MUP KS postoji li?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
laik1981

#76 Re: MUP KS postoji li?

Post by laik1981 »

Naslovnica wrote: 25/06/2023 09:16
laik1981 wrote: 25/06/2023 08:50 Katica je trebao biti otjeran davnih dana. Recimo kada je policija odbila bodycam. Tu je pokazao da nema nikakav autoritet. Prvo smijeniti njega, a onda se pozabaviti kojekakvim sefovima i direktorima. Zatim drotovima nabaciti kamere i nadzirati njihov rad. To bi ih mozda uspjelo istjerati iz kladionica i kafana.
Jesu li to fakat odbili bodycam, ili je nešto drugo u pitanju?
Sindikat prijetio pobunom na samu ideju kamera. Zestok bio otpor. To je sto ja znam iz prve ruke. Zvanicni razlog odustajanja od te ideje je vjerovatno neka ubleha koju su smislili i pustili u javnost. Kamere bi donijele revoluciju u njihovom radu, s tim da bi za nadzor vlada morala formirati neko novo tijelo u policiji koje bi bilo, koliko toliko, neovisno od sadasnjih sefova.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#77 Re: MUP KS postoji li?

Post by konektovan »

Joj mogu misliti kakvih bi scena bilo sa body cam...i nasim drotovim@,... :-)
kabal1337

#78 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

konektovan wrote: 25/06/2023 09:50 Joj mogu misliti kakvih bi scena bilo sa body cam...i nasim drotovim@,... :-)
Mislis, da ne bilo malverzacija kao prikrivanja kamere rukom, ne daljenja iste i sl.
Mislim da treba prvo donjeti zakon da su svi ti snimci javni kao sto je i u zemlji gdje se najvise koriste.
PM72

#79 Re: MUP KS postoji li?

Post by PM72 »

kabal1337 wrote: 25/06/2023 09:55
konektovan wrote: 25/06/2023 09:50 Joj mogu misliti kakvih bi scena bilo sa body cam...i nasim drotovim@,... :-)
Mislis, da ne bilo malverzacija kao prikrivanja kamere rukom, ne daljenja iste i sl.
Mislim da treba prvo donjeti zakon da su svi ti snimci javni kao sto je i u zemlji gdje se najvise koriste.
Ti bi pratio žandare i kad odu srat,ko da je farma? Čuj donjeti zakon da su snimci javni.E svašta.
Mrvice_ba

#80 Re: MUP KS postoji li?

Post by Mrvice_ba »

Ljudi srasli sa sjedištem vw, eto sta je mup.
kabal1337

#81 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

PM72 wrote: 25/06/2023 10:03

Ti bi pratio žandare i kad odu srat,ko da je farma? Čuj donjeti zakon da su snimci javni.E svašta.
Pa tako je u Americi gdje su snimci sa strankama javni. To kad oni idu da vrse nuzdu naravno da ne. Ali podneses zahtjev i dobijes snimak.
Ne kontam ti bi da su privatni i samo za MUP pa koja je svrha onda svega, tu su radi transparentnosti.
Bodycam ne snima cijelu smjenu vec samo odnose sa strankama.
HelaS

#82 Re: MUP KS postoji li?

Post by HelaS »

PM72 wrote: 25/06/2023 10:03

Da, takvi snimci i trebaju biti javni. A za privatne trenutke policajca, uređene su norme sa radom kamere.
PM72

#83 Re: MUP KS postoji li?

Post by PM72 »

Ne znam kako je u americi,nisam bio i čisto sumnjam da javnost ima pristup tim snimcima,osim sa sudskim nalogom kao kod prisluškivanja.
kabal1337

#84 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

PM72 wrote: 25/06/2023 10:47 Ne znam kako je u americi,nisam bio i čisto sumnjam da javnost ima pristup tim snimcima,osim sa sudskim nalogom kao kod prisluškivanja.
Imaju pritstup i kod njih je regulisano zakonom "FOIL- Freedom of informational Law".
PM72

#85 Re: MUP KS postoji li?

Post by PM72 »

kabal1337 wrote: 25/06/2023 10:52
PM72 wrote: 25/06/2023 10:47 Ne znam kako je u americi,nisam bio i čisto sumnjam da javnost ima pristup tim snimcima,osim sa sudskim nalogom kao kod prisluškivanja.
Imaju pritstup i kod njih je regulisano zakonom "FOIL- Freedom of informational Law".
Aha...svaki dan jedan pogine...jal žandar jal civil.Direktan program
kabal1337

#86 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

ok :thumbup:
Thorgerson

#87 Re: MUP KS postoji li?

