Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- emigrazione
#19851 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hrasnicki influenser ne vadi...kako, zašto i zbog čega
...ovo je fakat preseravanje, mislim nije da je u i oko FKS cesto navracao poganluk i fukarastina, ali ovo su neki novi momenti...frajko ce imati 50 milja platu 
- Plavo-bijeli
#19852 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa eto sam on ima na instagramu followera ko kad se sastavimo mi, pitari i to pomnozimo sa 3x.
20 000 lajkova po postu, znaci gotive ga pravo. Ipak ne igraju lajkovi na terenu, a ne igra ni on u SEriji A nego u nasoj ligi sto je na nivou četvrte engleske.
Eh sad samim time sto on nije dosao i u napr drugu englesku, hrvatsku, je odmah nesto sus
26 godina je pozitivno, mada ako pocnemo za reprezentaciju 20 nastupa, s tim sto od 2018. je odigrao ukupno 8 utakmica, tj 1.5 utakmicu godisnje, a ako bi se brojale minute odigrao je ukupno 3 utakmice. Ukupno u tih 20 utakmica 0 golova i 0 asistencija.
Druga stvar sto je isto 'sus' je to sto je od 16/17 do danasnjeg dana ukupno dao 4 gola, i 0 asistencija. Za 7 godina za poluspica i vrlo ofanzivnog krila. Igrao u Belgiji i Cska Sofiji i odigra 2,3 utakmice i onda ga naglo nema ni na klupi??
Sve su to neke sumnjive stvari i iako je naša liga loša, nije bas amaterska i mnogi koji su tako razmisljali ala naš Ara za kojeg smo i mi mislili da će zmireci dat 10 golova, na kraju ga zabio al drugoligasu...
Tako da ne bi me iznenadilo da raja bude previse od njega ocekivala a nakon par utakmica da se preseli na klupu, a s druge strane mozda i proigra i vrati se u neku formu, jer Sarajevo ce imat bas jaku ekipu i u takvim okolnostima bi i pola nas sa foruma upisalo koji gol i asistenciju, a kamo li on...
Vidim i da je sklon povredama i to bi mogao bit belaj...
helem meni se cini da Mirvic fakticki ide 'All IN' da dokaze svima, a prije svega pitarima da donosi dobre odluke u vidu Ajle i Mirze. Ako osvoji titulu tako ce ih utisat bas za sva vremena. S druge strane ako ne uspije onda je samo pitanje vremena kada ce shvatiti da mora dovesti pravog trenera koji bi trebao do kraja progurati.
Koliko ce Mirvicu sve ovo bit zanimljivo i do kad ce da trpi sve sto trpi pocevsi od kazna koje dolaze u klub, navijaca koji bi da vode klub a on da sve pare trosi itd... ne znam, ali znam da kad on ode, Sarajevo ce potonuti bas opasno, pogotovo ako se njemu budu pare morale vracati il sta je vec dogovoreno...
20 000 lajkova po postu, znaci gotive ga pravo. Ipak ne igraju lajkovi na terenu, a ne igra ni on u SEriji A nego u nasoj ligi sto je na nivou četvrte engleske.
Eh sad samim time sto on nije dosao i u napr drugu englesku, hrvatsku, je odmah nesto sus
26 godina je pozitivno, mada ako pocnemo za reprezentaciju 20 nastupa, s tim sto od 2018. je odigrao ukupno 8 utakmica, tj 1.5 utakmicu godisnje, a ako bi se brojale minute odigrao je ukupno 3 utakmice. Ukupno u tih 20 utakmica 0 golova i 0 asistencija.
Druga stvar sto je isto 'sus' je to sto je od 16/17 do danasnjeg dana ukupno dao 4 gola, i 0 asistencija. Za 7 godina za poluspica i vrlo ofanzivnog krila. Igrao u Belgiji i Cska Sofiji i odigra 2,3 utakmice i onda ga naglo nema ni na klupi??
Sve su to neke sumnjive stvari i iako je naša liga loša, nije bas amaterska i mnogi koji su tako razmisljali ala naš Ara za kojeg smo i mi mislili da će zmireci dat 10 golova, na kraju ga zabio al drugoligasu...
