Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tramvajtrojka

#109226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 30/06/2023 21:48
tramvajtrojka wrote: 30/06/2023 18:27

Trojka zeznula dijaspori godisnje sta ce sad hudnici kad dodju ovdje , kako ce pricati kako se treba rs osloboditi i ici na banja luku :mrgreen:
Tebi izbacili sramnu tablu a ti trabunjaš o dijaspori. Koji paćenik Bog te mazo
Tabla kao tabla nebitna stvar od pacenika koji su je postavili i koji se na to pale, samo bih ja na tu tablu dodao dodatak i plus fino zaradjen kesh od prodaje imovine :mrgreen: :zjev: i grafiku momcilovih obrva , iza prve okuke je naselje djelo jednoobrvnog
Anquilla

#109227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

sime_cipol wrote: 30/06/2023 21:31 Zukan sa Planom B samo ide na vodu Dodiku. Ustvari samo suplja prica. Srbi ako odluce za ocjepljenje nece niko ponovo napadati Sarajevo, Bihać, Tuzlu. Cekat ce da njih neko napadne, a od onih 70% koji podrzavaju Plan B, kad im kazes krecemo na Banja Luku pola bi otislo iz drzave, cetvrtina da kupi mami lijek, osmina bi imala nekog vesa na ruke, znaci ostala bi osmina plafon. :roll:
Ne.
Ja mislim da većina stanovnika RS vjeruje Dodiku, koji već godinama se ponaša kao da "muslimani" žele rat.
Haris i "ukidanje entiteta", SDA i "četnici niz Vraca", Komšić i "građanska država", sve je to bila voda na njegov mlin...
Trojka mu je izbila te adute, ali se njegova retorika nastavila, bez obzira što nije na drugoj strani imao saradnike.
Helezov "plan B", prvi mogući adut u posljednjih pola godine, uopšte ne mijenja ništa, jer Dodik ne pravi razliku između "sarajevskih" stranaka, sve su mu jednako "muslimanske".
SmokingMan

#109228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ademović je uradio poptuno ispravnu stvar, čak da istupi iz NIP.a zbog kolega, bilo bi sasim opravdano. Dino me je jako razočarao. :thumbup: :bih:
archi_a

#109229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

gdE su sada oni koji bi se raspravljali o načinima usvajanja budžeta, o raspoređivanja novca? Oni koji su tvrdili da ne možeš uslovljavati entitetlije sa finansijama jer su oni "donijeli" entitetski budžet. gdE su oni koji su govorili da Komšić nije u pravu zato što traži više za opremanje vojske, a u protivnom će stopirati sve. Nisu ga podržali trojkaši (Bećirović u predsjedništvu) jer im je bilo stalo da se prikažu kao uspješni pregovarači koji mogu vrlo brzo formirati vlast. Isti oni trojkaši za koje entitetlije tvrde da su i prije koalicije molili dodika da neke već dogovorene stvari ne usvajaju dok oni ne dođu, pa da ih usvoje zajedno, samo da napakoste sda-u i df-u. Isti oni trojkaši koji, kao Helez večeras nama ovdje objašnjavaju kakav je dayton, da se na svakom koraku nalaze blokade, nama govore kakav je snsd, al da se mora sa njim jer he takvo političko uređenje, a isti je napadao sda i df za nedonošenje zakona, mada su i tada iste blokade pravili ovi sa kojima je Helez sad u koaliciji i koji ostaje u koaliciji iako mu lik u oči ebe i majku i genocid. (al hajde, na kraju je prošao kraj svih i pružio mu ruku. Rek'o mu svaka ti čast, pa je valjda to ok). Ne znam samo kome to više imponuje, helezu jer ga je pohvalio milorad ili milorad jer mu se usprotivio helez? :-) Isti onaj Helez i Nikšić koji su drvlje i kamenje prosipali na one koji su najavljivali organizovanje i prebrojavanje "patriota" za ne daj Bože a sada pričaju o planu B, borbi i odbrani. Pojma vi nemate, a to je ostalo i zabilježeno. Pa nek čita ko će čitati. :wink:

