Nidje veze. U zapadnom svijetu najprosperitetnije zemlje su sa protestantskom vecinom, gdje je crkva odavno dobila tarabu na uticaj na drzavu i generalno na drustvo. I u islamskom svijetu se moze vidjeti obrnuta korelacija izmedju rigidnosti islamskog ucenja i prosperiteta u zemlji.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 21:11Jesu, u posljednjih par decenija.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 17:15
Kakav kompleks nize vrijednosti kada doslovno imas podatke da su sve naprednije drzave igrom slucaja vecinski agnosticke/ateisticke i sampioni borbe kako lgbt tako i rodne ravnopravnosti ? A paralelno sve drzave koje su vecinski vjerske su dnu svake liste.
Sve što te zemlje imaju, duguju moralu proisteklim iz monoteističkih religija.
Bukvalno sve.
LGBT+ parada - 2023.
- ultima_palabra
#1101 Re: LGBT+ parada - 2023.
-
planinar60
#1102 Re: LGBT+ parada - 2023.
Cek cek, sad kad nekom ko je gay kazemo da je gay, jel i to uvreda?Bloo wrote: ↑25/06/2023 17:59Narod se ne sprda, već koristi kao uvredu.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 16:13 Generalno nas narod se sprda s tim stvarima, pa evo u srbiji je i vucic peder zar ne, ali agresivno nastupati i nametati kao ispravno takvo rodno opredjeljenje je agresija.
Interesantno je da se lezbejka ne koristi.
Strah i nerazumijevanje seksualne orijentacije od strane neobrazovane mase dovodi do korištenja riječi peder kao pežorativne.
Valjda je pojedincu nerazumljivo kako nekoga može da privlači muškarac ako je i sam muškarac i da stupa u seksuane odnose sa istim.
Lezbejke su prihvatljive.
Kao što se koriste i izrazi idiot, debil i retard.
Kao i pička i pizda jer se žene percipiraju kao slabe, te ako dublje raskopamo ovaj diskurs u vaginu se penetrira/prodire/osvaja te je time osvaja što osobu koja posjeduje vaginu čini slabom i nemoćnom. Penetracija muškarca od strane drugom muškarca u takvom mentalnom sklopu stvara disonancu. Falus je tu da prodire i osvaja i podjarmljuje, vlasnik falusa je alfa, mužjak, osvajač. Kako to...
Btw. to je SEKSUALNO opredijeljenje, ne rodno.
Znači SEKSUALNO opredijeljenje je ko ti se sviđa/ko pre privlači - muškarci, žene, oboje ili si aseksualan. Ne uključuju se parafilije.
Lakše je razgovarati sa nekim ako poznaje pojmove.
-
breuer
#1103 Re: LGBT+ parada - 2023.
najprosperitetnija civilizacija ikada i model za sve buduće, naravno Rimska, bukvalno bila zasnovana na mnogoboštvu, monoteizam je bukvalno unazadio civilizacijske dosege...
-
A_A_AKCIJA
#1104 Re: LGBT+ parada - 2023.
Šta, lakše ti je ako vrijeđaš moja vjerska osjećanja.
OK, tvoja bruka.
Da, duguješ komentar na film koji nisi pogledala
Da, Kinsey i Money dok se boje ne rastope. Nisam ja svoju ideologiju bazirao na njima, da se pravim sada da ne postoje, kada su govna isplivala na površinu.
Dva perverta udarili temelje svim key pointima ideologije i treba ih ignorirati?
-
John Cleese
#1105 Re: LGBT+ parada - 2023.
Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 21:53 Ti imas pravo odgajati svoju djecu sto je logicno, zato je drzava tu da ako nista akademski ispravi neke stvari. Hajmo uzeti onda jedan drugi primjer, imas li ti pravo odgajati svoju djecu da budu rasisti ili da recimo mrze druge religije ? Naravno ne smije ti neko uzeti dijete ako ti to radis, ali zbog toga je tu škola koja treba da bude kontra tome i da uce djecu sta je ustvari ok. Budi ti homofob koliko hoces, ali ne mozes zabraniti skoli pravo da uci djecu da je homoseksualnost ok jer je to istina. Ne postoji nikakvo znanstveno uporiste da je homoseksualnost bolest i da je to lose.
No nazalost, uzalud je, ni najjasnije napisano nece biti dovoljno jasno, jer naprosto ne smije biti jasno, posto negdje pise drugacije.