Tako da ne bi me iznenadilo da raja bude previse od njega ocekivala a nakon par utakmica da se preseli na klupu, a s druge strane mozda i proigra i vrati se u neku formu, jer Sarajevo ce imat bas jaku ekipu i u takvim okolnostima bi i pola nas sa foruma upisalo koji gol i asistenciju, a kamo li on...
helem meni se cini da Mirvic fakticki ide 'All IN' da dokaze svima, a prije svega pitarima da donosi dobre odluke u vidu Ajle i Mirze. Ako osvoji titulu tako ce ih utisat bas za sva vremena. S druge strane ako ne uspije onda je samo pitanje vremena kada ce shvatiti da mora dovesti pravog trenera koji bi trebao do kraja progurati.
Koliko ce Mirvicu sve ovo bit zanimljivo i do kad ce da trpi sve sto trpi pocevsi od kazna koje dolaze u klub, navijaca koji bi da vode klub a on da sve pare trosi itd... ne znam, ali znam da kad on ode, Sarajevo ce potonuti bas opasno, pogotovo ako se njemu budu pare morale vracati il sta je vec dogovoreno...
- emigrazione
#19853 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
E to zadnje su vase zelje, sutra ces doviti vazdan samo da se to desi, bez obzira sto klub prodaje igrace, ali jok ima da propadne...kakav ti je smisao zivota da ti komsija ovo radi, s ti da nemas da jedes...
- Plavo-bijeli
#19854 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
To ako vi 'propadnete' moze bit samo losije po nas jer sto je Zeljo, ili Sarajevo jaci, jaci je i komsija. Valjda je jasno zbog čega.emigrazione wrote: ↑27/06/2023 22:32 E to zadnje su vase zelje, sutra ces doviti vazdan samo da se to desi, bez obzira sto klub prodaje igrace, ali jok ima da propadne...kakav ti je smisao zivota da ti komsija ovo radi, s ti da nemas da jedes...
Ovo da nemamo sta da 'jedemo ' i takve gluposti, valjda referiras na neko ne tako nedavno vrijeme kad ste vi imali samo virsle u frizideru, to vam je da se podsjetite kako lako mozete se vratiti u tu situaciju.
S druge strane kod nas hvala Bogu ide na bolje, svi dobivaju plate redovno, vracaju se dugovi, Grbavica se gradi i puna je. Kroz 2,3 godine će dugovi biti otplaćeni, a onda 3x veći budzet za igrače.
-
Plunkett
#19855 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Reprezentativac Venecuele, drugi pak u cetvrtfinalu EP U21…
Nego, dobar je Rustemovic, uzivacete u njegovim dodavanjima
Nego, dobar je Rustemovic, uzivacete u njegovim dodavanjima
- Didier
#19856 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Samo imate problem što vam ne mogu igrati svi ti stranci odjednom.
A šteta, imaju fenomenalne karijere, posebno ovaj što je bio na 24 posudbe u 12 godina karijere.
A šteta, imaju fenomenalne karijere, posebno ovaj što je bio na 24 posudbe u 12 godina karijere.
- Plavo-bijeli
#19857 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa jel iko od nas uzdize Rustemovica? Eto doveli ste 30 igrača u ovoj godini i svi su na papiru dosta bolji bili nego nasi i opet ste iza nas bili. Jos nas Mulalic vodio sa pola mozga. Mozete vi sad trositi 10 mil godisnje da dokazete da mozete bit ispred i onda se uzdizat, jbg...
Gulaš vam u 10 tekmi nije dao niti jedan gol, što ne znači da u naredne 2,3 godine neće davat 10 golova po sezoni.
Helem ne znam zašto ste toliko nešto nervozni i odmah nesto spustajte, uzivajte, sto ona rece bit cete najjaci na balkanu ha ja, idu grupe 100%
- Ricken
#19858 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hoće li opet biti, mi smo sarajevo izvolte se branitemigrazione wrote: ↑27/06/2023 22:32 E to zadnje su vase zelje, sutra ces doviti vazdan samo da se to desi, bez obzira sto klub prodaje igrace, ali jok ima da propadne...kakav ti je smisao zivota da ti komsija ovo radi, s ti da nemas da jedes...
Šalu na stranu Viveiros je ozbiljan europski igrač. Ovaj dečko iz Venecuele je mačak u vreći i zavisi samo hoće li dobiti potrebno vrijeme da se dohaviza. Međutim, i pored svega što se tiče PLBiH niste favoriti za osvajanje, ako se Borac bude takmičio u ovoj našoj ligi.