Post by Thorgerson »

Cuj postoji li. Pa naravno da postoji.

Svaki dan ih vidjam kako sjede po lokalnim kafanama i nargilhanama.

Nigdje, ali nigdje u svijetu nisam vidio drota da sjedi uniformisan u kaficu.

Ovdje je to ocito normala.
nepass1

#88 Re: MUP KS postoji li?

Post by nepass1 »

Sinoc gledam veliki parking na dobrinji policija parkirana na ulazu na parking, njih nigdje. Tu nekad i kazne pisu za isto parkiranje kako su oni ostavili.
Staviti kameru u auto i samo njihove prekrsaje snimati. Bilo bi svaki dan sat materijala da se okaci na yt
oldtajmer

#89 Re: MUP KS postoji li?

Post by oldtajmer »

ako bi kod nas uveli te bodycam ne bi niko htio da bude policajac,tako da to otpada u startu :D
skrbavi-admin

#90 Re: MUP KS postoji li?

Post by skrbavi-admin »

evo jedna antologijska nije body ali jes hidden cam

Image
basicm

#91 Re: MUP KS postoji li?

Post by basicm »

skrbavi-admin wrote: 25/06/2023 15:44 evo jedna antologijska nije body ali jes hidden cam

Image
Nista ih bolje ne objasnjava od ove slike.
skrbavi-admin

#92 Re: MUP KS postoji li?

Post by skrbavi-admin »

zato sam i postiro :)
vjeshalica

#93 Re: MUP KS postoji li?

Post by vjeshalica »

Bodycam bi bio vrh s tim da na dnevnoj bazi javno na web stranici objavljuju snimke idiota sa kojima razgovadaju,koji glume bogoviće i boginje u dzipovima,nadrkanim autima,samorpozvaanu samodopadnu (e)litu drustva,biznismene i fukarski dio sto se ugledao na silnike sa parama.
Pored saobracaja,nek objave i snimke sa uvidjaja nad ciganlucima po kucama kad se uglednici mlave i skiče jedni na druge.
Mishelinke

#94 Re: MUP KS postoji li?

Post by Mishelinke »

Thorgerson wrote: 25/06/2023 11:11 Cuj postoji li. Pa naravno da postoji.

Kako su sad "povećane aktivnosti" MUP-a, istjerali ih par dana iz kafana i kladionica na ulice i odmah se vidi da nisu navikli biti u "novom okruženju". Drski, bezobrazni, bahati...

MUP KS je trenutno najlošiji resor u Vladi KS.

Problem je u Ministru koji ne zna voditi to ministarstvo. Sav kadar NiP-a u KS je katastrofalan (izuzev Muzura).

Tanovića podržao i kandidovao NiP i eno ga ne zna da li je uz SDP ili SDA, a rezultati rada nula.

Katica katastrofa. Policija kao kauboji.

Naida također.

Okerić, užasno predsjedava skupštinom. Nakon one sjednice i blamaže vezano za plakete, opao mi je u očima pravo.

Mogu samo reći da imamo sreću što je SDA ovakva kakva jeste, sa Harisom i Sebijom na čelu, inače da je trunku bolja, ne bi ih se nikad riješili.

Trojka, a NiP posebno, moraju ozbiljno da razmisle i otklone nedostatke unutar sebe, da promijene politiku kadriranja na ključne pozicije, jer ako nastave ovako da se ponašaju, nisu izbori daleko i bila bi katastrofa da se zeleni vrate, a ako se vrate to će biti samo zahvaljujući greškama Trojke.
kabal1337

#95 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

Mishelinke wrote: 25/06/2023 16:09
Thorgerson wrote: 25/06/2023 11:11 Cuj postoji li. Pa naravno da postoji.

Kako su sad " povećane aktivnosti" MUP-a, istjerali ih par dana iz kafana i kladionica na ulice i odmah se vidi da nisu navikli biti u "novom okruženju". Drski, bezobrazni, bahati...

Problem je u Ministru koji ne zna voditi to ministarstvo. Sav kadar NiP-a u KS je katastrofalan (izuzev Muzura).

Tanovića podržao i kandidovao NiP i eno ga ne zna da li je uz SDP ili SDA, a rezultati rada nula.

