Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MUNAFIK wrote: ↑17/06/2023 03:24
Mene interesuje gdje i kako su se vrsili sudski procesi na primjer za saveznike u WW2? Sve te armije koje su branile svijet od nacista vrsile su zlocine i koliko je generala i komandi osudjeno?
Ili kod nas ovdje koliko je partizanskij generala i komadanata osudjenk za zlocine njihovih vojnika?
Pobjednicima se sve prasta, u novije vrijeme dolazi do slucajeva na zapadu da se pocnu suditi vojnici koji su uprljali ruke i uniformu. Evo kod mene konacno su poceli cackati za zlocine u Afg. Sta je najinteresantnije budu ocinkani od svojih suboraca. Sistem ih vjerovatno ne bi ganjao ali bivsi vojnici i mediji polako raskrinkavaju lose momke. Na kraju bez pravde nema ni pravedne borbe.Danas je puno teze zataskati zlocin.
Jeste da nema veze sa NS ali....
Što su koji k.... uopće radili Australci u Afganistanu ?
Što je najgore, pobjegli kao pi... čim su Amerikanci pronašli novu igračku.
Mahmuljin je osudjeni ratni zlocinac od strane suda BiH u koju se toliko iz Njemačke kunete
Evo da se slozimo, on je osudjeni treba da odlezi svoje. I sta cemo sad hoces da ga ja dovedem iz Turske i da ga licno privedem. Mi svoje osudhjenike nismo stekali po Spanijama i Argentinama. Hocete sve u zatvor da budemo isti, da neces mozda i mene i ovih nas par starohana u bajbuk pa da kazete ljiljani fasisti ili sta. E hocete kurko, za tvoj info ne zivim u Bosni od 03 i zivim puno dalje od Njemacke. Oci moje moli boga da se ne zapuca ponovo bilo bi vas svuda, merhamet je umro odavno. Jos bi ti tik tokirali sa odsjecenom glavom uz shishu. Svi koji zele zlo Bosni dobro trebaju znati da kad krv padne nema vise pardona. Ovaj puta nema merhametli Alje da glumi pacifistu. Sretno u svakom slucaju, dsumani oko kuce hodaju...Ovi novi "ljiljani" bice puno gadniji od nas starih drugova koji smo odrasli uz mantru bratstva i jedinstva.
Ja slikovita opisa i prijetnji.
Je li se ovo odnosi samo na NS iz teme, trećinu BiH gdje rastu ljiljani ili na svaku manjinu koja se u tom momentu nađe na krivoj strani ?
Mahmuljin je osudjeni ratni zlocinac od strane suda BiH u koju se toliko iz Njemačke kunete
Evo da se slozimo, on je osudjeni treba da odlezi svoje. I sta cemo sad hoces da ga ja dovedem iz Turske i da ga licno privedem. Mi svoje osudhjenike nismo stekali po Spanijama i Argentinama. Hocete sve u zatvor da budemo isti, da neces mozda i mene i ovih nas par starohana u bajbuk pa da kazete ljiljani fasisti ili sta. E hocete kurko, za tvoj info ne zivim u Bosni od 03 i zivim puno dalje od Njemacke. Oci moje moli boga da se ne zapuca ponovo bilo bi vas svuda, merhamet je umro odavno. Jos bi ti tik tokirali sa odsjecenom glavom uz shishu. Svi koji zele zlo Bosni dobro trebaju znati da kad krv padne nema vise pardona. Ovaj puta nema merhametli Alje da glumi pacifistu. Sretno u svakom slucaju, dsumani oko kuce hodaju...Ovi novi "ljiljani" bice puno gadniji od nas starih drugova koji smo odrasli uz mantru bratstva i jedinstva.
Hajde ba, smanji ribu i fataj se klokana tamo, potrošit će ti se baterije
Mene interesuje gdje i kako su se vrsili sudski procesi na primjer za saveznike u WW2? Sve te armije koje su branile svijet od nacista vrsile su zlocine i koliko je generala i komandi osudjeno?
Ili kod nas ovdje koliko je partizanskij generala i komadanata osudjenk za zlocine njihovih vojnika?
Pobjednicima se sve prasta, u novije vrijeme dolazi do slucajeva na zapadu da se pocnu suditi vojnici koji su uprljali ruke i uniformu. Evo kod mene konacno su poceli cackati za zlocine u Afg. Sta je najinteresantnije budu ocinkani od svojih suboraca. Sistem ih vjerovatno ne bi ganjao ali bivsi vojnici i mediji polako raskrinkavaju lose momke. Na kraju bez pravde nema ni pravedne borbe.Danas je puno teze zataskati zlocin.
Definitivno je da ovi nisu bili nikakva odbrandbena vojska u Afganistanu, a evo ni objednicka...
