Gradonačelnica Sarajeva
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5176 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Joj,..vi sa, bloo, djecacicem i ostalom kvazi fino graCkom rajom vodite polemiku.. 
-
mirza_15
#5177 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bravo za gradonačelnicu. Ona predstavlja građane Sarajeva koji su protiv toga da se LGBT+ promoviše korištenjem simbola grada.
- JohnnyS
- Bloo
- Globalna šefica
#5179 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Svaka joj čast.
Ona predstavlja SVE građane Sarajeva...oops.
Orbico može na simbol grada, turska zastava za proslavu puča može, Turska može i onako (ide sad slika Erdogana kako se rukuje sa Putinom dok mu pruža podršku - brate i ja sam imao puč, biće to OK)...može i SAndžak sa neonazi momentom...
Ma sve može. Oops, ne može.
- n+1
#5180 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Života mi, ovaj potez gradonačelnice trojkašima teže pao od Wagnerove izdaje Putinu.
- Sara03
#5181 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Neka se gradonačelnica prestane predstavljati za nešto što nije i mirna Bosna.
- relativno84
#5182 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Saburli bit ce jednom Ustrajno sve s prigodnim fontom i kockicama onako veselo plutaju okolo.Bloo wrote: ↑24/06/2023 19:33 Svaka joj čast.
Ona predstavlja SVE građane Sarajeva...oops.Ne.
Orbico može na simbol grada, turska zastava za proslavu puča može, Turska može i onako (ide sad slika Erdogana kako se rukuje sa Putinom dok mu pruža podršku - brate i ja sam imao puč, biće to OK)...može i SAndžak sa neonazi momentom...
Ma sve može. Oops, ne može.![]()
- Quaresma
#5183 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ovde nema sredine. Samo se pljuje po zeni. Bukvalno kakav god potez da povuce ne valja.
A pazi im komentara. Zbanic naziva gradonacelnicu ' ublehasicom velikih razmjera '. Kultura na nivou, nema sta.
-
mirza_15
#5184 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Naravno da ne može sve. Sa orbicom se građani Sarajeva u velikoj većini slažu. Može to da se naplati. Isto važi i sa ostalim. Ako hoće da ostane gradonačelnica Sarajeva treba slušati puls njegovih građana, a ne udovoljavati nekih hirovima agresivne manjine. Ako ćemo logikom da može sve, sviđalo se to građanima Sarajeva ili ne, onda može čestitka i za 9.januar npr.Bloo wrote: ↑24/06/2023 19:33Svaka joj čast.
Ona predstavlja SVE građane Sarajeva...oops.Ne.
Ma sve može. Oops, ne može.![]()
- canvra888
#5185 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Napisah ti u prijašnjem odgovoru, kako misliš da se to izvede a da se ne dogode slične (vjerovatno i gore) scene kao za vrijeme jednog najobičnijeg, namjirnijeg čina obnove džamije? Očekuješ li zaštitu policije RS-a? Jesi li svjesna stanja uma te policije i ko je nerijetko u tim redovima i dan danas?Bloo wrote: ↑24/06/2023 18:59Pa što ne izađu povratnici malo da povorkuju? Traže prava? Tamo a ne po KS.canvra888 wrote: ↑24/06/2023 18:54
Ne, ide dio sa samim puštanjem ezana, ne pojačavanjem![]()
Ali hajmo prvo krenuti sa zaustabljanjem ugnjetavanja i maltretiranja povratnika, šta misliš o tome? Nešto kontam da je puno više napada na povratnike bilo u RS-u nego napada na pripadnike LGBTQ+ populacije u cijeloj BiH. Imaš li kakav konkretan prijedlog (posebno za ova ruralnija mjesta), a da se ne završi kao pokušaj rekonstrukcije Aladža džamije? I pri tome ne mislim samo na inicijalni incident.
Ja o ugnjetavanju i maltretiranju, ti o finansijskoj podršci...
Pa baš, šta li rade? Pun politički vrh RS-a Bošnjaka i Srba kojima je stalo do sigurnosti povratnika, je l' de?Krenuti? Šta rade politički predstavnici po RS-u?![]()
Moraš se predstaviti prvoPrijedlog imam, ali možeš glasati za mene kad se kandidujem.
