Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Mishelinke

#108526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

DonieBrasco wrote: 29/06/2023 15:20 https://n1info.ba/vijesti/kabinet-olafa ... vijanovic/

Ovi stvarno nemaju dodira sa stvarnoscu.
Ma nemaju stranci pojma što se ovdje dešava. Glupi su.

Jednostavno je tako. Glupi su, a kad si gup, tad najbolje prolaziš u životu. Zato je EU, koja je puna glupana tu gdje jeste. Prave se idioti, a dobiju uvijek što žele.

Oni, glupani, misle da se mi svađamo zbog evropskog puta, da političari u toj želji da što prije uđu u EU, toliko izgube osjećaj za realnošću, da prave poteze koje ne bi željeli da prave, i onda imaš glupana iz Njemačke, ili bilo koje druge zemlje EU, koji kaže da je zabrinut da to što političari rade, nije dobro za evropski put, te misle da će sa tim nešto postići.

A u stvarnosti, jebe se našim političarima i za EU, i za evropski put i za bilo šta drugo. Samo gledaju svoj interes i ismijavaju ove i ovakve.

I neka ih ismijavaju, zaslužili su da ih svi ismijavaju.

GLUPANI!
512MB

#108527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Samo da se prisjetimo da su Konaković i Nikšić na Čovićevo inzistiranje uveli Dodika u vlast.
House

#108528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

512MB wrote: 29/06/2023 15:44 Samo da se prisjetimo da su Konaković i Nikšić na Čovićevo inzistiranje uveli Dodika u vlast.
da. najveća greška trojke.
noviforumas

#108529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Insistirali su prije svega nasi zapadni prijatelji, zato sad nema reakcije. Mislim, imaju tweetovi. :)
Sanjarko

#108530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Vaya wrote: 29/06/2023 11:49
Sanjarko wrote: 29/06/2023 11:18 Već je Dodik i RS sankcionisani, i opet neki dan ih EU još više sankcionira, ali i nas sve u Bosni i FBiH.

Bilo neki dan na vijestima. Neće više finansirati bilo koje projekte u Bosni i FBiH i RS-u.

A oni opet po svom i dalje zatežu uže.
Druze, njemacka firma otvara pogon u Prnjavoru i zaposlit ce 700 novih ljudi...nemoj mi sada skrenuti na temu kako su im uskraceni fondovi EU i krediti za autocestu...kakve sankcije, trice i kucine...

Madjari ce ti kupiti obje cementare u FBiH, Kakanj i Lukavac, direktor firme koje ce nadgledati obje firme ce biti sin Zeljke Cvijanovic...sankcije, velis?
Ma nije to moja priča nego ovih iz EU, znaš ono pričam ti priču, nismo se najbolje razumili.

+1
Pandakonda

#108531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

512MB wrote: 29/06/2023 15:44 Samo da se prisjetimo da su Konaković i Nikšić na Čovićevo inzistiranje uveli Dodika u vlast.
Kako si ti onda tacno mislio formirati vlast ? Ako se HDZ povuce onda nema većine da se izglasa vlast, kako na nivou drzave tako i na nivou fbih.
A_A_AKCIJA

#108532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Samo da se prisjetimo da nemaš pojma o ovoj državi i da niko osim Dodika nije ni mogao biti u vlasti.

Prva oformljena koalicija poslije zadnjih izbora je bila HDZ i SNSD
U domu naroda je već imao većinu od tri, a poslije i četiri ruke.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#108533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Vaya wrote: 29/06/2023 14:35
Chmoljo wrote: 29/06/2023 14:24

Citao do "otisli Dodiku na noge...".

Jasan nivo politicke misli i kritike.
Jbg...znam da boli...sta ces...rodilo se, valja ga ninati...
Mene ne boli. Boli nekoga drugog ocito. :thumbup:
BHCluster

#108534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sehohari wrote: 29/06/2023 14:18 Sklopili su priču za trojku.

Njihov plan je da ih natjeraju da izbace strane sudije, a da onda ovi krezubim Bošnjama objasne kako je to korak na putu prema EU.
Dobro bi to bilo sobzirom kako nam dobro ide nakon sto smo otjerali strane tuzioce.
Vaya

#108535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

kakabanja213 wrote: 29/06/2023 15:23
Vaya wrote: 29/06/2023 14:54

Sutra jedino Helez moze biti uhapsen...
Ne znam ja jos uvijek imam vjeru da su ovi iz Trojke iz dobrih razloga usli u vlast. Vjerovatno sam naivan ali ocekujem da se sutra neko napokon sakom od sto opaliti.. iskreno se nadam.
Druze, ja mislim da ti namjerno trolas ovdje... :D
Ko ce lupit sakom od sto? Forto, onako sav njezan i mekan... :lol: On kad bi pokusao da lupi sakom od sto, slomio bi zglob odmah...
Vaya

#108536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

BHCluster wrote: 29/06/2023 16:31
sehohari wrote: 29/06/2023 14:18 Sklopili su priču za trojku.

