Može mu samo tevhid proučit za koji mjesec.
Ukrajina
-
mishic
#172827 Re: Ukrajina
I najvažnije da narod staje uz najveće kriminalce radije nego uz režim koga se nasitio i prezasitio. Mislim da je jučerašnji dan baš u tom segmentu da narod daje podršku nekome ko otvoreno ide da izvrši državni udar najveći poraz režima i Rusije za koju su mnogi mislili da je onakvom kakvom je predstavljaju naručene ankete pod kontrolom režima.Peacean wrote: ↑25/06/2023 20:41Ako malo razmislimo pokazao je on u stvari puno toga: gdje nema vojnih jedinica, koliko brzo ruska vojska može da reaguje u tim dijelovima, kako se narod ponaša kada je suočen sa nepoznatim vojnim snagama, kakva je reakcija organa vlasti na vojnu krizu, kojom rutom može brzo da se napreduje,... Informacije koje bi mogle biti korisne partizanima![]()
-
mishic
#172828 Re: Ukrajina
A i na Ukrajinu se krenulo baš sa tim i takvim procjenama i ponijele su se i svečane uniforme te očekivalo cvijeće po ruskim tenkovima. Zajeb kakav se teško može objasniti u XXI stoljeću.
-
giannibelif
#172829 Re: Ukrajina
Mislim da ni u Liberiji, Gvineji Bisau ili Nigeru ne dižu mostove i puteve u zrak koji su otvoreni za civilni saobraćaj.
- GAU8
#172830 Re: Ukrajina
Za Ukrajinu se jučer na žalost ništa posebno nije promijenilo. Pogotovo ne na bolje.mishic wrote: ↑25/06/2023 21:45I najvažnije da narod staje uz najveće kriminalce radije nego uz režim koga se nasitio i prezasitio. Mislim da je jučerašnji dan baš u tom segmentu da narod daje podršku nekome ko otvoreno ide da izvrši državni udar najveći poraz režima i Rusije za koju su mnogi mislili da je onakvom kakvom je predstavljaju naručene ankete pod kontrolom režima.Peacean wrote: ↑25/06/2023 20:41
Ako malo razmislimo pokazao je on u stvari puno toga: gdje nema vojnih jedinica, koliko brzo ruska vojska može da reaguje u tim dijelovima, kako se narod ponaša kada je suočen sa nepoznatim vojnim snagama, kakva je reakcija organa vlasti na vojnu krizu, kojom rutom može brzo da se napreduje,... Informacije koje bi mogle biti korisne partizanima![]()
Sada bi još trebali budno motriti sjever i granicu s Bjelorusijom. Ne bi bilo iznenađenje da Kuhar dobije zadatak da udari iz Bjelorusije...
- Saian
#172831 Re: Ukrajina
Mogu ti reći, ovi Rusi teški, u pičku materinu, ufff. Znaš, ljudi to doživljavaju na emocije, ali kad uđeš u posao, auu... Ciganija poprilična, mogu ti reći 
-
Romanija
#172832 Re: Ukrajina
Vejrovatno najrelanije vidjenje, muzicari su svoje odradili, Prigozin-a nije spasilo ni uzimanje Bahmuta, prvo su muzicari postali nerelevantni - bar oni koji su prezivjeli - a sada i glavni dirigent, kremlinskom kepecu izgleda jedino moze dohakati ovaj madnerov kijevski kepec. Za nadati se barem!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#172833 Re: Ukrajina
Teško da ce se to ikad desiti. Siguran sam, da ulaskom bjelorusije u rat, ulaze poljaci u zapadnu ukrajinu. To bi doslo do belaja a svi hoce da to izbjegnu. Bakica sa kolačima od tri dana je davno prošla. Rusi a pogotovo lukasenko, nemaju vise vojske. KuHar ih je ogolio. Nema vise ko da ratuje, to je to u ukrajini i nema više. Jedino prisilna mobilizacija i tandjare, patike i trenerke pa huuuraaa. Rusija je pukla i to je definitivno. Bjelorusija, da nije putin intervenisao prije nekoliko godina, objesili bi brkicu za muda ko musolinija.GAU8 wrote: ↑25/06/2023 22:17Za Ukrajinu se jučer na žalost ništa posebno nije promijenilo. Pogotovo ne na bolje.mishic wrote: ↑25/06/2023 21:45
I najvažnije da narod staje uz najveće kriminalce radije nego uz režim koga se nasitio i prezasitio. Mislim da je jučerašnji dan baš u tom segmentu da narod daje podršku nekome ko otvoreno ide da izvrši državni udar najveći poraz režima i Rusije za koju su mnogi mislili da je onakvom kakvom je predstavljaju naručene ankete pod kontrolom režima.
