Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5326 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by pici »

Mislim da od Vijecnice prestane se praviti šarada. Nikakve više zastave i političke motive stavljati. Imaju tako lijepi prizori i stihovi iz svake države i naroda pa Bujrum.
tramvajtrojka

#5327 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

kakotakonikako wrote: 25/06/2023 09:40
Haris.ba wrote: 25/06/2023 09:10 Ne vole je lgbt...ne vole je Izraelcani.....ne vole je na forumu kliksa.....savrsena gradonacelnica. 8-)
:thumbup:

Bravo za gradonacelnicu.

A ovi sto joj traze “mane” , takvi bi naslj mahanu u suzi tek rodjenog djeteta .
bas me cudi da joj podrsku daju osobe koje padaju i na komsino ubleharenje :lol: :lol: :mrgreen:
Sara03

#5328 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sara03 »

Javier Pena wrote: 24/06/2023 20:03
Sara03 wrote: 24/06/2023 19:41 Neka se gradonačelnica prestane predstavljati za nešto što nije i mirna Bosna.
Samo ovo i ništa više. Ne zamjera joj se potez kao potez, već što je licemjerna.
Ne kontaju i džaba.

Koliko je licemjerna pokazuje i to da se uopće nije očitovala o razlozima odbijanja. Toliko o nekim mudima, jer gospođa mora misliti i na drugu stolicu na kojoj sjedi. Kako na oči europskim i inim zvaničnicima, raznim organizacijama, glumeći jednakost i toleranciju. Ovako ipak ostavlja prostora da im baci neku šuplju.

Pokupila populistički poen, ušutila se i izronit će ispod kamena kada se sve zaboravi. Iskreno, koga briga za projekciju, ionako se svako malo nešto projektuje, davno izgubilo svrhu i smisao.

Image

Ono, what the fuck, ženo? :lol: :run:
Mrvice_ba

#5329 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Mrvice_ba »

Ne znam sto se obazirete na ovog sa sibicama, stanovnika i.sarajeva. Bori se majstore u svojoj kasabi da Bošnjaci smiju okaciti prezime na sandučić.
dulekrele

#5330 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

Droog wrote: 24/06/2023 23:15
konami666 wrote: 24/06/2023 23:05

Vidiš, nisam znao da su Srbija i Rusija jedine dvije pravoslavne zemlje na svijetu, hvala ti sto si mi objasnio :)
Pa dobro.
U Grčkoj su ih malo bacali u more, jedan je ubijen.
U Gruziji su neke malo noževima bockali, nekima skakali po lobanji i tako.
U Armeniji ih isto tako fino dočekuju, lome i sl.

Možemo preci i na neke "evropskije" zemlje, nije frka. Lijepi Google. Imaju tekstovi, slike, FOTO/VIDEO sto bi rekli.

Mani mi se šuplje molim te. :wink:
Ma dovoljno je reci BL i BG.
ReymondReddington

#5331 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ReymondReddington »

Sara03 wrote: 25/06/2023 09:57 Kako na oči europskim i inim zvaničnicima, raznim organizacijama, glumeći jednakost i toleranciju.
Pola tih europskih i ino zvanicnika je protiv LGBT.
HelaS

#5332 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

Better Man wrote: 25/06/2023 02:03 Ovdje se direktor ništa ne pita u vezi prijekcije, već gradonačelnica. A direktor firme je bio sa suprugom u povorci danas.
Ovdje, ako se direktor ništa ne pita, treba odgovarati Nadzornom odboru za neizvršavanje svojih obaveza, pa neka NO odluči je li za otkaz ili disciplinsku mjeru.

Vijećnica je objekat u vlasništvu Grada Sarajeva, i za održavanje objekata Grada Sarajeva, upravljanje i za obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od interesa Grada Sarajeva, osnovano je javno preduzeće "Sarajevo". Ovo preduzeće ima svoju upravu, direktora, čija je nadležnost, između ostalih i organizacija rada i poslovanja svih gradskih objekata i zaključivanje ugovora i drugih pravnih radnji. Osvjetljenje Vijećnice je usluga koja se izvršava nakon zaključenog ugovora o takvoj usluzi. Gradonačelnica nema pravo da u ime JP Sarajevo, u ime direktora ovog javnog preduzeća, da zaključuje ovakve ili bilo kakve ugovore. Gradonačelnica sa ovim preduzećem nema nikakve veze, nema mandat... Čak, i za svoje kancelarije u Vijećnici, npr. treba zaključiti ugovor o zakupu sa direktorom JP Sarajevo i da plaća te kancelarije, ukoliko Gradsko vijeće ne odobri drugačije.

