Ma možeš u kompletnu EU + CH + N bez vize, što je sasvim dovoljno.konami666 wrote: ↑11/06/2023 22:51Razumijem šta želiš da kazes ali mislim da je bezveze ubacivati hrvatsku u diskusiju čiji pasos je među najboljim na svijetu. Osim toga, Hrvatska je mnogo prije pristupanja EU imala bezvizni režim sa UK, Irskom, Kanadom i mnogim drugim zemljama sa kojima BiH trenutno i ne razgovara o tome. Samo zato sto se može u Njemačku spavati 3 mjeseca bez vize ne znaci da je situacija dobra. Činjenica je da BiH ima najlošije rangiran pasos od zemalja exyu a NIP drži MVP. Mene zanima šta rade po tom pitanju, valjda se smije pitatibudući da je ona krava prije znala samo kako da skokne do bliskog istoka, tacnije Katara, zanima me da li se ista trenutno radi na približavanju zapadnoj strani
meni je zalosno da državljani jedne u ratu zahvaćene zemlje Ukrajine mogu u vise zemalja bez vize nego državljanin BiH gdje je rat završio prije skoro 30 godina. Toliko o vanjskoj politici zadnjih 30 godina.
Narod i Pravda (Konakovic)
- Mishelinke
#27901 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
konami666
#27902 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dovoljno je onima kojima je odlazak u Sloveniju vrh. Interesantno je vidjeti da se ljudi zadovoljavaju mrvicama.Mishelinke wrote: ↑28/06/2023 15:38Ma možeš u kompletnu EU + CH + N bez vize, što je sasvim dovoljno.konami666 wrote: ↑11/06/2023 22:51
Razumijem šta želiš da kazes ali mislim da je bezveze ubacivati hrvatsku u diskusiju čiji pasos je među najboljim na svijetu. Osim toga, Hrvatska je mnogo prije pristupanja EU imala bezvizni režim sa UK, Irskom, Kanadom i mnogim drugim zemljama sa kojima BiH trenutno i ne razgovara o tome. Samo zato sto se može u Njemačku spavati 3 mjeseca bez vize ne znaci da je situacija dobra. Činjenica je da BiH ima najlošije rangiran pasos od zemalja exyu a NIP drži MVP. Mene zanima šta rade po tom pitanju, valjda se smije pitatibudući da je ona krava prije znala samo kako da skokne do bliskog istoka, tacnije Katara, zanima me da li se ista trenutno radi na približavanju zapadnoj strani
meni je zalosno da državljani jedne u ratu zahvaćene zemlje Ukrajine mogu u vise zemalja bez vize nego državljanin BiH gdje je rat završio prije skoro 30 godina. Toliko o vanjskoj politici zadnjih 30 godina.
- Mishelinke
#27903 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako su Lisabon, Madrid, Bazel, Brisel, Oslo, Štokholm, Prag, Dubrovnik, Zagreb, Istanbul, Sofija, Bukurešt, Budimpešta, Beograd, Trst, Rim, Sicilja, Bari, Monako, Pariz, Andora da Vella, Minhen, Berlin, Beč, Hamburg, Skoplje, Atina, Krit, Nikozija, Malta,.... sve slovenački gradovi, onda ok, fakat su mrvice u pitanju.konami666 wrote: ↑28/06/2023 18:27Dovoljno je onima kojima je odlazak u Sloveniju vrh. Interesantno je vidjeti da se ljudi zadovoljavaju mrvicama.Mishelinke wrote: ↑28/06/2023 15:38
Ma možeš u kompletnu EU + CH + N bez vize, što je sasvim dovoljno.
- Styling
#27904 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji ću klinac na Kosovu uopšte. Išla sam par puta službeni prije 7-8 godina. Nisam oduševljena njihovim stavovima. Imaju novu generaciju biznismena i političara koji misle da su bogom dani jer su se školovali u inostranstvu i imaju SAD iza sebe i da im to daje pravo na sve. Nafurani su.
Nisam protiv ZSO na Sjeveru Kosova kao kontra-balans albanskom nacionalizmu. Uvijek treba imati na umu njihovu težnju za ujedinjenjem sa Albanijom što može predstavljati veliki problem za stabilnost na Balkanu.