P. S. Meni je žao što je Helez sve ovo javno iznio u program, jer je ponižavajuče da je posle takve psovke iko ostao za stolom još tri sata da pregovara sa likom koji ti u sred Konjica tako spomene najveću boljku protekle agresije. U srce te dirne i ti prešutiš? Ponižavajuće. Bolje da je prešutio, da ovo nismo saznali. :oops:
Last edited by archi_a on 30/06/2023 22:05, edited 1 time in total.
tandmand

#109230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

dulekrele wrote: 30/06/2023 21:45
sime_cipol wrote: 30/06/2023 21:31 Zukan sa Planom B samo ide na vodu Dodiku. Ustvari samo suplja prica. Srbi ako odluce za ocjepljenje nece niko ponovo napadati Sarajevo, Bihać, Tuzlu. Cekat ce da njih neko napadne, a od onih 70% koji podrzavaju Plan B, kad im kazes krecemo na Banja Luku pola bi otislo iz drzave, cetvrtina da kupi mami lijek, osmina bi imala nekog vesa na ruke, znaci ostala bi osmina plafon. :roll:
Valjda ti je jasno da je BL nebitna. Brcko je jedino bitno.
A Bijeljinu ko jebe? :D

Treba srušiti Pavlovića i onaj u Rači most ...
Janjicar

#109231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Kifla i trenerka opet gutali žabe
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#109232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 30/06/2023 22:01 gdE su sada oni koji bi se raspravljali o načinima usvajanja budžeta, o raspoređivanja novca? Oni koji su tvrdili da ne možeš uslovljavati entitetlije sa finansijama jer su oni "donijeli" entitetski budžet. gdE su oni koji su govorili da Komšić nije u pravu zato što traži više za opremanje vojske, a u protivnom će stopirati sve. Nisu ga podržali trojkaši (Bećirović u predsjedništvu) jer im je bilo stalo da se prikažu kao uspješni pregovarači koji mogu vrlo brzo formirati vlast. Isti oni trojkaši za koje entitetlije tvrde da su i prije koalicije molili dodika da neke već dogovorene stvari ne usvajaju dok oni ne dođu, pa da ih usvoje zajedno, samo da napakoste sda-u i df-u. Isti oni trojkaši koji, kao Helez večeras nama ovdje objašnjavaju kakav je dayton, da se na svakom koraku nalaze blokade, nama govore kakav je snsd, al da se mora sa njim jer he takvo političko uređenje, a isti je napadao sda i df za nedonošenje zakona, mada su i tada iste blokade pravili ovi sa kojima je Helez sad u koaliciji i koji ostaje u koaliciji iako mu lik u oči ebe i majku i genocid. (al hajde, na kraju je prošao kraj svih i pružio mu ruku. Rek'o mu svaka ti čast, pa je valjda to ok). Ne znam samo kome to više imponuje, helezu jer ga je pohvalio milorad ili milorad jer mu se usprotivio helez? :-) Isti onaj Helez i Nikšić koji su drvlje i kamenje prosipali na one koji su najavljivali organizovanje i prebrojavanje "patriota" za ne daj Bože a sada pričaju o planu B, borbi i odbrani. Pojma vi nemate, a to je ostalo i zabilježeno. Pa nek čita ko će čitati. :wink:
Zaboravio si bakira pohvaliti kao kolega ti gore
ZoomZoomKiwi