- Ricken
#19859 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Treba bit realan, ne bi bili iza nas da su se drugačije poklopili parovi zadnjeg kola, ali možda i ne bi prošli u europu da nisu kupili bodove u mostaru. Zato sad ulaze sa -6.Plavo-bijeli wrote: ↑27/06/2023 22:51Pa jel iko od nas uzdize Rustemovica? Eto doveli ste 30 igrača u ovoj godini i svi su na papiru dosta bolji bili nego nasi i opet ste iza nas bili. Jos nas Mulalic vodio sa pola mozga. Mozete vi sad trositi 10 mil godisnje da dokazete da mozete bit ispred i onda se uzdizat, jbg...
Gulaš vam u 10 tekmi nije dao niti jedan gol, što ne znači da u naredne 2,3 godine neće davat 10 golova po sezoni.
Helem ne znam zašto ste toliko nešto nervozni i odmah nesto spustajte, uzivajte, sto ona rece bit cete najjaci na balkanu ha ja, idu grupe 100%
-
Zoooka
#19860 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Strasan je cim je od Watforda i Granade dosao do nase lige 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- emigrazione
#19862 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Super taman da se sa Igmanom ravnopravno borite za sredinu tabele...ne mozemo se mi vratiti u tu situaciju, jer je nama ta situacija neugodna, nije nas takav kurac napravio i to za nas nije prirodno i normalno stanje, ovaj klub, tj. ljudi kojima je stalo do ovoga kluba su za 10 godina uspjeli da privuku 3 svjetska lovatora, budale...evo vidis kako ti razmisljas, covjek ulaze lovu i ti ga gledas kao budalu koja ce da propadne, zamisli Tana jebote dodje u Bosnu i sprca milione u neki fudbalski klub samo da ga unisti, Mirvic zgrnuo milone u jednoj Americi, ali ovdje pere parePlavo-bijeli wrote: ↑27/06/2023 22:44To ako vi 'propadnete' moze bit samo losije po nas jer sto je Zeljo, ili Sarajevo jaci, jaci je i komsija. Valjda je jasno zbog čega.emigrazione wrote: ↑27/06/2023 22:32 E to zadnje su vase zelje, sutra ces doviti vazdan samo da se to desi, bez obzira sto klub prodaje igrace, ali jok ima da propadne...kakav ti je smisao zivota da ti komsija ovo radi, s ti da nemas da jedes...
Ovo da nemamo sta da 'jedemo ' i takve gluposti, valjda referiras na neko ne tako nedavno vrijeme kad ste vi imali samo virsle u frizideru, to vam je da se podsjetite kako lako mozete se vratiti u tu situaciju.
S druge strane kod nas hvala Bogu ide na bolje, svi dobivaju plate redovno, vracaju se dugovi, Grbavica se gradi i puna je. Kroz 2,3 godine će dugovi biti otplaćeni, a onda 3x veći budzet za igrače.
- Logovan
#19863 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Možda proigra, možda ne, vidjet ćemo. Ovo što sam do sada upratio dosta raje nije sigurno hoće li uspjeti šta uraditi vrijedno spomena, čak nas ima puno koji ga ne bi ni dovodili.Plavo-bijeli wrote: ↑27/06/2023 22:27 Tako da ne bi me iznenadilo da raja bude previse od njega ocekivala a nakon par utakmica da se preseli na klupu, a s druge strane mozda i proigra i vrati se u neku formu, jer Sarajevo ce imat bas jaku ekipu i u takvim okolnostima bi i pola nas sa foruma upisalo koji gol i asistenciju, a kamo li on...
Neka priča o euforiji, uzdizanju, kako će prekucati ligu i slično ne postoji skoro nikako, ima je kod manjine.
-
Zoooka
#19864 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Privuces nekog mladjeg i perspektivnog igraca iz Srbije, Slovenije ili Hrvatske. Nekog od 17-18-19 godina max, razvijes ga i prodas ga. Ovaj ako se i pokaze kao dobar ode za pola godine
- Logovan
#19865 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
I taj mlađi i perspektivniji može otići za pola godine jer zna da može otići u puno bolju ligu. Dođe ti na isto, doveo starijeg ili mlađeg, može se ispaliti nakon par mjeseci.
