Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma MZ i OHR trebaju jasno reći Dodiku da njegovo ponašanje udaljava BiH od euroatlanskog puta te da šteti stabilizaciji odnosa i povjerenju među partnerima i narodima u BiH.
Također, MZ treba reći Dodiku da se oni čvrsto zalažu za dijalog, jačanje države i pristupanje euroatlanskim integracijama.
Osim toga, trebaju još jednom potvrditi svoju opredjeljenost suverenitetu i teritorilanom integritetu Bosne i Hercegovine i potvrditi da su za suživot i međusobnu saradnju svih naroda u Bosni i Hercegovini na putu ka EU i euroatlanskim integracijama.
I naravno, za kraj jasno i nedvosmisleno reći da će u tim nastojanjima Dodik, a i ostali partneri, imati sigurnu i čvrstu podršku od strane MZ.
Ja vjerujem da je u ovome problem i da Dodik ne zna za ovu opredjeljenost MZ i da mu to samo treba saopštiti. Najbolje putem Twittera.
Ova pricha nekih forumasha kako u Konjicu niko nikom nishta nije dao je pokushaj obmane javnosti. Tipichno trojkashko-uzpovska pricha. U Konjic se je ishlo jer je neko (Dodik) neshto sebi uzeo (suspenzovao odluke Ustavnog suda na pola drzavnog teritorija) shto nije po ustavu smio a ne da bi neko nekom neshto dao. Sastanskom u Konjicu su Chovic i Dodik pokazali MZ da su Bosnjaci i dalje spremni pregovarati sa onima koji krshe Ustav i da to za Bosnjake nije neshto strashno.
Raspizdio se Dinček, ali je i ovaj AV-AV iritantniji od Dodika. Počinje Dino govor relaksacijom Baš mi je Mile izašao relaksiran, a Fortić sa susramljem na licu.
Sta smo podvukli, trojka uzp izdala drzavu i dokaz da treba sda vratiti sa dfom, efendicem i ovim iz usk sto kmeci stalno. Realno to je to, da je danas sda tu dodik ne bi pisno ni jedne
Konaković je na početku kazao da oni koji krše ustav misle se sakriti iza NSRS-a, ali da se mogu sakriti samo na malom prostoru entiteta RS.
Izjava u stilu "mogu oni krshiti ustav ali samo na malom prostoru RS." Mali prostor na 49% drzavnog teritorija a po neshicevoj mapi i vishe. Ali nek je sram Neshica za onu njegovu mapu.
Istina je da im je jedino tesno sa Miloradom (što svakako Božo itekako vidi), jer mi u Federaciji nismo uzrokovali problem oko kaskanja sa isplatom plata, socijalnog i sl, niti mi imamo bilo šta sa emitovanjem hartija od vrednosti na berzama i sl. Ne vidim da na svakom ćošku zlostavljamo Srbe po Sarajevu, kao i Hrvate, niti im branimo da rade u Federaciji, a armija je istih koji svako jutro iz pravca IS prelaze preko zamišljene entitetske linije I TAKO OSIGURAVAJU EGZISTENCIJU sebi i svojoj porodici. Nije mi poznato da mi uništavamo zaostavštinu iz perioda bivše države, što je jedno od istorijskih naslijeđa BIH, ne vidim te silne grafite podrške ratnim zločincima i omalovažavanju žrtava Jasenovca po fasadama Sarajevskih zgrada. Ne vidim štošta od onoga što se izmišlja po propagandnoj štampi srbijanskih medija u pogledu BIH, ali to se nesmetano ugrađuje u kolektivnu svijest Srba, i mi na sve to na žalost nemamo odgovor.
made_in_sarajevo wrote: ↑30/06/2023 16:41
Sta smo podvukli, trojka uzp izdala drzavu i dokaz da treba sda vratiti sa dfom, efendicem i ovim iz usk sto kmeci stalno. Realno to je to, da je danas sda tu dodik ne bi pisno ni jedne
Pa vama i preoistaje to laganje da je svak ko kritikuje ovo trenutno ponashanje Trojkasha automatski za SDA. Vi drugo nishta i nemate reci na trenutna dogadjanja u drzavi. Preko 90% pomena SDA je od strane trojkashko-uzpovskih botova i simpatizera. Sa tim shto chovicevi botovi ne zaborave pomenuti i Komsica.
made_in_sarajevo wrote: ↑30/06/2023 16:41
Pa vama i preoistaje to laganje da je svak ko kritikuje ovo trenutno ponashanje Trojkasha automatski za SDA. Vi drugo nishta i nemate reci na trenutna dogadjanja u drzavi. Preko 90% pomena SDA je od strane trojkashko-uzpovskih botova i simpatizera. Sa tim shto chovicevi botovi ne zaborave pomenuti i Komsica.
Ko o cemu sda o trojci kao uzp i izdaji koju jos niko nije vidio. Ali treba bakir ovdje da stalozeno i mirno potpise dodiku kredit i vracanje dugova. Uhodano je to sve bilo ali se desila izdaja i jebiga.