lik prijeti odvajanjem RS-a od BiH, kako otkud mi to? Šta je to alternativa ako se ne nađe diplomatski dogovor?
za sve koji će reći kako je to njegova politička retorika za glasove, daj onda da ga pustimo do kraja i vidimo ima li muda, može li?
lik prijeti odvajanjem RS-a od BiH, kako otkud mi to? Šta je to alternativa ako se ne nađe diplomatski dogovor?
Alternativ aje da se pokoljemo, ja sam za
kakotakonikako wrote: ↑29/06/2023 17:08
– Tužilastvo BiH ne može ostati nijemo na čin rušenja ustavnog poretka BiH, posebno na članove Krivičnog zakona: 156. koji propisuje krivično djelo: ”napad na ustavni poredak” i čl. 239. koji propisuje kao krivično i “odbijanje izvršenja odluka US BiH.”
– Ured OHR-a, zemlje Kvinte kao i Vijeće sigurnosti UN će morati reagovati na suspenziju Dejtonskog mirovnog sporazuma i početak projekta secesije bh entiteta RS;
Dakle, u najkraćem, prvo reforme pa novac;
– Za očekivati je da kao prvi odgovor na početak secesije bh entiteta RS, a što može dovesti do ozbiljne bezbjedonosne krize, EUFOR ili NATO rasporede dio vojnika na teritoriji Brčko Distrikta;
![]()
Mščini da si malo nedosljedan.
Tako je kada se puši SDFA propaganda. Nema veze jedno sa drugim, samo neka je kontra Trojkepreventivno djelovanje sarajevskih politicara kojim se oenmogucava sankcionisanje Dodika
Pa bila je, ona embargovska zbog koje su ljudi na kraju umirali od gladi. Koliko je potrajalo, godinu, dvije, i onda shvatise da Sarajevo ipak nije ta najslabija karika, pa nasankase Tudjmana, pa raketirase VRS, nama saljuci generale kroz program Opremi i Obuci. Nametnuse SIPA-u, OSBiH, zastavu, tablice .... svasta nesto dok u Sarajevu nisu skontali da stagnacija ustvari moze biti puno unosnija. I evo, imamo dvije decenije relaksacije odnosa._BataZiv_0809 wrote: ↑29/06/2023 18:07I kad ti medjunarodna zajednica po ko zna koji put uvali kurcinu, sta onda?
A_A_AKCIJA wrote: ↑29/06/2023 18:07Pa jer je normalno da se stvari pokušavaju riješiti mirno i civilizirano.
normalno da se stvari pokušavaju riješiti mirno i civilizirano.
Od 2017 do danas, Konaković je mogao biti premijer KS a vjerojatno i Federacije i uzeti šta je htio.
Kako si dobio zastavu?
Previše si ozbiljan i previše te cijenim da se ovako brukaš.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:19A_A_AKCIJA wrote: ↑29/06/2023 18:07
Pa jer je normalno da se stvari pokušavaju riješiti mirno i civilizirano.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dodik vas zove Muslimanima, podanickim narodom koji govori bosnjackim jezikom, da ste sami sebe ubijali kako bi oljagali Srbe, da genocida nije bilo, da ce se BiH raspasti cim nadje strane partnere za to.
normalno da se stvari pokušavaju riješiti mirno i civilizirano.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lobiranje je neophodno, ukazujem na dvolicnost Trojkasa koji pricaju da je Dodik trebao biti vec uhapsen ili da OHR kao nesto treba reagovati a sutra ce se lizati sa njim. To je nedosljednost.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/06/2023 18:15
Jel dobro ili nije da se zove MZ da reaguje?
Ustvari je dosljednost. Jer, to im je uslov vlasti.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:27Lobiranje je neophodno, ukazujem na dvolicnost Trojkasa koji pricaju da je Dodik trebao biti vec uhapsen ili da OHR kao nesto treba reagovati a sutra ce se lizati sa njim. To je nedosljednost.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/06/2023 18:15
Jel dobro ili nije da se zove MZ da reaguje?
Cekaj ziv bio, jel' covjek pisa po tvom narodu? Pisa. Jel' rekao da ce se BiH raspasti cim za to nadje saveznike vani? Jeste. Kakva crna civilizovana rasprava sa pacijentom koji kaze kako mu nece suditi muslimani i Siptari, razmisli malo sta pises.
Pa da, svaki put se popušta jer ovi konstantno prijete odvajanjem. Ja ne vidim način da se ta retorika zaustavi osim na silu jer za lobiranje je prekasno, 25 godina smo proćerdali.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:22Kako si dobio zastavu?
Nametanjem velikosrpskoj opciji.
Odluku o konstitutivnosti tri naroda na tlu citave drzave?
Brcko Distrikt?
Mozes li mi dati primjer velikosrpskog jacanja drzave koje je ostvareno bez jakog pritiska sa strane? Ja sam evo naveo tri koji dokazuju suprotno, ti navedi jedan.
Sustina problema, strance boli .... zglob za balkanskim plemenima i idu linijom manjeg otpora sto su radili i devedeset druge, i devedeset pete, i devedeset devete itd itd. Trenutno je ta linija manjeg otpora u pritiscima na Sarajevo. Nisu stranci krivi, boli ih kako rekoh .... zglob.
Nije kasno jer druge opcije nema. Osim ako je prolongiranja stagnacije prihvatljiva opcija.Velkoski wrote: ↑29/06/2023 18:30Pa da, svaki put se popušta jer ovi konstantno prijete odvajanjem. Ja ne vidim način da se ta retorika zaustavi osim na silu jer za lobiranje je prekasno, 25 godina smo proćerdali.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:22
Kako si dobio zastavu?
Odluku o konstitutivnosti tri naroda na tlu citave drzave?
Brcko Distrikt?
Mozes li mi dati primjer velikosrpskog jacanja drzave koje je ostvareno bez jakog pritiska sa strane? Ja sam evo naveo tri koji dokazuju suprotno, ti navedi jedan.
Da li je kurcobolja ili nesto drugo manje je bitno, poenta je da se manifestuje kao pro-velikosrpska politika, sto vidimo ne samo u BiH, nego i u CG, i na Kosovu.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:35Sustina problema, strance boli .... zglob za balkanskim plemenima i idu linijom manjeg otpora sto su radili i devedeset druge, i devedeset pete, i devedeset devete itd itd. Trenutno je ta linija manjeg otpora u pritiscima na Sarajevo. Nisu stranci krivi, boli ih kako rekoh .... zglob.
EU sankcije Kosovaru smo jedan dokaz, a sta nama spremaju ako se neko od bosnjaka digne malo jace.noviforumas wrote: ↑29/06/2023 18:39Da li je kurcobolja ili nesto drugo manje je bitno, poenta je da se manifestuje kao pro-velikosrpska politika, sto vidimo ne samo u BiH, nego i u CG, i na Kosovu.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:35
Sustina problema, strance boli .... zglob za balkanskim plemenima i idu linijom manjeg otpora sto su radili i devedeset druge, i devedeset pete, i devedeset devete itd itd. Trenutno je ta linija manjeg otpora u pritiscima na Sarajevo. Nisu stranci krivi, boli ih kako rekoh .... zglob.
Jako je bitno ako samo idu linijom manjeg otpora, to znaci da se njihov kurs moze promjeniti ako si ti dosljedan.noviforumas wrote: ↑29/06/2023 18:39Da li je kurcobolja ili nesto drugo manje je bitno, poenta je da se manifestuje kao pro-velikosrpska politika, sto vidimo ne samo u BiH, nego i u CG, i na Kosovu.Skijaš wrote: ↑29/06/2023 18:35