Treba uvijek imati na umu šta su uradili u Makedoniji kad su izbjegli sa Kosova krajem 90-tih. Ljudi ih primili da spasu živote a oni se izborili da trećina Makedonije ima dvojezične natpise i da albanski bude ravnopravan jezik. A imaju apetit da uzmu i dio Makedonije u tom svom planu za Veliku Albaniju.
Treba sa njima biti jako oprezan.
-
konami666
#27905 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, to su mrvice u poređenju sa pasošima bivše države. Pogledaj gdje su Slovenija, Hrvatska pa čak i Srbija. Čak i državljani crne gore mogu posjetiti vise zemalja bez vize od državljana bih, zemlja od nekih 600k stanovnika. Problem sa BiH je taj sto diplomatija je 0 bodova, nisu nikakve bezvizni rezime pregovarali nego je uvijek druga strana odlučila da ukine vize zato sto su mijenjali vanjsku politiku. Pogledaj samo nekih zadnjih 15ak godina listu zemalja za koje vise ne treba viza za državljane BiH i reci mi koliko ih je ukinuto zahvaljujući lobiranju i radu ministarstva vanjskih poslova.Mishelinke wrote: ↑28/06/2023 18:57Ako su Lisabon, Madrid, Bazel, Brisel, Oslo, Štokholm, Prag, Dubrovnik, Zagreb, Istanbul, Sofija, Bukurešt, Budimpešta, Beograd, Trst, Rim, Sicilja, Bari, Monako, Pariz, Andora da Vella, Minhen, Berlin, Beč, Hamburg, Skoplje, Atina, Krit, Nikozija, Malta,.... sve slovenački gradovi, onda ok, fakat su mrvice u pitanju.
Evo da pogledas malo kako to ide kada MVP “radi”: https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-nas ... /150107017
- Mishelinke
#27906 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A ti inače redovno ideš u zemlje gdje su potrebne vize?konami666 wrote: ↑29/06/2023 08:14Da, to su mrvice u poređenju sa pasošima bivše države. Pogledaj gdje su Slovenija, Hrvatska pa čak i Srbija. Čak i državljani crne gore mogu posjetiti vise zemalja bez vize od državljana bih, zemlja od nekih 600k stanovnika. Problem sa BiH je taj sto diplomatija je 0 bodova, nisu nikakve bezvizni rezime pregovarali nego je uvijek druga strana odlučila da ukine vize zato sto su mijenjali vanjsku politiku. Pogledaj samo nekih zadnjih 15ak godina listu zemalja za koje vise ne treba viza za državljane BiH i reci mi koliko ih je ukinuto zahvaljujući lobiranju i radu ministarstva vanjskih poslova.Mishelinke wrote: ↑28/06/2023 18:57
Ako su Lisabon, Madrid, Bazel, Brisel, Oslo, Štokholm, Prag, Dubrovnik, Zagreb, Istanbul, Sofija, Bukurešt, Budimpešta, Beograd, Trst, Rim, Sicilja, Bari, Monako, Pariz, Andora da Vella, Minhen, Berlin, Beč, Hamburg, Skoplje, Atina, Krit, Nikozija, Malta,.... sve slovenački gradovi, onda ok, fakat su mrvice u pitanju.
Evo da pogledas malo kako to ide kada MVP “radi”: https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-nas ... /150107017
- Mishelinke
#27907 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ne kontam ovo u vezi ličnim kartama. Koliko znam, BiH nije priznala Kosovo, ne ulazeći u razloge, ali za BiH je Kosovo dio Srbije. Treba biti legalista i prihvatiti tu činjenicu, šta god mi mislili o tome pojedinačno.Styling wrote: ↑29/06/2023 06:45Koji ću klinac na Kosovu uopšte. Išla sam par puta službeni prije 7-8 godina. Nisam oduševljena njihovim stavovima. Imaju novu generaciju biznismena i političara koji misle da su bogom dani jer su se školovali u inostranstvu i imaju SAD iza sebe i da im to daje pravo na sve. Nafurani su.
Nisam protiv ZSO na Sjeveru Kosova kao kontra-balans albanskom nacionalizmu. Uvijek treba imati na umu njihovu težnju za ujedinjenjem sa Albanijom što može predstavljati veliki problem za stabilnost na Balkanu.
