Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#19901 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

PeppermintSA wrote: 28/06/2023 15:17 Meni su nevjerovatni Zeljini navijači koji se pozivaju na prošlu sezonu kad komentarišu naš sadašnji prelazni rok. Ono u fazonu “isto ste radili i prošle sezone pa smo opet završili ispred vas”. Pa pobogu, makar malo precesljajte naše prošlogodišnje ljetne transfere i usporedite ih sa ovogodišnjim - nebo i zemljo. Dakle, svakom ko ima dvije ciste u glavi jasno je da je došlo do nekog ogromnog, meni nevjerovatnog priliva novca na zimu - tada je dovedemo 4-5 vrlo ozbiljnih igrača, a sad je samo nastavljena nadogradnja s još većim imenima. Hoću reći, na zimu je došlo do velike promjene u mogućnostima i politici kluba. Porediti politiku i poslovanje kluba od zime 2022/23 sa bilo čim ranijim je prosto diletantizam.
Trener vam je bio bolji prije godinu dana. A igrace ovog tipa je dovodila i Tuzla City, onaj Nsue je bio vece ime od ovih vasih.
emigrazione

#19902 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

:lol: prisjede im bajram...cuj Tuzla dovodila ovakve igrace :lol: :lol:
PeppermintSA

#19903 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by PeppermintSA »

ultima_palabra wrote: 28/06/2023 16:03
PeppermintSA wrote: 28/06/2023 15:17 Meni su nevjerovatni Zeljini navijači koji se pozivaju na prošlu sezonu kad komentarišu naš sadašnji prelazni rok. Ono u fazonu “isto ste radili i prošle sezone pa smo opet završili ispred vas”. Pa pobogu, makar malo precesljajte naše prošlogodišnje ljetne transfere i usporedite ih sa ovogodišnjim - nebo i zemljo. Dakle, svakom ko ima dvije ciste u glavi jasno je da je došlo do nekog ogromnog, meni nevjerovatnog priliva novca na zimu - tada je dovedemo 4-5 vrlo ozbiljnih igrača, a sad je samo nastavljena nadogradnja s još većim imenima. Hoću reći, na zimu je došlo do velike promjene u mogućnostima i politici kluba. Porediti politiku i poslovanje kluba od zime 2022/23 sa bilo čim ranijim je prosto diletantizam.
Trener vam je bio bolji prije godinu dana. A igrace ovog tipa je dovodila i Tuzla City, onaj Nsue je bio vece ime od ovih vasih.
Uz svo dužno poštovanje, lupaš ko Maksim po diviziji. Činjenice su vrlo proste - do prošle zime imali smo ekipu u pet deka sa konkurencijom, na nekim pozicijama kvalitetniju, na nekima slabiju ali u generalno rečeno - u pet deka. Sad je očigledno došlo do zaokreta, došlo je do velike love (kako? Ja ne znam) i teži se keširanju velikih para za velika pojacanja. S tim pojacanjima se potpisuju ugovori na 3 godine, dakle jasan je naum da se pravi ekipa na duže staze. Ako se po jutru poznaje dan, pitanje je samo vremena kada će kvalitet na terenu biti toliko dominantan u odnosu na konkurenciju da ga može voditi Braco gumena glava. Uvijek u fudbalu postoji ona jedna tacka koja kada se predje srce, tradicija, borba, “vojnici kluba” ipak ne mogu vise parirati jer je konkurent prosto prejak. Da se razumijem, ja nisam mitoman i ne mislim da smo još došli do toga - ni iz bliza, ali mislim da je to očigledno naum trenutnih vlasničkih struktura. Evo brdo para, u sljedeće 2-3 godine hoćemo da pokupujemo igrače koji će zbilja se prošetati ligom zato sto su prosto predominantni. U našoj ligi, koja je kokuz liga, ulaganjem desetak miliona eura u prvi tim to je itekako moguće. Problem je sto niko nema te pare osim Sarajeva - sada. Dakle, Sarajevo te pare nije imalo ni u zlatno doba Tana. Ko to ne vidim ili je slijep ili je kompleksaš koji bi radije sebe lagao nego priznao jer ga izjeda činjenica da njegov klub to ne može.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#19904 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Bajram mubarek olsun mojim bivsim kolegama s najbolje teme
ultima_palabra