Njihov plan je da ih natjeraju da izbace strane sudije, a da onda ovi krezubim Bošnjama objasne kako je to korak na putu prema EU.
Dobro bi to bilo sobzirom kako nam dobro ide nakon sto smo otjerali strane tuzioce.
Pa naravno...svjesni su Srbi i Hrvati kako se to radi, ne odmah od jednom, nego lagano u etapama...i oonda kada dodje pogodniji trenutak na svjetskoj sceni - onda malo intenziviras, pa opet laganije...ali uglavnom od konacnog cilja Cvetkovic - Macek se ne odustaje...
plavi_E

#108537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pandakonda wrote: 29/06/2023 02:51
Spoiler
Show
Ja mislim da pola ljudi ovdje koji traze intervenciju MZ ne razumiju perspektivu iz koje MZ gleda nas. Vi morate shvatiti da je Dodik covjek koji je preskocio cak i Komsica po broju glasova kada je bio kandidat za clana predsjednistva. Njegova stranka redovno zadnjih mandata ima 2/3 parlamenta i opozicija izgleda smjesna pored njega.

Ako ste vi MZ, sta vi mislite da ce se tacno desiti ako ukines Dodika ? Da ce sad taj silni narod odjednom glasati za nekog umjerenog Srbina koji umire od ljubavi za BiH, ili ce glasati za nekoga ko je kao Dodik i idemo opet ispocetka ? Osobe/vlast su samo manifestacija volje naroda. MZ je svjesna da oni mogu maknuti Dodika koliko god zele puta ali ako narod ne zeli drugacije samo ces dobivat neke nove osobe poput njega. Mozda cak i vece radikale jer ce ljudi misliti da im se petljas u njihovu volju. Mislim da MZ ceka da postepeno Dodik sam dovuce RS do bankrota i da se narod sam okrene protiv njega. Drugacije ne moze. A vec se polako obruc steze jer jedva uspjeva vracati dugove i tenzije su mu potrebne da narod ne prica o tome. Opozicija ovdje mora biti dosta glasnija jer ga ocigledno to boli. Je li to sasvim slucajno da je on bio sve radikalniji kako se priblizava rok za naplatu ? I kao sto forumas jedan napisa, niti jedna intervencija ne moze srusiti autokratu kao sto moze njegov kriminal i korupcija i osiromasenje vlastitih građana.

On je posebno poostrio retoriku jer je prije imao s kim igrati tenisa sa bombasticnim izjavama. On ce lupit neku izjavu, onda ulijece Bakir sa time kako ce on fol ukinuti RS i sve tako tamo vamo. Sada kako mu dugovi dolaze na naplatu njemu treba nesto da skrene pozornost naroda u RS za ono sto ih sljedi. Licno mislim da jako teska vremena dolaze za RS i da ih ceka masovno rezanje javne potrosnje da bi se dug mogao sanirati. Da li ce to biti u vidu stagniranja penzija, rezanje budzetskih korisnika, ukidanje nekih projekata ili socijalnih benifita itd. nisam siguran, ali to je neko moje viđenje situacije. Ono sto hocu reci i sto treba podcrtati milion puta, DODIK NIJE GLUP. On je svjestan toga da RS nema buducnosti van Bosne i Hercegovine i da bi to bilo ravno suicidu. RS i ovako opstaje radi zajednickog novca. Bosna nije Kipar da ima ratnu zonu ili Sjeverna Irska. Narod bi samo bjezao iz te iste RS. A na drugoj strani također imate Dodikov ego da on zeli biti baja barem jedne teritorije i jednog naroda. Je li vi mislite da bi Dodik zrtvovao poziciju i privilegiju RS-a zarad neke nerealne situacije da se pripoje srbiji gdje bi bio drugi baja ispod Vucica, a mozda cak ni to ? Ovdje u RS krade i radi sta hoce sto ne bi mogao nigdje drugo. I je li vi stvarno mislite da Srbiji trebaju budalastine sa proruskim covjekom dok pokusavaju spasit sto se spasit da na Kosovu ? Ako nista ovo sto Dodik radi samo skodi Vucicu jer daje Evropljanima uvid sta se moze desiti ako Srbima daju prevelike ustupke na sjeveru.

