Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#108226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uvlachenje Trojkasha u vlast po svaku cijenu, preuzimanje drzavnog sigurnosnog aparata od strane Dodika i Chovica i ova suspenzija mirovnog sporazuma iz Dejtona su mozda sluchajnost ali zasiguno se pojavljuje sumnja da se ipak ne radi o sluchajnom redoslijedu dogadjaja.
- anelsol
#108227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stvaranje kriza kako bi dobio nešto što mu treba u datom momentu, je postala Dodikova specijalnost. Niti jedna probosanska stranka koja je bila ili jeste na vlasti na državnom nivou do sada nije pronašla način niti hrabrosti da se suprostavi tome. Vječito oslanjanje na "međunarodnu zajednicu" od koje se očekuje da uradi nešto ne daje nikakve rezultate, sada već decenijama.
Posljedica toga može biti radikalizacija Bošnjaka, pri tome ne mislim na političku podršku desnim političkim opcijama tipa SDA ili NIP, niti na vjersku radikalizaciju, nego nacionalnu i moje mišljenje je taj proces u toku.
Ljudima je dosta populističkih medijskih reakcija probosanskih predstavnika koje u stvarnosti nemaju nikakav efekat. Država se godinama urušava, ljudi se ponižavaju po vjerskom i nacionalnom osnovu, a niko ne reaguje.
Ta radikalizacija neće donijeti ništa dobro. Može manifestovati na milion načina a krajnji ishod niko ne može predvidjeti.
Reče mi nedavno jedan čovjek kad bi sad rat počeo mi bi bili gori nego četnici u prošlom ratu. Mislim da je u pravu.
Posljedica toga može biti radikalizacija Bošnjaka, pri tome ne mislim na političku podršku desnim političkim opcijama tipa SDA ili NIP, niti na vjersku radikalizaciju, nego nacionalnu i moje mišljenje je taj proces u toku.
Ljudima je dosta populističkih medijskih reakcija probosanskih predstavnika koje u stvarnosti nemaju nikakav efekat. Država se godinama urušava, ljudi se ponižavaju po vjerskom i nacionalnom osnovu, a niko ne reaguje.
Ta radikalizacija neće donijeti ništa dobro. Može manifestovati na milion načina a krajnji ishod niko ne može predvidjeti.
Reče mi nedavno jedan čovjek kad bi sad rat počeo mi bi bili gori nego četnici u prošlom ratu. Mislim da je u pravu.
- Gandalf
#108228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hehehe, forumaši imaju pamćenje zlatne ribice. Svi se sjećaju kirbaševog cirkusa u Vijećnici i kako je slao emisare vučiću. Niko da se sjeti da je glavni emisar bio Zvizdić i da je taj isti Zvizdić bio jel ono predsjedavajući VM BiH. Kao član kirbaševog prvog tima minderaša.
Zar nije i Konaković bio premijer KS u dresu SDA. A Čampara nema šta nije bio u SDA dresu. Efendići, Ogreševići, Isaci, Kasumovići i još mnogi manje poznati igrači su se sada negdje uvalili na konto " borbe " protiv SDA i koriste vučić argument " bivša vlast ", pri tome zaboravljajući da su oni bili ta bivša vlast.
I sada viču izdaja, izdaja, kirbaš nas je prodao, ne spominju pri tome da svi zajedno kod kirbaša na minderu imaju 100 godina staža razno-raznih funkcija.
Od izdajnika se ne pravi državnik. Kao ni od bivšeg lagumdžijinog potrčkala Nerke. A ni od lezihljeba iz naše stranke. Zapad je odbacio SDA jer im je tako odgovaralo. Sada su sebi našli nove / stare izdajnike samo u drugim stranačkim dresovima. Zapad i profesionalne patriote iz trojke žurno pomažu realizaciji velike smrdije na račun BiH.
- Tananarive
#108229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nek smo hebali sdfa pa neka ide sve u pmGandalf wrote: ↑28/06/2023 18:56Hehehe, forumaši imaju pamćenje zlatne ribice. Svi se sjećaju kirbaševog cirkusa u Vijećnici i kako je slao emisare vučiću. Niko da se sjeti da je glavni emisar bio Zvizdić i da je taj isti Zvizdić bio jel ono predsjedavajući VM BiH. Kao član kirbaševog prvog tima minderaša.
Zar nije i Konaković bio premijer KS u dresu SDA. A Čampara nema šta nije bio u SDA dresu. Efendići, Ogreševići, Isaci, Kasumovići i još mnogi manje poznati igrači su se sada negdje uvalili na konto " borbe " protiv SDA i koriste vučić argument " bivša vlast ", pri tome zaboravljajući da su oni bili ta bivša vlast.
