Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Zoooka

#44476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Zoooka »

Kad ste vec spominjali AC danas, kakav vam je Black flag? Od vise ljudi sam cuo misljenje da je najbolji u serijalu, a nisam ga jos igrao pa kontam to krenuti kad zavrsim ovo sto igram
Riddle

#44477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Jako dobra, ali da je najbolja se ne bih složio.

Ništa nikad neće nadmašiti drugi dio. Daleko superiornija igra od originala, ali je duh tog originala zadržan. Čak ću reći da mi je i treći dio bolji od Black Flag. Meni je serijal završen smrću Desmonda. Prosto su odustali od sadašnjosti. Black Flag je vrlo dobra igra, ali ne i dobar Assassin's Creed. Ono s Grčkom i Vikinzima nisam ni igrao. :mrgreen:
Zoooka

#44478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Zoooka »

Da, za drugi dio je neko misljenje da je najvise bio ispred vremena kad je izasao. Meni bitno samo da nije puno repetitivna i da ne zahtjeva da se levelujem svako malo
Riddle

#44479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

To je sve do tebe koliko se želiš zadržati u određenom području. Ako prebrzo ideš, onda ćeš imati problem sa jačom tvrđavom ili brodom. Ali da imaš šta raditi, baš imaš. Istraživanje, lov, lov na blago, borba, misije, moraš se brinuti o brodu i unaprijediti ga što puno košta i što znači potragu za resursima i pljačke... Svaki AC je repetitivan u određenoj mjeri i Black Flag nije izuzetak. Ipak jako zabavna igra.
Riddle

#44480 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

:izet:
Averus

#44481 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Zoooka wrote: 28/06/2023 00:18 Kad ste vec spominjali AC danas, kakav vam je Black flag? Od vise ljudi sam cuo misljenje da je najbolji u serijalu, a nisam ga jos igrao pa kontam to krenuti kad zavrsim ovo sto igram
Odlicna gusarska igra, solidan AC. Od AC naslova koje sam do sad igrao, Black Flag mi je najzabavniji bio i jedini koji sam 100% kompletirao (skoro, ostalo mi da prebijem 6 ajkula, ali je previse stresno :lol: )

Prica je truba, likovi su onako kliše gusara iz filmova, ali je gameplay odlican, zabavan.

Ja sam AC3 preskocio nakon 10 pokusaja igranja, jednostavno mi nije legla.
SmokingMan

#44482 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Po meni najbolja atmosfera čitavog serijala. Plus što chanty daje dodatnu dinamiku kod onih borbi na tovorenom moretu. Pogodili su sa kombinacijama boja, sve pršti od komplementarnih. :D

Riddle

#44483 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Averus wrote: 28/06/2023 10:24Ja sam AC3 preskocio nakon 10 pokusaja igranja, jednostavno mi nije legla.
Vjerovatno zbog prologa koji traje satima, a da ne pričamo koliko onda Connorov trening traje. Imaš osjećaj da si prešao pola igre, a još nisi ni assassin postao.

Meni je ta igra pravo legla. Borba tako glatko ide, Connor je brutalan, sviđa mi se historijski period, geografija, priroda, muzika... Čak je i priča dobra. Ima ona misija kad moramo onesposobiti 2 broda koji granatiraju grad. Jaraneeeee... :izet:

Ovaj intro me uvijek naježi.

Dope_Man

#44484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Zoooka wrote: 28/06/2023 00:18 Kad ste vec spominjali AC danas, kakav vam je Black flag? Od vise ljudi sam cuo misljenje da je najbolji u serijalu, a nisam ga jos igrao pa kontam to krenuti kad zavrsim ovo sto igram
Jako dobar. Meni su 2, Black Flag i Origins top topeva :D

S tim da Black Flag je prva gdje su otisli dalje od Assassins vs Templars price, ono 90% igre ti si pirat sa Kariba i to je savrseno, ta cijela prica o klanovima cak potpuno nepotrebna. Da se izbacila ne bi igra nista izgubila, cak bi mozda i dobila.

Jedino smaraju sa malo vise "follow the target" misija, gdje usput moras ostati unutar kruga da slusas razgovor.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Slazem se sa svim napisanim. S tim sto dvicu AC podrazumijevam trilogiju. Svaka je imala svoj dio u kojem je briljirala.

