Zar se pored navedenih ne traže i razne zanatlije: vodoinst, keramičari, varioci, itd itd? Zar se ne traže inžinjeri građevine? Pitam jer ne mogu da vjerujem da je baš tako crno za VSS-ovce.Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36Čekaj malo, ti ipak više vjeruješ BH poslodavcima nego službenim podacima?Romeo 80 wrote: ↑24/06/2023 18:26
Iskreno, ne zanima me nikakva metodologija. Zanima me stanje na terenu u praksi, a ono kaze da radnika nikad teze nije bilo naci. Ne znam kakvom metodologijom u nasim uslovima mozes doci do tacnih informacija ko je na birou iz muke i stvarne nemogucnosti da nadje posao, a ko samo radi osiguranja.
Sto se stope doprinosa tice, nista nisam pobrkao. Kao posljedica inflacije, a i nedostatka radnika, doslo je do povecanja prosjecne plate. Ako je plata veca, samim tim vise i uplacujes na ime PIO.
Nema radnika koji će raditi 26 dana u mjesecu za 600 KM, eh takvih radnika nema. + da rade posao kako treba.
Ja sam postavio link službenog biltena Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo iz Marta 2023 gdje sam pobrojao da samo visokoobrazovanih ljudi (sa 6 god fakultetima) u zdravstvu ima oko 500 na birou (doktori medicine, stomatologije, veterine, mag. farmacije).
Inženjera ima još više, da ne pričam o pravu, ekonomiji, političkim naukama...
Jel to znači da se tim ljudima nudi posao u struci, a oni neće da rade ili šta već želiš da poentiraš ?
@n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
Paul Gascoigne
#2826 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
foton
#2827 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ti razumij to kako god hoces, ali mozda fulas poentu. Nece tebe / njega / mene neko vise cijeniti sto se hvatam lopate na +35 nego cu ja sebe znati cijeniti bolje ako sam prosao i krampu i sve. Rad je dobar za razvoj licnosti, sazrijevanje. Ali naravno, svako najbolje uci iz vlastitih iskustava, tako da je ok da probas i sa krivinama, zabusavanjem itd. Vidi kako ce to proci. Samo je po meni bolje tako eksperimentisati u mladjim danima, na manje bitnim poslovima.Lajavikrelac wrote: ↑22/06/2023 21:49
Ja, i? najbolje je da se ufati lopate i krampa na +35, tada će ga više cijeniti i postaće ekspert u svojoj struci![]()
Ja sam rekao, od sad ću samo da se glupiram i hvatam krivine, gdje god budem u prilici zabušavaću...Kad god sam se trudio i davao sva od sebe dobijem qratz u glavu!
Kad tek polozis vozacki, neces nista ispod novog audija da vozis? Pa onda pokvaris kvacilo, ogrebes branik... Pa ti ni Audi ne valja.
- Ozimician
#2828 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
https://szks.ba/wp-content/uploads/2023 ... t-2023.pdfPaul Gascoigne wrote: ↑25/06/2023 12:56Zar se pored navedenih ne traže i razne zanatlije: vodoinst, keramičari, varioci, itd itd? Zar se ne traže inžinjeri građevine? Pitam jer ne mogu da vjerujem da je baš tako crno za VSS-ovce.Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36
Čekaj malo, ti ipak više vjeruješ BH poslodavcima nego službenim podacima?
Nema radnika koji će raditi 26 dana u mjesecu za 600 KM, eh takvih radnika nema. + da rade posao kako treba.
Ja sam postavio link službenog biltena Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo iz Marta 2023 gdje sam pobrojao da samo visokoobrazovanih ljudi (sa 6 god fakultetima) u zdravstvu ima oko 500 na birou (doktori medicine, stomatologije, veterine, mag. farmacije).
Inženjera ima još više, da ne pričam o pravu, ekonomiji, političkim naukama...
Jel to znači da se tim ljudima nudi posao u struci, a oni neće da rade ili šta već želiš da poentiraš ?
@n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.
Eto službeni podaci, dakle ing građevine ukupno ima oko 80 na birou u KS; arhitekture 165.
Naravno, traže se zanatlije, ali njih puno radi na crno, pa za njih ne možeš kao ozbiljnu uzeti statistiku sa biroa.
Za VSS možeš, jer oni ne mogu da rade na crno, projekte moraju potpisivati i ne može ti projekat potpisati neko ko formalno nije "u radnom odnosu".
