Ukrajina
-
statixx
#173901 Re: Ukrajina
Kao sto fb trazi registraciju sad trazi i twitter.
- DaysleepeR
#173902 Re: Ukrajina
Evo procitao sam, pise da je temporary.
Nema on interesa da cisti kontrolise bilo sta.
Ideal je da si 24 sata tamo, da ti iskacu reklame.
A ne da ides raditi nesto drugo...
Nema on interesa da cisti kontrolise bilo sta.
Ideal je da si 24 sata tamo, da ti iskacu reklame.
A ne da ides raditi nesto drugo...
- drug_profi
#173903 Re: Ukrajina
kaže dole tvit da SS ima radarski odraz kao ptica čvorak.
-
RefPus
#173904 Re: Ukrajina
Zaista zabrinjavajuce.lajkujMe wrote: ↑01/07/2023 22:02 Nepovezano za temu ali je bitno za temu
Elon Musk u svojojnepameti odlucio limitirati koliko tweetova se moze pogledati.
Blue check je 6000 postova dnevno
Obicni account 600 (ja)
Novi account 300
To znaci da cu kroz pola sata skrolanja izgubiti pristup Twitteru.
Sto je fuckd up
To znaci da cemo mnogo toga vjerovatno propustiti jer smo dosegli twitter limite
To da neko uopce pogleda 100, kamoli 600 objava dnevno.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#173905 Re: Ukrajina
Aleksandar Solženjicin“Mi znamo da oni lažu, oni znaju da oni lažu, oni čak znaju da mi znamo da lažu, mi također znamo da oni znaju da mi znamo da i oni lažu, oni naravno znaju da mi sigurno znamo da oni znaju da mi znamo i oni lažu, ali i dalje lažu. Laž je kod nas postala ne samo moralna kategorija, već stožer industrije ove zemlje.”
-
zigzag
#173906 Re: Ukrajina
Imaju i malorusi nekog sličnog " pametnjakovića".Hame_ wrote: ↑01/07/2023 22:16Aleksandar Solženjicin“Mi znamo da oni lažu, oni znaju da oni lažu, oni čak znaju da mi znamo da lažu, mi također znamo da oni znaju da mi znamo da i oni lažu, oni naravno znaju da mi sigurno znamo da oni znaju da mi znamo i oni lažu, ali i dalje lažu. Laž je kod nas postala ne samo moralna kategorija, već stožer industrije ove zemlje.”
- Distortion
#173907 Re: Ukrajina
Nadamo se lijepim vijestima za kraj ovog vikenda od ZSU.
Lajkujme je spomenuo Bakhmut i to je tacno. Dosle su ork rezerve na Bakhmut i bice teze probiti krila ali vidjet cemo kakav je kvalitet tih rezervi.
-
Helios
#173908 Re: Ukrajina
Vidi fakat sitno crveno se vidi nesto,nisam obracao paznju,jer mi je ova prasina I jaka trenutna eksplozija odvukla ka misljenu da ga je neka 155 ica ili tako nešto slicno iz zraka strefilo.drug_profi wrote: ↑01/07/2023 22:08FIno se vidi ATGM kako mu dolazi na 3 sata.
Progorio ga odmah i upalio propelente u municiji.
Posadi nista.
Pa onda samo da se vratimo na L2A4 od jucer koji je osim mine, fasovao jos i ATGM i Lanceta i sacuvao posadu, a i dalje je popravljiv.
Tenk koji je dizajniran 10-15 godina prije ovog.
-
lajkujMe
#173909 Re: Ukrajina
Nije bas dosta toga preletis dok trazis ono sto te zaista zanima.RefPus wrote: ↑01/07/2023 22:14Zaista zabrinjavajuce.lajkujMe wrote: ↑01/07/2023 22:02 Nepovezano za temu ali je bitno za temu
Elon Musk u svojojnepameti odlucio limitirati koliko tweetova se moze pogledati.
Obicni account 600 (ja)
Novi account 300
Sto je fuckd up
To znaci da cemo mnogo toga vjerovatno propustiti jer smo dosegli twitter limite
Tako da se skrola puno i refreshuje.
Sta ste vi mislili da sve one silne twitove naletim samo i posaljem ovamo?
Proslo Ljeto sam znao 1000 tweetova za 1 sat preletiti i izvuci sta mi treba.
Od 100 tweetova 4-5 je zanimljivo ostalo je trash ili samo copy paste
Suscribovao sam se na 214 razlicitih accounta sa tendencijom rasta.
Ima tu svega od politicara i novinara do oficira, vojnika i humanitarnih radnika u Ukrajini.
