Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#109776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

statixx wrote: 01/07/2023 19:03 Pa sta ce ti US ako ce biti u blokadi i nece donositi odluke. To Dodik jedva ceka.
BiH ce biti u Nato. Kazem, i Bosnjaci ce moci da blokiraju ako se prihvata taj narativ.
Do tada ce svakako biti i rijesena drzavna imovina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 01/07/2023 18:03
Chmoljo wrote: 01/07/2023 11:56

Svi u kojima pametujes sa sigurne udaljenosti. A mnogo ih je.

Put your money where your mouth is.
Iznosim vlastito mišljenje kao što i ti, pametuješ, ovaj iznosiš svoj pogled na aktuelna dešavanja u zemlji i regionu.

Jesi na buvljaku uzeo taj patriotometar da i ja jedan uzmem, neka se nađe nikad se ne zna.
Moje naprdjivanje se odnosi na ono kako ja zivim.

Tvoje naprdjivanje se odnosi na ono kako ti mislis da bi drugi trebali zivjeti.

:zjev:
statixx

#109778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 01/07/2023 19:04
statixx wrote: 01/07/2023 19:03 Pa sta ce ti US ako ce biti u blokadi i nece donositi odluke. To Dodik jedva ceka.
BiH ce biti u Nato. Kazem, i Bosnjaci ce moci da blokiraju ako se prihvata taj narativ.
Stani, NSRS donese neki zakon slican ovim danas, US ga proba staviti van snage, ali sudija iz RSa stavi veto. I sta onda?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#109779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Image

iz Kabineta predsjednika RS-a je stiglo saopćenje da će se Dodik obratiti medijima sutra u 13 sati

DonieBrasco

#109780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Dino dobro prica kod Senada.
Pklat4

#109781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pklat4 »

U međuvremenu je Mehanovića kontaktirao predsjednik RS-a Milorad Dodik.

- Čestitao mi je praznik, poželio brz oporavak, i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ta lica procesuiraju. On ne može isto da vjeruje da postoje još takve osobe. Moje mišljenje je da je to bio jako lijep gest od njega, pogotovo što je on predstavnik srpske vlasti i želio bih da se zahvalim predsjedniku RS-a - kaže Mehanović.
Isti onaj Dodik koji je jučer genocid opsovao, kakav lik :lol:
Lex77

#109782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Ma ovo je garant predstava pred davanje državne imovine Dodiku i Dragančetu.
DonieBrasco

#109783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Lex77 wrote: 01/07/2023 19:18 Ma ovo je garant predstava pred davanje državne imovine Dodiku i Dragančetu.
Ako je to odluka stranaca neka im danas jos daju, sta se vise ima pricati a posebno odugovlaciti ako je to odluka.

Mislim realno hajde da ovo raspravimo, ako nas yebu u zdrav mozak zasto odugovlace ?
Point.

#109784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Tananarive wrote: 01/07/2023 18:06
Iznosim vlastito mišljenje kao što i ti, pametuješ, ovaj iznosiš svoj pogled na aktuelna dešavanja u zemlji i regionu.

Jesi na buvljaku uzeo taj patriotometar da i ja jedan uzmem, neka se nađe nikad se ne zna.
drži se zemlje i regiona u kojima živiš hljeba ti, izađi više riđanu iz prkna
Keep on rocking in a free world
Point.

#109785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 01/07/2023 19:05

BiH u EU i NATO, to je ono što želim. Ni manje ni više, ne ono šti ti misliš da ja mislim.

:zoka:
Haris.ba

#109786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

statixx wrote: 01/07/2023 19:10
Haris.ba wrote: 01/07/2023 19:04

Stani, NSRS donese neki zakon slican ovim danas, US ga proba staviti van snage, ali sudija iz RSa stavi veto. I sta onda?
Onda ce i Kanton Sarajevo da donese neki zakon.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 01/07/2023 19:46

BiH u EU i NATO, to je ono što želim. Ni manje ni više, ne ono šti ti misliš da ja mislim.

:zoka:
Pa fino. Bitno da si ti u Svedskoj sretan i da su ti zelje ispunjene.

Potrudicemo se da ti to i ostvarimo.
kokakolas

#109788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kokakolas »

Haris.ba wrote: 01/07/2023 19:48
statixx wrote: 01/07/2023 19:10

To je isto ko da Brajlovic u svojoj kafani donese novi zakon o fiskalizaciji Republike Srpske.
A_A_AKCIJA

#109789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

mirza_15 wrote: 01/07/2023 17:32 Igra dobro Trojka. Konstruktivno, spremnost na dijalog i kompromis, uz stalne konsultacije i slušanje savjeta "hambasada" koje sada disciplinuju Dodika i RS-ovce. I ponovo, a vjerovatno po diktatu "hambasada", poziv da se urazume i krenu u provođenje 14 prioriteta ili... A između redova se može iščitati da im iza leđa stoji stariji brat dok RS-u očajnički trebaju pare. Sjajna igra Trojke koju s klupe vode "hambasade".