Nego nametnulo mi se to pitanje... Kako se sudi ODBRANDBENIM snagama... Kako je to bilo u WW2 i kod nas nije bas da partizani nisu imali zlocine.
Hocemol zvat ratnim zlocincem osobu koja ufati agresora na zgradi kako iz snajpera ubija djecu i ljude i onda ga baci sa te zgrade?
hatemondays wrote: ↑17/06/2023 01:47
Ja slikovita opisa i prijetnji.
Je li se ovo odnosi samo na NS iz teme, trećinu BiH gdje rastu ljiljani ili na svaku manjinu koja se u tom momentu nađe na krivoj strani ?
Dovoljni sam mlad da nemam nikakve... Mozda pradjed da ima...
Ali me interesuje jel neko sudio partizanima za zlocine i se sudilo samo kolabiristima i nacistima i tako tim agresorima.
Partizanima se sudilo od partizana do pobjede KPJ na "izborima". Poslije toga više nije, nije bilo potrebe da se izreklamiraju narodu kao drugačiji od ostalih i fini.
U principu, niko svoje ne osuđuje. Osim ako baš ne mora.
Tako ja gledam i trojku, dok te mamim, medom te hranim.
Kada počnu čačkati za zločine nad Aboridžinima, možemo razgovarati. Do tada, pljuc.
Ili pobjednicima se ne sudi.
U našem ratu, ko su bili pobjednici?
Niko. U tome je problem.
Ili je pobjednik, ipak, RS jer je u Dejtonu dobio teritoruju osvojenu zločinima. Kako ko voli to gledati.
Vidim mnoge pogodilo sto otvoreno kazem sta ce se desiti ako padne krv. Kao sto si fino rekao ispadose Srbi iz BiH pobjednici, uzelo se pola zemlje u krvi, zlocinu I malo genocida.
Ni Hrvati nisu losije prosli. Dakle koja je poruka Bosnjacima, zlocin se isplati. Koga boli taki sto nismo bili ko oni. Jednom rijecju zlocin se isplatio obje strane poslale 50 njih u Hag i idemo po starom do nove prilike.
Ili je pobjednik, ipak, RS jer je u Dejtonu dobio teritoruju osvojenu zločinima. Kako ko voli to gledati.
Vidim mnoge pogodilo sto otvoreno kazem sta ce se desiti ako padne krv. Kao sto si fino rekao ispadose Srbi iz BiH pobjednici, uzelo se pola zemlje u krvi, zlocinu I malo genocida.
Ni Hrvati nisu losije prosli. Dakle koja je poruka Bosnjacima, zlocin se isplati. Koga boli taki sto nismo bili ko oni. Jednom rijecju zlocin se isplatio obje strane poslale 50 njih u Hag i idemo po starom do nove prilike.
Znaci ne samo da nismo bili kao oni nego se sve to sad relativizira i pokusava se sve to izjednaciti i staviti pod onu "bio je rat svi su vrsili zlocine".
Hajd kad to rade cetnici i ustase ono kontas. Oni su svakako zlocinci i zele da ti nastete ali kada to krenu radit BALIJE (a za ZLOCINCE svi smo mi BALIJE to FGR ne konta) e od toga mi se dize kosa na glavi.
Mog'o bi ovaj Redžo u NiP preći. Stavovi su mu bliži njima nego Našoj stranci.
Ostane u Trojci, ali bude tamo gdje ideološki pripada. Vuk sit, ovce na broju.
Last edited by doktor78 on 24/06/2023 15:53, edited 1 time in total.
Što se tiče Damira Nikšića i Dragana Miokovića, ja sam dijete Naše stranke, učlanio sam se u Našu stranku kada je ona bila puno zdravija nego sada i imam 5 puta više staža u stranci nego njih dvojica zajedno. Ja u stranku nisam došao da bih uzeo mandat neposredno pred izbore
Zanimljivo je Lemezanu da i Nikšiću i Miokoviću ne smetaju stavovi Sanje Vlaisavljević (za koju su glasali) i HDZ-a, a smeta im on koji podržava Benjaminu iz bratskog SDP-a.
Vidim mu na profilu, hvali pisca otvorenih pisama, prezadovoljan je njegovim radom u Predsjedništvu.
Možda sam pogriješio, možda je DF ili neki zeleni SDP sljedeća stanica.
Što se tiče Damira Nikšića i Dragana Miokovića, ja sam dijete Naše stranke, učlanio sam se u Našu stranku kada je ona bila puno zdravija nego sada i imam 5 puta više staža u stranci nego njih dvojica zajedno. Ja u stranku nisam došao da bih uzeo mandat neposredno pred izbore
Ovo je sto posto tačno.
A Dragan Mioković je postao ovo nakon ubistva djece početkom maja u beogradskoj osnovnoj školi :