Pa to official accounta razlicitih osoba ili organizacija...
- drug_profi
-
zigzag
#173911 Re: Ukrajina
Ma narkoman. Samo nek je muving...
Nego ruska avijaciju udara oko antonovskog. Je li prostor oko mosta ostao u ukrajinskim rukama?
Nego ruska avijaciju udara oko antonovskog. Je li prostor oko mosta ostao u ukrajinskim rukama?
- drug_profi
#173912 Re: Ukrajina
Hrpa bezvrijednog novca... i protracen zivot.
Spoiler
Show
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#173913 Re: Ukrajina
eto elon srbin mask je ovo uradio da smanji protok informacija.
- drug_profi
- drug_profi
#173915 Re: Ukrajina
Meni ovo sve vise dokazuje da je Trump ruski igrac 100%. Ako je bilo imalo sumnje, sve vise izbljeđuje.Bossona wrote: ↑01/07/2023 18:38
![]()
Bivši američki potpredsjednik Pence (R) i jedan od kandidata za nadolazeće predsjedničke izbore https://www.pbs.org/newshour/politics/w ... ential-run pozvao je Bijelu kuću da odmah naoruža Ukrajinu do zuba i ponaša se kao najjača vojska na svijetu što jesmo jer je pobjeda Ukrajine protiv Rusije pobjeda cijelog slobodnog svijeta uključujući i SAD
- Distortion
#173916 Re: Ukrajina
Bakhmutski Demon na TG
The offensive is coming, a difficult night, deadly for the Russians.
Veselo oko Bakhmuta ili negdje drugo?
The offensive is coming, a difficult night, deadly for the Russians.
Veselo oko Bakhmuta ili negdje drugo?
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#173917 Re: Ukrajina
Ažuriranje za Ukrajinu: "Švedska brigada" raspoređena u Bakhmut
RO37 za Dnevnik Kos
Subota, 01. juli 2023 u 21:00

Ukrajinski vojnici voze se oklopnim transporterom cestom prema Bakhmutu, Donjecka regija, 1. juli.
Ukrajinska borbena vozila pješaštva CV90 primijećena su kako se razmještaju u području Bakhmuta, jedinica 21. mehanizirane brigade. Ovi IFV-ovi švedske proizvodnje smatraju se jednima od najmoćnijih u arsenalu Ukrajine, na sličnoj razini kao američki Bradley i njemački Marder IFV-ovi.
U proteklom tjednu, ukrajinska 22. mehanizirana, 30. mehanizirana i 57. motorizirana brigada također su raspoređene sjeverno od Bakhmuta. Ovo slijedi trend: Ukrajina možda povećava svoju borbenu moć u područjima gdje može angažirati ruske trupe koje trenutno nisu iza utvrđenih linija.
“ŠVEDSKA BRIGADA” I DRUGE SNAGE STIŽU U BAKHMUT
Sredinom maja pojavila se iznenađujuća objava da je cijela ukrajinska brigada potajno obučavana od strane švedske vojske i da je skoro spremna za raspoređivanje. Brigada je trebala biti opremljena nekim od najboljih oružja koje Ukrajina ima u svom posjedu:
Kao što je gore navedeno, ukrajinski CV90 uočeni su s oznakama 21. mehanizirane brigade kako putuju sjeverozapadno od Bakhmuta, što ukazuje da je identitet brigade koju su obučavali Švedski 21. mehanizirana brigada.
Značaj 21. mehanizirane oznake je da konačno imamo dokaz o identitetu brigade koju su obučavali Šveđani. Također potvrđuje da je to bila jedna od devet teških oklopnih brigada obučenih i opremljenih od strane NATO-a identificiranih u procurjelim dokumentima Pentagona. Imena osam takvih brigada identificirana su u procurjelim dokumentima: 7., 21., 32., 33., 37., 82., 117. i 118. brigada, s tim da je deveto ime bilo nečitko.
Kao teška oklopna brigada obučena/opremljena od strane NATO-a, 21. "švedska" mehanizirana postrojba je postrojba najvišeg profila raspoređena na istočnoj bojišnici od početka ljetne protuofenzive.
Rusi su odgovorili na te pokrete tako što su nedavno angažirali veterane privatne vojne tvrtke Bakhmut, Patriot, Potok i Fakel, kao i 11. i 31. gardijsku zračno-jurišnu brigadu. Čini se da obje strane povećavaju svoje snage.
U najširem smislu, Bakhmutom dominiraju četiri različite uzvisine. Ja ih nazivam Sjevernim, Južnim, Istočnim i Zapadnim visovima, ali da budemo jasni, to nije ono što ih nazivaju mještani ili bilo koji službeni kartograf, već moj osobni jednostavan stenograf za razumijevanje bitke.