Smiješan ti je ovaj gore argument. Možemo i ovako reći, ne valja za Watford i Granadu, ali je za naše lige super, čak je ovo i realnije. To što je došao do naše lige ne znači da ne valja.
- Plavo-bijeli
#19866 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jes, ne mozete... inace niti jedan klub ikada u historiji koji je imao vlasnike milionere i milijardere nije nikada poslije toga propao i bio u goroj situaciji nego sto su ikada bili, 100%emigrazione wrote: ↑27/06/2023 23:07Super taman da se sa Igmanom ravnopravno borite za sredinu tabele...ne mozemo se mi vratiti u tu situaciju, jer je nama ta situacija neugodna, nije nas takav kurac napravio i to za nas nije prirodno i normalno stanje, ovaj klub, tj. ljudi kojima je stalo do ovoga kluba su za 10 godina uspjeli da privuku 3 svjetska lovatora, budale...evo vidis kako ti razmisljas, covjek ulaze lovu i ti ga gledas kao budalu koja ce da propadne, zamisli Tana jebote dodje u Bosnu i sprca milione u neki fudbalski klub samo da ga unisti, Mirvic zgrnuo milone u jednoj Americi, ali ovdje pere parePlavo-bijeli wrote: ↑27/06/2023 22:44
To ako vi 'propadnete' moze bit samo losije po nas jer sto je Zeljo, ili Sarajevo jaci, jaci je i komsija. Valjda je jasno zbog čega.
S druge strane kod nas hvala Bogu ide na bolje, svi dobivaju plate redovno, vracaju se dugovi, Grbavica se gradi i puna je. Kroz 2,3 godine će dugovi biti otplaćeni, a onda 3x veći budzet za igrače....ne znam kako ferceras u zivotu, ali drzi se ti filozofije, raje, duše, i ostalih životnih praznih kalorija koji služe iskljucivo za to da se ponekad isplaces u sebi nad samim sobom...ono jeste ruzna, ali ima dusu
![]()
Ne gledam ga kao budalu koja ce da propadne. Odakle ti to?
Kazem da postoji mogućnost, kao i za sve biznis investicije u zivotu, tj dosta je veca sansa da ces biti duboko u minusu nego u plusu.
Velika vecina njih odustane od takvih investicija ako je ili gubitak prevelik na duge staze, ili je dobitak premal a ulaganje energije preveliko.
Tan sto se tice energije ne ulaze ni 1%, zato jer Mirvic ulaze 100%.
Ko ba spominje pranje para? Meni se direktno obracas, a govoris da sam rekao neke stvari koje nisam ni spomenuo.
ovo dalje neću komentarisati, ne znas ni ti sam sta pricas.
-
mirza_15
#19867 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Vrijeme će pokazati. Mi smo sa ekipom koja se ove zime tek skupila igrali dosta dobro proljeće. Pogotovo posljednju trećinu prvenstva. Škripalo je u odbrani i na golu. Tu smo doveli najboljeg lijevog beka lige, Beganovića koji bi trebao biti dobar desni bek te Zeljkovića i još jednog stopera. Očekuje se još Delač na golu. Iz ofanzivnog dijela, za sada, odlazi samo Dal, a dolaze dva nova imena iz južne Amerike. Meni za sada sve djeluje dosta dobro, ali vidjet ćemo kada počnu takmičarske utakmice.
Ovaj možda ne proigra odmah. Nekada je bio veliki talenat. Ako odluči da oživi svoju karijeru i poradi na tome mogao bi vremenom biti jako dobar posao. Rizik jeste, ali možda se i isplati. Vidjet ćemo. Sve će teren pokazati.
Ovaj možda ne proigra odmah. Nekada je bio veliki talenat. Ako odluči da oživi svoju karijeru i poradi na tome mogao bi vremenom biti jako dobar posao. Rizik jeste, ali možda se i isplati. Vidjet ćemo. Sve će teren pokazati.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#19868 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne vjerujem da ce Sarajevo imati problema sa igrom. Jedino da vam sudije ne daju maket
i da vas iz kola u kolo pripremaju za Borac, Zrinjski...
Ne znam koliko je pametno ovoliko ulagati u tim, u ovakvoj situaciji, a iz BL otvoreno najavljuju titulu.