#19905 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

PeppermintSA wrote: 28/06/2023 16:40
ultima_palabra wrote: 28/06/2023 16:03
Uz svo dužno poštovanje, lupaš ko Maksim po diviziji. Činjenice su vrlo proste - do prošle zime imali smo ekipu u pet deka sa konkurencijom, na nekim pozicijama kvalitetniju, na nekima slabiju ali u generalno rečeno - u pet deka. Sad je očigledno došlo do zaokreta, došlo je do velike love (kako? Ja ne znam) i teži se keširanju velikih para za velika pojacanja. S tim pojacanjima se potpisuju ugovori na 3 godine, dakle jasan je naum da se pravi ekipa na duže staze. Ako se po jutru poznaje dan, pitanje je samo vremena kada će kvalitet na terenu biti toliko dominantan u odnosu na konkurenciju da ga može voditi Braco gumena glava. Uvijek u fudbalu postoji ona jedna tacka koja kada se predje srce, tradicija, borba, “vojnici kluba” ipak ne mogu vise parirati jer je konkurent prosto prejak. Da se razumijem, ja nisam mitoman i ne mislim da smo još došli do toga - ni iz bliza, ali mislim da je to očigledno naum trenutnih vlasničkih struktura. Evo brdo para, u sljedeće 2-3 godine hoćemo da pokupujemo igrače koji će zbilja se prošetati ligom zato sto su prosto predominantni. U našoj ligi, koja je kokuz liga, ulaganjem desetak miliona eura u prvi tim to je itekako moguće. Problem je sto niko nema te pare osim Sarajeva - sada. Dakle, Sarajevo te pare nije imalo ni u zlatno doba Tana. Ko to ne vidim ili je slijep ili je kompleksaš koji bi radije sebe lagao nego priznao jer ga izjeda činjenica da njegov klub to ne može.
Image
LSD

#19906 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

emigrazione wrote: 28/06/2023 15:48 Niko pored ovakvog napada ne moze biti favorit niti na jednom terenu u ovoj drzavi
Super.
Naredne sezone necete završiti 20+ bodova iza Zrinjskog, vec samo 15. Popravljate se :mrgreen:
Didier

#19907 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Opet Divovi, izvolite se braniti, bolji od Partizana, najbolji klub na Balkanu i druge bajke.

Umrijeću od smijeha kad Mirvić krene tražiti povrat novca, pa krenu iz kantonalne lige pod drugim imenom.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#19908 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

plain vanilla wrote: 28/06/2023 17:52 Bajram mubarek olsun mojim bivsim kolegama s najbolje teme
Allah razola vanilla, Bajram barecula i za TZ!
Azmir Husic⬇️ :shock:
Image
Sta vam se ovo desava?!
luckylaka

#19909 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

emigrazione wrote: 28/06/2023 15:48 Niko pored ovakvog napada ne moze biti favorit niti na jednom terenu u ovoj drzavi
Favorit na papiru ne znaci nista,dodje ti Igman ili Sloga autsajderi pa otkinu bodove
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#19910 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by izvrsni direktor »

Pitar sa Kariba wrote: 28/06/2023 19:41
plain vanilla wrote: 28/06/2023 17:52 Bajram mubarek olsun mojim bivsim kolegama s najbolje teme
Allah razola vanilla, Bajram barecula i za TZ!
Azmir Husic⬇️ :shock:
Image
Sta vam se ovo desava?!
Desilo se da je neko bjezao sa casova bosanskog jezika. Oci bole od ove gramatike :shock:
omega369

#19911 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Seoska SDA varalica koja je stranackim dogovorom sa igmanom ostala u ligi, sada zeli poklopiti slobodu, eto sta se dogadja.
Ja ne kontam kako navijaci slobode puse ove jeftine fore
N.N.

