Prvo lakse je praviti autoput u Rs,ravno i nema tunela kao u FBiH.sehohari wrote: ↑01/07/2023 15:41Jašta je nego izgradio.video wrote: ↑01/07/2023 15:33
Ma sagradio je on qrac moj!
Prolazis li ti podjahkad po entitetu pc?
Pa samo u Sarajevu je vise izradjeno nego u citavom cetnitetu.
Covjece, sve je gotovo spiskao, jos samo elektroprivreda( i nju je dobrano naceo) i sumarstvo. Nema vise!!!
Cetnitet je u startu postavljen kao neodrzivi experiment. To sto ih mi drzimo glavu sve vrijeme iznad vode( tako sto silni novci preljevaju nepravedno od pdv-a kao i akciza smo sami krivi, tj. oni u "nasim redovima" kojima je to odgovaralo) je posebna prica i te treba pred zid!
Mrsko mi roviti po postovima i ovakav rasplet smo i ocekivali i pisali o njemu prije par godina gdje smo posebno naznacili 2023. jer tad prispjevaju ogromne rate kredita. I doslo je to. I sada se treba tome svemu spremno i drzavnicki oduprijeti jer im je doslo do grla.
NEMA NAZAD!
Po meni ih treba pustiti da propadnu ili bar gurnuti jos dublje u bezdan.
Samo ekonomija a naravno spremati se, zlu ne trebalo, za konacni cin jer drugog nam nema.
A mile bosanac je na tankom ledu i Boga moli da ga se smijeni a to NE TREBA ni posto raditi. Svaki njegov daljni pokusaj ce proizvesti samo protu odluku koja samo moze osnaziti drzavu.
I ponavljam, NE PRUZATI mu "novcanik"![]()
Kako je RS izgledao prije njega, a kako danas?
Halo ba, RS ima više autoputeva od nas?
Trebinje, Istočno Sarajevo, Banja Luka, svi ti gradovi su potpuno promijenili svoj izgled gradnjom.
Kod nas se samo malo Sarajevo koprca, a kako je u Zenici, Tuzli...?
Hrvati nam se u Mostaru smiju da još uvijek ni ruševine nismo u stanju popraviti, dok oni prave haman pa novi grad.
Dodik je napravio novu termoelektranu u Stanarima, pravi nekoliko novih hidroelektrana na Drini, u Hercegovini...
Manje placaju PDV,a vise imaju povrata.
Nema nesuglasica,zna se kome ide kajmak dok se u FBiH nakon 4 godine rotiraju.
Naravno vise su zaduzeni,manje su im plate,penzije nego u FBiH ali ovo su teme koje njih ne zanimaju u Rs.