#109233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

izvrsni direktor wrote: 30/06/2023 22:05
archi_a wrote: 30/06/2023 22:01 gdE su sada oni koji bi se raspravljali o načinima usvajanja budžeta, o raspoređivanja novca? Oni koji su tvrdili da ne možeš uslovljavati entitetlije sa finansijama jer su oni "donijeli" entitetski budžet. gdE su oni koji su govorili da Komšić nije u pravu zato što traži više za opremanje vojske, a u protivnom će stopirati sve. Nisu ga podržali trojkaši (Bećirović u predsjedništvu) jer im je bilo stalo da se prikažu kao uspješni pregovarači koji mogu vrlo brzo formirati vlast. Isti oni trojkaši za koje entitetlije tvrde da su i prije koalicije molili dodika da neke već dogovorene stvari ne usvajaju dok oni ne dođu, pa da ih usvoje zajedno, samo da napakoste sda-u i df-u. Isti oni trojkaši koji, kao Helez večeras nama ovdje objašnjavaju kakav je dayton, da se na svakom koraku nalaze blokade, nama govore kakav je snsd, al da se mora sa njim jer he takvo političko uređenje, a isti je napadao sda i df za nedonošenje zakona, mada su i tada iste blokade pravili ovi sa kojima je Helez sad u koaliciji i koji ostaje u koaliciji iako mu lik u oči ebe i majku i genocid. (al hajde, na kraju je prošao kraj svih i pružio mu ruku. Rek'o mu svaka ti čast, pa je valjda to ok). Ne znam samo kome to više imponuje, helezu jer ga je pohvalio milorad ili milorad jer mu se usprotivio helez? :-) Isti onaj Helez i Nikšić koji su drvlje i kamenje prosipali na one koji su najavljivali organizovanje i prebrojavanje "patriota" za ne daj Bože a sada pričaju o planu B, borbi i odbrani. Pojma vi nemate, a to je ostalo i zabilježeno. Pa nek čita ko će čitati. :wink:
Čekaj to će kad avansira prvi sendvič :lol:
DonieBrasco

#109234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

SmokingMan wrote: 30/06/2023 22:01 Dino me je jako razočarao. :thumbup: :bih:
On je kompas izgubio sta sve izajvljuje, pa dan sutra drugacije, iskreno mislim da ima dobru volju ali on ne zna.
tramvajtrojka

#109235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

izvrsni direktor wrote: 30/06/2023 22:05
Sam je rekao nije on za SDA ali mora :lol: :lol:
anelsol

#109236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Neka je vala neko i sa naše strane odgovorio mrmotu iz Laktaša kafanskim stilom, koji on inače preferira. I da ne postoji plan B, Zukan je danas pokazao kičmu. Inače nisam nešto begenisao Zukana na mjesto ministra odbrane, ali čovjek je pokazao da ne da na svoje zato Zukane :thumbup:
DonieBrasco

#109237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Schmidt i Bećirović večeras održavaju nenajavljeni sastanak

Bećirović je prilikom govora tokom Kurban-bajrama poručio da strancima daje sedam dana da reaguju.
Vaya

#109238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

P. S. Meni je žao što je Helez sve ovo javno iznio u program, jer je ponižavajuče da je posle takve psovke iko ostao za stolom još tri sata da pregovara sa likom koji ti u sred Konjica tako spomene najveću boljku protekle agresije. U srce te dirne i ti prešutiš? Ponižavajuće. Bolje da je prešutio, da ovo nismo saznali. :oops:
Vecerasnje gostovanje Heleza je bilo pismenija verzija Harisa Zahiragica...
Ali eto, bolje i da ovaj budalas je malo zagalamio danas, nego sto si ostali pokusavali da nadju neki kompromis...
SmokingMan

#109239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

DonieBrasco wrote: 30/06/2023 22:07
On je kompas izgubio sta sve izajvljuje, pa dan sutra drugacije, iskreno mislim da ima dobru volju ali on ne zna.
Neodlučnost, niko ne kaže da se treba ponižavati kao Dodik, ponašati se nenormalno kao on, već jednostavno podići prag korektnosti i tolerancije, čim se on pređe, "Gospodo, sastanak je gotov, vi dobro znate zašto. Postoji zapisnik koji će se neprerađen iznijeti u javnost pa neka ljudi sami zaključe zašto je sa nekima ovdje nemoguće napraviti bilo kakav dogovor. Zbogom dok se ne produdite iz vlastitih snova."
Vaya

#109240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Plafon kantonalna skupstina...plafon i on i Forto...