Ukrajina kontrolira Zapadno visočje, oko sela Khromove. Rusija kontrolira Sjeverno (Berhivka) visočje, Južno (Klishchiivka) visočje i Istočno (Vesela Dolyna) visočje.
Ukrajina je napredovala prema gradu Klishchiivka, iznad kojeg se nalaze Južni visovi.
Odluka Ukrajine pojačati južne napade postrojbama TDF-a možda odražava želju ukrajinskog glavnog stožera da očuva glavnu borbenu moć ukrajinskih rezervi za druge sektore, dok još uvijek jača napad.
Ovaj pristup je u oštrom kontrastu s brojnim redovnim vojnim jedinicama koje su viđene kako zauzimaju položaje u sjevernom Bakhmutu tijekom proteklih nekoliko dana. Oni uključuju:

Dakle, jedno pitanje bi moglo biti, zašto bi Ukrajina bacila dragocjene mehanizirane brigade na Bakhmut, a kamoli jednu od najmoćnijih ukrajinskih jedinica (21. mehanizirana)?
Dio odgovora leži u prirodi CV90 koji čine okosnicu 21. MB-a. David Axe iz Forbesa ističe da su protutenkovski raketni sustavi Bradley i Marder IFV idealni za borbu na velikim udaljenostima u ravnim ravnicama bez prepreka. Ravne ravnice i poljoprivredne površine južne Ukrajine idealne su za tu vrstu borbe.
Nasuprot tome, automatski top od 40 mm CV90 idealan je za brzo reagiranje u bliskoj borbi s puno prepreka. Automatski top s brzim paljenjem može ispaljivati protutenkovske diverzantske projektile koji sijeku drveće poput motorne pile, jednostavno probijajući sve prepreke. Bili bi slično razorni u urbanim sredinama.
Vrlo jednostavno, CV90 je dizajniran za borbu na terenu sličnom istočnoj Ukrajini.
Drugi čimbenik vjerojatno su poteškoće s kojima se Ukrajina suočava s minskim poljima, zbog čega je držanje prevelike rezerve na jugu rasipanje resursa u kratkoročnom do srednjoročnom razdoblju.
RO37 za Dnevnik Kos
Subota, 01. juli 2023 u 21:00

Ukrajinski vojnici voze se oklopnim transporterom cestom prema Bakhmutu, Donjecka regija, 1. juli.
Ukrajinska borbena vozila pješaštva CV90 primijećena su kako se razmještaju u području Bakhmuta, jedinica 21. mehanizirane brigade. Ovi IFV-ovi švedske proizvodnje smatraju se jednima od najmoćnijih u arsenalu Ukrajine, na sličnoj razini kao američki Bradley i njemački Marder IFV-ovi.
U proteklom tjednu, ukrajinska 22. mehanizirana, 30. mehanizirana i 57. motorizirana brigada također su raspoređene sjeverno od Bakhmuta. Ovo slijedi trend: Ukrajina možda povećava svoju borbenu moć u područjima gdje može angažirati ruske trupe koje trenutno nisu iza utvrđenih linija.
“ŠVEDSKA BRIGADA” I DRUGE SNAGE STIŽU U BAKHMUT
Sredinom maja pojavila se iznenađujuća objava da je cijela ukrajinska brigada potajno obučavana od strane švedske vojske i da je skoro spremna za raspoređivanje. Brigada je trebala biti opremljena nekim od najboljih oružja koje Ukrajina ima u svom posjedu:
- Stridsvagn 122: Strv 122 je švedska nadogradnja tenka Leopard 2 koji se smatra grubim analogom Leopardu 2A5. Uz Challenger 2 i Leopard 2A6, Strv 122 se smatra jednim od najmoćnijih zapadnih tenkova u Ukrajini, dizajniran za poboljšanu mobilnost u snijegu ili blatu.
- CV90 IFV: vrlo otporan na mine, toplinski kamufliran i teško oklopljen IFV koji može nositi osam vojnika. Iako mu nedostaje integrirani protutenkovski raketni sustav, poput Marder ili Bradley IFV, CV90 ima automatski top od 40 mm koji može brzo uništiti bilo koje oklopno vozilo u ruskoj vojsci - osim glavnog borbenog tenka. Automatski top je razoran protiv neprijateljskog pješaštva, kako u zgradama tako i na otvorenom. CV90 je također dizajniran za poboljšanu mobilnost u snijegu ili blatu.