Ja ih lično viđao po Sarajevu tako, drže se za ruke i nisam vidio da ih je neko napao.Btw, napada nema puno registrovanih jer ljudi ne hodaju po ulicama držeći se za ručice da ne bi osjetili ljubav bližnjeg svoga - ni u RS-u ni u FBiH.
- Bloo
- Globalna šefica
#5186 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.
Antidejton, nepismeno odgovaranje instagramuši, dijeljenje baklava, ploča na Kazanima, zakup zemljišta IZ, druženje sa Bjelogrlićem (pokajnik), slikanje sa Sebijom...
Anyway, SDP i gospoda rođena Londrc, slično kao i NiP, igraju za glasačko telo.
Valja sakupljati glasove za direktno biranje gradonačelnika/ce.
Biće tu još baklava i čestitanja oba Bajrama kako treba.
- Javier Pena
- Bloo
- Globalna šefica
#5188 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Spoiler
Show
canvra888 wrote: ↑24/06/2023 19:49Napisah ti u prijašnjem odgovoru, kako misliš da se to izvede a da se ne dogode slične (vjerovatno i gore) scene kao za vrijeme jednog najobičnijeg, namjirnijeg čina obnove džamije? Očekuješ li zaštitu policije RS-a? Jesi li svjesna stanja uma te policije i ko je nerijetko u tim redovima i dan danas?
Pa baš, šta li rade? Pun politički vrh RS-a Bošnjaka i Srba kojima je stalo do sigurnosti povratnika, je l' de?Krenuti? Šta rade politički predstavnici po RS-u?![]()
Moraš se predstaviti prvoPrijedlog imam, ali možeš glasati za mene kad se kandidujem.![]()
Ja ih lično viđao po Sarajevu tako, drže se za ruke i nisam vidio da ih je neko napao.Btw, napada nema puno registrovanih jer ljudi ne hodaju po ulicama držeći se za ručice da ne bi osjetili ljubav bližnjeg svoga - ni u RS-u ni u FBiH.
Valjda sad nadođeš.
Da, kakve veze KS ima sa ovim povratnicima?
Nisam ja birala te predstavnike Bošnjaka/stranke u RS-u
Jesi, jesi, viđao, povazdan šetaju Ferhadijom.
- canvra888
#5189 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bloo wrote: ↑24/06/2023 20:05SpoilerShowcanvra888 wrote: ↑24/06/2023 19:49
Napisah ti u prijašnjem odgovoru, kako misliš da se to izvede a da se ne dogode slične (vjerovatno i gore) scene kao za vrijeme jednog najobičnijeg, namjirnijeg čina obnove džamije? Očekuješ li zaštitu policije RS-a? Jesi li svjesna stanja uma te policije i ko je nerijetko u tim redovima i dan danas?
Pa baš, šta li rade? Pun politički vrh RS-a Bošnjaka i Srba kojima je stalo do sigurnosti povratnika, je l' de?
Moraš se predstaviti prvo![]()
Ja ih lično viđao po Sarajevu tako, drže se za ruke i nisam vidio da ih je neko napao.
Nemam šta nadolaziti, nisam ja inicijalno ni spominjao te gradove i povorke u tom kontekstu u mom prvom osvrtu. Za tuđe indicije ne odgovaram.I čemu onda postovi nek malo šetaju LGBTovci u BL i ŠB?
Valjda sad nadođeš.![]()
Pa vjerovatno više veze, nego što ima sa LGBTQ+ zajednicom. Propitkuj malo stavnovnike na području KS, koga više simpatišu, povratnike ili članove LGBTQ+ zajednice? Mislim da se nećeš iznenaditi odgovorima.
Nije stvar u izabranim, nego u tome šta ti izabrani mogu učiniti u tim prilikama.Nisam ja birala te predstavnike Bošnjaka/stranke u RS-upovratnici su, valjda?
I svakodnevno ih napadaju, zamisli.Jesi, jesi, viđao, povazdan šetaju Ferhadijom.
- Quaresma
#5190 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ma daj baBloo wrote: ↑24/06/2023 19:59Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.
