Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5176 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

Joj,..vi sa, bloo, djecacicem i ostalom kvazi fino graCkom rajom vodite polemiku.. :lol:
mirza_15

#5177 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bravo za gradonačelnicu. Ona predstavlja građane Sarajeva koji su protiv toga da se LGBT+ promoviše korištenjem simbola grada.
JohnnyS

#5178 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

sehohari wrote: 24/06/2023 18:32
JohnnyS wrote: 24/06/2023 18:16 Onda podrška pederima u borbi protiv Hrvata, Srba i Bošnjaka
Bit ce na kraju da je njihova cijela Pederacija BiH
S heteroseksualcima se nismo usrećili, valja promijeniti
Bloo
Globalna šefica

#5179 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 19:25 Bravo za gradonačelnicu. Ona predstavlja građane Sarajeva koji su protiv toga da se LGBT+ promoviše korištenjem simbola grada.
Svaka joj čast.
Ona predstavlja SVE građane Sarajeva...oops. :D Ne.
Orbico može na simbol grada, turska zastava za proslavu puča može, Turska može i onako (ide sad slika Erdogana kako se rukuje sa Putinom dok mu pruža podršku - brate i ja sam imao puč, biće to OK)...može i SAndžak sa neonazi momentom...
Ma sve može. Oops, ne može. :D
n+1

#5180 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by n+1 »

Života mi, ovaj potez gradonačelnice trojkašima teže pao od Wagnerove izdaje Putinu.
Sara03

#5181 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sara03 »

Neka se gradonačelnica prestane predstavljati za nešto što nije i mirna Bosna.
relativno84

#5182 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by relativno84 »

Bloo wrote: 24/06/2023 19:33 Svaka joj čast.
Orbico može na simbol grada, turska zastava za proslavu puča može, Turska može i onako (ide sad slika Erdogana kako se rukuje sa Putinom dok mu pruža podršku - brate i ja sam imao puč, biće to OK)...može i SAndžak sa neonazi momentom...
Saburli bit ce jednom Ustrajno sve s prigodnim fontom i kockicama onako veselo plutaju okolo.
:oops: :D
Quaresma

#5183 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Quaresma »

n+1 wrote: 24/06/2023 19:35 Života mi, ovaj potez gradonačelnice trojkašima teže pao od Wagnerove izdaje Putinu.
Ovde nema sredine. Samo se pljuje po zeni. Bukvalno kakav god potez da povuce ne valja.

A pazi im komentara. Zbanic naziva gradonacelnicu ' ublehasicom velikih razmjera '. Kultura na nivou, nema sta.
mirza_15

#5184 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 19:33
mirza_15 wrote: 24/06/2023 19:25 Bravo za gradonačelnicu. Ona predstavlja građane Sarajeva koji su protiv toga da se LGBT+ promoviše korištenjem simbola grada.
Svaka joj čast.
Naravno da ne može sve. Sa orbicom se građani Sarajeva u velikoj većini slažu. Može to da se naplati. Isto važi i sa ostalim. Ako hoće da ostane gradonačelnica Sarajeva treba slušati puls njegovih građana, a ne udovoljavati nekih hirovima agresivne manjine. Ako ćemo logikom da može sve, sviđalo se to građanima Sarajeva ili ne, onda može čestitka i za 9.januar npr.
canvra888

#5185 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by canvra888 »

Bloo wrote: 24/06/2023 18:59
canvra888 wrote: 24/06/2023 18:54

Ne, ide dio sa samim puštanjem ezana, ne pojačavanjem :)

Ali hajmo prvo krenuti sa zaustabljanjem ugnjetavanja i maltretiranja povratnika, šta misliš o tome? Nešto kontam da je puno više napada na povratnike bilo u RS-u nego napada na pripadnike LGBTQ+ populacije u cijeloj BiH. Imaš li kakav konkretan prijedlog (posebno za ova ruralnija mjesta), a da se ne završi kao pokušaj rekonstrukcije Aladža džamije? I pri tome ne mislim samo na inicijalni incident.
Pa što ne izađu povratnici malo da povorkuju? Traže prava? Tamo a ne po KS.
Napisah ti u prijašnjem odgovoru, kako misliš da se to izvede a da se ne dogode slične (vjerovatno i gore) scene kao za vrijeme jednog najobičnijeg, namjirnijeg čina obnove džamije? Očekuješ li zaštitu policije RS-a? Jesi li svjesna stanja uma te policije i ko je nerijetko u tim redovima i dan danas?
Ja o ugnjetavanju i maltretiranju, ti o finansijskoj podršci...
Krenuti? Šta rade politički predstavnici po RS-u? :lol:
Pa baš, šta li rade? Pun politički vrh RS-a Bošnjaka i Srba kojima je stalo do sigurnosti povratnika, je l' de?
Prijedlog imam, ali možeš glasati za mene kad se kandidujem. ;-)
Moraš se predstaviti prvo :)
Btw, napada nema puno registrovanih jer ljudi ne hodaju po ulicama držeći se za ručice da ne bi osjetili ljubav bližnjeg svoga - ni u RS-u ni u FBiH. ;-)
Ja ih lično viđao po Sarajevu tako, drže se za ruke i nisam vidio da ih je neko napao.
Bloo
Globalna šefica