Treba uvijek imati na umu šta su uradili u Makedoniji kad su izbjegli sa Kosova krajem 90-tih. Ljudi ih primili da spasu živote a oni se izborili da trećina Makedonije ima dvojezične natpise i da albanski bude ravnopravan jezik. A imaju apetit da uzmu i dio Makedonije u tom svom planu za Veliku Albaniju.
Shodno tome, mi sa Srbijom imamo sporazum za prelazak granice sa ličnim kartama, samim ti i sa Kosovom kao njezinim dijelom. Državljanin Srbije, sa adresom na Kosovu, bez problema može preći granicu sa srbijanskom ličnom (za BiH jedinom legalnom).
Meni je to neko "dodatno prizanje" totalno besmisleno, jer kako nešto odobriti i priznati što je već odavno odobreno i priznato??
Također, šta mi imamo sa Kosovom, to treba biti unutrašnja stvar Srbije i koji vrag mi nešto zasjedamo, priznajemo ili ne priznajemo? Dok BiH ne prizna Kosovo i dok Kosovo ne postane punopravni član UN-a, ne treba uopšte da se bavimo tim pitanjem. Imamo svojih problema i previše.
Last edited by Mishelinke on 29/06/2023 08:31, edited 1 time in total.
-
Bossona
#27908 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ti Dodikova Gorica nije hakiral profil, ona bi ti aplaudirala na ovom antilabansko-velikosrpskom terciranju. Svakim danom potvrđujete da nema razlike između Izetbegovićeve SDA i Konakovićevog NIP ogranka, jednako veličate vizionarskog SANU podvalu Aliju. Razlika je što Izetbegovići i SDA lažu da nisu vladali tri decenije spuštenih gaća, Konaković i njegova trokorak koalicija su ušli u vlast spuštenih gaća uz pravdanje da je to relaksacija realnosti i najavu da su se Dodik i Čović promijenili,.....Styling wrote: ↑29/06/2023 06:45Koji ću klinac na Kosovu uopšte. Išla sam par puta službeni prije 7-8 godina. Nisam oduševljena njihovim stavovima. Imaju novu generaciju biznismena i političara koji misle da su bogom dani jer su se školovali u inostranstvu i imaju SAD iza sebe i da im to daje pravo na sve. Nafurani su.
- Styling
#27909 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam ja anti-nikog, samo sam realna i malo sire sagledavam situaciju, sto bih i tebi preporucila.Bossona wrote: ↑29/06/2023 08:31Da ti Dodikova Gorica nije hakiral profil, ona bi ti aplaudirala na ovom antilabansko-velikosrpskom terciranju. Svakim danom potvrđujete da nema razlike između Izetbegovićeve SDA i Konakovićevog NIP ogranka, jednako veličate vizionarskog SANU podvalu Aliju. Razlika je što Izetbegovići i SDA lažu da nisu vladali tri decenije spuštenih gaća, Konaković i njegova trokorak koalicija su ušli u vlast spuštenih gaća uz pravdanje da je to relaksacija realnosti i najavu da su se Dodik i Čović promijenili,.....Styling wrote: ↑29/06/2023 06:45
Koji ću klinac na Kosovu uopšte. Išla sam par puta službeni prije 7-8 godina. Nisam oduševljena njihovim stavovima. Imaju novu generaciju biznismena i političara koji misle da su bogom dani jer su se školovali u inostranstvu i imaju SAD iza sebe i da im to daje pravo na sve. Nafurani su.
- Haris.ba
#27910 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Srbija je potpisala taj sporazum. Znaci, Srbija ne vidi problem. Ali, eto Bosna vidi. Zanimljivo.
Da realnije i sire sagledavas situaciju uvidjela bi da je to sporatum podrzan i od Zapada, i da odbijanjem njega se ide kontra Zapada.