Sada bi još trebali budno motriti sjever i granicu s Bjelorusijom. Ne bi bilo iznenađenje da Kuhar dobije zadatak da udari iz Bjelorusije...
-
mishic
-
zigzag
#172835 Re: Ukrajina
Džaba se nadate. Gotovo je. Samo je pitanje vremena.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#172836 Re: Ukrajina
Napad na ruske položaje uz podršku oklopne tehnike bataljuna "Aidar".
Spoiler
Show
-
mishic
#172837 Re: Ukrajina
A što bi Bjelorusija ulazila u rat? Dovoljno je da Brkašenko omogući Prigožinu da regrutuje dobrovoljce u Bjelorusiji kao što ih i danas regrutuj onlayn sistemom po Balkanu pa da onda kao Wagner a ne Bjelorusija napadne Ukrajinu kao što je jučer Moskvu. Još ako bi mu Brkašenko utalio i šta od vojne opreme što kepec iz Moskve već nije odnio iz Ukrajine eto Prigožinu novih milijardi i novog prostora za pljačku što i jeste osnovni zadatak i cilj njegovih jedinica.
-
mishic
#172838 Re: Ukrajina
mishic wrote: ↑25/06/2023 22:42 A što bi Bjelorusija ulazila u rat? Dovoljno je da Brkašenko omogući Prigožinu da regrutuje dobrovoljce u Bjelorusiji kao što ih i danas regrutuj onlayn sistemom po Balkanu pa da onda kao Wagner a ne Bjelorusija napadne Ukrajinu kao što je jučer Moskvu. Još ako bi mu Brkašenko utalio i šta od vojne opreme što kepec iz Moskve već nije odnio iz BJELORUSIJE eto Prigožinu novih milijardi i novog prostora za pljačku što i jeste osnovni zadatak i cilj njegovih jedinica. (Sorry)
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#172839 Re: Ukrajina
Rezervoar vode Kakhovka pretvoren u mrtvu pustinju.
*zbog ovoga je svaka priča o protuofanzivi po ovom "suhom" blatu u ovom trenutku potpuna besmislica, ako čovjek tako tone u blato
Spoiler
Show
-
mishic
#172840 Re: Ukrajina
I Balkan dobija svoga Prigožina u liku Milorada Dodika i ko god to ne vidi ili se pravi da ne vidi debelo griješi. Ostalo je još malo vremena da se taj novi Prigožin preduhitri jer će sutra biti kasno i cijena njegovog uklanjanja biće znatno veća.
- Peacean
#172841 Re: Ukrajina
Čisto sumnjam da bi Putin dozvolio kuharu da napravi novu vojsku.
- Point.
#172842 Re: Ukrajina
Je li kuhar došao u Belarus?
-
HelaS
#172843 Re: Ukrajina
Iz Rostova do Gomelja i tog područja uz ukrajinsku granicu ima više od 1.500 km. Wagnerovi vojnici ne mogu neopaženo proći ovoliko kilometara, drugo - za takav sjeverni upad u Ukrajinu i očekivani uspjeh, treba im nekoliko desetina hiljada vojnika. Ne vjerujem da je ovo bio Putinov plan sa Prigožinovom komedijom juče.

- no_sekirli
#172844 Re: Ukrajina
Malo je prerano i nepromisljeno zakljucivati da je Rusija gotova i da je ovo pad Putlera. Sve sta se izdesavalo je apsolutno nepredvidjeno, kao i sam kraj ovog tzv.puca, sa odlaskom Kuhara u Bjelorusiju. Nije mi jasno da Lukasenko pristane na to rjesenje, koje kao on dogovorio, a ovaj, po zvanicnoj verziji ove sapunice, mogao srusiti Putina. Cemu se Lukasenko jadan moze nadati, kad mu se u komsiluk doselio gazda privatne armije. Ili je Kuhar poslan na ovaj nacin da direktno kontrolira Lukasenka, pa cak mozda i da pokrene kakve aktivnosti sa sjevera.