I sada viču izdaja, izdaja, kirbaš nas je prodao, ne spominju pri tome da svi zajedno kod kirbaša na minderu imaju 100 godina staža razno-raznih funkcija.
Od izdajnika se ne pravi državnik. Kao ni od bivšeg lagumdžijinog potrčkala Nerke. A ni od lezihljeba iz naše stranke. Zapad je odbacio SDA jer im je tako odgovaralo. Sada su sebi našli nove / stare izdajnike samo u drugim stranačkim dresovima. Zapad i profesionalne patriote iz trojke žurno pomažu realizaciji velike smrdije na račun BiH.
- Gandalf
#108230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja kažem, na žalost idemo u pm.Tananarive wrote: ↑28/06/2023 19:02Nek smo hebali sdfa pa neka ide sve u pmGandalf wrote: ↑28/06/2023 18:56
Hehehe, forumaši imaju pamćenje zlatne ribice. Svi se sjećaju kirbaševog cirkusa u Vijećnici i kako je slao emisare vučiću. Niko da se sjeti da je glavni emisar bio Zvizdić i da je taj isti Zvizdić bio jel ono predsjedavajući VM BiH. Kao član kirbaševog prvog tima minderaša.
- tandmand
#108231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gandalf wrote: ↑28/06/2023 18:56Hehehe, forumaši imaju pamćenje zlatne ribice. Svi se sjećaju kirbaševog cirkusa u Vijećnici i kako je slao emisare vučiću. Niko da se sjeti da je glavni emisar bio Zvizdić i da je taj isti Zvizdić bio jel ono predsjedavajući VM BiH. Kao član kirbaševog prvog tima minderaša.

Bakirovi emisari
Kad bOkirovi emisari zaseru, zove se pravni savjetnik VUK.
A MIA je posebna priča ...
- Sanjarko
#108232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Postali smo izgleda katastrofa kao narod. Neslozni, ljubomorni, sitnicavi, tvrdoglavi, ima jos losih odlika koje smo poprimili nakon rata ili u ratu ili je jedan dio naroda naseg takav uvijek bio. Ne govorim u generalnom smislu, ne generaliziram ali mislim ipak na dobar dio pripadnika naseg naroda.DonieBrasco wrote: ↑28/06/2023 17:45 Ne trebas ovo tovariti trojkasima jer SDA je bila trideset godina sa ovim istim Dodikom u vlast itekako su doprinjeli ovome.
Svi su zakazli sa takozvane pro-BiH strane aposlutno svi, korupcija, kriminal, licni interesi su doveli do ovoga.
Ali imamo i dobrih nekih osobina i ne bi ja digao jos nadu od nas.
- Sanjarko
#108233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
+1 aSDAji moze isto takoskrbavi-admin wrote: ↑28/06/2023 18:05 Retardi su na vlasti trenutno kao zamjena iSDAji koja je bila takodjer retardovana....
Tako da - teško nama sa nama samima
-
saimidin
#108234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da ne treba odustati, a sada je red na exsda sa novim partnerima da pokazu sta znaju, nadati se da budu bolji od sda
- tandmand
#108235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene najviše zapanjuje da smo kao narod, koji se jedva provukao kroz iglene uši, preživio zločine, genocid, izgbjeglištvo postali:Sanjarko wrote: ↑28/06/2023 19:13Postali smo izgleda katastrofa kao narod. Neslozni, ljubomorni, sitnicavi, tvrdoglavi, ima jos losih odlika koje smo poprimili nakon rata ili u ratu ili je jedan dio naroda naseg takav uvijek bio. Ne govorim u generalnom smislu, ne generaliziram ali mislim ipak na dobar dio pripadnika naseg naroda.DonieBrasco wrote: ↑28/06/2023 17:45 Ne trebas ovo tovariti trojkasima jer SDA je bila trideset godina sa ovim istim Dodikom u vlast itekako su doprinjeli ovome.
Svi su zakazli sa takozvane pro-BiH strane aposlutno svi, korupcija, kriminal, licni interesi su doveli do ovoga.
Ali imamo i dobrih nekih osobina i ne bi ja digao jos nadu od nas.
razmaženo-uobraženi.
Nakon svega što se prošlo, sada se naprđuje: daj da mi je mehko pod guzicom kad sjednem, daj mi klimu prevruće, ako ikako može samo Iphone, ta mi piva nije baš nešto, markirana roba .... neki mijenjaju akcent po uzoru na Zvezde sa Pinka.
