Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MMM1977
#68476 Re: Liverpool FC
Napadačke opcije su riješene, treba nam makar 1 razbijač na sredini, štoper i neko ko će biti backup za TAA.
- BHF_Manijak
#68477 Re: Liverpool FC
Koga predvidjate da bi mogli sljedeceg ulovit?
Neki novinar Skya nspisa da je kao Thuram gotova stvar.
-
propojeilijas
#68478 Re: Liverpool FC
dovadjenje soboslaja pun pogodak moze igrat u sredini a moze i na kriluKing_Kenny wrote: ↑01/07/2023 07:22Capajebo wrote: ↑01/07/2023 01:00
Vise je tip Coutinha recimo nego MacAlistera.
Ofanzivniji veznjak koji moze igrati i kao neki wide playmaker/advanced playmaker po krilu. Nesto tipa Wijnalduma dok je igrao u Liverpoolu. samo po meni talentovaniji.
Liverpool nema trenutrno ovaj tip igraca u ekipi, niti je imao od odlaska Coutinja realno.![]()
- AmiĐa_Idriz
#68479 Re: Liverpool FC
Nadam se opet nešto iz vedra neba ko Szobo. Ove trakavice dojade kada se oduže.BHF_Manijak wrote: ↑01/07/2023 15:34 Koga predvidjate da bi mogli sljedeceg ulovit?
Echo kaže da prelazni rok još nije ni blizu kraja.
- BHF_Manijak
#68480 Re: Liverpool FC
Spominje se stoper Feyenoorda, David Hancko. Pojma nemam kakav je.
Veiga se sve manje spominje, vjerovatno i otpada nakon Mac Allistera i Szoboszlaia.
Laiva mislim da bi bio debelo preplacen s 50mil funti, ali kao HG igrac ne bi me cudilo da po njega krenu.
Dakle trenutno stanje: Jones, Henderson, Thiago, Fabinho, Bajcetic, Mac Allister, Szoboszlai, Elliott + Trent?
Hendersona otpisi s cestim povredama i godinama, Thiaga isto racunaj za 30% utakmica samo, Fabinho varira s formom ostane 5+TAA. Dovoljno?
Veiga se sve manje spominje, vjerovatno i otpada nakon Mac Allistera i Szoboszlaia.
Laiva mislim da bi bio debelo preplacen s 50mil funti, ali kao HG igrac ne bi me cudilo da po njega krenu.
Dakle trenutno stanje: Jones, Henderson, Thiago, Fabinho, Bajcetic, Mac Allister, Szoboszlai, Elliott + Trent?
Hendersona otpisi s cestim povredama i godinama, Thiaga isto racunaj za 30% utakmica samo, Fabinho varira s formom ostane 5+TAA. Dovoljno?
- Gandalf
#68481 Re: Liverpool FC
Još jedan veznjak ili desni bek umjesto Trenta
- ismar2215
#68483 Re: Liverpool FC
Dugo citam ovaj podforum, al mislim da nisam nista napisao, al ovi me transferi motivisase 
Hvala @AmiĐa_Idriz za sve info ovdje, baš sam često ulazio zbog toga
Evo neki moj pogled. Imamo jos samo jedno mjesto za stranca starijeg od 21 godine. Trenutno su tu Alisson, Adrian, Virgil, Matip, Konate, Robertson, Tsimikas, Fabinho, Thiago, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Diaz, Darwin, Gakpo i Jota. Home-grown su nam Henderson, Trent, Gomez, Jones i Kelleher, a mladji od 21 Elliott, Bajcetic i eventualno Doak i jos ovi neki omladinci.
Ovako kao sad izgleda, Alisson, Trent, Konate, Virgil, Robertson, Fabinho, Mac Allister, Szoboszlai, Diaz, Salah, Darwin bi mogla biti prva postava. Bez obzira na transfere, ne vjerujem da ce se to mijenjati. Po meni je jedino dilema Darwin ili Gakpo u prvih 11. Dolazak mađara bi mogao baš otvoriti Darwina, a onda Gakpo u nekoj drugoj varijanti sa malo tvrđom sredinom. Curtis ako zadrži formu je stvarno ozbiljna opcija za rotaciju, a tu je još i Stefan koji bi trebao biti alternativa Fabinhu, a mozda ga i izbaci iz prvih 11. Henderson je tu jer je kapiten i HG igrač, al vjerujem da se neće naigrati. Thiago nam vjerovatno i ne treba više, ali eto, još godinu nek odradi. Elliott je isto tu kao opcija i u sredini, ali nadam se više i na krilu, jer je tu dosta bolji. Teško da će Trent počinjati u sredini kao u Engleskoj.