#5186 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

Quaresma wrote: 24/06/2023 19:46
n+1 wrote: 24/06/2023 19:35 Života mi, ovaj potez gradonačelnice trojkašima teže pao od Wagnerove izdaje Putinu.
Ovde nema sredine. Samo se pljuje po zeni. Bukvalno kakav god potez da povuce ne valja.

A pazi im komentara. Zbanic naziva gradonacelnicu ' ublehasicom velikih razmjera '. Kultura na nivou, nema sta.
Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.
Antidejton, nepismeno odgovaranje instagramuši, dijeljenje baklava, ploča na Kazanima, zakup zemljišta IZ, druženje sa Bjelogrlićem (pokajnik), slikanje sa Sebijom...

Anyway, SDP i gospoda rođena Londrc, slično kao i NiP, igraju za glasačko telo.
Valja sakupljati glasove za direktno biranje gradonačelnika/ce. ;-)
Biće tu još baklava i čestitanja oba Bajrama kako treba.
Javier Pena

#5187 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Javier Pena »

Sara03 wrote: 24/06/2023 19:41 Neka se gradonačelnica prestane predstavljati za nešto što nije i mirna Bosna.
Samo ovo i ništa više. Ne zamjera joj se potez kao potez, već što je licemjerna.
Bloo
Globalna šefica

#5188 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

Spoiler
Show
canvra888 wrote: 24/06/2023 19:49
Bloo wrote: 24/06/2023 18:59

Pa što ne izađu povratnici malo da povorkuju? Traže prava? Tamo a ne po KS.
Napisah ti u prijašnjem odgovoru, kako misliš da se to izvede a da se ne dogode slične (vjerovatno i gore) scene kao za vrijeme jednog najobičnijeg, namjirnijeg čina obnove džamije? Očekuješ li zaštitu policije RS-a? Jesi li svjesna stanja uma te policije i ko je nerijetko u tim redovima i dan danas?
Krenuti? Šta rade politički predstavnici po RS-u? :lol:
Pa baš, šta li rade? Pun politički vrh RS-a Bošnjaka i Srba kojima je stalo do sigurnosti povratnika, je l' de?
Prijedlog imam, ali možeš glasati za mene kad se kandidujem. ;-)
Btw, napada nema puno registrovanih jer ljudi ne hodaju po ulicama držeći se za ručice da ne bi osjetili ljubav bližnjeg svoga - ni u RS-u ni u FBiH. ;-)
Ja ih lično viđao po Sarajevu tako, drže se za ruke i nisam vidio da ih je neko napao.
I čemu onda postovi nek malo šetaju LGBTovci u BL i ŠB?
Valjda sad nadođeš. :D

Da, kakve veze KS ima sa ovim povratnicima?
Nisam ja birala te predstavnike Bošnjaka/stranke u RS-u ;) povratnici su, valjda?

Jesi, jesi, viđao, povazdan šetaju Ferhadijom.
canvra888

#5189 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by canvra888 »

Bloo wrote: 24/06/2023 20:05
Spoiler
Show
canvra888 wrote: 24/06/2023 19:49

Nemam šta nadolaziti, nisam ja inicijalno ni spominjao te gradove i povorke u tom kontekstu u mom prvom osvrtu. Za tuđe indicije ne odgovaram. :D

Pa vjerovatno više veze, nego što ima sa LGBTQ+ zajednicom. Propitkuj malo stavnovnike na području KS, koga više simpatišu, povratnike ili članove LGBTQ+ zajednice? Mislim da se nećeš iznenaditi odgovorima.
Nisam ja birala te predstavnike Bošnjaka/stranke u RS-u ;) povratnici su, valjda?
Nije stvar u izabranim, nego u tome šta ti izabrani mogu učiniti u tim prilikama.
I svakodnevno ih napadaju, zamisli.
Quaresma