Obzirom da svi znamo koja je lisica Putin i kakve sve asove ima u rukavu, ja cisto sumnjam u ovu zvanicnu pricu.
Onaj Surovi i frend oficir sta su davali iskaz, su ocigledno bili u tom trenutku uhapseni, ili prisiljeni da moraju reci ono sta su rekli.
Treba sacekati i vidjeti tko ce izgubiti svoju stolicu u narednim danima, da bi mogla vidjeti sira slika.
Iskreno, ja bih vise volio da sam vidio kakav blitz upad ukrajniskih komadnosa negdje duboko u okupirani teritorij i neku ozbiljnu diverziju dok su se Rusi pitali sta se dogadja. To bi tek bio prava demoralizacija okupatora.
Obzirom da svi znamo koja je lisica Putin i kakve sve asove ima u rukavu, ja cisto sumnjam u ovu zvanicnu pricu.
Onaj Surovi i frend oficir sta su davali iskaz, su ocigledno bili u tom trenutku uhapseni, ili prisiljeni da moraju reci ono sta su rekli.
Treba sacekati i vidjeti tko ce izgubiti svoju stolicu u narednim danima, da bi mogla vidjeti sira slika.
Iskreno, ja bih vise volio da sam vidio kakav blitz upad ukrajniskih komadnosa negdje duboko u okupirani teritorij i neku ozbiljnu diverziju dok su se Rusi pitali sta se dogadja. To bi tek bio prava demoralizacija okupatora.
-
HelaS
#172845 Re: Ukrajina
Ti si krcat nekim teorijama zavjere i sve besmislenim teorijama, ono dječački maštovitimmishic wrote: ↑25/06/2023 22:45mishic wrote: ↑25/06/2023 22:42 A što bi Bjelorusija ulazila u rat? Dovoljno je da Brkašenko omogući Prigožinu da regrutuje dobrovoljce u Bjelorusiji kao što ih i danas regrutuj onlayn sistemom po Balkanu pa da onda kao Wagner a ne Bjelorusija napadne Ukrajinu kao što je jučer Moskvu. Još ako bi mu Brkašenko utalio i šta od vojne opreme što kepec iz Moskve već nije odnio iz BJELORUSIJE eto Prigožinu novih milijardi i novog prostora za pljačku što i jeste osnovni zadatak i cilj njegovih jedinica. (Sorry)
-
Juliuscezar
#172846 Re: Ukrajina
Znači od države napraviš da izgleda ko afrička vukojebina da bi prebacio plaćenike u državu koju svakako kontrolišeš.
Zar nije se mogao wagner prebaciti tajno, polutsjno ili javno i bez da ti se cijeli svijet smije.
Od svih teorija ta je najdebilnija
Zar nije se mogao wagner prebaciti tajno, polutsjno ili javno i bez da ti se cijeli svijet smije.
Od svih teorija ta je najdebilnija
- Hame_
#172847 Re: Ukrajina
Ukrajina će do kraja godine dobiti 45 protuavionskih topova Gepard i 2 sustava IRIS-T
Militarnyi
25. juni 2023.

Brigadni general Christian Freuding podijelio je ovo u intervjuu za Welt am Sonntag: Njemačka u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama do kraja godine namjerava Ukrajini prebaciti još 45 protuzračnih topova Gepard i 2 sustava protuzračne obrane IRIS-T.
Prema publikaciji, Njemačka je Ukrajini već predala 34 protuzračna topa Gepard, a još 15 bit će isporučeno u narednim tjednima.
"Osim toga, želimo isporučiti još do 30 Geparda do kraja godine u suradnji sa SAD-om", rekao je Freuding. Pomoć pri kupnji protuavionskih topova Gepard pružaju i Sjedinjene Američke Države. Militarnyi je izvijestio da je Pentagon potpisao ugovor s tvrtkom Global Military Products. Ugovor vrijedan 118 milijuna dolara pokriva kupnju protuavionskih topova u Jordanu.
Freuding je u jednom intervjuu izjavio kako protuzračnu obranu Ukrajine smatra ključnom slabom tačkom tokom protuofenzivnih akcija: “Činimo sve što možemo. No, unatoč svemu tome, ima li Ukrajina dovoljnu proturaketnu obranu? Definitivno ne!", izjavio je brigadni general.