Naravno da nije tako crno, situacija je mnogo bolja nego npr. prije 10 god., ali nije ni dovoljno dobro, niti je "kriza za stručnu radnu snagu" kako se predstavlja.
-
foton
#2829 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Slazem se da nije dovoljno dobro, ali jeste kriza za radnu snagu, strucnu ili bilo kakvu. Ova statistika je opet fula, postoje ljudi (sa VSS) koji su ovdje prijavljeni kao nezaposleni, a u stvari rade u inostranstvu. Sad opet anegdotalno, moj poznanik je otisao da radi kao inzinjer u Austriju, ovdje je prijavljen na birou. Zena mu je takodjer visokoobrazovana, ovdje niti radi niti trazi posao, kladim se da je na birou. Mnogi sa VSSom rade kao free-lanceri. Redom na birou. I imas mnostvo onih kojima ni jedan posao ne valja, traze striktno uhljebljenje ili nista, politicke nauke i slicno, njih jos ako sklonis iz statistike, nema vise niko zdrav sa pola klikera u glavi.Ozimician wrote: ↑25/06/2023 13:05
...
Za VSS možeš, jer oni ne mogu da rade na crno, projekte moraju potpisivati i ne može ti projekat potpisati neko ko formalno nije "u radnom odnosu".
Naravno da nije tako crno, situacija je mnogo bolja nego npr. prije 10 god., ali nije ni dovoljno dobro, niti je "kriza za stručnu radnu snagu" kako se predstavlja.
Prica da "nema radnika koji će raditi 26 dana u mjesecu za 600 KM" pokazuje da si malo udaljen od realne situacije. Danas NEMA plate od 600 KM. Moj drug ima firmu za ciscenje poslovnih prostora i dovodi zene iz RSa jer ovdje NEMA ko da mu radi, a placa preko 1000 KM. Govorim za Sarajevo jer je i statistika za KS.
-
sarajevo-x.com
#2830 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne znam kako ce neko ko radi vani generalno biti na birou ako se mora javljati na isti taj biro svakih 45 dana (bar je tako u tk) inace ide skidanje sa evidencije. Naravno mogu tolerisati 5-10 dana. Ne znam nikoga da dolazi svakih mjesec i po' ili dva u BiH ko je vani da bi se javio na biro za zaposljavanje ? 
- Ozimician
#2831 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moraš se javljati redovno na biro, inače te skidaju. Tako da to ne pije vode da su otišli vani, a ovamo na birou, možeš biti max 2 mjeseca tako, dalje ne možeš, moraš se lično javiti.foton wrote: ↑25/06/2023 14:58Slazem se da nije dovoljno dobro, ali jeste kriza za radnu snagu, strucnu ili bilo kakvu. Ova statistika je opet fula, postoje ljudi (sa VSS) koji su ovdje prijavljeni kao nezaposleni, a u stvari rade u inostranstvu. Sad opet anegdotalno, moj poznanik je otisao da radi kao inzinjer u Austriju, ovdje je prijavljen na birou. Zena mu je takodjer visokoobrazovana, ovdje niti radi niti trazi posao, kladim se da je na birou. Mnogi sa VSSom rade kao free-lanceri. Redom na birou. I imas mnostvo onih kojima ni jedan posao ne valja, traze striktno uhljebljenje ili nista, politicke nauke i slicno, njih jos ako sklonis iz statistike, nema vise niko zdrav sa pola klikera u glavi.Ozimician wrote: ↑25/06/2023 13:05
...
Prica da "nema radnika koji će raditi 26 dana u mjesecu za 600 KM" pokazuje da si malo udaljen od realne situacije. Danas NEMA plate od 600 KM. Moj drug ima firmu za ciscenje poslovnih prostora i dovodi zene iz RSa jer ovdje NEMA ko da mu radi, a placa preko 1000 KM. Govorim za Sarajevo jer je i statistika za KS.
Također ako rade kao freelanceri, a ovamo na birou - ni to nije moguće, jer ukoliko ti primanja prelaze određen iznos, skidaju te sa biroa, ne znam koliko je sad, znam da je prije 5-6 god. bilo 300 KM.