Ne znam koliko je pametno ovoliko ulagati u tim, u ovakvoj situaciji, a iz BL otvoreno najavljuju titulu.
- emigrazione
#19869 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma nece propasti zato sto je dokazao da zna sa lovom, stvorio je tamo gdje je najteze...kumunisticki koncept kojem vi pripadate je onaj koji je dokazano katastrofalan, los i vodi u provaliju, ali eto vas izbor...dok jedan dan na Bulevaru Ivice Osima ne nikne bingo
-
Zoooka
#19870 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Moze, ali ces ga prodati za vece pare i na tom principu treba da se zasniva politika bh klubova, a ne na dovodjenju kojekakvih anela hadzica, vracanja stilica po 20 put i dovodjenje sumnjivih polovnjaka iz juzne amerike koji mozda bjeze i od kakvih narko kartelaLogovan wrote: ↑27/06/2023 23:20I taj mlađi i perspektivniji može otići za pola godine jer zna da može otići u puno bolju ligu. Dođe ti na isto, doveo starijeg ili mlađeg, može se ispaliti nakon par mjeseci.
Smiješan ti je ovaj gore argument. Možemo i ovako reći, ne valja za Watford i Granadu, ali je za naše lige super, čak je ovo i realnije. To što je došao do naše lige ne znači da ne valja.
- Logovan
#19871 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Zaboravih ti još napisati, taj mlađi i perspektivniji da dođe ti bi rekao "strašan je čim je kao talenat odabrao da dođe u našu ligu, on da išta valja otišao bi u Austriju, Njemačku ili makar u Hrvatsku, u Dinamo". Slažem se ja da je bolje dovoditi mlađe igrače, ali meni je sporan dio u kojem omalovažavaš igrača jer je iz jačih liga dospio do naše lige, nigdje veze. A dovesti talentovanog igrača koji igra van BiH je baš teško, skoro nemoguće. I ne može ti sva politika biti "dovodimo samo talente", mora tu biti starijih igrača. Kombinacija jednog i drugog.
- Logovan
#19872 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ukrade nam City Kovačića, šteta. A baš bi nam legao k'o kec na desetku.
-
mirza_15
#19873 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovako, kada tek dovodiš igrače, ne valja nikako. Ako dovedeš nekog poput ovoga koji je igrao u tri lige petice onda je propao. Ako promovišeš mladog igrača ni od njega se ne očekuje puno. Da dovedeš igrača iz Stupčanice? Tu ti se već smiju... Jedino da dovedeš Mesija, Ronalda, Mbappe-a i Kane-a ljudi bi rekli, pa eto, nije loše, ali tek treba da se dokažuLogovan wrote: ↑27/06/2023 23:44Zaboravih ti još napisati, taj mlađi i perspektivniji da dođe ti bi rekao "strašan je čim je kao talenat odabrao da dođe u našu ligu, on da išta valja otišao bi u Austriju, Njemačku ili makar u Hrvatsku, u Dinamo". Slažem se ja da je bolje dovoditi mlađe igrače, ali meni je sporan dio u kojem omalovažavaš igrača jer je iz jačih liga dospio do naše lige, nigdje veze. A dovesti talentovanog igrača koji igra van BiH je baš teško, skoro nemoguće. I ne može ti sva politika biti "dovodimo samo talente", mora tu biti starijih igrača. Kombinacija jednog i drugog.
-
LSD
#19874 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
emigrazione wrote: ↑27/06/2023 23:30 Ma nece propasti zato sto je dokazao da zna sa lovom, stvorio je tamo gdje je najteze...kumunisticki koncept kojem vi pripadate je onaj koji je dokazano katastrofalan, los i vodi u provaliju, ali eto vas izbor...dok jedan dan na Bulevaru Ivice Osima ne nikne bingo

Ovaj covjek zajedno sa Vicom i Gigovicem vam se grohotom smije
-
Plunkett
#19875 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A jeste se uzjebali, onaj tamo kupili mostar, ulazimo sa minus 6, onaj masta o nekakvim nulama duga za par godina, a sve jer je Sarajevo dovelo reprezentativca Venecuele
Opusteno ljudi, nemojte zaboraviti ko treba da vodi s klupe ovog reprezentativca
Opusteno ljudi, nemojte zaboraviti ko treba da vodi s klupe ovog reprezentativca