RUSIJA

Post Reply
DonieBrasco

#14801 Re: RUSIJA

Post by DonieBrasco »

DonieBrasco wrote: 24/06/2023 13:04 Da ovo nije neka taktika, pa realno Putin bi ih aviacijom samljeo da ga izdaju, je.be se njemu za civilne zrtve gradića i sela gdje su ovi.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /230624035

Da dodam.
HarTar

#14802 Re: RUSIJA

Post by HarTar »

Početak KRAJA Ruske pederacije.
Moenx

#14803 Re: RUSIJA

Post by Moenx »

Eto kako se svaki korak pokazivanja prsta smirenja prema Rusiji zavrsavao ponavljanjem istor fakta da Rusiju niko nije pokorio dakle da bi ruski vožd mogao ići naprijed a nece nazad, u Rusiji je na pomolu gradjanski rat
Bar su toga imali i tu su se zajebali kao i inace
DonieBrasco

#14804 Re: RUSIJA

Post by DonieBrasco »

Image

https://twitter.com/GunterFehlinger

Ex-Russia

Dajte da i mi ugrabimo koji dulum. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14805 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Prevelika je rusija zemlja da sad iko krece na nju pa i poljaci ukrajinci ili kinezi
Dje su britanci sta cekaju
DonieBrasco

#14806 Re: RUSIJA

Post by DonieBrasco »

Lako ce se USA i Kina dogovoriti.
Haris.ba

#14807 Re: RUSIJA

Post by Haris.ba »

A sto Putin pobjeze iz Moskve?

Pa valjda je Jugoslavenska armija kopirala Sovjetsku. Sarajevo imalo kasarni vise nego citava BiH danas. Zar nema vojske u Moskvi? Zar kasarne nisu na strateskim mjestima da je nemoguce uci ili izaci bez borbi?
Peacean

#14808 Re: RUSIJA

Post by Peacean »

Dajte ne lupajte sa napadom na Rusiju, nijedna zapadna država ne želi rusku teritoriju. To žele oni koji su do juče bili ruski prijatelji.
Sanjarko

#14809 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

Peacean wrote: 24/06/2023 14:47 Dajte ne lupajte sa napadom na Rusiju, nijedna zapadna država ne želi rusku teritoriju. To žele oni koji su do juče bili ruski prijatelji.
Ma ne napad na Rusiju, nego integraciju u EU i NATO savez. Govorio sam ovdje o tome i rad u vezi toga postavljao negdje. Ne znam gdje i sta.
Rusija i NATO i EU
petak, 8. februar 2019

Pisao sam negdje nesto vec o ovome da bi Rusija trebala da radi na tome da postane clanica EU i NATO
saveza i tako da osigura svoj napredak u svakom pogledu ali i sigurnost svoju. Da napreduje sto se tice
tehnologije jer bi sa EU i clanicama NATO saveza razmjenjivala tehnologiju ali i da dobija podsticaje od
EU za razne porjekte, poljuprivredu itd., i da osigura svoju sigurnost jer ce populacijski da Rusija slabi u
buducnosti i sve ce slabija da bude.
Evo, ima jos o Rusiji sto sta, sta sam pisao.
Sanjarko

#14810 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

ponedjeljak, 26. decembar 2016

22:16:05

Predvidzanje u vezi Rusije

Pisao sam u vezi ovoga negdje mozda u sveskama, zato vidi sveske.