Ponovo ti govorim, znam i ja lično bar 10 firmi koje traže: vozače, čistače, šivače, krojače, bauštelce, konobare, xy
Ali još nisam naletio ni na jednu firmu u Sarajevu da ne može da nađe: - inžinjera, doktora, ekonomistu
-
foton
#2832 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Inace covjeku zena i dijete zive u Sarajevu. Dolazi sigurno svake druge sedmice. Bas mu je problem obnoviti biro. Mislim da i moraju zbog zdravstvenog.Ozimician wrote: ↑25/06/2023 17:19
Moraš se javljati redovno na biro, inače te skidaju. Tako da to ne pije vode da su otišli vani, a ovamo na birou, možeš biti max 2 mjeseca tako, dalje ne možeš, moraš se lično javiti.
Također ako rade kao freelanceri, a ovamo na birou - ni to nije moguće, jer ukoliko ti primanja prelaze određen iznos, skidaju te sa biroa, ne znam koliko je sad, znam da je prije 5-6 god. bilo 300 KM.
Ponovo ti govorim, znam i ja lično bar 10 firmi koje traže: vozače, čistače, šivače, krojače, bauštelce, konobare, xy
Ali još nisam naletio ni na jednu firmu u Sarajevu da ne može da nađe: - inžinjera, doktora, ekonomistu
Taj limit od 300KM za free-lancere jeste definisan, ali se vrlo sporadicno sprovodi. Vidi na temi o free-lancingu, vjerovatno natpolovican dio ljudi uopste ni ne prijavljuje te prihode, a ne da ih skidaju sa biroa.
Moj utisak i moje iskustvo kazu da trziste rada nije bas tako zasiceno kako statistika tvrdi, pogotovo inzinjerima. Mada je vrlo moguce da sam stekao taj dojam u relativno uskoj bransi i na malom uzorku. I ja vise volim podatke od necijeg utiska, samo nisam uvijek, kao ovdje, ubijedjen u tacnost podataka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2833 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
može dolaziti svakih 15 dana kući ako živi u bihaću a radi u ljubljani
inače minhen sarajevu kurko svakih 14 dana
a inače naši su ljudi poznati po pedantnosti pa se javljaju i kad žive u sarajevu na vrijeme
inače minhen sarajevu kurko svakih 14 dana
a inače naši su ljudi poznati po pedantnosti pa se javljaju i kad žive u sarajevu na vrijeme
-
foton
#2834 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Inace je Minhen u Austriji, a ja sam tetka sa tefterom i biljezim kad ko u mahalu dodje.
- Dope_Man
#2835 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Inace nema nacina za radit od kuce i dolazit kad god je kome volja 
- Ozimician
#2836 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima nacina itekako, ja tako radim.
Ali realno mi se ne isplati misliti o tome da se javljam u BIH na biro svakih 45 dana, da bih imao zdravstveno osiguranje u BIH. Skuplja pita nego tepsija.
I na kraju kad skontaš, taj je otišao vani, a ostavio porodicu u BiH, kao oni nekadašnji gastarbajteri.
Žena i dijete uvijek mogu preko njene prijave na birou da budu zdravstveno osigurani.
- n+1
#2837 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jao rasprave. Nevažno je da li taj frajer dolazi svake dvije sedmice ili ne. Poenta je da se njegov slučaj ne može generalizirati i da ljudi koji koji rade vani nisu zvadeni na birou, kako je kolega tvrdio.
-
Paul Gascoigne
#2838 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mozes li malo pojasniti? Pa za koje pare ce onda raditi ti ljudi? I ko ce onda raditi za 1000 km? Visokoobrazovani ali sa "lijevim" fakultetima?Ozimician wrote: ↑24/06/2023 20:00Ja sam objasnio vise puta kakve radnike je danas tesko naci, niskokvalificirane koji ce raditi za platu od 1000KM - eh takvih vise nema.mali_balon wrote: ↑24/06/2023 19:53 ok ako je ovo sve za slavlje i sve je bajno, zasto onda na vratima "mog" konzuma mjesec dana stoji papir da traze radnika...sto je prije 1g bilo nezamislivo da konzum tako okaci oglas....traze obicnog slagaca rafa koji ce usput nauciti i rad na kasi
Nisi sigurno vidio na Elektroprivredi da traže inženjera, na pošti da traže inž. saobraćaja, na domu zdravlja ili bolnici da traže doktore, a ni na školi da traže nastavnike/profesore, na zgradi suda da traže pravnike, itd.
-
mali_balon
#2839 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mislim da je javljane na biro u KS elektronksi...
- n+1
#2840 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Musk priča po Twitteru kako su statistički podaci o ekonomiji laž, i dobiva ovo kao odgovor.

- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2841 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Upravo tako što si napisao - davanje leđa i guzice niko ne cijeni sekunde, ali ni sekunde! Samo možeš dobiti puknuta leđa i odbojnost i razočarenje prema radu i trudu. A što se tiče eksperimentisanja, ja sam to radio pa sad imam qratz u glavu od svega toga! Nemam staža ni upola koliko bi trebao imati, daj samo da se radi i ima nešto džeparca ( bukvalno plata džeparac) isplatiće se to...aha, oće...foton wrote: ↑25/06/2023 13:03 Ti razumij to kako god hoces, ali mozda fulas poentu. Nece tebe / njega / mene neko vise cijeniti sto se hvatam lopate na +35 nego cu ja sebe znati cijeniti bolje ako sam prosao i krampu i sve. Rad je dobar za razvoj licnosti, sazrijevanje. Ali naravno, svako najbolje uci iz vlastitih iskustava, tako da je ok da probas i sa krivinama, zabusavanjem itd. Vidi kako ce to proci. Samo je po meni bolje tako eksperimentisati u mladjim danima, na manje bitnim poslovima.
Kad tek polozis vozacki, neces nista ispod novog audija da vozis? Pa onda pokvaris kvacilo, ogrebes branik... Pa ti ni Audi ne valja.
Današnja omladina je pametnija od nas, neće da poturaju leđa robovlasnicima za siću
- Domaci izdajnik
#2842 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svako iole bolje radno mjesto za VSS kadar je namijenjeno plemenitoj kasti i tu nema ni oglasa, ni konkursa, nego se za ruku dovodi po preporuci. Posla ima za NKV sektor i lomljavu leđa kod deklarisanih robovlasnika za minimalac, ali kod njih su ljudi sa školom i iskustvom "prekvalifikovani"Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36 @n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.
- Ozimician
#2843 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno, to sam ja tek nekad kasnije skonto, ja sam se uvijek hvalio kako nikad ni za jedan posao nisam imao "stelu" niti mi je bila potrebna "stela" i "veza".Lajavikrelac wrote: ↑27/06/2023 14:43Svako iole bolje radno mjesto za VSS kadar je namijenjeno plemenitoj kasti i tu nema ni oglasa, ni konkursa, nego se za ruku dovodi po preporuci. Posla ima za NKV sektor i lomljavu leđa kod deklarisanih robovlasnika za minimalac, ali kod njih su ljudi sa školom i iskustvom "prekvalifikovani"Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36 @n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.![]()
Onda sam nakon godina sebi rekao - pa jeste, tako je, ali nije ni da si imao neki kvalitetan posao oko koga su se ljudi otimali.
- Domaci izdajnik
#2844 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ili vučeš za trojicu za inimalac i nikakve uslove...kad zagusti prvi dobiješ nogu jerbo si vrijedan i pametan... 
- wickerman
#2845 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Tu se u potpunosti slazem. Evo ja sam dipl. pravnik sa nekih 9-10 godina iskustva u svim mogucim oblastima i fazi sam čromjene posla. Doslovno CV skracujem da bude na dvije strane da HRovima bude preglednije. Od pocetka aprila sam se prijavio na nekih 15ak oglasa u privatnim firmama i uspio sam ostvariti jedan razgovor. Neki dan sam dobio odbijenicu za poziciju javne nabavke ko eto njima ne treba taj profil,a ja uradio samostalno minimalnl 250 tendera. Kontam hocu im odgovoriti da sam vise tendera uradio nego njihova cijela firma od osnivanja.Lajavikrelac wrote: ↑27/06/2023 14:43Svako iole bolje radno mjesto za VSS kadar je namijenjeno plemenitoj kasti i tu nema ni oglasa, ni konkursa, nego se za ruku dovodi po preporuci. Posla ima za NKV sektor i lomljavu leđa kod deklarisanih robovlasnika za minimalac, ali kod njih su ljudi sa školom i iskustvom "prekvalifikovani"Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36 @n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.![]()
-
Paul Gascoigne
