Ne znam sta se ocekivalo? Da ukinu RS? Da raspuste skupštinu RS? Da lično uhapsi Dodika?
Samo lagano...
noviforumas wrote: ↑01/07/2023 14:53 Ja se samo nadam da ce javne osobe (novinari, akademici, intelektualci) konacno skinuti rukavice. Treba otvoreno govoriti da narod shvati: Medjunarodna zajednica rastura BiH, i vodi pro-velikosrpsku i pro-velikohrvatsku politiku. Dodik, Covic, Vucic su samo izvrsioci na terenu.
Ja ne bih vjerovao u to.video wrote: ↑01/07/2023 15:05Ma jasno.MMM1977 wrote: ↑01/07/2023 15:00
Ma samo ignorirati, a da se mora sjediti sa njima mora, druge opcije su da se povučemo iz Institucija BiH ili da zaratimo a to nikako nije dobro.
Pustiti ga nek se svađa sa Šmitom, njegova djela ne proizvode nikakve pravne posljedice niti može nauditi državi. Na tankom je ledu.
Dugoročno, smjena jednog čovjeka ne znači nista, ono što treba biti cilj jeste slabljenje entiteta a jačanje države. To se danas i desilo.
Ovi što navijaju za rat neka se vrate iz dijaspore pa onda laprdaju
Tvrdim da se sa njim moze vise dobiti za drzavu od ove lazne opozicije u sumskoj.
Ali, mora se do kraja godine vratiti milijardu KM a oni to NEMAJU!
Dakle, ko mu da ( ko sto mu dade sekin papucar prije par godina tako sto dopusti kredit mmf-a) treba ih povjesati!
Ustvari, moze ALI (ono od N.Starka)iz povisoku cijenu koju bi sumljaci platili.
Samo tako.
Lagano im izbijaju sve poluge za blokiranje drzave ili otcjepljenje.
U tome i jeste poenta. Ako pravosuđe ne bude provodilo odluke onda Šmit donosi nove i tako, jedna po jedna, država svaki put jača. A oni neka glume silu bez pokrića.
Taman sam i ja to slušala, na 3:40.
+1sehohari wrote: ↑01/07/2023 15:10Ja ne bih vjerovao u to.video wrote: ↑01/07/2023 15:05
Ma jasno.
Tvrdim da se sa njim moze vise dobiti za drzavu od ove lazne opozicije u sumskoj.
Dakle, ko mu da ( ko sto mu dade sekin papucar prije par godina tako sto dopusti kredit mmf-a) treba ih povjesati!
Samo tako.
Mi svi govorimo to zato što smo još uvijek u fazonu "ma joj, oni samo hoće da dijele pare, pa znaš kakav je taj isti Dodik bio prije 15-20 godina".
Nije, Dodik je najveći četnik od njih sviju. Prije svega zato što je on SPOSOBAN.
Čovjek razvija RS, pravi puteve, bolnice, elektrane, izgradio je Lukavicu kao Real Madrid.
Ono što je on radio prije 20 godina, ono je bilo predstava. Dodik je tada bio skontao da je RS pod udarom i da je bolje glumiti pro-Bosanca, a zato imati te promjene pod svojom kontrolom i ograničiti ih na potrebni minimum, nego praviti se četnik kao što su radili SDS-ovci pa dobiti direktno po ušima od pokojnog Ashdowna.
Njegovo jučerašnje ponašanje jasno pokazuje da on uistinu ono što govori i misli.
Ma to je to. Cekaju reakciju i da vide u kojem smjeru će ici odogovori i onda mu i to ukines. Pa ideš dalje sve dok ne bude imao više ništa.
Da mozda ove izmjene krivicnog zakona to anuliraju u smislu da nisu imuni ?
Valjda su imali dosad, ali ovim izmjenama neće imati i moći će krivično odgovarati.
sehohari wrote: ↑01/07/2023 15:10Ja ne bih vjerovao u to.video wrote: ↑01/07/2023 15:05
Ma jasno.
Samo tako.
Mi svi govorimo to zato što smo još uvijek u fazonu "ma joj, oni samo hoće da dijele pare, pa znaš kakav je taj isti Dodik bio prije 15-20 godina".
Nije, Dodik je najveći četnik od njih sviju. Prije svega zato što je on SPOSOBAN.
Čovjek razvija RS, pravi puteve, bolnice, elektrane, izgradio je Lukavicu kao Real Madrid.
Ono što je on radio prije 20 godina, ono je bilo predstava. Dodik je tada bio skontao da je RS pod udarom i da je bolje glumiti pro-Bosanca, a zato imati te promjene pod svojom kontrolom i ograničiti ih na potrebni minimum, nego praviti se četnik kao što su radili SDS-ovci pa dobiti direktno po ušima od pokojnog Ashdowna.
Njegovo jučerašnje ponašanje jasno pokazuje da on uistinu ono što govori i misli.
Doce i to na red sigurno, ovo sto radi Milorad Dodik iz dana u dan pravno jaca drzavu.swanfilter wrote: ↑01/07/2023 15:20 Moze Smit donositi zakone i to je dobro. Suzava prostor.
Al, morace u jednom trenutku poceti disciplinirati sudstvo i tuziteljstvo jer zbog njih odluke i zakoni ostaju mrtvo slovo na papiru ...