#19912 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by N.N. »

Kada da imaju nekog izbora :lol:
Ili Kanton kao likCe pa sve iz pocetka ili ovako sa "jakim covjekom" pokusati...
Mada je ovo kako oni idu ho ruk, puknut ce opet za par godina...
Adobeg

#19913 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Adobeg »

Nemoj da si tuzna ti ces uvijek biti nase sunce ove teme,nije bitan rang tvoga tima ti si uvijek dobro dosla. :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#19914 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Slo Burner »

Ako Sloboda bude dobro plaćala račune ko Heez Gradnja, neće daleko
omega369

#19915 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Kolicina energije koju husic ulaze kako bi preuzeo slobodu je nevjerovatna. Bas se sprema za izbore, na vakat :bih:
Logovan

#19916 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 28/06/2023 01:07
mirza_15 wrote: 28/06/2023 00:57 Sve laka zna. Nezadrživo tonemo. Vidiš da igračima dajemo nekakve ogromne plate. To se radi namjerno da bi propali. S druge strane, očekuje se rapsodija Željezničara koji radi pametno i koji će, na filozofski pogon, uz novopridošlog Rustemovića da se prošeta ligom. Nemate vi pojma. Laka zna. Raspad sistema u najavi.
Ja znam da radite pogresno,sa ovim dovodjenjem igraca kojima rok polako isticu I sta onda.Jbga mi dovodimo otpadom I zavrsimo ispred vas,dalje nesto vam ne stima.Nije laka vama hasum ,volio bi da dogurate do grupne faze.Za info.Ne sjecam se da je babo rahmetli propustio I jednu utakmicu na Kosevu,mi djeca na kontam stranu
Jeste završili ispred nas, pa šta? Hoćemo li se sada ugasiti jer ste ispred nas ili šta već? :D Majku mu život ide dalje, u narednim sezonama gledaš da budeš bolji i to je to. Ne razumijem forsiranje te priče ""završili ispred vas".

Sve negativno pišeš u vezi nas, ništa ne valja, raspad sistema, itd, a eto kao ti bi volio da se mi plasiramo u grupnu fazu. :oops: :D

Kažeš "dovođenje igrača kojima rok polako ističe". Koga sve smatraš pod ovim?
luckylaka

#19917 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Logovan wrote: 29/06/2023 23:51
luckylaka wrote: 28/06/2023 01:07

Ja znam da radite pogresno,sa ovim dovodjenjem igraca kojima rok polako isticu I sta onda.Jbga mi dovodimo otpadom I zavrsimo ispred vas,dalje nesto vam ne stima.Nije laka vama hasum ,volio bi da dogurate do grupne faze.Za info.Ne sjecam se da je babo rahmetli propustio I jednu utakmicu na Kosevu,mi djeca na kontam stranu
Jeste završili ispred nas, pa šta? Hoćemo li se sada ugasiti jer ste ispred nas ili šta već? :D Majku mu život ide dalje, u narednim sezonama gledaš da budeš bolji i to je to. Ne razumijem forsiranje te priče ""završili ispred vas".

Sve negativno pišeš u vezi nas, ništa ne valja, raspad sistema, itd, a eto kao ti bi volio da se mi plasiramo u grupnu fazu. :oops: :D

Kažeš "dovođenje igrača kojima rok polako ističe". Koga sve smatraš pod ovim?
Ista bi prica sa vase strane bila da ste vi zavrsili ispred nas.Drugo.Pa necu valjda o vama pricate pozitivno( osim kada je Europa u pitanje,tu navijam za sve BiH klubove) bolan Koji to od vas o nama prica pozitvno.I naravno da ste doveli igrace kojima rok u europi istice .Naravno oni su za ovu ligu jednu od najadnijih u europi top igraci Ali bi garant glat odbili Sa da su imali ikakvu druge ponude.I da ponovim vjerovao ti ili ne zelim vam sreci u europi
Logovan

#19918 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 30/06/2023 01:34 Ista bi prica sa vase strane bila da ste vi zavrsili ispred nas.Drugo.Pa necu valjda o vama pricate pozitivno( osim kada je Europa u pitanje,tu navijam za sve BiH klubove) bolan Koji to od vas o nama prica pozitvno.I naravno da ste doveli igrace kojima rok u europi istice .Naravno oni su za ovu ligu jednu od najadnijih u europi top igraci Ali bi garant glat odbili Sa da su imali ikakvu druge ponude.I da ponovim vjerovao ti ili ne zelim vam sreci u europi
Da li bi ista priča bila vrlo moguće, ali čemu to forsiranje. Ispred nas na tabeli, i? Šta sad? :mrgreen:
Ako su za ovu ligu top igrači, gdje je onda problem? :D I nije baš istina da svi koji su došli nisu imali druge ponude. Vidiš, ovo je ono što ti govorim koliko pričaš negativno oko nas. Piši kako jeste, ne moraš na silu gurati nešto što nije istina. Svaki igrač kojeg dovedemo ti ga označiš kao propalog igrača, tarabu, itd.
luckylaka