#2846 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam u ovo počeo da se uvjeravam na ličnom primjeru, baš kako si rekao, ali "vodu mi muti" znatan dio etera koji kaze "nije tačno, može se, zapni, dokaži se, puni CV, pa ćeš vidjeti".Lajavikrelac wrote: ↑27/06/2023 14:43Svako iole bolje radno mjesto za VSS kadar je namijenjeno plemenitoj kasti i tu nema ni oglasa, ni konkursa, nego se za ruku dovodi po preporuci. Posla ima za NKV sektor i lomljavu leđa kod deklarisanih robovlasnika za minimalac, ali kod njih su ljudi sa školom i iskustvom "prekvalifikovani"Ozimician wrote: ↑24/06/2023 18:36 @n+1 je napravio vrhunsku analizu i ono što je jedina istina: posao uvijek možeš naći kao pomoćni radnik u fabrici (u mjestu u kojem postoji fabrika), konobar, vozač kamiona, eventualno trgovac. To je to. Za visokoobrazovane u BIH skoro da i nema oglasa za poslove, posebno za specifična zanimanja.![]()
-
Paul Gascoigne
#2847 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ali čekaj, šta je sa konceptom "iskustva i napredovanja"? Nisam ironičan, mlad sam i ozbiljno pitam. Zar kvalitetan radnik neće vremenom isplivati?Lajavikrelac wrote: ↑27/06/2023 14:37Upravo tako što si napisao - davanje leđa i guzice niko ne cijeni sekunde, ali ni sekunde! Samo možeš dobiti puknuta leđa i odbojnost i razočarenje prema radu i trudu. A što se tiče eksperimentisanja, ja sam to radio pa sad imam qratz u glavu od svega toga! Nemam staža ni upola koliko bi trebao imati, daj samo da se radi i ima nešto džeparca ( bukvalno plata džeparac) isplatiće se to...aha, oće...foton wrote: ↑25/06/2023 13:03 Ti razumij to kako god hoces, ali mozda fulas poentu. Nece tebe / njega / mene neko vise cijeniti sto se hvatam lopate na +35 nego cu ja sebe znati cijeniti bolje ako sam prosao i krampu i sve. Rad je dobar za razvoj licnosti, sazrijevanje. Ali naravno, svako najbolje uci iz vlastitih iskustava, tako da je ok da probas i sa krivinama, zabusavanjem itd. Vidi kako ce to proci. Samo je po meni bolje tako eksperimentisati u mladjim danima, na manje bitnim poslovima.
Današnja omladina je pametnija od nas, neće da poturaju leđa robovlasnicima za sićui ne trebaju! ja ih podržavam u potpunosti! Eto sreće da se tako razmišljalo prije 15-20 godine, možda bi sad ova zemlja ličila na nešto...
-
Bodkin
#2848 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Podatak je nebitan.Ozimician wrote: ↑25/06/2023 13:05https://szks.ba/wp-content/uploads/2023 ... t-2023.pdfPaul Gascoigne wrote: ↑25/06/2023 12:56
Zar se pored navedenih ne traže i razne zanatlije: vodoinst, keramičari, varioci, itd itd? Zar se ne traže inžinjeri građevine? Pitam jer ne mogu da vjerujem da je baš tako crno za VSS-ovce.
Eto službeni podaci, dakle ing građevine ukupno ima oko 80 na birou u KS; arhitekture 165.
Naravno, traže se zanatlije, ali njih puno radi na crno, pa za njih ne možeš kao ozbiljnu uzeti statistiku sa biroa.
Koliko dugo su na birou? Koliko dugo to zanimanje bude na birou od kad se prijave?
Jel ih uvijek ima 80 ili broj varira?
Koliko godisnje izbace novih inzinjera?
Samo broj apsolutno nista ne znaci
- Sanjarko
#2849 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovdje i dalje male plate. Zaposlio se jedan momak šta ga moja stara zna tj zna i njega i njegovu majku i plata 800 KM.
Kažem ja malo da je to. Reko 1 000 bi trebala biti, možda i veća.
Kažem ja malo da je to. Reko 1 000 bi trebala biti, možda i veća.
-
markopd
#2850 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Upravo tako,zato naši robovlasnici i kmeče danas ko stine.Neki dan Trivić izjavio da je narod bezobrazan i razmažen,jer čuj to "bira" posao koji će raditi.Hahahahaha kakav je to lik,on stvarno misli da je narod stoka.Nekad kada čitam njegove izjave za medije,stvarno pomislim možda se čovjek zaje****a,a on sve ozbiljniji u svojim glupostima.Lajavikrelac wrote: ↑27/06/2023 14:37
Današnja omladina je pametnija od nas, neće da poturaju leđa robovlasnicima za sićui ne trebaju! ja ih podržavam u potpunosti! Eto sreće da se tako razmišljalo prije 15-20 godine, možda bi sad ova zemlja ličila na nešto...