-
Bossona
#27911 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti si prespavala ili neupućena u zlo koje je Beograd čino nad Kosvarima od 1912 do 19999 godine. Osamdesetih su policajci iz Bosne išli na Kosovo da tuku i gaze kosovare skupa sa JNA i Miloševićevim policajcima. Kao i vaš Dodik i Vučić podržavaš paralizu Kosova podržavajući antiustavno etnouređenje Kosova stvaranjem tzv. ZSO ali je Beograd i Dodik za stvaranje ZAO Zajednicu Albanskih Opština na jugu Srbije u Preševskoj oblasti ili Autonomiju ili ZBO Zajednicu Bošnjačkih Opština u Sandžaku. Vidi se da ste ogranak SANU-SDA i da vam je Alija bio i ostao ideološki vizionar koji je građanski Ustav RBiH pretvorio u etnoaparthejdsko-luđačkokošuljski.Styling wrote: ↑29/06/2023 09:37Nisam ja anti-nikog, samo sam realna i malo sire sagledavam situaciju, sto bih i tebi preporucila.Bossona wrote: ↑29/06/2023 08:31
Da ti Dodikova Gorica nije hakiral profil, ona bi ti aplaudirala na ovom antilabansko-velikosrpskom terciranju. Svakim danom potvrđujete da nema razlike između Izetbegovićeve SDA i Konakovićevog NIP ogranka, jednako veličate vizionarskog SANU podvalu Aliju. Razlika je što Izetbegovići i SDA lažu da nisu vladali tri decenije spuštenih gaća, Konaković i njegova trokorak koalicija su ušli u vlast spuštenih gaća uz pravdanje da je to relaksacija realnosti i najavu da su se Dodik i Čović promijenili,.....
-
breuer
#27912 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
nevjerovatno kako difovci široko posmaraju sliku...valjda profesionalna deformacija...
-
sitni svercer
#27913 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mogu mislit koliko je sluzbeni put bio naporan i tezakStyling wrote: ↑29/06/2023 06:45Koji ću klinac na Kosovu uopšte. Išla sam par puta službeni prije 7-8 godina. Nisam oduševljena njihovim stavovima. Imaju novu generaciju biznismena i političara koji misle da su bogom dani jer su se školovali u inostranstvu i imaju SAD iza sebe i da im to daje pravo na sve. Nafurani su.
na forumu sakriven/sakrivena pod profilom styling nije problem biti lijep i pameta a bogami i sposoban
- Styling
#27914 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobro. I sada trebamo Kosovarima dati da uzmu sve sto hoce? Je li to taktika?Bossona wrote: ↑29/06/2023 09:57Ti si prespavala ili neupućena u zlo koje je Beograd čino nad Kosvarima od 1912 do 19999 godine. Osamdesetih su policajci iz Bosne išli na Kosovo da tuku i gaze kosovare skupa sa JNA i Miloševićevim policajcima. Kao i vaš Dodik i Vučić podržavaš paralizu Kosova podržavajući antiustavno etnouređenje Kosova stvaranjem tzv. ZSO ali je Beograd i Dodik za stvaranje ZAO Zajednicu Albanskih Opština na jugu Srbije u Preševskoj oblasti ili Autonomiju ili ZBO Zajednicu Bošnjačkih Opština u Sandžaku. Vidi se da ste ogranak SANU-SDA i da vam je Alija bio i ostao ideološki vizionar koji je građanski Ustav RBiH pretvorio u etnoaparthejdsko-luđačkokošuljski.
- Styling
#27915 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Styling
#27916 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Poenta tvog posta je....?sitni svercer wrote: ↑29/06/2023 10:09mogu mislit koliko je sluzbeni put bio naporan i tezakStyling wrote: ↑29/06/2023 06:45
Treba sa njima biti jako oprezan.jesil se postidila svog neznjanja pred biznismenima i politicarima koji su skole zavrsili u inostranstvu i odlicno barataju stranim jezicima??
![]()
na forumu sakriven/sakrivena pod profilom styling nije problem biti lijep i pameta a bogami i sposoban![]()
- drug_profi
#27917 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za BiH je manje opasna Velika Albanija od Velike Srbije, tako da...
Sve što Veliku Srbiju čini manjom, i sa manje poluga kojima se može poslužiti JE U INTERESU BiH.
PA čak ako je to Velika Albanija.
Sve što Veliku Srbiju čini manjom, i sa manje poluga kojima se može poslužiti JE U INTERESU BiH.
-
breuer
#27918 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
BiH je u interesu što duži sukob između Srbije i Kosova...drug_profi wrote: ↑29/06/2023 12:08 Za BiH je manje opasna Velika Albanija od Velike Srbije, tako da...