Dino je pravi onaj sibicar sa Sokolja...ubio se da prca SDA u kantonalnoj skupstini i da sibicari njihove marifetluke u ViK-u i RAD-u...
Sve preko toga je visa fiskultura za njega...
A_A_AKCIJA

#109241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 30/06/2023 21:56
Anquilla wrote: 30/06/2023 21:51 Forto je uvijek i izgledao kao neko ko miri dva suprotna stava, čak i u Trojci.

Ali Trojka... Mlako, izuzetno mlako, osim Heleza i Ademovića.
Razočaravajuće je da je Dodik toliko nabusit da psuje genocid, a da mu to prolazi, za stolom za kojim je nominalno Trojka domaćin, u njihovoj kući.
Jedan od primjera povijanja kičme, ustani i idi, šta se ima izgubiti? Sa nekim ljudima, poslije teških riječi, se dijalog ne vodi.

Hvala Helezu što je javno rekao, zaslužujemo da znamo.
Umjesto da su nakon psovanja genocida, odmah zatrazili pauzu 5 minuta i u hodniku se dogovorili da je sastanak zavrsen, jer su svjesni da krmku je ovaj sastanak potrebniji nego njima, radi ministea finansija, radi rasporeda para od akciza...oni sjedili da razgovaraju sa njim o medjunarodnim sudijama u US...
Ali eto hajd...
Ostale vam mrvice da kupite

Trojka prekucala sastanak.
Gdje ste sada miševi što ste najavljivali savijanje kičme, izdaju, dogovor o US, pare Miletu..?

Ništa se od toga nije desilo i možete sjesti i plakati.

Jedina kritika vam je što nisu ostali ustali i prebili Mileta. :D

A Bakir je stavio tačku na i izjavom o svemu. Ako je on imao muda da kaže što je rekao, nemamo o čemu više pričati.

Došli novi pregovarači, izbacili SDA a po današnjim izjavama Šmita, dočekaće i nogu Miletu u dupe.

Sjedite i uživajte u poslu pravljenja države jačom, poslu koji niste znali raditi 30 godina. Skoro penziju zaradili a Trojka vas prekuca na jednom sastanku.
archi_a

#109242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Da odlično je što je reagovao, da ih ima više što ovako reaguju niko ne bi bio sretniji. Ali, ne neću im zaboraviti što su napadali i ismijavali neke druge prije njih koji su reagovali, a sve zarad jetinih politiičkih poena jer su tada bili opozicija. Ne možeš malo biti protiv plana B, a sad kad si ministar odjednom je plan B važan. :wink:
dulekrele

#109243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

On je najveca steta zadnjih izbora. Podkapacitirana osoba za bilo sta ozbiljnije. A danas smo vudjeli i da je kukavica. Na sljedecim izborima on je proslost.
A_A_AKCIJA

#109244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 30/06/2023 22:14

Plafon kantonalna skupstina...plafon i on i Forto...

Dino je pravi onaj sibicar sa Sokolja...ubio se da prca SDA u kantonalnoj skupstini i da sibicari njihove marifetluke u ViK-u i RAD-u...
Sve preko toga je visa fiskultura za njega...
Izvođač radova i idejni tvorac na najvećem poslu BiH politike: ubijanje SDA, a uskoro i ostalih, i slanje u opoziciju.

I ja bih plakao da sam na vašem mjestu :mrgreen: realno
Point.

#109245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 30/06/2023 22:15
Umjesto da su nakon psovanja genocida, odmah zatrazili pauzu 5 minuta i u hodniku se dogovorili da je sastanak zavrsen, jer su svjesni da krmku je ovaj sastanak potrebniji nego njima, radi ministea finansija, radi rasporeda para od akciza...oni sjedili da razgovaraju sa njim o medjunarodnim sudijama u US...
Ali eto hajd...

Gdje ste sada miševi što ste najavljivali savijanje kičme, izdaju, dogovor o US, pare Miletu..?

A Bakir je stavio tačku na i izjavom o svemu. Ako je on imao muda da kaže što je rekao, nemamo o čemu više pričati.