#19919 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Logovan wrote: 30/06/2023 11:37
luckylaka wrote: 30/06/2023 01:34 Ista bi prica sa vase strane bila da ste vi zavrsili ispred nas.Drugo.Pa necu valjda o vama pricate pozitivno( osim kada je Europa u pitanje,tu navijam za sve BiH klubove) bolan Koji to od vas o nama prica pozitvno.I naravno da ste doveli igrace kojima rok u europi istice .Naravno oni su za ovu ligu jednu od najadnijih u europi top igraci Ali bi garant glat odbili Sa da su imali ikakvu druge ponude.I da ponovim vjerovao ti ili ne zelim vam sreci u europi
Da li bi ista priča bila vrlo moguće, ali čemu to forsiranje. Ispred nas na tabeli, i? Šta sad? :mrgreen:
Ako su za ovu ligu top igrači, gdje je onda problem? :D I nije baš istina da svi koji su došli nisu imali druge ponude. Vidiš, ovo je ono što ti govorim koliko pričaš negativno oko nas. Piši kako jeste, ne moraš na silu gurati nešto što nije istina. Svaki igrač kojeg dovedemo ti ga označiš kao propalog igrača, tarabu, itd.
Ti mene izgleda prcas Malo.Pa vi bi ste se nama krvi napili da ste zavrsili ispred nas.ok ti ne bi korektan si uvijek Ali procitaj postove svojih kolega Koji bi nas sutra zive sahranili da I'm se pruzi prilika.Drugo.qrac bi moj Vrancic dosao u Sa da igra u Posusju ili Trebinju da je imao bolju ponudu iako po kvalitetu spada da igra negdje u ligi petice.dze zapelo.Ziljkic ekstra igraca Kojem je plafon do sada bila Olimpija,ovaj novi u 100 utakmica 10 golova I 6 asistencija.Pa kako ih Niko u europi nije kaparisao.Naravno vi bi realno sa ovim rosterom trebali da se prostate ovom ligom Ali vidjecemo u europi kakva su vam pojacanja I isolate li se.Od svih koje ste doveli meni licno je jedino Dal igraca...mlad,dobar perspektivan,igraca za reprezentacije.Momka ste izludili konstantnim podcjenjivanjem.Poz.i sretno vama I nama
I da ne zaboravim.Vjecni ti rahmet Vahidine,bio si jedan od najvecih u Sa
Logovan

#19920 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 30/06/2023 12:15 Ti mene izgleda prcas Malo.Pa vi bi ste se nama krvi napili da ste zavrsili ispred nas.ok ti ne bi korektan si uvijek Ali procitaj postove svojih kolega Koji bi nas sutra zive sahranili da I'm se pruzi prilika.Drugo.qrac bi moj Vrancic dosao u Sa da igra u Posusju ili Trebinju da je imao bolju ponudu iako po kvalitetu spada da igra negdje u ligi petice.dze zapelo.Ziljkic ekstra igraca Kojem je plafon do sada bila Olimpija,ovaj novi u 100 utakmica 10 golova I 6 asistencija.Pa kako ih Niko u europi nije kaparisao.Naravno vi bi realno sa ovim rosterom trebali da se prostate ovom ligom Ali vidjecemo u europi kakva su vam pojacanja I isolate li se.Od svih koje ste doveli meni licno je jedino Dal igraca...mlad,dobar perspektivan,igraca za reprezentacije.Momka ste izludili konstantnim podcjenjivanjem.Poz.i sretno vama I nama
Ma jok, govorim da mi općenito nije jasno čemu ta priča oko tabele. Možda nisu imali ponude Vrančić, Ziljkić i Penaranda, ali zato jesu Viveros, Oliveira, Duraković, vjerovatno i Beganović.
mirza_15