- drug_profi
#27919 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je interes samo slaba Srbija, ali ne i sukob na Balkanu.breuer wrote: ↑29/06/2023 12:09BiH je u interesu što duži sukob između Srbije i Kosova...drug_profi wrote: ↑29/06/2023 12:08 Za BiH je manje opasna Velika Albanija od Velike Srbije, tako da...
Jer dok je sukoba, region će da pati i zaostaje.
- Haris.ba
#27921 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/24 ... est13.html
Evo ti sastavni dio sporazuma.
“Budući da je teritorija Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije i da se na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999) nalazi pod međunarodnom upravom, potpisivanje i pristanak Republike Srbije da bude obavezana Sporazumom o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu ne može se tumačiti kao priznavanje navodne nezavisnosti Kosova*, niti se time između Republike Srbije i Kosova* formira ugovorni odnos u smislu Bečke konvencije o ugovornom pravu (1969) kojom je regulisano zaključivanje i sprovođenje ugovora između država.
Zaključivanjem i sprovođenjem Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu se ni na koji način ne dovodi u pitanje status Kosova* kao ni nadležnosti i ovlašćenja Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN i KFOR-a u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 (1999) i Ustavnim okvirom za privremenu samoupravu na Kosovu (Uredba UNMIK br. 2001/9 od 15. maja 2001. godine).
Nijedna radnja koju Privremene institucije samouprave sa Kosova* preduzmu prilikom zaključivanja i sprovođenja ovog Sporazuma ne može se smatrati validnom ukoliko prekoračuje okvire ovlašćenja Privremenih institucija samouprave sa Kosova* ili zadire u nadležnosti ili ovlašćenja koja su rezervisana za Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN kako je određeno Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 (1999) i Ustavnim okvirom za privremenu samoupravu na Kosovu. ˮ
* Ovaj naziv ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999) i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.”
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Styling
#27924 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mi smo suverena drzava i imamo pravo donositi svoje odluke i pravila. However, samim tim sto Cvijanovicka stavlja veto na putovanje sa licnim kartama priznaje da je Kosovo nezavisno. Jer, u Srbiju mozes s licnom a na Kosovo ne mozes. Ako je Kosovo u sastavu Srbije onda bi trebala vaziti ista pravila kao i za Srbiju.Haris.ba wrote: ↑29/06/2023 12:19https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/24 ... est13.html
Evo ti sastavni dio sporazuma.
“Budući da je teritorija Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije i da se na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999) nalazi pod međunarodnom upravom, potpisivanje i pristanak Republike Srbije da bude obavezana Sporazumom o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu ne može se tumačiti kao priznavanje navodne nezavisnosti Kosova*, niti se time između Republike Srbije i Kosova* formira ugovorni odnos u smislu Bečke konvencije o ugovornom pravu (1969) kojom je regulisano zaključivanje i sprovođenje ugovora između država.
Zaključivanjem i sprovođenjem Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu se ni na koji način ne dovodi u pitanje status Kosova* kao ni nadležnosti i ovlašćenja Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN i KFOR-a u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 (1999) i Ustavnim okvirom za privremenu samoupravu na Kosovu (Uredba UNMIK br. 2001/9 od 15. maja 2001. godine).
Nijedna radnja koju Privremene institucije samouprave sa Kosova* preduzmu prilikom zaključivanja i sprovođenja ovog Sporazuma ne može se smatrati validnom ukoliko prekoračuje okvire ovlašćenja Privremenih institucija samouprave sa Kosova* ili zadire u nadležnosti ili ovlašćenja koja su rezervisana za Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN kako je određeno Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 (1999) i Ustavnim okvirom za privremenu samoupravu na Kosovu. ˮ
* Ovaj naziv ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999) i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.”
- Haris.ba
#27925 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni se cini da se ne razumijemo.Styling wrote: ↑29/06/2023 12:27 Mi smo suverena drzava i imamo pravo donositi svoje odluke i pravila. However, samim tim sto Cvijanovicka stavlja veto na putovanje sa licnim kartama priznaje da je Kosovo nezavisno. Jer, u Srbiju mozes s licnom a na Kosovo ne mozes. Ako je Kosovo u sastavu Srbije onda bi trebala vaziti ista pravila kao i za Srbiju.
Niko nije tjerao Bosnu da potpise sporazum, a potpisala je. Samo ga nije ratifikovala.