E sad, u odbrani imamo Virgila i Konatea u prvih 11, a i Matipa koji je uvijek na nivou. Gomez je HG, tako da ostaje, a moze pokriti i beka desnog, sto nam treba posto je Ramsay na posudbi. E ovdje jedino imam strah da nam se mogu desiti 2 povrede u odbrani i imamo problem, tako da bih se ja tu pokrio posudbom nekog desnog beka koji je HG, jer ako se Ramsay razvije po planu, bezveze cemo dovoditi za stalno igraca. Posto nam ocigledno otpadaju neki U21 ili HG veznjaci, nadam se ovom Thuramu da bude alternativa Alexisu. Na DMu imamo Fabinha i Stefana. Lavia je preskup, a i treba ostaviti dosta prostora Stefanu za igru, šteta mu je dovoditi još jednog. I to je onda to, jer imamo jos samo jedno mjesto za stranca starijeg od 21, osim ako nesto ne prodamo, al ne vjerujem da hocemo. Ja bih se licno pokusao rijesiti Thiaga, pa dovesti nekog jos stopera, ali mislim da svakako nemamo toliko para.
Evo neki moj pogled. Imamo jos samo jedno mjesto za stranca starijeg od 21 godine. Trenutno su tu Alisson, Adrian, Virgil, Matip, Konate, Robertson, Tsimikas, Fabinho, Thiago, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Diaz, Darwin, Gakpo i Jota. Home-grown su nam Henderson, Trent, Gomez, Jones i Kelleher, a mladji od 21 Elliott, Bajcetic i eventualno Doak i jos ovi neki omladinci.
Ovako kao sad izgleda, Alisson, Trent, Konate, Virgil, Robertson, Fabinho, Mac Allister, Szoboszlai, Diaz, Salah, Darwin bi mogla biti prva postava. Bez obzira na transfere, ne vjerujem da ce se to mijenjati. Po meni je jedino dilema Darwin ili Gakpo u prvih 11. Dolazak mađara bi mogao baš otvoriti Darwina, a onda Gakpo u nekoj drugoj varijanti sa malo tvrđom sredinom. Curtis ako zadrži formu je stvarno ozbiljna opcija za rotaciju, a tu je još i Stefan koji bi trebao biti alternativa Fabinhu, a mozda ga i izbaci iz prvih 11. Henderson je tu jer je kapiten i HG igrač, al vjerujem da se neće naigrati. Thiago nam vjerovatno i ne treba više, ali eto, još godinu nek odradi. Elliott je isto tu kao opcija i u sredini, ali nadam se više i na krilu, jer je tu dosta bolji. Teško da će Trent počinjati u sredini kao u Engleskoj.
E sad, u odbrani imamo Virgila i Konatea u prvih 11, a i Matipa koji je uvijek na nivou. Gomez je HG, tako da ostaje, a moze pokriti i beka desnog, sto nam treba posto je Ramsay na posudbi. E ovdje jedino imam strah da nam se mogu desiti 2 povrede u odbrani i imamo problem, tako da bih se ja tu pokrio posudbom nekog desnog beka koji je HG, jer ako se Ramsay razvije po planu, bezveze cemo dovoditi za stalno igraca. Posto nam ocigledno otpadaju neki U21 ili HG veznjaci, nadam se ovom Thuramu da bude alternativa Alexisu. Na DMu imamo Fabinha i Stefana. Lavia je preskup, a i treba ostaviti dosta prostora Stefanu za igru, šteta mu je dovoditi još jednog. I to je onda to, jer imamo jos samo jedno mjesto za stranca starijeg od 21, osim ako nesto ne prodamo, al ne vjerujem da hocemo. Ja bih se licno pokusao rijesiti Thiaga, pa dovesti nekog jos stopera, ali mislim da svakako nemamo toliko para.
- drug_profi
#68484 Re: Liverpool FC
Idealan bi bio igrac kao Gomez, koji moze i na desnog beka i na stopera.