Krade se, daj samo meni, zgrtanje kao da će sve ponijeti na onaj svijet ...
Generalno, Bošnjaci su doživjeli taj reformski zamah u glavi, gdje su im Zadrugari sa Pinka reformisali životne i moralne vrijednosti.
K tome kao uzore dodati bošnjačku političku elitu, koji su kao društveno-egzistencijski standard postavili sve ove stvari. To su Zadrugari iz Zadruge 2.
Da su umjesto nas na istome ovome mjestu umjesto Bošnjaka bili Židovi ili Albanci, i da im se dogodila agresija kao nama, mislim da bi oni u BiH pjevali sasvim drugu pjesmu od one koju mi pjevamo.
Nadam se da gospodin Milorad Dodik neće stati u svome naumu, jer je krajne vrijeme, kao što Damir Avdić u pjesmi "Bratsvo i jedinstvo" kaže:
Vrijeme je da se upoznamo
Onakvi kakvi stvarno jesmo
Ko to mi? Pa mi kao narod a i da upoznamo Zapad, onakav kakav stvarno jest.
A treba da i upoznamo i Dodika, onakvog kakav stvarno jest, jer su nas neki uvjeravali je to nakav Novi Dodik.
-
DonieBrasco
#108236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik radi sta radi sa Ustavnim sudom, a Covic danas sasvim slucajno poziva na na hitno imenovanje nedostajućih sudaca u Ustavnom sudu BiH.
Evo sta ceka trojku uskoo Ustavni sud kako hoce Covic i Dodik ili blokade.
---
U međuvremnu nam jos malo vrijeđaju inteligenciju iz EU i sa zapada, pa ce nam u decembru reci prokckali ste datu priliku, sve im yebem unaprijed licemjeno.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odbor-z ... /230628101
Evo sta ceka trojku uskoo Ustavni sud kako hoce Covic i Dodik ili blokade.
---
U međuvremnu nam jos malo vrijeđaju inteligenciju iz EU i sa zapada, pa ce nam u decembru reci prokckali ste datu priliku, sve im yebem unaprijed licemjeno.
- Sanjarko
#108237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene kad pitaju valja li jelo, ja uvijek kazem valja cak i kad nevalja bas jer znam sta je glad, prezivio sam je, ne samo nju. U prirodi covjeka je da zaboravlja, ali i da tezi ka boljem, ali ne treba se uobraziti i slicno, nikad. Uvijek treba biti svjestan kako je bilo prije i slicno, i da moze biti i gore uvijek, kao i bolje uvijek.tandmand wrote: ↑28/06/2023 19:51
Mene najviše zapanjuje da smo kao narod, koji se jedva provukao kroz iglene uši, preživio zločine, genocid, izgbjeglištvo postali:
razmaženo-uobraženi.
Nakon svega što se prošlo, sada se naprđuje: daj da mi je mehko pod guzicom kad sjednem, daj mi klimu prevruće, ako ikako može samo Iphone, ta mi piva nije baš nešto, markirana roba .... neki mijenjaju akcent po uzoru na Zvezde sa Pinka.
Krade se, daj samo meni, zgrtanje kao da će sve ponijeti na onaj svijet ...
Generalno, Bošnjaci su doživjeli taj reformski zamah u glavi, gdje su im Zadrugari sa Pinka reformisali životne i moralne vrijednosti.
K tome kao uzore dodati bošnjačku političku elitu, koji su kao društveno-egzistencijski standard postavili sve ove stvari. To su Zadrugari iz Zadruge 2.
Da su umjesto nas na istome ovome mjestu umjesto Bošnjaka bili Židovi ili Albanci, i da im se dogodila agresija kao nama, mislim da bi oni u BiH pjevali sasvim drugu pjesmu od one koju mi pjevamo.
Nadam se da gospodin Milorad Dodik neće stati u svome naumu, jer je krajne vrijeme, kao što Damir Avdić u pjesmi "Bratsvo i jedinstvo" kaže:
Vrijeme je da se upoznamo
Onakvi kakvi stvarno jesmo
Ko to mi? Pa mi kao narod a i da upoznamo Zapad, onakav kakav stvarno jest.
A treba da i upoznamo i Dodika, onakvog kakav stvarno jest, jer su nas neki uvjeravali je to nakav Novi Dodik.
-
Vaya
#108238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi ih sto su se nasekirali...kako ce sada da naruze Dodika...
Vidi ih sto su se nasekirali...kako ce sada da naruze Dodika...