I jos sto treba pisati na svakoj temi, Europa nikad nece dozvoliti prekrajanje teritorija jer je to pandorina kutija koja se njima moze obiti o glavu. Sjetite se dogovora između Pristine i Beograda za razmjenu teritorija i kako je Europa brzo ugasila taj dogovor ? A sasvim slucajno Taci tad zavrsio u zatvoru kad je pristao na to :roll: Hrvatska je u EU i ljudi imaju druge prioritete, tako da shodno tome shvatite da raspad Bosne nije moguc. Da su htjeli raspad to bi odma dogovorili 92e ili 95e a ne da investiraju i salju milijarde vamo koje samo progutaju politicari.

Dodik zeli Bosnjake navuci na tanak led isto kao sto je Vucic uspio navuci Kurtija. Ako pratite sukob Vucic - Kurti malo duze, mozete vidjeti da je Kurti uzivao podrsku zapada i sve je izgledalo super za njega. Onog momenta kad ga je Vucic uspio isprovocirati protestima i raznim smicalicama, i kada je Kurti impulsivno reagovao, odjednom se situacija mjenja i njemu idu sankcije a Vucic izgleda kao normalni pregovarac. Dodik ovim djelima pokusava navuci Bosnjake i probosanske snage da urade neki radikalan korak gdje bi bili stavljeni u istu ravnu sa njim da se moze reci pa evo isti smo. Bosnjaci, Hrvati i Srbi koji su normalni se moraju drzati slova zakona i ne padati na provokacije i dopustiti da se meta zapada skine sa dodika. Ohrabrujuci su istupi HDZa 90 i HRS-a i da su i oni svjesni da je sada bas presao granicu ali niposto ne treba ici u blato sa njim.
Najvazniji dio teksta:
"Vi morate shvatiti da je Dodik covjek koji je preskocio cak i Komsica po broju glasova kada je bio kandidat za clana predsjednistva."
Ne moze post bez Komshica je izgleda uputak iz centrale.

Ostatak posta je poruka Bosnjacima da istraju da se ne daju provocirati od strane Dodika i da se poklope ushima i shute bez obzira shta Dodik radio. Pogotovo ne smiju ni pomisliti da se suprostave velikosrpskoj politici kao shto je to Kurti uradio jer uspijeh velikohrvatske politike u BiH ovisi od uspijeha velikosrpske politike. Chovic dobro zna da reakcije MZ na Dodikove provokacije takodje ovise i od reakcije iz "muslimanske kvote". Ako je "muslimanska kvota" spremna se poklopiti ushima na dodikove poteze zashto bi se MZ onda neshto suprostavljala. I zato trojkashko-uzpovski botovi i simpatizeri ovdje svim naporima pokushavaju ovu krizu predstaviti kao "dodikovo nabacivanje" a oni se kao "ne daju upecati". :-)
elk

#108538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Zato je bakir onako jak i cvrst :lol: kazu, kad on lupi vratima od trezora, to zemlja na drzi :bih:

Uglavnom, muhadzeri nasi, krenite ako vec niste. Svasta ce biti. Necete valjda 2 puta sijelo propustiti. Da ne kazem pobjeci.
A_A_AKCIJA

#108539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 29/06/2023 16:49
kakabanja213 wrote: 29/06/2023 15:23

Ne znam ja jos uvijek imam vjeru da su ovi iz Trojke iz dobrih razloga usli u vlast. Vjerovatno sam naivan ali ocekujem da se sutra neko napokon sakom od sto opaliti.. iskreno se nadam.
Druze, ja mislim da ti namjerno trolas ovdje... :D
Ko ce lupit sakom od sto? Forto, onako sav njezan i mekan... :lol: On kad bi pokusao da lupi sakom od sto, slomio bi zglob odmah...
Kako bi nam valjo Mahir Mešalić Medo na toj poziciji

:D

Jel tako?
ibizza

#108540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ibizza »

Najveca greska je bila 2010. kada je Silajdzic izgubio izbore, nakon toga nismo imali politicara sa Mudima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#108541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Jel krenula Luksenburška pozadinsko jurišna. Hoćel sad ući u Banjaluku. Šta kažu u štabu.
Last edited by pici on 29/06/2023 17:08, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#108542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić oglasio se na Facebooku povodom neustavnog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

U vezi sa antiustavnim odlukama NS RS treba imati na umu par stvari:

– Nikada u PS BiH neće biti usvojene izmjene Zakona o Ustavnom sudu BiH kako ih je predložila vladajuća koalicija u bh entitetu RS, jer je US BiH dio Ustava BiH, a strane sudije se ne mogu i neće birati po kriterijima podobnosti, a ne stručnosti;

– Tužilastvo BiH ne može ostati nijemo na čin rušenja ustavnog poretka BiH, posebno na članove Krivičnog zakona: 156. koji propisuje krivično djelo: ”napad na ustavni poredak” i čl. 239. koji propisuje kao krivično i “odbijanje izvršenja odluka US BiH.”