Antidejton, nepismeno odgovaranje instagramuši, dijeljenje baklava, ploča na Kazanima, zakup zemljišta IZ, druženje sa Bjelogrlićem (pokajnik), slikanje sa Sebijom...
Valja sakupljati glasove za direktno biranje gradonačelnika/ce.![]()
koji to politicar ne pravi gafove? zasto bi ona trebala biti izuzetak?
ljudi ko da nemaju pametna posla nego samo komentarisu sve iz dosade. neki dan problem sto je odgovorila onoj infuencerici, jer kao nije duzna da odgovori, sad kad je odlucila izignorisati lgbt zajednicu, problem zasto sad ovima nije odgovorila.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5191 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Predsjednici najjace zemlje na svijetu prave gafove svaki dan....a Benjamini se to zamjera,.. 
-
mirza_15
#5192 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko biloBloo wrote: ↑24/06/2023 19:59Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.
Valja sakupljati glasove za direktno biranje gradonačelnika/ce.![]()
-
swanfilter
#5193 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pogubi se zena dobrano.
- Bloo
- Globalna šefica
#5194 Re: Gradonačelnica Sarajeva
I ovo je srž problema.mirza_15 wrote: ↑24/06/2023 20:30 Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
Isto glasačko tijelo i NiP-a i SDA i očito SDP-a.
Ide se niz dlaku takvim ljudima samo da bi se ostalo na vlasti. Znaš postoji još građana u ovom gradu, a ne samo glasača SDa/NiP/mutiranog SDP-a.
Aferim na takvom umijeću mogućeg.
- Bloo
- Globalna šefica
#5195 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Spoiler
Show
canvra888 wrote: ↑24/06/2023 20:21Nemam šta nadolaziti, nisam ja inicijalno ni spominjao te gradove i povorke u tom kontekstu u mom prvom osvrtu. Za tuđe indicije ne odgovaram.I čemu onda postovi nek malo šetaju LGBTovci u BL i ŠB?
Valjda sad nadođeš.![]()
![]()
Pa vjerovatno više veze, nego što ima sa LGBTQ+ zajednicom. Propitkuj malo stavnovnike na području KS, koga više simpatišu, povratnike ili članove LGBTQ+ zajednice? Mislim da se nećeš iznenaditi odgovorima.
Nije stvar u izabranim, nego u tome šta ti izabrani mogu učiniti u tim prilikama.Nisam ja birala te predstavnike Bošnjaka/stranke u RS-upovratnici su, valjda?
I svakodnevno ih napadaju, zamisli.Jesi, jesi, viđao, povazdan šetaju Ferhadijom.
A nije sad stvar u izabranim.
Šetaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5196 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jasmila jede govna cesto, ali ovdje je podrzavamn+1 wrote: ↑24/06/2023 18:53 https://www.klix.ba/magazin/kultura/zba ... /230624058
Hebalo majku, zašto finoj gradskoj raji predstavlja toliko iznenađenje da smijeniti SDA nije isto što i smijeniti sistem vrijednosti?
- dječak sa šibicama
#5197 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jasmila je razbucala ko svinja masan dzak.
- BHCluster
#5198 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Vijecnica osvijetljena zastavom boje duge, ljepota!
Last edited by BHCluster on 24/06/2023 20:46, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#5199 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.Bloo wrote: ↑24/06/2023 20:34I ovo je srž problema.mirza_15 wrote: ↑24/06/2023 20:30 Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
Isto glasačko tijelo i NiP-a i SDA i očito SDP-a.
Ide se niz dlaku takvim ljudima samo da bi se ostalo na vlasti. Znaš postoji još građana u ovom gradu, a ne samo glasača SDa/NiP/mutiranog SDP-a.
Aferim na takvom umijeću mogućeg.
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#5200 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Što se tiče ploče na Kazanima, ako VEĆINA (pa ko god oni bili) ne želi da ime zločinca stoji na toj ploči, nemam više šta da kažem.mirza_15 wrote: ↑24/06/2023 20:45 A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.
Prava manjina prestaju tamo gdje počinju prava većine.
A zadnju rečenicu upamti. Može biti primijenjena i na tebe i slične tebi tamo gdje ste manjina.