Naida također.

Okerić, užasno predsjedava skupštinom. Nakon one sjednice i blamaže vezano za plakete, opao mi je u očima pravo.

Mogu samo reći da imamo sreću što je SDA ovakva kakva jeste, sa Harisom i Sebijom na čelu, inače da je trunku bolja, ne bi ih se nikad riješili.

Trojka, a NiP posebno, moraju ozbiljno da razmisle i otklone nedostatke unutar sebe, da promijene politiku kadriranja na ključne pozicije, jer ako nastave ovako da se ponašaju, nisu izbori daleko i bila bi katastrofa da se zeleni vrate, a ako se vrate to će biti samo zahvaljujući greškama Trojke.
samo cu da kazem da su mi isjekli 4 gume na javnog parkingu, i na jos jednom autu. Vozila uredno parkirana, noc poslije je jos jedno vozilo zaplatilo. Tako da...
Sanjarko

#96 Re: MUP KS postoji li?

Post by Sanjarko »

Za bodycams treba preduslova i uslova, ne horuk uvodzenje istih.
garankich

#97 Re: MUP KS postoji li?

Post by garankich »

MUP ZDK > MUP KS
MUP TK > MUP KS
Mishelinke

#98 Re: MUP KS postoji li?

Post by Mishelinke »

kabal1337 wrote: 25/06/2023 17:29
Mishelinke wrote: 25/06/2023 16:09

Kako su sad " povećane aktivnosti" MUP-a, istjerali ih par dana iz kafana i kladionica na ulice i odmah se vidi da nisu navikli biti u "novom okruženju". Drski, bezobrazni, bahati...

Naida također.

samo cu da kazem da su mi isjekli 4 gume na javnog parkingu, i na jos jednom autu. Vozila uredno parkirana, noc poslije je jos jedno vozilo zaplatilo. Tako da...
Naravno, do tebe je, ti moraš noću dežurati i paziti na auto, nije to njihov posao. Ko još po noći pateolira po parkingu? Jedino ako imaš nekoga prijaviti da je točkom zagazio na liniju za invalidsko mjesto, tad ih smiješ zvati.

Oni sad paze da slučajno ne voziš 61 tamo gdje je 60 ograničenje.
last mohicans

#99 Re: MUP KS postoji li?

Post by last mohicans »

Jučer oko 12 na Tarik Oil pumpi patrola kahvenise, mlad drotić s njima, vjerovatno tek primjen, da odmah stekne prave vrijednosti i navike. Stariji drot se pita s nekom radnicom, kao da joj je najrođeniji, gdje si, šta si, zar nisi ovdje, bla,bla. Mislim da bolje poznaju uposlenike pumpi nego sami vlasnici istih. Ne znam prije rata jesam li ikad vidio patrolu ispred pumpe. Opća i negativna pojava. Teško će se taj nerad i javašluk ikada iskorijeniti. Jedino kad ovi matori prdavci odu u penziju, ali već daju školu ovim mlađim, tako da je to začarani krug.
skrbavi-admin

#100 Re: MUP KS postoji li?

Post by skrbavi-admin »

vjeshalica wrote: 25/06/2023 15:59 Bodycam bi bio vrh s tim da na dnevnoj bazi javno na web stranici objavljuju snimke idiota sa kojima razgovadaju,koji glume bogoviće i boginje u dzipovima,nadrkanim autima,samorpozvaanu samodopadnu (e)litu drustva,biznismene i fukarski dio sto se ugledao na silnike sa parama.
Pored saobracaja,nek objave i snimke sa uvidjaja nad ciganlucima po kucama kad se uglednici mlave i skiče jedni na druge.
u sat vremena kafe u zenici doso je jedan degenerik i parkiro u jednu zabranu kao brzo nesto obavio i otiso da bi opet doso i parkiro u drugu zabranu... u mom vidokrugu i to pored zgrade suda....virio mu rep Qrca7 na pola trotoara i bez imalo problema i griznje savjesti ga ostavi tako.... gledam drotalj stao kao nesto sa njim u pricu ode on dalje da obavalja a drotalj ode dalje.... vi cijelo vrijeme pravite iste greske a najveca je ta da se pozivate na policiju i zakon koji dokazano milion puta nije isti za sve.....

ja sam u to vrijeme imao auto 10-20% vrijednosti njegovog i uredno platim parking (krmak nije platio nijednom)
Post Reply