Nije baš uvijek, ali praksa je pokazala da je u 99% slučajeva problem uvijek do korisnika.studeni76 wrote: ↑25/06/2023 17:21Ko je spominjao Xiaomi router? Od početka govorim da koristim samo Telemachov Cisco uređaj. I plaćam 250 al sam zadovoljan sa 50 na mobitelu, ne treba mi vise! Mogu ja uzet mesh ili neki giga-mega router al za moje potrebe mi ne treba. Danas se žalim na stabilnost i variranje, jbs to kada se mijenja brzina od 1 do 50Mbps.Mishelinke wrote: ↑25/06/2023 16:50
Gentoo jeste administrator.
A ako imaš problem sa Xiaomijem, koristi WiFi od Ubee-a i riješen problem. Očigledno taj Xiaomi, ako i mobiteli im, imaju more bugova.
Ili kipi neki normalan router (Asus, Ubiquity, Mikrotik,...)
Al nebitno više, korisnik je uvijek u krivu
Ili je neznanje (posebno kada je u pitanju konfiguracija opreme i WiFi mreže), neadekvatna oprema (100 Mb/s router, a želi brzinu od 500), loši uređaji (mobiteli, laptopi,...) i more drugih razloga, od samoinicijativnog razvlačenja koaksijalne mreže po stanu i tako naprave loše spojeve, pa postavljanje routera na razna nepredviđena mjesta (podrume, kupatila, iza TV prijemnika, na balkonu...) sve kako ih "ne bi gledali" i onda takvi korisnici se okome na podršku, koja nema mogućnost objasniti da je do korisnika, jer isti to ne prihvataju, već misle da su uvijek u pravu, ali kao što rekoh, 99% nisu.
Ti možda spadaš u taj 1%, ali da su uvijek u krivu, ne baš, međutim tu je to negdje.