– Ured OHR-a, zemlje Kvinte kao i Vijeće sigurnosti UN će morati reagovati na suspenziju Dejtonskog mirovnog sporazuma i početak projekta secesije bh entiteta RS;

– Zahtjevi za ocjenu ustavnosti antiustavnih odluka NS RS u vezi sa US BIH (kao i u vezi sa neobjavljivanjem odluka OHR-a) su spremni i biće podneseni ako bude odbijen veto Kluba Bošnjaka u bh entitetu RS;

– Postoje realni pokazatelji da je EU konačno naučila da fondovi, grantovi i investicije moraju biti praćene sa provođenjem neophodnih reformi i usvajanjem zakona i strategija sa evropske agende BiH.

Dakle, u najkraćem, prvo reforme pa novac;

– Za očekivati je da kao prvi odgovor na početak secesije bh entiteta RS, a što može dovesti do ozbiljne bezbjedonosne krize, EUFOR ili NATO rasporede dio vojnika na teritoriji Brčko Distrikta;

– I na kraju, a jednako važno, je i činjenica da krajem 2023. bh entitet RS mora vratiti još skoro 900 miliona KM. Prvih 300 miliona, od ukupno 1.2 milijarde KM je vraćeno na način da se bh entitet RS zadužio po dvostruko većoj kamati (princip: zaduži se sa dvosruko većom kamatom da bi vratio dug, u ekonomiji vodi ka bankrotu) i na način da kasne redovne budžetske isplate.

Dakle, bh entitet RS novca nema i neizvjesno je hoće li ga imati. Zbog takve ekonomske regresije se i forsiraju nacionalističke teme da bi se zaštitila i očuvala vlast i odvukla pažnja od katastrofalne ekonomske i društvene situacije u kojoj se nalazi bh entitet RS, napisao je Zvizdić na svom Facebook profilu.

:bih:
archi_a

#108543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Hajde što je retardE ministar sigurnosti države Bosne i Hercegovine, nego što se bavi LAŽNOM kartografijom! :pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#108544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Bit ce pemzije samo sto nisu. Plata nema a kad ce, ne zna se.
Sanjarko

#108545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Ej moj Zvizdicu, zvizdis uprazno.
512MB

#108546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

A_A_AKCIJA wrote: 29/06/2023 16:07 Samo da se prisjetimo da nemaš pojma o ovoj državi i da niko osim Dodika nije ni mogao biti u vlasti.

Pandakonda wrote: 29/06/2023 16:03 Kako si ti onda tacno mislio formirati vlast ? Ako se HDZ povuce onda nema većine da se izglasa vlast, kako na nivou drzave tako i na nivou fbih.
Naravno da je se mogla pravit vlast bez Dodika i Čovića. Al za to su trebala muda, a Nikšić i Kifla ih nemaju.
giannibelif

#108547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Jedna od najodvratnijih pojava u državi. I ovo Sarajevo je svašta rodilo..
Pandakonda

#108548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

512MB wrote: 29/06/2023 17:17
A_A_AKCIJA wrote: 29/06/2023 16:07 Samo da se prisjetimo da nemaš pojma o ovoj državi i da niko osim Dodika nije ni mogao biti u vlasti.

Pandakonda wrote: 29/06/2023 16:03 Kako si ti onda tacno mislio formirati vlast ? Ako se HDZ povuce onda nema većine da se izglasa vlast, kako na nivou drzave tako i na nivou fbih.
Naravno da je se mogla pravit vlast bez Dodika i Čovića. Al za to su trebala muda, a Nikšić i Kifla ih nemaju.
Ajde daj mi brojeve te vlasti. Treba ti i entitetska i opsta većina. Bez SDA, HDZ od strane federacije nema većine. Ovo je naravno racunajuci opoziciju iz RS-a. Na nivou federacije nema vlasti bez HDZ radi doma naroda. Volio bi bas vidjeti taj put do vlasti bez SDA, SNSD i HDZ :-)
elk

#108549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Kako ce ti dati brojeve kad laze sto godina?!
Nebozemlja

#108550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

Pandakonda wrote: 29/06/2023 17:19
512MB wrote: 29/06/2023 17:17

Ajde daj mi brojeve te vlasti. Treba ti i entitetska i opsta većina. Bez SDA, HDZ od strane federacije nema većine. Ovo je naravno racunajuci opoziciju iz RS-a. Na nivou federacije nema vlasti bez HDZ radi doma naroda. Volio bi bas vidjeti taj put do vlasti bez SDA, SNSD i HDZ :-)
Ma kakvi ba brojevi, samo MUDA trebaju!
Locked