#5190 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Quaresma »

Bloo wrote: 24/06/2023 19:59

Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.
Antidejton, nepismeno odgovaranje instagramuši, dijeljenje baklava, ploča na Kazanima, zakup zemljišta IZ, druženje sa Bjelogrlićem (pokajnik), slikanje sa Sebijom...

ma daj ba

koji to politicar ne pravi gafove? zasto bi ona trebala biti izuzetak?

ljudi ko da nemaju pametna posla nego samo komentarisu sve iz dosade. neki dan problem sto je odgovorila onoj infuencerici, jer kao nije duzna da odgovori, sad kad je odlucila izignorisati lgbt zajednicu, problem zasto sad ovima nije odgovorila.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5191 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

Predsjednici najjace zemlje na svijetu prave gafove svaki dan....a Benjamini se to zamjera,.. :mrgreen:
mirza_15

#5192 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 19:59

Ima i dobrih poteza.
Međutim, ima i gafova.

Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo :mrgreen: ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
swanfilter

#5193 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by swanfilter »

Pogubi se zena dobrano.
Bloo
Globalna šefica

#5194 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:30 Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
I ovo je srž problema. :)
Isto glasačko tijelo i NiP-a i SDA i očito SDP-a.
Ide se niz dlaku takvim ljudima samo da bi se ostalo na vlasti. Znaš postoji još građana u ovom gradu, a ne samo glasača SDa/NiP/mutiranog SDP-a.

Aferim na takvom umijeću mogućeg.
:)
Bloo
Globalna šefica

#5195 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

Spoiler
Show
canvra888 wrote: 24/06/2023 20:21
Bloo wrote: 24/06/2023 20:05
Spoiler
Show
Nemam šta nadolaziti, nisam ja inicijalno ni spominjao te gradove i povorke u tom kontekstu u mom prvom osvrtu. Za tuđe indicije ne odgovaram. :D

Pa vjerovatno više veze, nego što ima sa LGBTQ+ zajednicom. Propitkuj malo stavnovnike na području KS, koga više simpatišu, povratnike ili članove LGBTQ+ zajednice? Mislim da se nećeš iznenaditi odgovorima.
Nije stvar u izabranim, nego u tome šta ti izabrani mogu učiniti u tim prilikama.
I svakodnevno ih napadaju, zamisli.
A sad je do simpatija? :D Mislila sam da pričamo o tome ako želiš nešto tražiti na nivou države/entiteta da se treba onda posvuda raširiti?
A nije sad stvar u izabranim. :lol: Ne diraj mi SDA.
Šetaju. :D priviđaju ti se, ali valjda ti znač šta vidiš.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5196 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

n+1 wrote: 24/06/2023 18:53 https://www.klix.ba/magazin/kultura/zba ... /230624058

Hebalo majku, zašto finoj gradskoj raji predstavlja toliko iznenađenje da smijeniti SDA nije isto što i smijeniti sistem vrijednosti?
Jasmila jede govna cesto, ali ovdje je podrzavam
dječak sa šibicama

#5197 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Jasmila je razbucala ko svinja masan dzak.
BHCluster

#5198 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by BHCluster »

Image
Vijecnica osvijetljena zastavom boje duge, ljepota!
Last edited by BHCluster on 24/06/2023 20:46, edited 1 time in total.
mirza_15

#5199 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 20:34
mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:30 Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
I ovo je srž problema. :)
Isto glasačko tijelo i NiP-a i SDA i očito SDP-a.
Ide se niz dlaku takvim ljudima samo da bi se ostalo na vlasti. Znaš postoji još građana u ovom gradu, a ne samo glasača SDa/NiP/mutiranog SDP-a.

Aferim na takvom umijeću mogućeg.
:)
A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.
Bloo
Globalna šefica

#5200 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:45 A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.
Što se tiče ploče na Kazanima, ako VEĆINA (pa ko god oni bili) ne želi da ime zločinca stoji na toj ploči, nemam više šta da kažem. :)
Prava manjina prestaju tamo gdje počinju prava većine.
A zadnju rečenicu upamti. Može biti primijenjena i na tebe i slične tebi tamo gdje ste manjina. :)
Post Reply