Gradonačelnica se ne pita za osvjetljavanje Vijećnice.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5333 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

Sda botovi na jednoj temi pljuju trojku sto je dozvolila paradu, na drugoj isti ti botovi pljuju sto nije dozvolila zastavu :-)
konoplja

#5334 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konoplja »

Sanjarko wrote: 25/06/2023 05:22
S "I" se rodiš takav. LGB je izbor, i T je izbor. Kod "I" nema izbora. To geni tj hromosomi odlučuju.
Golemo to tako sigurno tvrdis. Je li to 100% izbor?
Nesto mi nema smisla.
Sanjarko

#5335 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sanjarko »

konoplja wrote: 25/06/2023 11:05
Sanjarko wrote: 25/06/2023 05:22
S "I" se rodiš takav. LGB je izbor, i T je izbor. Kod "I" nema izbora. To geni tj hromosomi odlučuju.
Nesto mi nema smisla.
Intersex, takvi se rode. Evo link: https://en.wikipedia.org/wiki/Intersex Imaju visak hromosom primjerice XXY.
SmokingMan

#5336 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by SmokingMan »

Ukinuti ove projekcije, ionako se pravi cirkus od Vijećnice. I dalje tu nema knjiga, ne da niko nije zainteresiran za čitanje, nego se na taj način svojski trude da ljudi opet ne steknu tu naviku.
HelaS

#5337 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

SmokingMan wrote: 25/06/2023 11:13 Ukinuti ove projekcije, ionako se pravi cirkus od Vijećnice. I dalje tu nema knjiga, ne da niko nije zainteresiran za čitanje, nego se na taj način svojski trude da ljudi opet ne steknu tu naviku.
"Tu knjiga i ne treba biti". Vijećnica je izgrađena da bude vijećnica, mjesto za vijećanje, za vlast... Socijalistička vlast je knjige smjestila u Vijećnicu jer nije imala gdje drugo, ali i više da iskoristi prazan prostor. Nije Vijećnca nastala '46. niti odlukom o Univerzitetskoj biblioteci, nego mnogo prije.
konoplja

#5338 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konoplja »

Sanjarko wrote: 25/06/2023 11:08
konoplja wrote: 25/06/2023 11:05

Nesto mi nema smisla.
Intersex, takvi se rode. Evo link: https://en.wikipedia.org/wiki/Intersex Imaju visak hromosom primjerice XXY.
Jasno mi je to. Govorim za ostalo što tvrdiš da je izbor.
SmokingMan

#5339 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by SmokingMan »

Shodno što sam lično vidio neku noć, iako se radilo o međunarodnom fotografskom festivalu, i prisutnih koji su tu bili čisto iz komercijalnih razloga, ne da knjigama tu nije mjesto (da bi se iznajmjivale, kupovale ili čitale) već su potrebne gradu koji se počeo pretvarati u konglomerat povampirenih aktivista, koji samo gledaju vlastite interese, i interese onih koje zastupaju (političke ili neki druge), u korištenju javnog dobra. Iznutra mi tretnuno objekat odaje stanje jedne otužne prazne beživotne ljuštute, i očigledno je da opstaje na onome što same vlasti žele da vide u njoj. Ako je cilj da se Ona pretvori u oupljalište skorojevića, to će itekako biti sasvim dovoljno da je svojim djelovanjem iznova "spale".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5340 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by pici »

izvrsni direktor wrote: 25/06/2023 10:32 Sda botovi na jednoj temi pljuju trojku sto je dozvolila paradu, na drugoj isti ti botovi pljuju sto nije dozvolila zastavu :-)
Bitno je da imaju pljvačke da pljuju. To im je sav intelektualni domet.
dječak sa šibicama

#5341 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

HelaS wrote: 25/06/2023 01:25 Zar gradonačelnica upravlja osvjetljenjem Vijećnice i određuje prava, zar nije ta neka firma registrirana i za te poslove, Bakir Hadžiomerović :?
Bingo, SDP.