Bar meni, po sjecanju. I kraj u Revelations je bio jedan od najboljih momenata gaminga. Top 20 sigurno.
Tito_i_Partija

#44486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kako se danas drže te stare AC igre, štajaznam jedinica dvojka trojka itd.? Ja sam AC počeo sa Origins, tako da nisam igr'o nijednu od prije toga. Ako su ove starije loše ostarile u tehničkom i grafičkom smislu, bolje je da ne diram jer to mi nekad zna sjebat' imerziju.
Dope_Man

#44487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Chmoljo wrote: 28/06/2023 14:26 S tim sto dvicu AC podrazumijevam trilogiju. Svaka je imala svoj dio u kojem je briljirala.
Ovo svakako. Mislim da sam tri puta igrao, i svaki put obavezno od trke sa burazom po krovovima, sve do Altairovog kostura. Drugacije nema smisla :thumbup:

Tito_i_Partija wrote: 28/06/2023 14:43 Kako se danas drže te stare AC igre, štajaznam jedinica dvojka trojka itd.?
Kec lose, vidi se da je to pocetak svega i da je trebalo usavrsiti mnoge stvari.
2, a jos vise trica, odlicno iz ugla gameplay-a.

Graficki, kec je opet zasta, on je iz onog perioda kad je svaka igra imala zuti filter preko svega, kao da mi se neko u oci popisao.
Meni je vec dvica sasvim OK. Ali ja ne marim puno za to. Objektivno ima tu pokoja muljava tekstura i low poly model. Al svakako bolje izgleda original nego "unaprijedjena" verzija.
Uostalom, to ti je lako vidjeti, otvori youtube i pogledaj nekoga ko igra danas.
Last edited by Dope_Man on 28/06/2023 14:53, edited 1 time in total.
geralt

#44488 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Tito_i_Partija wrote: 28/06/2023 14:43 Kako se danas drže te stare AC igre, štajaznam jedinica dvojka trojka itd.? Ja sam AC počeo sa Origins, tako da nisam igr'o nijednu od prije toga. Ako su ove starije loše ostarile u tehničkom i grafičkom smislu, bolje je da ne diram jer to mi nekad zna sjebat' imerziju.
Dvica se jako dobro drzi, cak i jedinica donekle iako je sa gameplayom poprilicno iza ostatka serijala. AC igre su bile ispred svog vremena po grafici - ne toliko po samim teksturama koliko po sveukupnom dojmu da se nalazis u gradu koji vrvi zivotom i koji mozes istrazivati u tri dimenzije, a opet su bile solidno optimizovane i nisu zahtjevale neku zvjer od PC-a za to vrijeme.
Tito_i_Partija

#44489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Trebam li onda igrat' kec zbog priče il' mogul' odmah krenut' sa dvojkom bez brige?
Dope_Man

#44490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Mozes, al i ne moras. "Moderna" prica se nastavlja, al nezz da li je taj dio ikome zanimljiv. Moze se komotno preskociti il pogledati sazetak na yt.
geralt

#44491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Na temu najbolje AC igre, slazem se konsenzusom da je dvica neprevazidjena, ali mi je Syndicate odmah iza nje. Vrhunska igra, gdje su naucili iz gresaka koje su napravili u Unity, sa dotad najboljim gameplayom sa novim aspektima prilagodjenim vremenskom periodu, te jos uvijek najboljim gradom u bilo kojoj AC igri. Nazalost donekle zaboravljena jer je izasla u losem trenutku.
geralt

#44492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Tito_i_Partija wrote: 28/06/2023 14:57 Trebam li onda igrat' kec zbog priče il' mogul' odmah krenut' sa dvojkom bez brige?
Kao sto rece Dope_man, mozes a i ne moras. Kec je interesantna igra, ali se na nekim "clunky" stvarima vidi tadasnje neiskustvo developera. Npr. gasenje igre traje po dvije minute i sastoji se od desetak koraka. Nema Quit to Desktop dugmeta u meniju. Ne, moras prvo izaci iz Animusa i promijeniti perspektivu iz Altaira u Desmonda, pa se ustati iz Animusa, pa onda se vratiti u Main Menu, pa kliknuti na logo screenu da hoces u Main Menu, pa onda odatle Quit Game.