- FH77BW L52 Archer artiljerijski sustav: Ova samohodna haubica dugog dometa ispaljuje NATO standardne topničke granate od 155 mm. Sadrži novi, potpuno automatski sustav s automatskim punjenjem od 21 granate koji mu daje brzinu paljbe mnogo veću od većine njegovih suvremenika, što ga čini idealnim za moderne taktike pucanja i skakanja (za kretanje i brzo premještanje).
Kao što je gore navedeno, ukrajinski CV90 uočeni su s oznakama 21. mehanizirane brigade kako putuju sjeverozapadno od Bakhmuta, što ukazuje da je identitet brigade koju su obučavali Švedski 21. mehanizirana brigada.
Značaj 21. mehanizirane oznake je da konačno imamo dokaz o identitetu brigade koju su obučavali Šveđani. Također potvrđuje da je to bila jedna od devet teških oklopnih brigada obučenih i opremljenih od strane NATO-a identificiranih u procurjelim dokumentima Pentagona. Imena osam takvih brigada identificirana su u procurjelim dokumentima: 7., 21., 32., 33., 37., 82., 117. i 118. brigada, s tim da je deveto ime bilo nečitko.
Kao teška oklopna brigada obučena/opremljena od strane NATO-a, 21. "švedska" mehanizirana postrojba je postrojba najvišeg profila raspoređena na istočnoj bojišnici od početka ljetne protuofenzive.
Rusi su odgovorili na te pokrete tako što su nedavno angažirali veterane privatne vojne tvrtke Bakhmut, Patriot, Potok i Fakel, kao i 11. i 31. gardijsku zračno-jurišnu brigadu. Čini se da obje strane povećavaju svoje snage.
U najširem smislu, Bakhmutom dominiraju četiri različite uzvisine. Ja ih nazivam Sjevernim, Južnim, Istočnim i Zapadnim visovima, ali da budemo jasni, to nije ono što ih nazivaju mještani ili bilo koji službeni kartograf, već moj osobni jednostavan stenograf za razumijevanje bitke.

Ukrajina kontrolira Zapadno visočje, oko sela Khromove. Rusija kontrolira Sjeverno (Berhivka) visočje, Južno (Klishchiivka) visočje i Istočno (Vesela Dolyna) visočje.
Ukrajina je napredovala prema gradu Klishchiivka, iznad kojeg se nalaze Južni visovi.
Odluka Ukrajine pojačati južne napade postrojbama TDF-a možda odražava želju ukrajinskog glavnog stožera da očuva glavnu borbenu moć ukrajinskih rezervi za druge sektore, dok još uvijek jača napad.
Ovaj pristup je u oštrom kontrastu s brojnim redovnim vojnim jedinicama koje su viđene kako zauzimaju položaje u sjevernom Bakhmutu tijekom proteklih nekoliko dana. Oni uključuju:
- 21. mehanizirana ("švedska"): NATO obučena i opremljena elitna brigada;
- 22. mehanizirana: novoosnovana brigada s naprednim tenkovima PT-91 poljske proizvodnje;
- 30. mehanizirana: veteranska postrojba koja se borila u ratu u Donbasu od 2014., borila se u bitci za Bakhmut od ljeta 2022. na redovitoj rotaciji; 30. je rotirana iz Bakhmuta negdje tijekom kasnog proljeća, i rotirala se nazad na poziciju u zadnjih nekoliko dana.

Dakle, jedno pitanje bi moglo biti, zašto bi Ukrajina bacila dragocjene mehanizirane brigade na Bakhmut, a kamoli jednu od najmoćnijih ukrajinskih jedinica (21. mehanizirana)?
Dio odgovora leži u prirodi CV90 koji čine okosnicu 21. MB-a. David Axe iz Forbesa ističe da su protutenkovski raketni sustavi Bradley i Marder IFV idealni za borbu na velikim udaljenostima u ravnim ravnicama bez prepreka. Ravne ravnice i poljoprivredne površine južne Ukrajine idealne su za tu vrstu borbe.
Nasuprot tome, automatski top od 40 mm CV90 idealan je za brzo reagiranje u bliskoj borbi s puno prepreka. Automatski top s brzim paljenjem može ispaljivati protutenkovske diverzantske projektile koji sijeku drveće poput motorne pile, jednostavno probijajući sve prepreke. Bili bi slično razorni u urbanim sredinama.
Vrlo jednostavno, CV90 je dizajniran za borbu na terenu sličnom istočnoj Ukrajini.
Drugi čimbenik vjerojatno su poteškoće s kojima se Ukrajina suočava s minskim poljima, zbog čega je držanje prevelike rezerve na jugu rasipanje resursa u kratkoročnom do srednjoročnom razdoblju.