Došli novi pregovarači, izbacili SDA a po današnjim izjavama Šmita, dočekaće i nogu Miletu u dupe.

Sjedite i uživajte u poslu pravljenja države jačom, poslu koji niste znali raditi 30 godina. Skoro penziju zaradili a Trojka vas prekuca na jednom sastanku.
Šta bolan mi, vi, vas, nas. Da nije možda vrijeme za mi i oni?
plavi_E

#109246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Point. wrote: 30/06/2023 22:19
Spoiler
Show

Kod vecine Trojkasha toga nema.
Vaya

#109247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Ali eto hajd...

U jebem vam kamen ispod kojeg ste se izmigoljili...
Ako vam je ovo bilo prekucavanje, kako izgleda onda kada popusite na nekom sastanku?

Ti si stvarno cipiripi lik iz crtanih filmova... Schmidt da smjeni Dodika? Hoce li ga smjeniti prije ili poslije uknjizbe drzavne imovine u RS?

Koga boli kurac sta misli ridjobradi papucar misli...a i da je bitno sta misli, ja bih ti posavjetovao da procitas njegovu danasnju citavu izjavu koju je dao u vezi danasnjeg sastanka, a ne samo jednu recenicu iz naslova tog clanka...

Nemoj se bolan brinut toliko, nece vas Dodo i Cova izbaciti iz vlasti...imat ces jos posla...ali nemoj bolan tako jeftino gubiti dostojanstvo, da po default branis Dino, kada ga barem ja uopce nisam ni spomenuo u postu, na koji si se ti nadovezao...
Last edited by Vaya on 30/06/2023 22:25, edited 2 times in total.
archi_a

#109248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Point. wrote: 30/06/2023 22:19
Kad bi par ovih poltrona koji ublehare po cijeli dan postali MI, ja bih iz protesta prešao među ONE! Smiješno je sa kim sve zrak dijelim. Između nas je MEĐA, mentalna i svaka druga. Nepovratna. Jednostavno MEĐA, dva različita svijeta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 30/06/2023 22:15 Da odlično je što je reagovao, da ih ima više što ovako reaguju niko ne bi bio sretniji. Ali, ne neću im zaboraviti što su napadali i ismijavali neke druge prije njih koji su reagovali, a sve zarad jetinih politiičkih poena jer su tada bili opozicija. Ne možeš malo biti protiv plana B, a sad kad si ministar odjednom je plan B važan. :wink:
Opet zamjena teza.

Opet laganje.

Niko nije komsicu zamjerao kada odbrusi, zamjerano mu je sto JEDINO to radio.

Ne znam zasto uporno lazete.
tandmand

#109250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Predsjednik Naše stranke Edin Forto rekao je nakon današnjeg sastanaka čelnika vodećih političkih stranaka Bosne i Hercegovine u Konjicu da je danas vidio sve ono što ne treba biti u jednom kulturnom dijalogu.

- Vidio sam samo bahaćenje, bezobrazluk i vrijeđanje i zbog toga nas i prezire jedan dio zapadne Europe. Pored donošenja odluka i slaganja ili neslaganja oko nekih stvari, mi imamo obvezu da sve to radimo u kulturnom dijalogu, ali danas nismo prisustvovali tome, već svemu onome u čemu ne želimo sudjelovati - izjavio je Forto.

Navodi da političari imaju odgovornost da pokažu narodu kako se pravi dogovor, a ne da pokazuju da su bahati balkanski šefovi, kakvim ih smatraju u dijelovima zapadne Europe.

Iako nije želio kazati što se točno desilo na sastanku i tko je kome uputio teške riječi, ističe da će biti još pregovora i da će se pokušati pronaći komp
A sad kontam, relativizacija i izjednačavanje krivice.
U Konjicu je bio građanski sukob, svi su jednako krivi, svi su vrijeđali.
Ugrožena je "Kultura dijaloga" a ne država ...

100x veća lignja od bivšeg predsjednika RH Josipovića.
Locked