Što se tiče zakona, jesam li ja prije neki dan napisao ovdje šta će biti, pa poslije to napisala i Alma Čolo, a evo i desilo se uz dodatak izmjene krivičnog zakona dok se forumska SDFA postava kreveljila, podgrijavala atmosferu i govorila mi da sam naivan? Slobodno me, ekipo iz SDFA, zapratite za više savjeta. Sačuvat će vam kredibilitet i živce :mrgreen:
Trojka igra jako dobro.

Da su izašli sa sastanka, Mile bi imao alibi. Svi su krivi. Uspjeli su ispasti konstruktivni a da na Miletu ostane stigma i da je nimalo ne razvodne. Nema poziva OHR svim stranama na dijalog i kompromis.

Ovako, podijeljena reakcija je bila jako dobra. Ja bih bio sretniji da su krenula hapšenja, ali je to očito veliki zalogaj ili postoji pravna prepreka da se to uradi. Dopunama zakona smo bliže tome.

Šmitova odluka je dobra. Svi smo očekivali više, da se ne lažemo. Ali dopuna zakona je izgradnja države i sprječavanje da se ovaj slučaj desi ikada u budućnosti. Izmjene zakona ostaju i kad Šmit ode.

Najvažnije, Mile ostaje u ofsajdu. Napravio sranje, nije dobio ništa. Niko se nije primio na tu priču da oko nje pregovara niti se iko prepao. Uspjelo se odigrati da ostane na suhom i da mora povući novi potez. U šahu je, jer taj sljedeći potez mora zadovoljiti krezube glupane glasače i biti jednako ili još više u kontru OHR i Trojke. A to ga stavlja još više između čekića OHR i nakovnja Trojke.

Ili će povući konstruktivan potez i ponovo otvoriti dijalog oko bitnih stvari za njega. Novac prije svega, za koji će morati dobro skinuti gaće.

Dodatan efekt priče je vraćanje digniteta u javni diskurs. Mislim da je reakcija javnosti na Zukanov potez jasna. Nema više jeftinog vrijeđanja. Ostale zabilježeno da se Mile kurčio i da je već sutra dobio po nosu, kao poruka sličnima. Uspio je homogenizirati pro bosansku stranu. Ljudi nisu očajni nego bi mu se svi krvi napili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#109790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Egzakli :kiss:
A_A_AKCIJA

#109791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

kokakolas wrote: 01/07/2023 19:52
Haris.ba wrote: 01/07/2023 19:48

To je isto ko da Brajlovic u svojoj kafani donese novi zakon o fiskalizaciji Republike Srpske.
Nema nikakve šanse da se u US uvede entitetski ili nacionalni veto.

Stevandić kod Senada nije mogao sakriti razočaranje što se nije pregovaralo o US imo tome. Očigledno je to bio njihov plan kao bezbroj puta do sada. Napravi haos, da druga strana bude sretna da ima ikako državu, nema veze što je rješenje sranje.

Stranci možda odu, ali čitavo silovanje sistema vetom iz rs je ogromno upozorenje svima da se to ne smije dopustiti. Najbitnije, OHR nije na strani truhlog kompromisa.
DonieBrasco

#109792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Nema ali Dodik i Covic na sve nacine ce pokusati, etnicko nacionalni.
kakabanja213

#109793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Evo Zukan je postao heroj nacije, Dino se nekako cupao maloprije na Face ali sta radi onaj Forto ima li sanse da se on pojavi bilo gdje. Ako opet izadje onaj Zukan za siromasne iz Tuzle da nesto objasnjava nek ide sve u PM.
kokakolas

#109794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kokakolas »

kakabanja213 wrote: 01/07/2023 20:07 Evo Zukan je postao heroj nacije, Dino se nekako cupao maloprije na Face ali sta radi onaj Forto ima li sanse da se on pojavi bilo gdje. Ako opet izadje onaj Zukan za siromasne iz Tuzle da nesto objasnjava nek ide sve u PM.
Fortek insistira na kulturi dijaloga na sastanku gdje se psuju zrtve genocida i jebu matere svima redom
A_A_AKCIJA

#109795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 01/07/2023 16:31 Vidim optimizam raste. Opet. Od ponedeljka pravna drzava. :D :

U sustini zapravo opet sve.ovisi o ovoj strani. Ako ce se.odnosi relaksirati dzaba sve,....ako si spreman da se boris za svoje ciljeve i spreman si na konfrontqciju onda ovo sto je Schmit donio moze biti koristqn alat
Još da priznaš da se desilo upravo tako.

Trojka nije dala Miletu ništa.
Dobio je belaj i jačanje države novim zakonom.
Odluke i zakoni poništeni, umjesto da budu početna tačka za pregovore i dodatno slabljenje države.

A vaše viđenje relaksacije se ispostavilo kao samo jedna od laži.