Mrak nema alternativu - slijedi beskrajno bezbroj puta ponovljeno tupljenje o parafilijama (za neinformirane, i egzibicionizam je inace parafilija, pa se tako da svrstati s uobicajenim tupljenjem o ostalim parafilijama) ilustrirano gadostima koje nikakve sustinske veze nemaju sa seksualnom orijentacijom koja je savrseno normalno ljudsko svojstvo, koja god bila od tri postojece.
-
planinar60
#1106 Re: LGBT+ parada - 2023.
Kad sam prije desetak dana vidio slikovnicu za vrtic, ponavljam za vrtic u Njemackoj, ostao sam zgrozen, nisam mogao vjerovati da se to desava u njemackoj, ja se jos zezao, ma rekoh zayebavate me, ljudi se ono ozbiljno zagledase i vidim da je to stvarno, a kad kazes da ti nisi za to, moras biti za to. Jos uvijek mi nije jasno kako je to moguce u jednoj njemackoj al eto izgleda da jeste. Strasno.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 20:34Bukvalno se to dešava na zapadu.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 15:59 Na ovo sto se desava odavno smo upozoreni, ali bice jos i gore.
Danas jos uvijek imamo pravo da smo protiv tih pojava u nasem drustvu, ali doci ce vrijeme kad ni to necemo smjeti izjaviti, znaci neces moci reci da si protiv toga,ne opcenito,negone zelis to u svojoj porodici, pa ces zbog toga krivicno odgovarati, u nasem narodu bi se reklo: pusti horu na prag on ode i na tavan.
Sutra ce u skole doci da djeca moraju slusati ta predavanja i to od najranije dobi, a ako se usprotivis ides u cuzu.
Nemaš pravo reći da si protiv. I na ovoj temi ćeš biti proglašen fašistom.
Znam ljude čija rodbina je dobila upozorenje pred deportaciju iz Njemačke, jer dijete nije učestvovalo u obilježavanju LGBT dana.
Ljude hapse jer ne podržavaju tranziciju djece.
Izbacuju iz škole djecu, ako nećeš da obilježavaš pride day.
Naučnici ne mogu dobiti grantove za istraživanje ako je tema sumnjiva ili protiv LGBT agende.
To se zove totalitarizam i jednoumlje.
-
noimenko2
#1107 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sta je to toliko strasno bilo u slikovnici, da nisu mozda dva muskarca sto se drze za ruke?
- Pandakonda
#1108 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ima ona jedna izreka, statistika je kao bikini...A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 22:36De, ba.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 21:53 Ne postoji nikakvo znanstveno uporiste da je homoseksualnost bolest i da je to lose
Ovo je stav koji je pod pritiskom postao mainstream. Jedan dan bila bolest, a od sutra nije.
Nikakve nauke tu nema, osim Kinseyevih i Moneyevih perverzija umotanih u nauku, koje su izgurale ovo što imamo.
Naveo sam ti primjer gdje su naučne istine proglašene govorom mržnje. Gay muškarci imaju nekoliko puta veću vjerojatnost za polne bolesti. Epidemija AIDS-a je krenula od jednog gay stjuarta iz San Francisca.
Zlostavljači djece su ogromnom većinom homoseksualci ili biseksualci.
Dokazala statistika bezbroj puta.
Te istine ne smiješ koristiti ni za šta inače si fašista. A kamoli da izvedeš zaključak da je loše.
I opet ponavljam, zašto ti imaš problem što ja nešto osuđujem? Ja ne želim da neko moj ide tim putem.
Što ne znači da bih ga mrzio, da ne bih bio podrška, ili da bih mu učinio zlo.
Prvo mnoge stvari su bile percepirane kao bolest da bi kasnije nauka promijenila svoje misljenje ako se doslo do drugih dokaza. Za razliku od religije, nauka nije dogma i ona se stalno propituje. Da je homoseksualnost bolest ti bi tacno imao gen ili neku komponentu za koju mozes reci da je krivac sto je neko homoseksualac. Homoseksualnost je od vijeka vijekova bila prisutna kako kod zivotinja, tako i kod ljudi, i sve je normalno funkcionisalo i nikakva vrsta nije bila ugrozena.
Ne razumijem sta zelis uraditi sa tom cinjenicom sto gej muskarci imaju vecu sansu za polnu bolest ? Afroamerikanci cine vise zlocina od bijelaca, to je također statistika, ali sta zelimo onda reci sa njom ? Ti imas radikale koji ce te nazvati fašistom ako ovo kazes, ali kada izvedes ovakav zakljucak, postavlja se pitanje sta zelis sa tim i koja je poenta toga ?