SDP gradjanska stranka :D
Sanjarko

#5342 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sanjarko »

konoplja wrote: 25/06/2023 11:20
Sanjarko wrote: 25/06/2023 11:08

Pa valjda je izbor, osim ako nemaju neki geni i za to.
konoplja

#5343 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konoplja »

Sanjarko wrote: 25/06/2023 12:56
konoplja wrote: 25/06/2023 11:20

Nauka vise naginje i siri je konsensus da je to rezultat razlicite aktivacije gena i hormona, a ne da je to izbor.
Sanjarko

#5344 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sanjarko »

konoplja wrote: 25/06/2023 13:11
Sanjarko wrote: 25/06/2023 12:56

Nauka vise naginje i siri je konsensus da je to rezultat razlicite aktivacije gena i hormona, a ne da je to izbor.
+1 Nisam znao. Oni tj LGBTIQ govore da je izbor, pa zato napisao sam onakav komentar.

Znao sam da je kod interseksa do gena i hormona ali za ostale nisam ovo baš znao.
konoplja

#5345 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konoplja »

Sanjarko wrote: 25/06/2023 13:43
konoplja wrote: 25/06/2023 13:11

+1 Nisam znao. Oni tj LGBTIQ govore da je izbor, pa zato napisao sam onakav komentar.

Znao sam da je kod interseksa do gena i hormona ali za ostale nisam ovo baš znao.
Ne. Oni govore suprotno, da nije izbor. Born this way, kuzis :D
Sanjarko

#5346 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sanjarko »

konoplja wrote: 25/06/2023 13:56
Sanjarko wrote: 25/06/2023 13:43

Ne. Oni govore suprotno, da nije izbor. Born this way, kuzis :D
+1 Ni to nisam znao. Prije su govorili da je izbor. :?
basicm

#5347 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by basicm »

izvrsni direktor wrote: 25/06/2023 10:32 Sda botovi na jednoj temi pljuju trojku sto je dozvolila paradu, na drugoj isti ti botovi pljuju sto nije dozvolila zastavu :-)
Ja vise puta citam i ne kuzim. Ali nije ni vazno, ovdje je sda bot svako ko nije po arsinima par dezurnih.
Pandakonda

#5348 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Pandakonda »

Ja ne vjerujem kakvim se glupostima ovdje ljudi bave :-)

Benjamina da je htjela mogla je napraviti kompromis sa Izraelcima ali ona to nije uradila. Zastava je također mogla biti na vijećnici, namjerno nije dala dozvolu. I ovo nema nikakve veze sa kompromisima unutar stranaka. Na vlasti u Sarajevu su 3 stranke od kojih su 2 progresivne znaci imaju vecinu.

Problem lezi u tome sto je ona na vlast dosla kao progresivna osoba i kao neko od koga se ocekuje drugacija politika od Skake ili bilo kojeg drugog SDA gradonacelnika. Znaci zeno barem budi iskrena prema ljudima, reci nemam petlje uraditi ispravnu stvar jer se bojim da će me konzervativno drustvo ukopati i da necu dobiti izbore. Plain and simple. I budi onda princip do kraja i napusti SDP jer za takve tu ne treba imati mjesta. Naravno ako SDP zeli ostati progresivna stranka. Vise cu te cijeniti tako kao osobu a ne da dijelis baklave po gradu glumis neku pozitivu i sve a kad treba malo uci u blato odma bjezis.

Ono sto treba razlikovati SDP i NS od drugih narodnih stranaka je moral i integritet da ono sto će se uraditi je korisno, moralno i pametno, bez obzira sto to narodu nije popularno i sto ces izgubiti glasove. A i to je upitno hoces li ih izgubiti jer Nasa Stranka je oduvijek imala progresivne stavove, i ne samo da nije izgubila glasove, nego je samo rasla do te mjere da su sada na vlasti na svim nivoima. To sto vecina nesto zeli ne znaci da je ispravo i da treba biti ispostovano. Politicari su tu da vode narod a ne da sljepo izvrsavaju njegovu volju.

