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Login77777 wrote: 02/07/2023 17:17
MMM1977 wrote: 02/07/2023 17:05

Da, ali si jedva dočekao da kažeš da je to njegovo sića, klasična dijaspora. Samo euri i kvadrati, ubiste se računajući.

A sto se tiče foruma dopusti nama koji svoj mizerni porez plaćamo ovdje da ipak mi uređujemo sistem i raspravljamo o tome, nije red da uređuješ tuđu kuću.
Nista ja nisam „jedva docekao“. Nego je on poceo napadati @Point. i ja mu uzvratio. Nit sam kada ovdje ciframa se hvalio nit koga napadao jer radi neki nizi posao. U sustini su svi poslovi bitni od cistacice pa prema gore. I ne treba nista da bude uvreda. Jer ti ljudi uplacivaju porez i sve ostalo i dio su drustva.
Jedino je mozda upitno koliko su ovi na drzavnom budzetu kao on bitni za drustvo. Ali to neka odgovori drustvo koje ga finansira.
On mislio se kurciti nekim ciframa i ljude pojedine kao nizu klasu predstaviti a nema cime da se kurci.

A to u vezi foruma. Pa pustam vam, ne uredzujem vam ja drustvo. Ja ovdje ostavim po koji komentar i to je to. :bih:
Ok :bih:
archi_a

#110089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Sunce tetkino kako se ono okuražalo, pa sve neistomišljenike i MASE naziva politički nepismenim. Onaj drugi svako mišljenje koje nije na tragu njegovom ne naziva ljudime nego BOTOVIMA! Jah. LOodilo. Ne dao Bog im pozicije dati. To bi red bičem zavodilo. :lol:
video

#110090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

mirza_15 wrote: 02/07/2023 17:09
A_A_AKCIJA wrote: 02/07/2023 17:01

Suština budućeg odnosa.

Smjena, postaje heroj, bježi u Rusiju i uživa.

Ostaviti ga sa lopticom na njegovom terenu i čekati da se koprca je pravi put. Polako će padati maske, polako će srbovanje biti jeftinije, polako će morati davati sve što treba da dobije koju paru.

U narednom periodu očekujemo:

Mile laje ali ne ujeda.
Potpisuje sve što treba, jer mu treba novac.
Novac koji dobija, svakako pripada rs, ali će morati da se potrudi da dobije potpis Trojke na uplatnici.
U rs kuknjava jer plate kasne I ne rastu.
14 prioriteta do kraja godine, jer nema izbora.

Trojka ključ svega

Zašto?

Pa jer ne bale za istim novcem kao Mile, sa željom da se što prije rastale, jer nisu korumpirani kartel. Kada nema toga, vidi se da može.
I ja očekujem isto. Srbovanje za javnost, a ispod stola potpisi koji će mu omogućiti neke pare da drži glavu iznad vode. A Trojka neće biti blesava da laprda i previše se hvali time nego će to predstaviti kao zajednički uspjeh da ga ne bi povalili prerano što će njega učiniti kooperativnijim za nastavak popuštanja. Igra Trojka dobro i igra u konsultaciji sa "hambasadama" što je ključno.

Od SDFA ekipe očekujem da to ne razumiju ili da zaspinuju njegovo srbovanje kao krunski dokaz da njemu Trojka popušta dok se on bahati i sve daje Čoviću i Dodiku. Vidiš da to već rade sa ovom Nikšićevom izjavom.
Jos ovo pa odoh.
Evo zasto je postavljen medjed tu gdje jeste iako je pokrao sve zivo na zadnjim izborima.
Zbog ovoga je predjeno preko njegove jesenje kradje.
Samo anglosasi i laganini
MMM1977

#110091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

almirony wrote: 02/07/2023 17:16 Činjenica da se jedan, apsolutno identičan politički potez, različito definiše, od genijalnog, vizionarskog do izdajničkog, podaničkog, a sve u zavisnosti ko ga izgovara. To dovoljno pokazuje da ste apsolutno isti. I SDF botovi i trojkaski botovi, kao i stranke im. Bitne su stranke, a ostalo ko jebe…tuga i jad.
Okolnosti su sasvim drugačije. A i nijet bogami, SDA ih je vadila jer su bili ucjenjeni dok to Trojka radi da bi dodatno pojačali dojam
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#110092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

almirony wrote: 02/07/2023 17:16 Činjenica da se jedan, apsolutno identičan politički potez, različito definiše, od genijalnog, vizionarskog do izdajničkog, podaničkog, a sve u zavisnosti ko ga izgovara. To dovoljno pokazuje da ste apsolutno isti. I SDF botovi i trojkaski botovi, kao i stranke im. Bitne su stranke, a ostalo ko jebe…tuga i jad.
Jedni su u pravu a drugi su botovi
plavi_E