Podsjetio je i da će Njemačka Ukrajini do kraja ove godine predati dva sustava protuzračne obrane IRIS-T SLM, a iduće godine još četiri.

Dakle, približan broj protuzračnih topova Gepard u službi Obrambenih snaga Ukrajine bit će oko 79 jedinica do kraja ove godine. Broj PZO sustava IRIS-T SLM povećat će se na osam do kraja sljedeće godine.
Kao što je ranije objavljeno, Estonija i Latvija započet će pregovore s njemačkim Diehl Defenceom o kupnji sustava protuzračne obrane srednjeg dometa Iris-T SLM.
Njemačka je također naručila šest dodatnih sustava Iris-T za jačanje vlastite protuzračne obrane.
Militarnyi
25. juni 2023.

Brigadni general Christian Freuding podijelio je ovo u intervjuu za Welt am Sonntag: Njemačka u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama do kraja godine namjerava Ukrajini prebaciti još 45 protuzračnih topova Gepard i 2 sustava protuzračne obrane IRIS-T.
Prema publikaciji, Njemačka je Ukrajini već predala 34 protuzračna topa Gepard, a još 15 bit će isporučeno u narednim tjednima.
"Osim toga, želimo isporučiti još do 30 Geparda do kraja godine u suradnji sa SAD-om", rekao je Freuding. Pomoć pri kupnji protuavionskih topova Gepard pružaju i Sjedinjene Američke Države. Militarnyi je izvijestio da je Pentagon potpisao ugovor s tvrtkom Global Military Products. Ugovor vrijedan 118 milijuna dolara pokriva kupnju protuavionskih topova u Jordanu.
Freuding je u jednom intervjuu izjavio kako protuzračnu obranu Ukrajine smatra ključnom slabom tačkom tokom protuofenzivnih akcija: “Činimo sve što možemo. No, unatoč svemu tome, ima li Ukrajina dovoljnu proturaketnu obranu? Definitivno ne!", izjavio je brigadni general.
Podsjetio je i da će Njemačka Ukrajini do kraja ove godine predati dva sustava protuzračne obrane IRIS-T SLM, a iduće godine još četiri.

Dakle, približan broj protuzračnih topova Gepard u službi Obrambenih snaga Ukrajine bit će oko 79 jedinica do kraja ove godine. Broj PZO sustava IRIS-T SLM povećat će se na osam do kraja sljedeće godine.
Kao što je ranije objavljeno, Estonija i Latvija započet će pregovore s njemačkim Diehl Defenceom o kupnji sustava protuzračne obrane srednjeg dometa Iris-T SLM.
Njemačka je također naručila šest dodatnih sustava Iris-T za jačanje vlastite protuzračne obrane.
- no_sekirli
#172848 Re: Ukrajina
Dodo je direktni projekta zapada i taj isti zapad ga odrzava na vlasti. Da im je u interesu da ga sklone, imali su milion i prilika i razloga.
-
moee
#172849 Re: Ukrajina
Meni isto djeluje da su Surovikin i onaj drugi što su pozivali Wagner da odustanu, zapravo bili natjerani da to izjave u kamere. Možda su oni bili 'krtice' koje su nafurale kuhara i garantovale mu prođu? Provaljeni nekako i safatani, a onda kuhar više nije bio siguran u uspjeh?no_sekirli wrote: ↑25/06/2023 23:01 Malo je prerano i nepromisljeno zakljucivati da je Rusija gotova i da je ovo pad Putlera. Sve sta se izdesavalo je apsolutno nepredvidjeno, kao i sam kraj ovog tzv.puca, sa odlaskom Kuhara u Bjelorusiju. Nije mi jasno da Lukasenko pristane na to rjesenje, koje kao on dogovorio, a ovaj, po zvanicnoj verziji ove sapunice, mogao srusiti Putina. Cemu se Lukasenko jadan moze nadati, kad mu se u komsiluk doselio gazda privatne armije. Ili je Kuhar poslan na ovaj nacin da direktno kontrolira Lukasenka, pa cak mozda i da pokrene kakve aktivnosti sa sjevera.
-
mishic
#172850 Re: Ukrajina
Sve svoje postove od izbijanja invazije do danas potpisujem! A ako si danas pratio, ma da sam ja to ranije izrekao, bivšeg načelnika generalštaba SAD vidio bi da je i on iznio slična strahovanja. (mrsko mi je sada surfati da ja to odradim za tebe)