- tandmand
#108239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Situacija je ozbiljna ...
ali da se opustite uvijek možete naći neki skoriji motivacijski govor pun selametaa, od Konakovića, Nikšića, Dragana Ćovića.
Konaković bez konca i kraja, može satima da nas uvjerava kako smo na putu da postanemo Japan.
ali da se opustite uvijek možete naći neki skoriji motivacijski govor pun selametaa, od Konakovića, Nikšića, Dragana Ćovića.
Konaković bez konca i kraja, može satima da nas uvjerava kako smo na putu da postanemo Japan.
-
Vaya
#108240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se ne sekiram...eno Helez je rekao da imaju plan B, ako tuzilastvo ne pohapsi sve od Dodika, Cvijanovic do posljednjeg zastupnika u NSRS...
- tandmand
#108241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni ne kopka koj bi to bio plan B, već ko su to ONI koji imaju taj plan
On dolazi iz SDPa koji bjanko potpisuje sve što mu Dragan Čović poturi, tj. Nermin Nikšić.
Evo, mene stvarno zanima koji su to ONI, ko je ta grupacija kojoj pripada Helez i koji će se suprostaviti Dodiku.
Da nije Helez i Šesta amerićka flota?
-
PM72
#108242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#108243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poslo mu Asim plan Btandmand wrote: ↑28/06/2023 20:51Meni ne kopka koj bi to bio plan B, već ko su to ONI koji imaju taj plan![]()
On dolazi iz SDPa koji bjanko potpisuje sve što mu Dragan Čović poturi, tj. Nermin Nikšić.
Evo, mene stvarno zanima koji su to ONI, ko je ta grupacija kojoj pripada Helez i koji će se suprostaviti Dodiku.
Da nije Helez i Šesta amerićka flota?
-
noviforumas
#108244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis im daje 7 dana, a Zukan ima plan B. Zasto se tako olako izlazi sa ovakvim stvarima? Ako se ispostavi kao blef, tek onda nastaje problem.
-
DonieBrasco
#108245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izmeđuostalog nema koncenzusa među ovim nazovi pro-BiH pojedincima ili strankama, jer kao sto se vidi im ih koji pognuti ce glavu i pristati na sve Dodikovo i Covicevo jer fotelja je fotelja, pare, tenderi, a ima ovih sto imaju barem trunku obraza pa hoce nesto da se konkretno ucini na ocuvanju drzave i boljitka.noviforumas wrote: ↑28/06/2023 21:00 Denis im daje 7 dana, a Zukan ima plan B. Zasto se tako olako izlazi sa ovakvim stvarima? Ako se ispostavi kao blef, tek onda nastaje problem.
-
PM72
#108246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je drugo nego blef? Misle da će se Mile prepast? Jedina agencija koja mu nešto smije i može je SIPA a vodi je Miletov čovjek.noviforumas wrote: ↑28/06/2023 21:00 Denis im daje 7 dana, a Zukan ima plan B. Zasto se tako olako izlazi sa ovakvim stvarima? Ako se ispostavi kao blef, tek onda nastaje problem.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#108247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ciji covjek je prije vodio sipu?PM72 wrote: ↑28/06/2023 21:05Šta je drugo nego blef? Misle da će se Mile prepast? Jedina agencija koja mu nešto smije i može je SIPA a vodi je Miletov čovjek.noviforumas wrote: ↑28/06/2023 21:00 Denis im daje 7 dana, a Zukan ima plan B. Zasto se tako olako izlazi sa ovakvim stvarima? Ako se ispostavi kao blef, tek onda nastaje problem.
-
PM72
#108248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve njegovi pijuni...
- duh_sa_sjekirom
#108249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, tzv visoki predstavnik za FBiiH konstatovao je da je odluka tzv nsrs o US ustvari udar na DMS...
I umjesto da reagira trenutačno, izvijesti garante DMS i sazove sjednicu PICa, on onakav sav masan i ljigav, hladno izjavi da je situacija teška.
I nikom ništa. Kao, eto narode da znate kako stoje stvari
Nije čak ni zabrinutost izrazio
Kakav bezobraznik...
I umjesto da reagira trenutačno, izvijesti garante DMS i sazove sjednicu PICa, on onakav sav masan i ljigav, hladno izjavi da je situacija teška.
I nikom ništa. Kao, eto narode da znate kako stoje stvari
Nije čak ni zabrinutost izrazio
Kakav bezobraznik...
-
PM72
#108250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba se puno sekirati.Sad će na godišnje odmore