Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Elubrylla wrote: ↑30/05/2023 15:51
Da, preko ekupi. Nemaju ih u skladištu nego nabavljaju od dobavljača kad dobiju narudžbu. Čeka se 10-tak dana. Asymmetric 6 ne mogu biti starije od dot22 cini mi se ali eto nadat se da budu dot23.
A kako si narucio kad pise out of stock?
Po ovoj cijeni i ja bih uzeo 4
1.
Ima li zainteresovanih za alu felge?
6.5 x 15
ET43
5 x 114,3
centralna rupa 66,1
bile na megane 3, kupljene nove prije 3 godine.
300 KM
2.
Ima li zainteresovanih za ljetne gume?
Michelin Primacy 4
195 65 15
Dot 22
Kupio ih ove godine i smontirao na auto bukvalno 2 dana prije kupovine drugog auta. Gume su bukvalno nove, presle samo 150km.
400 KM
Gume su trenutno na gore navedenim felgama.
Last edited by preludezalude on 28/06/2023 01:49, edited 1 time in total.
Mislim da sam vidio nesto ravno cudu.
BMW X5 prve generacije, montirane nove Dunlop Sport Maxx gume.
Konacno jedan sa pismenim gumama.
Pretpostavka da je tako i sa mehanikom.
Vidio golfa čvrku danas sa gumama koje su toliko stare da se jedva raspoznaje žig proizvođača.
Kleber.
A za gume se ne može sigurno tvrditi dal su zimske oli ljetne.
izvrsni direktor wrote: ↑28/06/2023 08:28
Ja se zarovio trazim zimske gume a vi o ljetnim idalje
Sta ces lijep mi grad, pa postoje klosari sto rezu gume.
onda cu se odluciti za nexen, hvala na komentarima. Inace obje opcije su jeftinije cak i od save, petlasa i sl. brendova.
preludezalude wrote: ↑25/06/2023 18:22
1.
6.5 x 15
ET43
5 x 114,3
centralna rupa 66,1
300 KM
2.
Michelin Primacy 4
195 65 15
Dot 22
Kupio ih ove godine i smontirao na auto bukvalno 2 dana prije kupovine drugog auta. Gume su bukvalno nove, presle samo 150km.
400 KM
kabal1337 wrote: ↑28/06/2023 07:45
kumho hs52 ili nexen nfera su4
Obje mogu dobiti za identicnu cijenu, poprilicno povoljno koja guma ima bolji grip?
Ecsta HS52 je touring guma, a la Primacy. N’fera SU4 je UHP guma a la Pilot Sport. Ako je cijena ista, N’fera bi bio moj izbor svakako.
Ne znam šta je sa ljetnim gumama, ali za NEXEN zimske imam informacije iz prve ruke od vozača jedne firme da su blago rečeno pravo loše.
Pa mi nekako, a i bez te informacije, u istu tečenicu ne staju Pilot Sport i N Fera....
preludezalude wrote: ↑25/06/2023 18:22
1.
6.5 x 15
ET43
5 x 114,3
centralna rupa 66,1
300 KM
2.
Michelin Primacy 4
195 65 15
Dot 22
400 KM
Ma meni je svaki lim isklepan tuđim vratima na parkingu. A i ja sam malo udubio zadnja vrata na jedan stubić, sitno, ali kad bi se lak tako ispolirao bilo bi uočljivo. To baš sve mora biti ispravno da bi taj fx dao pravi efekat.
Sto ravniji lim to bolji efekat, naravno. Ali ne mora biti savrsena limarija, efekat se vidi. Cak i kad je auto prljavo lak ima sjaj. Ja uradio prije dvije godine i jos je sjaj uocljiv i kad je prljav. Za te dvije godine samo dva puta oprao auto mikrofiber krpom. Samo vapom operem. Nikad prebrisan nakon pranja. Voda sama spadne u voznji i nema fleka.