- apsidejzi
#173918 Re: Ukrajina
Neka malo, da i mi drugi objavimo ponestolajkujMe wrote: ↑01/07/2023 22:31Nije bas dosta toga preletis dok trazis ono sto te zaista zanima.
Tako da se skrola puno i refreshuje.
Sta ste vi mislili da sve one silne twitove naletim samo i posaljem ovamo?
Proslo Ljeto sam znao 1000 tweetova za 1 sat preletiti i izvuci sta mi treba.
Od 100 tweetova 4-5 je zanimljivo ostalo je trash ili samo copy paste
Suscribovao sam se na 214 razlicitih accounta sa tendencijom rasta.
Ima tu svega od politicara i novinara do oficira, vojnika i humanitarnih radnika u Ukrajini.
Pa to official accounta razlicitih osoba ili organizacija...
ps: salim se ba. ti si dosta doprinjeo ovoj temi i ja razumijem koliko je tesko pronaci jedan dobar tweet u moru drugih. Vjerovatno se pojavilo bezbroj laznih accounta i ovo je neki nacin da se bori sa njima...
Last edited by apsidejzi on 02/07/2023 00:14, edited 1 time in total.
-
caros
#173920 Re: Ukrajina
Možda bi i bio dobar burn da nije napravljeno da svaki reply na svaki tweet bude uračunat kao pregled, tako da se sve ispuca za deset minuta.RefPus wrote: ↑01/07/2023 22:14Zaista zabrinjavajuce.lajkujMe wrote: ↑01/07/2023 22:02 Nepovezano za temu ali je bitno za temu
Obicni account 600 (ja)
Novi account 300
Sto je fuckd up
Twitter je bio najvažniji alat za žive informacije s bilo kojeg dijela planete i ovaj prebogati mongoloid je to uspio sjebati.
-
Labirint
#173922 Re: Ukrajina
Nisi ga razumio, vas dvojica ste na istoj strani.
- drug_profi
#173923 Re: Ukrajina
RDK je izgleda dobar belaj pravio po Bilhorod regiji.
Guverner Pskovske oblasti Ruske Federacije, Mihail Vedernikov, priznao je da je najmanje 14 vojnika iz ove oblasti ubijeno u lipnju u napadu ruskih partizana iz RDK.
@kazansky2017
- drug_profi
#173924 Re: Ukrajina
Jeste li vidjeli ovu kartu vojnih objekata na Krimu ? Napravili su ga novinari Krym.Realii.
Rat za poluotok: samo činjenice
Ekskluzivno od Krimljana
Bez ruske propagande!
- drug_profi
#173925 Re: Ukrajina
Malo o Putinovim dvojnicima.
Ovako postavljeni uocljivo su razliciti.
Ovako postavljeni uocljivo su razliciti.
Međutim! Danas, prema svim skepticima koji su demantirali temu "dvojke"
zadao snažan udarac.
Bio sam skeptik i vjerojatno ću i dalje biti. Ali nemoguće je ne popraviti očite stvari.
Dagestanske avanture izvjesnog pojedinca zvanog "Putin" malo su me oborile iz bahatosti poricanja.
Ne znam koji je od likova prikazanih na fotografiji “Putin”. Ne mogu sa sigurnošću reći da su fotografije različitih ljudi.
Ali mogu pouzdano i mjerodavno ustvrditi da vidim sasvim drugačija čela s različitim šarama, vodoravnim i slatkim između obrva.
Očito je. Činjenica je da su bore na čelu gotovo jednako individualne kao i otisci prstiju.
Mišićna maska, čije pokrete stvara tzv. bore su individualne same po sebi, ali koža uvijek ima gotovo jedinstven otisak “okoliša”.
Da, “radili” su oba čela injekcijama disporta. Primjetan je trud vizažista i kozmetologa, ali nisu uspjeli postići idealan identitet čela.
O tome vam mogu reći više večeras u The Extractu.
Štoviše, učinit ću to nužno i konačno.
Moj skepticizam je poljuljan.
Iako, zašto kremaljski trbosjek ne bi imao “blizance”?
Što priječi ludog, kukavičkog diktatora, "pokrenutog" vlastitom sigurnošću, da si nabavi pomoćnike? Uostalom, Kremlj raspolaže milijardama eura, “tajnom”, štabovima kozmetologa, vizažista, plastičnih kirurga, specijalista glume, mimike itd.
No, doista, o tome je bolje govoriti u "Ekstraktu".
Nevzorov
@nevzorovtv