#110093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ovaj potez Nikshica nije nikakva novina na politichkoj sceni. Radi se o tipichnom spashavanje koalicionog partnera. To isto je radio i Bakir. Dodik je ovaj put otishao predaleko. Dosada je uvijek znao granice. Da neko nebi sluchajno pomislio da se Dodik ozbiljnije sankcionishe stigla je ruka spasa iz Sarajeva. Kako sad da neko Dodika sankcionishe kad je i dalje pozeljan partner Sarajevu. Priche o nechijim nijetima su za dzamiju a ne za drzavnu politiku.
almirony

#110094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almirony »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 17:26
Okolnosti su sasvim drugačije. A i nijet bogami, SDA ih je vadila jer su bili ucjenjeni dok to Trojka radi da bi dodatno pojačali dojam
😂😂 teške su to boje
Maliodmene

#110095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

plavi_E wrote: 02/07/2023 17:44 Ovaj potez Nikshica nije nikakva novina na politichkoj sceni. Radi se o tipichnom spashavanje koalicionog partnera. To isto je radio i Bakir. Dodik je ovaj put otishao predaleko. Dosada je uvijek znao granice. Da neko nebi sluchajno pomislio da se Dodik ozbiljnije sankcionishe stigla je ruka spasa iz Sarajeva. Kako sad da neko Dodika sankcionishe kad je i dalje pozeljan partner Sarajevu. Priche o nechijim nijetima su za dzamiju a ne za drzavnu politiku.
:lol: :lol: :lol:
Kako su ga samo spasili, dobio je sve sto je htio :lol:
almirony

#110096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almirony »

izvrsni direktor wrote: 02/07/2023 17:40
Jedni su u pravu a drugi su botovi
Tako je, u sridu. Suština. Od prilike do prilke i od stranke do stranke.
Mishelinke

#110097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

plavi_E wrote: 02/07/2023 17:44 Ovaj potez Nikshica nije nikakva novina na politichkoj sceni. Radi se o tipichnom spashavanje koalicionog partnera. To isto je radio i Bakir. Dodik je ovaj put otishao predaleko. Dosada je uvijek znao granice. Da neko nebi sluchajno pomislio da se Dodik ozbiljnije sankcionishe stigla je ruka spasa iz Sarajeva. Kako sad da neko Dodika sankcionishe kad je i dalje pozeljan partner Sarajevu. Priche o nechijim nijetima su za dzamiju a ne za drzavnu politiku.

Prekuco si zahiraga igricu, nema šta

Čuj Nikšić ga spašava

Lex77

#110098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA "SB": "Smisli Otvoreni balkan tj. Srpski svet, smijeni Mila i Bakira, sutra smijeni Željka i Kurtija, i onda dovedi na vlast u Sarajevu bijednike koji će taj projekat podržati"
"Dok ti velikosrpski nacionalizam punom parom radi na stvaranju Srpskog sveta; dok ti velikosrpski nacionalizam aktivno radi na otcjepljenju pola Bosne; dok ti velikosrpski nacionalizam satire Crnu Goru; dok ti velikosrpski nacionalizam upire da stvori RS na sjeveru Kosova; ti prdi o bošnjačkom i crnogorskom nacionalizmu; ti prduckaj o radikalizaciji Bošnjaka".

Šta je zajedničko eskalaciji na sjeveru Kosova, puzajućoj secesiji koju sprovodi Dodik i trenutku kada je Crna Gora bila na ivici građanskog rata – inauguraciji Joanikija na Cetinju?

Odgovor: velikosrpski nacionalizam i njegova ideja-vodilja koja ima mnogo imena ali samo jedan sadržaj – Velika Srbija, Homogena Srbija, Srpski svet...

Šta je zajedničko ratovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i NATO intervenciji u Jugoslaviji?

Odgovor: velikosrpski nacionalizam i njegova ideja-vodilja koja ima mnogo imena ali samo jedan sadržaj – Velika Srbija, Homogena Srbija, Srpski svet.

Sa izuzetkom hrvatske agresije na BiH (koja je, opet, itekako bila uslovljena činjenicom da je Tuđman sa Miloševićem, kao tadašnjim ovlaštenim licem velikosrpskog nacionalizma sklopio dogovor o podjeli Bosne) i Makedonije, akter svih sukoba i kriznih situacija na Balkanu u posljednjih 30 godina je isti.