Kao sto NS ima svog Redzu, SDP ima Benjaminu. Te stranke ce se morati obracunati sa tim kadrovima ukoliko planiraju zadrzati rejting progresivnih stranaka. Ako ce ici uz dlaku vecini onda neka se slobodno utope sa NiPom i da ko ljudi znamo na cemu smo i da u ovoj drzavi nema mjesta za liberale i progresivce jer se ovako gubi svaka alternativa.
moonca

#5349 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moonca »

Kako piše izraelska ambasadorica, poslije toliko godina čežnje, nakon što je Izrael postao država, "možete li zamisliti da slavimo, a da ponosno ne mašemo našom plavo-bijelom zastavom?"
:wink:
- Budući da naš zahtjev nije bio previše ekstreman, a također se temelji na presedanima od samo prošle godine, nemam drugog izbora nego vjerovati da postoji nešto veće iza ovih prepreka s kojima se suočavamo samo dan prije održavanja prijema.
nisam htjela podijeliti ni informaciju da su prijatelji iz Privredne komore Izraela tražili od mene i da se sakrije ploča na Vijećnici koja govori o historijskim činjenicama. Navedeno je traženo kako bi se udovoljilo SNSD-u čiji članovi ne žele zbog ploče na Vijećnici ući u objekat. Ovo sve pišem, ne kako bi se pravdala jer zato nemam razloga. Imam svoj stav i nikada se neću plašiti da donesem odluke - poručila je Karić.
:thumbup:
basicm

#5350 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by basicm »

Pandakonda wrote: 25/06/2023 14:56 Ja ne vjerujem kakvim se glupostima ovdje ljudi bave :-)

Benjamina da je htjela mogla je napraviti kompromis sa Izraelcima ali ona to nije uradila. Zastava je također mogla biti na vijećnici, namjerno nije dala dozvolu. I ovo nema nikakve veze sa kompromisima unutar stranaka. Na vlasti u Sarajevu su 3 stranke od kojih su 2 progresivne znaci imaju vecinu.

Problem lezi u tome sto je ona na vlast dosla kao progresivna osoba i kao neko od koga se ocekuje drugacija politika od Skake ili bilo kojeg drugog SDA gradonacelnika. Znaci zeno barem budi iskrena prema ljudima, reci nemam petlje uraditi ispravnu stvar jer se bojim da će me konzervativno drustvo ukopati i da necu dobiti izbore. Plain and simple. I budi onda princip do kraja i napusti SDP jer za takve tu ne treba imati mjesta. Naravno ako SDP zeli ostati progresivna stranka. Vise cu te cijeniti tako kao osobu a ne da dijelis baklave po gradu glumis neku pozitivu i sve a kad treba malo uci u blato odma bjezis.

Ono sto treba razlikovati SDP i NS od drugih narodnih stranaka je moral i integritet da ono sto će se uraditi je korisno, moralno i pametno, bez obzira sto to narodu nije popularno i sto ces izgubiti glasove. A i to je upitno hoces li ih izgubiti jer Nasa Stranka je oduvijek imala progresivne stavove, i ne samo da nije izgubila glasove, nego je samo rasla do te mjere da su sada na vlasti na svim nivoima. To sto vecina nesto zeli ne znaci da je ispravo i da treba biti ispostovano. Politicari su tu da vode narod a ne da sljepo izvrsavaju njegovu volju.

Kao sto NS ima svog Redzu, SDP ima Benjaminu. Te stranke ce se morati obracunati sa tim kadrovima ukoliko planiraju zadrzati rejting progresivnih stranaka. Ako ce ici uz dlaku vecini onda neka se slobodno utope sa NiPom i da ko ljudi znamo na cemu smo i da u ovoj drzavi nema mjesta za liberale i progresivce jer se ovako gubi svaka alternativa.
SDP je velika stranka u kojoj ima mjesta za sve. I za vjernike raznih nivoa i za nevjernike i za…tako da se SDP nece obracunati jer nisu od jucer i pokrivaju sirok spektar lijevo i desno.
NS nije taj, i Redzo bi mogao uskoro platiti sto ne vuce nalijevo koliko drugi zele. No, njihov problem, to ce ih odrediti za buducnost.
Ovo progresivnost je diskutabilno naravno :)
Post Reply