I poslije ovoga sastanaka čekamo izdaju.
Konkretno popuštanje Miletu.
Truhli kompromis.
Trgovinu za fotelje.
Rastaljivanje.
Sve ste to najavili, kad ono ćorak.

Nema. Trojka drži kičmu uspravno.

Edit, zaboravio sam posebnu laž koju ste gurali.

Da se lobira po EU da se Miletu i rs otključa blokirani novac. A Šmit danas poziva na dodatne finansijske sankcije prema Miletu i rs. :izet:
Nema boljeg demanta.
Last edited by A_A_AKCIJA on 01/07/2023 20:17, edited 1 time in total.
kakabanja213

#109796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

kokakolas wrote: 01/07/2023 20:08
kakabanja213 wrote: 01/07/2023 20:07 Evo Zukan je postao heroj nacije, Dino se nekako cupao maloprije na Face ali sta radi onaj Forto ima li sanse da se on pojavi bilo gdje. Ako opet izadje onaj Zukan za siromasne iz Tuzle da nesto objasnjava nek ide sve u PM.
Fortek insistira na kulturi dijaloga na sastanku gdje se psuju zrtve genocida i jebu matere svima redom
Ne znam ali onaj iz Tuzle probija glavu. On je losa kopija skoro svih sa BiH polotocke scene. Uopste ne mogu shvatiti sta on predstavlja.
A Forto tupi li tupi o zeljeznicama. Pa prvo nek sredi ovih 100KM sto se vozikaju.
A_A_AKCIJA

#109797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

DonieBrasco wrote: 01/07/2023 20:02 Nema ali Dodik i Covic na sve nacine ce pokusati, etnicko nacionalni.
Ko je slušao Šmita kod Senada, jasno mu je šta se desilo sa Čovićem.

Šmit kaže, kada krenu da jedu govna (dobro, ne baš ovako :mrgreen: ), ja ih prvo upozorim, pa pozovem da rade na euroatlantskom putu.

Čović je shvatio i trenutno je miran.
kakabanja213

#109798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2023 20:12
palermo wrote: 01/07/2023 16:31 Vidim optimizam raste. Opet. Od ponedeljka pravna drzava. :D :

U sustini zapravo opet sve.ovisi o ovoj strani. Ako ce se.odnosi relaksirati dzaba sve,....ako si spreman da se boris za svoje ciljeve i spreman si na konfrontqciju onda ovo sto je Schmit donio moze biti koristqn alat

Odluke i zakoni poništeni, umjesto da budu početna tačka za pregovore i dodatno slabljenje države.

Truhli kompromis.
Trgovinu za fotelje.
Rastaljivanje.

Ova zadnja dva dana nisu ispala losa ali trojka je za njih zasluzna koliko i ja. U principu je najzasluzniji Mile i njegov krkanluk te sto je Sdp u Konjic nekim slucajem poveo Heleza ( neka verzija Nikoletine Bursaca)
Smitove odluke su mi ok, ali sta je trebao. Izaci i reci ok su ovi zakoni RS. Nadam se i da je Dodik dovoljno glup i krkan pa da natjera neke nize Snsd ovce da krse zakon i da se nadke nelim cudom kakav tuzilac da ih procesuira. Jedino oni mogu srusiti Dodika ukoliko se iz mezara me digne Paddy.
DonieBrasco

#109799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2023 20:15
DonieBrasco wrote: 01/07/2023 20:02 Nema ali Dodik i Covic na sve nacine ce pokusati, etnicko nacionalni.
Ko je slušao Šmita kod Senada, jasno mu je šta se desilo sa Čovićem.

Šmit kaže, kada krenu da jedu govna (dobro, ne baš ovako :mrgreen: ), ja ih prvo upozorim, pa pozovem da rade na euroatlantskom putu.

Čović je shvatio i trenutno je miran.
Pa da ljigavac vaga i ceka, ako prevaga sve Dodiku on ce sa njime ili suprotno, ali ce kad tad mortati da mu okrene leđa.

Sam sebe prozvao liderom EU i NATO puta BiH i sad da ide sa ovim rusofilom.
A_A_AKCIJA

#109800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 01/07/2023 20:19
A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2023 20:12

Truhli kompromis.
Trgovinu za fotelje.
Rastaljivanje.

Ova zadnja dva dana nisu ispala losa ali trojka je za njih zasluzna koliko i ja. U principu je najzasluzniji Mile i njegov krkanluk te sto je Sdp u Konjic nekim slucajem poveo Heleza.
Smitove odluke su mi ok, ali sta je trebao. Izaci i reci ok su ovi zakoni RS. Nadam se i da je Dodik dovoljno glup i krkan pa da natjera neke nize Snsd ovce da krse zakon i da se nadke nelim cudom kakav tuzilac da ih procesuira. Jedino oni mogu srusiti Dodika ukoliko se iz mezara me digne Paddy.
Sve je moglo biti drugačije da je Trojka popustila i skinula gaće. Da su rekli, haj, Mile, ne galami, dogovorimo se.
Locked