Inace sam fan AC serijala, ali bi mi bio puno bolji da modernog dijela price nema nikako i da su igre 100% smjestene u vremenski period koji prikazuju.
Tito_i_Partija

#44493 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Wow, baš čudna design odluka to sa quitanjem. :|

Ok, hvala vam obojici, staviću sve od dvojke pa nadalje na wish listu. Moderna priča sa Animusom mi nikad nije bila interesantna (čak štaviše, išla mi je na živce). Mesčini sutra počinje Steam Summer Sale, pa ćemo da vidimo šta je na ponudi. :)
ferratilis

#44494 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Imas cijelu Ezio trilogiju na cdkeys.com, sumnjam da ce na Steamu biti ista jeftinije. Ionako te forsiraju da koristis uplay, svejedno je.
Riddle

#44495 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

geralt wrote: 28/06/2023 15:06Inace sam fan AC serijala, ali bi mi bio puno bolji da modernog dijela price nema nikako i da su igre 100% smjestene u vremenski period koji prikazuju.
Kako ljudi drugačije gledaju na stvari. Ja sam umirao da saznam šta će se desiti sa modernom ekipom koja traži Jabuku. Tu su se pogubili i samo odustali od svega. Ostali smo živi 2012 godine i nisu znali šta će dalje reći. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 28/06/2023 16:42
geralt wrote: 28/06/2023 15:06Inace sam fan AC serijala, ali bi mi bio puno bolji da modernog dijela price nema nikako i da su igre 100% smjestene u vremenski period koji prikazuju.
Kako ljudi drugačije gledaju na stvari. Ja sam umirao da saznam šta će se desiti sa modernom ekipom koja traži Jabuku. Tu su se pogubili i samo odustali od svega. Ostali smo živi 2012 godine i nisu znali šta će dalje reći. :mrgreen:
AC 3 mi je bio prolazan samo zbog Dezmonda i da vidim sta ce se desiti :D

@Tito_i_Partija probaj AC. Ako bude islo, dvica ce biti vise immersive, zagotivices Altaira.

Meni je memorable bio dolazak u Jerusalem. U tom periodu je to bilo wow, al mislim da bi ti se moglo svidjeti. Bio mi je super i dio sa Ricardom Lavljim Srcem, svidjelo mise sto su provukli historijske licnosti tu.

Svakako preporucujem da probas. Pa ako te bas odbije, pici sa dvicom koja je uffff... Ono kad jedva cekas da dodjes kuci da nastavis.

Ezio Auditore je jedan od najlajkbl likova u gamingu definitivno.
Tabakmalac

#44497 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

vaučer wrote: 27/06/2023 23:02 Jel Day 1 na Gamepassu?
Starfield? Jeste da. Tako da ne mora se hititi pa dati Bugthesdi punu cijenu igre, jer što bi to neko radio, ma hajte molim vas. :lol:
Tito_i_Partija wrote: 28/06/2023 14:43 Kako se danas drže te stare AC igre, štajaznam jedinica dvojka trojka itd.? Ja sam AC počeo sa Origins, tako da nisam igr'o nijednu od prije toga. Ako su ove starije loše ostarile u tehničkom i grafičkom smislu, bolje je da ne diram jer to mi nekad zna sjebat' imerziju.
Za mene lično serijal prestaje nakon AC 3, obzirom da se tu i Desmondova saga završava. Sve ostalo nikad odigrao, niti ću. Jer svakako jedno vrijeme su štancali AC igre svake godine ko da je Call of Assasin's Creed ili šta već, glupost.
vaučer

#44498 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Tabakmalac wrote: 28/06/2023 17:28
Starfield? Jeste da. Tako da ne mora se hititi pa dati Bugthesdi punu cijenu igre, jer što bi to neko radio, ma hajte molim vas. :lol:
E pa fino.
Upalim, provrtim se, vidim gdje smo.
ferratilis

#44499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ko god planira igrati AC2, ovo obavezno instalirajte:
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Assas ... lePatchAC2
House

#44500 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

najbolji AC ikad. Black Flag ima ono "nešto"

Vratite Ašrafa!
Post Reply