I samo u ovom jednom postu si namjerno, ili slucajno, iznio neistinu. AIDS epidemija je nastala u centralnoj africi kada su plemena pocela jesti čimpanze i onda je virus presao sa majmuna na covjeka isto kako je krenula korona epidemija. Kasnije je taj virus dosao do Haitija i ostalih drzava i polako se sirio po modernom svijetu dok nisu skontali naucnici sta se desava. A ironicno jedan od najvecih razloga zasto se epidemija HIV-a raširila su vjerski misionari koji su po africi govorili ljudima kako je grijeh imati odnose sa zastitom
-
John Cleese
-
A_A_AKCIJA
#1110 Re: LGBT+ parada - 2023.
Što ne znači da ne postoje.
Ne moraš meni vjerovati, daj mi komentar na zvaničan LGBT event grada Dallasa. Imaš video u postu prije.
-
noimenko2
#1111 Re: LGBT+ parada - 2023.
Opet: ti videi su ti kompilacija razlicitih nepovezanih dogadjaja. Family friendly pride evenata i fetish showova na koje su svi upozoreni da ne dovode djecu. isto kao da ja napravim kompilaciju bradonja sa normalnih vrijednosti i povorkom.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 22:59Što ne znači da ne postoje.
Ne moraš meni vjerovati, daj mi komentar na zvaničan LGBT event grada Dallasa. Imaš video u postu prije.
A to su mozda tatice dovele svoje dijete na lizala, tako odlucili da odgajaju dijete.
- ultima_palabra
-
A_A_AKCIJA
#1113 Re: LGBT+ parada - 2023.
Hajmo od New York City-anoimenko2 wrote: ↑25/06/2023 22:34 Naravno da nije u pitanju 100% uzorak nego je to sest stateova u SADu. Dovoljno receno.
Sta li ce sljedece uciti djecu, sad ih uce o historiji LGBT prava i o razlicitim rodnim i seksualnim opredjeljenjima, jos kad ih pocnu uciti o ratovima, ropstvu...
Opet, pronadji konkretan primjer gdje je missgenderin kazneno djelo. Ne twitter klip nekog alt rightera, nego konkretno zakon i slucaj. Napomena: samo missgendering a ne i maltretiranje i zlostavljanje koje prati te tzv missgendering kaznene slucajeve.
https://www.nyc.gov/site/cchr/law/legal ... n.page#3.1
. 1. Failing To Use the Name or Pronouns with Which a Person Self-Identifies
The NYCHRL requires employers and covered entities to use the name, pronouns, and title (e.g., Ms./Mrs./Mx.)15 with which a person self-identifies, regardless of the person’s sex assigned at birth, anatomy, gender, medical history, appearance, or the sex indicated on the person’s identification.
-
John Cleese
#1114 Re: LGBT+ parada - 2023.
Quills? Milk? Behind the Candelabra? Fine mrtve djevojke?Bloo wrote: Neko u poznim godinama otkrio Kinseya.![]()
Sačekat ćemo koji mjesec da otkrije i druge filmove i likove pa da njihA spominje ovako se trenutno vrti samo What is a woman i Kinsey ad nauseam.![]()
Salo? To bi tek covjeku prosirilo vidike
In nomine patris et filii et spiritus sancti, amenBloo wrote: Do tada, samo bogougodna djela i moral.![]()
-
A_A_AKCIJA
#1115 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ma to nam reci, da ne gubimo vrijemeultima_palabra wrote: ↑25/06/2023 23:08Dobro, islam je unaprijedio one beduine, samo je kasnije postao ogranicavajuci faktor.
Čemu lažni motivi. Vjera je problem i moral koji donosi.
-
planinar60
#1116 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ako slikovnica za djecu od 3 do 6 godina sadrze slike dva gola muskarca u onim pozama, ili dvije gole zene u slicnim, pa covjece djeci od 3 do 6 godina pokazivati slike golih ljudi opcenito nije normalno, a kamoli ove sto su mi ljudi pokazali!
Najgore je sto sam zaista mislio da je to nemoguce, da se narod zayebava, ali zaista postoje podrucja gdje ljudi kazu da se to desava.
Ono sto je pocelo kao pojava A vrlo brzo dodje do Z, evo vidimo nacelnicu su mnogi razapeli, a zasto??? Znaci ona nema pravo da odluci sta ce biti nego mora po LGBT pravilima? Ma nemojte se pretvarati, da ne kazem sta gore.
- JohnnyS
#1117 Re: LGBT+ parada - 2023.