#19921 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

Logovan wrote: 30/06/2023 12:32
luckylaka wrote: 30/06/2023 12:15 Ti mene izgleda prcas Malo.Pa vi bi ste se nama krvi napili da ste zavrsili ispred nas.ok ti ne bi korektan si uvijek Ali procitaj postove svojih kolega Koji bi nas sutra zive sahranili da I'm se pruzi prilika.Drugo.qrac bi moj Vrancic dosao u Sa da igra u Posusju ili Trebinju da je imao bolju ponudu iako po kvalitetu spada da igra negdje u ligi petice.dze zapelo.Ziljkic ekstra igraca Kojem je plafon do sada bila Olimpija,ovaj novi u 100 utakmica 10 golova I 6 asistencija.Pa kako ih Niko u europi nije kaparisao.Naravno vi bi realno sa ovim rosterom trebali da se prostate ovom ligom Ali vidjecemo u europi kakva su vam pojacanja I isolate li se.Od svih koje ste doveli meni licno je jedino Dal igraca...mlad,dobar perspektivan,igraca za reprezentacije.Momka ste izludili konstantnim podcjenjivanjem.Poz.i sretno vama I nama
Ma jok, govorim da mi općenito nije jasno čemu ta priča oko tabele. Možda nisu imali ponude Vrančić, Ziljkić i Penaranda, ali zato jesu Viveros, Oliveira, Duraković, vjerovatno i Beganović.
Ali nisu imali iz Reala, Barce, Man Utd. i sl. On hoće da kaže da su tek igrači ako bi igrali za klubove tog ranga i da mi treba da dovedemo ili zadržimo takve igrače da bi on priznao da su igrači. Ne kažem ni da jesu ni da nisu ali bi laka mogao da smanji malo ribu kod očekivanja od igrača koji dolaze u našu ligu.

Što se tiče mjesta ispred nas... Ostavi komšijama nešto da slave. Odigrali su vrhunsku sezonu i uspjeli da budu bod ispred gradskog rivala koji je strašno podbacio i seljakao se po terenima BiH. I ti bi slavio da u nekoj imaginarnoj grupi budeš bod ispred nekog velikog evropskog kluba. Treba i njima malo radosti. Moraju, osim tradicionalnog zubandana, još neki uspjeh da proslave. Treba dodati i velika tri remija protiv Sarajeva. Nije to mala stvar.
Piaty

#19922 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Čitao sam nekakva dva članka o Borcu u zadnjih 5-6 dana i u tekstu ovaj neki "novinar" oba puta napiše: "velikan iz Platonove".

Koji kurac velikan i koji kurčev Platon?
Filozof Platon?
Velikan Borac?
Anquilla

#19923 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Piaty wrote: 30/06/2023 21:19 Čitao sam nekakva dva članka o Borcu u zadnjih 5-6 dana i u tekstu ovaj neki "novinar" oba puta napiše: "velikan iz Platonove".

Filozof Platon?
Velikan Borac?
Ovo je drugi Platon, vladika.
Odakle da je Borac velikan, pojma nemam :)
Piaty

#19924 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Anquilla wrote: 30/06/2023 21:33
Piaty wrote: 30/06/2023 21:19 Čitao sam nekakva dva članka o Borcu u zadnjih 5-6 dana i u tekstu ovaj neki "novinar" oba puta napiše: "velikan iz Platonove".

Filozof Platon?
Velikan Borac?
Aha, ulica je vladikina. Ja kont'o antički Platon.

Ma ide mi na živac ono "klub iz Titove 55", "klub iz Save Kovačevića 22", "klub iz Ruđera Boškovića 20"...kakvi su to relikti i onda me još zakuca sa nekakvim "velikanom" eeej.
Na Balkanu je možda velikan Dinamo samo, a ovima je Borac, a još portal iz Sarajeva :? :? :?
irac300

#19925 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by irac300 »

Piaty wrote: 30/06/2023 21:37
Anquilla wrote: 30/06/2023 21:33

Aha, ulica je vladikina. Ja kont'o antički Platon.

Ma ide mi na živac ono "klub iz Titove 55", "klub iz Save Kovačevića 22", "klub iz Ruđera Boškovića 20"...kakvi su to relikti i onda me još zakuca sa nekakvim "velikanom" eeej.
Na Balkanu je možda velikan Dinamo samo, a ovima je Borac, a još portal iz Sarajeva :? :? :?
Nije da ih gotivim, naprotiv, odvratni su mi, ali jedini klub sa prostora ex Yu koji se moze nazivati velikanom je C. Zvezda. Najvise titula u Jugoslaviji, prvaci Evrope i svijeta. Jbg, mrzili ih ili ne, ovo su nedostizne stvari, pogotovu za danasnje vrijeme.
Post Reply