- no_sekirli
#68485 Re: Liverpool FC
Imamo vec Gomeza, znaci rijesena i ta pozicijadrug_profi wrote: ↑01/07/2023 21:56 Idealan bi bio igrac kao Gomez, koji moze i na desnog beka i na stopera.
- drug_profi
#68486 Re: Liverpool FC
Boljeg...no_sekirli wrote: ↑01/07/2023 22:25Imamo vec Gomeza, znaci rijesena i ta pozicijadrug_profi wrote: ↑01/07/2023 21:56 Idealan bi bio igrac kao Gomez, koji moze i na desnog beka i na stopera.![]()
-
Mustang1
#68487 Re: Liverpool FC
Zar moze bolji Gomez od samog Gomeza?
- drug_profi
#68488 Re: Liverpool FC
-
Mustang1
#68489 Re: Liverpool FC
Ali onda ne bi bio Gomez. Zbunjen sam
Volio bi da Klopp kaze hoce li Trenta koristiti u sredini ili na beku. Ovako Bog zna sta je njemu u glavi
Volio bi da Klopp kaze hoce li Trenta koristiti u sredini ili na beku. Ovako Bog zna sta je njemu u glavi
- AmiĐa_Idriz
#68491 Re: Liverpool FC
Piši češćeismar2215 wrote: ↑01/07/2023 21:19 Dugo citam ovaj podforum, al mislim da nisam nista napisao, al ovi me transferi motivisase
- BHF_Manijak
#68492 Re: Liverpool FC
Ja se samo najiskrenije nadam da ova dovodjenja veznjaka nece ponovo TAA gurnuti iskljucivo na beka, jer bi to ravno samoubistvu bilo!
Svi su vidjeli gdje je poruktivniji, gdje je korisniji i nadam se da ce tvrdoglavi Klopp ostati pri onim partijama zadnjih mjesec i po EPL-a, gdje ga je i koristio!
Svi su vidjeli gdje je poruktivniji, gdje je korisniji i nadam se da ce tvrdoglavi Klopp ostati pri onim partijama zadnjih mjesec i po EPL-a, gdje ga je i koristio!
- ismar2215
#68493 Re: Liverpool FC
Nemamo alternativu na desnom beku. Nama treba da Trent igra desnog beka, ali da veznjaci mogu da pokriju nazad kad on krene u sredinu i naprijed. To je ono sto onakav vezni red od prosle sezone nije mogao, pa je Trent ispadao smijesan cesto, a Fabinho bio pogubljen. Sa Alexisom koji je trkac, ali i mađarom, ocekujem povratak Fabinha u formu, pa samim tim da Trent opet bude najbolji desni bek svijeta.BHF_Manijak wrote: ↑01/07/2023 23:58 Ja se samo najiskrenije nadam da ova dovodjenja veznjaka nece ponovo TAA gurnuti iskljucivo na beka, jer bi to ravno samoubistvu bilo!
- Capajebo
#68494 Re: Liverpool FC
Pavard je idealno rijesenje. ili mozda Kalulu iz Milana.drug_profi wrote: ↑01/07/2023 21:56 Idealan bi bio igrac kao Gomez, koji moze i na desnog beka i na stopera.
- AmiĐa_Idriz
#68495 Re: Liverpool FC
Thiagov odlazak je definitivno vrlo moguć.AmiĐa_Idriz wrote: ↑19/06/2023 19:08 Izgleda da su Arapi i na Anfield pokucali, dva su im igrača navodno na radaru. Šuška se da su Thiago i Matip u pitanju.
- ljevoruki
#68496 Re: Liverpool FC
Kakve su bolnice u SA?AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/07/2023 14:35Thiagov odlazak je definitivno vrlo moguć.AmiĐa_Idriz wrote: ↑19/06/2023 19:08 Izgleda da su Arapi i na Anfield pokucali, dva su im igrača navodno na radaru. Šuška se da su Thiago i Matip u pitanju.
-
Plunkett
#68497 Re: Liverpool FC
- BHF_Manijak
#68500 Re: Liverpool FC
Ma ionako imaju problema s HG igracima, tako da ne vjerujem da Gomez igdje ide.
Sto se Trenta tice, bez obzira na dolaske veznjaka, ja ga ne bih dirao iz ove role. Predobar je i prekreativan da bi se pozadi drzao!