Haj, bar mu je suprug našakcija007 wrote: ↑25/06/2023 21:47 Sreo danas kolegu s faxa u SCC (ne pamtim kada sam ga zadnji.put vidio, cure ludile za njim na fakultetu) i pitam ga gdje je sta je : kaze on meni odselio se u Dansku, ima supruga . Ja kazem mislim.supurugu kaze on.meni ne suprugu vec supruga, gay sam. I zivi gore posljednih 10 tak godina. Ja se sokirao. Kaze da je nas covjek momak koji je 1992 godine iz Trebinja pobjegao s roditeljima gore i ostao gore i htio je nekog naseg naci za brak i preko interneta su se upoznali vjencali i odselio se gore.
Eto. Svakakvih sudbina
-
planinar60
- JohnnyS
#1119 Re: LGBT+ parada - 2023.
Vjera nije problem, to je u ljudskoj prirodi da nađu objašnjenje za pojave koje ne razumiju, a neko više stvorenje je najelegantnije objašnjenje za sve.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 23:19Ma to nam reci, da ne gubimo vrijemeultima_palabra wrote: ↑25/06/2023 23:08
Dobro, islam je unaprijedio one beduine, samo je kasnije postao ogranicavajuci faktor.![]()
Čemu lažni motivi. Vjera je problem i moral koji donosi.
S druge strane, religija je itekako problem i malo što dobro je izašlo iz religije, dok je jako jako puno zla uzrokovala. Svaka.
-
A_A_AKCIJA
#1120 Re: LGBT+ parada - 2023.
WhowJohn Cleese wrote: ↑25/06/2023 23:17Quills? Milk? Behind the Candelabra? Fine mrtve djevojke?Bloo wrote: Neko u poznim godinama otkrio Kinseya.![]()
Sačekat ćemo koji mjesec da otkrije i druge filmove i likove pa da njihA spominje ovako se trenutno vrti samo What is a woman i Kinsey ad nauseam.![]()
In nomine patris et filii et spiritus sancti, amenBloo wrote: Do tada, samo bogougodna djela i moral.![]()
![]()
Haj bez googlanja.
Koliko godina je imao tinejdžer sa kojim je Milk bio u vezi? Ili malo žmirimo na pedofiliju?
I kako je skončao.
Oholost kao hrana neznalica
-
planinar60
#1121 Re: LGBT+ parada - 2023.
I ovaj snimak iz skole je isto tako dogadjaj gdje su roditelji ups djeca upozorena da ne dovode cek, koga , djecu, nego ih cak nastavnica upozorava da ce biti kaznjeni?noimenko2 wrote: ↑25/06/2023 23:04Opet: ti videi su ti kompilacija razlicitih nepovezanih dogadjaja. Family friendly pride evenata i fetish showova na koje su svi upozoreni da ne dovode djecu. isto kao da ja napravim kompilaciju bradonja sa normalnih vrijednosti i povorkom.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 22:59
Što ne znači da ne postoje.
A to su mozda tatice dovele svoje dijete na lizala, tako odlucili da odgajaju dijete.
- Bloo
- Globalna šefica
#1122 Re: LGBT+ parada - 2023.
Nemoj Salo, ko će ga trpiti na forumu.John Cleese wrote: ↑25/06/2023 23:17Quills? Milk? Behind the Candelabra? Fine mrtve djevojke?Bloo wrote: Neko u poznim godinama otkrio Kinseya.![]()
![]()
-
A_A_AKCIJA
#1123 Re: LGBT+ parada - 2023.
Dok ekipa googla, uživajmo malo u ekstremnim scenama koje postoje samo u ekstremnim zabitima poput NYC-a gdje se pride obilježava u famili friendly okruženju, ili što bi naši rekli u krugu porodice.
Djeca i golotinja, what could go wrong
-
John Cleese
#1124 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ovo ti je bilo dodavanje za na volejA_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 23:27WhowJohn Cleese wrote: ↑25/06/2023 23:17
Quills? Milk? Behind the Candelabra? Fine mrtve djevojke?
In nomine patris et filii et spiritus sancti, amen![]()
Haj bez googlanja.
Koliko godina je imao tinejdžer sa kojim je Milk bio u vezi? Ili malo žmirimo na pedofiliju?
I kako je skončao.
Oholost kao hrana neznalica
Poenta je upravo u ocitoj ocajnickoj potrebi za pronalazenjem svih gadosti koje imaju ikakve veze s pojedinim osobama drugacije seksualne orijentacije kako bi posluzile kao opca ilustracija te grupe. Je li sad malo jasnije?
- dale cooper
#1125 Re: LGBT+ parada - 2023.
Oh will someone please think of the children!A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 23:33 Dok ekipa googla, uživajmo malo u ekstremnim scenama koje postoje samo u ekstremnim zabitima poput NYC-a gdje se pride obilježava u famili friendly okruženju, ili što bi naši rekli u krugu porodice.
Jesi puritanac.