Piše Andrej Nikolaidis za Slobodnu Bosnu

Desi li se novi sukob na Balkanu, ima li ikoga, igdje, ko misli da ga neće izazvati velikosrpski nacionalizam?

Kad je tako, šta je odgovor takozvane Međunarodne zajednice: čitaj Kvinte, čitaj USA, čitaj Zapada? Zabrana ideologije koja je sprovela genocid u Bosni i region destabiliše 3 decenije? Uklanjanje pokretača svih procesa nestabilnosti?

Ne, naravno. Rješenje je: dok ti velikosrpski nacionalizam punom parom radi na stvaranju Srpskog sveta; dok ti velikosrpski nacionalizam aktivno radi na otcjepljenju pola Bosne; dok ti velikosrpski nacionalizam satire Crnu Goru; dok ti velikosrpski nacionalizam upire da stvori RS na sjeveru Kosova; ti prdi o bošnjačkom i crnogorskom nacionalizmu; ti prduckaj o radikalizaciji Bošnjaka; nemoj smijeniti Vučića, nemoj smijeniti Dodika, nego smijeni Mila i Bakira, sutra smijeni Željka, pa uradi sve da smijeniš i Kurtija, jer oni su, a ne beogradsko velikodržavlje, istinski problem; neka tvoja NVO i „gradžanska“ posluga neprekidno laže i blati ljude koji u javnosti demaskiraju tvoju ciničnu, podlu i nemjerljivo štetnu politiku u regionu, ne bi li takve eliminisao a ostalima poslao poruku šta će im se desiti ako ti pruže otpor; dovedi na vlast u Sarajevu elitu koja će Dodiku nakon svakog šamara koji joj opali okrenuti drugi obraz, pa se nakon toga hvaliti kako je Dodik htio sukob, no oni su bili toliko mudri da su sukob sa njim izbjegli; razvali svaki otpor ideji Srpskog sveta; podijeli Zapadni Balkan na sfere uticaja Zagreba, Beograda i Tirane; smisli projekat Otvoreni Balkan, skloni i ućutkaj sve koji mu se protive, na vlast u Sarajevu dovedi bijednike koji će taj projekat podržati; smisli projekat Otvoreni Balkan koji fizički omogućava realizaciju sfera uticaja Beograda i Tirane; preko svog sluge, Visokog predstavnika, u Sarajevu obezbijedi uslove da Federacija BiH i praktično funkcioniše kao sfera uticaja Zagreba; učini sve to i nadaj se najboljem.

Idioti. Podmukli, korumpirani idioti. Vučić i Dodik, ili bilo ko drugi od bezbrojnih beogradskih i banjalučkih vučića i dodika će zbog vašeg popuštanja stati jednako kao što je Hitler stao nakon aneksije Sudeta.

Neka vaš Visoki predstavnik Dodika gađa mjerama koje ne može sprovesti. Mjere koje ne možeš sprovesti gore su od mjera koje nisi donio. Jer: država čiji zakoni ne važe na cijeloj njenoj teritoriji nije država. Na taj način potvrdi Dodikovu/beogradsku politiku prikazivanja Bosne kao propale i neodržive države. Nakon toga, neka Dodik najavi potpuno isključenje svog entiteta iz pravnog poretka BiH, što nije drugo nego secesija, neka najavi „jačanje entitetskih granica“, što nije drugo nego secesija.

Nakon toga, pošalji svoje sarajevske sluge da mu i dalje pušu u dupe. Učini to i nadaj se najboljem.

Vodi svoju odvratnu imperijalnu politiku lišenu ljudskosti, etike, principa i empatije. I nadaj se najboljem.

Sve se to, doduše, i to ne iz pozicije čovjeka vjere, nego čovjeka sumnje, može reći i ovako:
"Može nas spasiti samo jedan bog. Ostaje nam jedina mogućnost da se u mišljenju i opjevanju priredi spremnost za pojavu boga ili za odsutnost boga u propasti, da propadnemo u suočenju s odsutnim bogom" – Martin Heidegger, u razgovoru održanom 23. septembra 1966, objavljenom u “Der Spiegel” nakon njegove smrti, 31. maja 1976.
Last edited by Lex77 on 02/07/2023 17:52, edited 1 time in total.
plavi_E

#110099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Broj smajlica u trojkashkim postovima jasno ukazuje na nemoc njihovih argumenata.
MMM1977

#110100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

plavi_E wrote: 02/07/2023 17:51 Broj smajlica u trojkashkim postovima jasno ukazuje na nemoc njihovih argumenata.
:D :-D :izet: :) :-) :( :sad: :o :shock: :? :-? 8) 8-) :lol: :-x
Locked