Da ce se ona mozda raspasti i smanjiti, ili ce se morati prikljuciti Nato savezu i EU ako misle da opstane
Rusija kolika je sada teritorijalno. Sto ovo predvidzam jer su u teskoj demografskoj situaciji goroj od
Amerike ali malo samo boljoj od Europe. Izgubiti ce za 50-100 godina veliki dio populacije etnickih Rusa.
Oni etnicki Rusi u Rusiji ce spasti sa sada oko 110 miliona na oko 60-75 miliona za ovaj vremenski
period od 50-100 godina dok ce stranaca se u Rusiji zadrzati oko 20-25 miliona. Zbog ovoga ce Rusija
oslabiti ekonomski i vojno i nece moci da se zastiti od pobuna drugih naroda u njoj pa cak ni od agresije
na nju. Kina ce mozda poklopiti ili Amerika Ruski Sibir i Istocnu Rusiju, mozda a Zapadna Rusija ce se
prikljuciti Nato savezu i EU a narodi od Crnog Mora i Kavkaza do Sibira ce se u pobunama i poslije
pobuna odvojiti od Rusije, mirnim putem ili nasilno, ratom prije ili kasnije. Mozda je vjerovatnije da se se
Rusija prikljuciti Nato savezu i Eu i da ce oni zastititi Rusiju od raspada i teritoriju Rusije sadasnju koju
ona zauzima. Ovo je mnogo vjerovatnije od raspada Rusije itd. ovdje sto sam naveo. Bolje bi za Rusiju
bilo to da se prikljuci Nato savezu i EU i tako da se zastiti i sebe i svoj teritorij i suverenitet.
Desiti ce se pobune drugih etnickih naroda u Rusiji i mozda se i odcjepe i naprave neke svoje nezavisne
nove drzave. Od Cecena, Inguseta, itd.
Evo jos, staro.
Peacean

#14811 Re: RUSIJA

Post by Peacean »

Sanjarko wrote: 24/06/2023 14:57
Peacean wrote: 24/06/2023 14:47 Dajte ne lupajte sa napadom na Rusiju, nijedna zapadna država ne želi rusku teritoriju. To žele oni koji su do juče bili ruski prijatelji.
Ma ne napad na Rusiju, nego integraciju u EU i NATO savez. Govorio sam ovdje o tome i rad u vezi toga postavljao negdje. Ne znam gdje i sta.
Nisam na tebe mislio :thumbup:
Sanjarko

#14812 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

četvrtak, 26. januar 2017
1:58:21

Predvidzanje o Rusiji
Da ce jednog dana ona uci u Nato savez i Europsku uniju. Da joj je to kljucno da se reformise i da udze u
ovaj savez i ovu uniju ako misli da opstane kao drzava. Sada hoce li citava Rusija uci ili ce se dio Rusije
odvojiti poslije nekih etnickih ratova na Kavkazu izmedzu Rusa i Kavkazkih naroda pitanje je. Hoce li uci
samo Zapadna Rusija u EU i Nato savez a Sibir i Istocnu Rusiju hoce li Kina jednog dana okupirati ne
znam. /pisao sam o ovome negdje da li u sveskama ili ovdje u kompjuteru/. Kljucno je za Rusiju da se
reformira i da udze u Eu i Nato ako misli da opstane i ojaca. Jer demografski ce izgubiti oko 20-40
miliona stanovnika u narednih 75 godina. Od toga ce sa 108 miliona etnickih Rusa spasti na 77-97
miliona etnickih Rusa za 75 godina. Toliko mali broj etnickih Rusa nece moci drzati pod kontrolom
Kavkazke narode sve i oni ce se svi prije ili kasnije od Rusije odvojiti. Ako zele da opstanu u sadasnjem
obliku i teritoriji kljucno im je da udze u Eu i Nato. Kljucno im je i zbog trzista i razvoja Rusije i naroda
Ruskog.
Sanjarko

#14813 Re: RUSIJA

Post by Sanjarko »

Peacean wrote: 24/06/2023 15:01
Sanjarko wrote: 24/06/2023 14:57

Nisam na tebe mislio :thumbup:
Ma skontao sam. Ja kazem ako misle sadasnje stanje da zadrze, trebaju da se demokratiziraju, da usvoje standarde EU i NATO saveza i sl. Da se prikljuce EU i NATO savezu. Win-win situacija i sve bi bilo i za njih i za svijet tj sve.
Mishelinke

#14814 Re: RUSIJA

Post by Mishelinke »

Ma ovo je kraj Rusije kakvu poznajemo. Narod dočekuje Wagner grupu kao oslobodioce, Putinu mnogi okrenuli leđa, pitanje je na čijoj je strani vojna komanda.

Sad će Ukrajina ubaciti u veću brzinu i ode Krim i Dombas.

Samo mi je Kina nepoznanica. Odavno su bacili oko na Jakutsk i Sibir. Ako i oni krenu, pitanje je da li će od Rusije ostati i Moskovska oblast.
DonieBrasco

#14815 Re: RUSIJA

Post by DonieBrasco »

Mishelinke wrote: 24/06/2023 15:11 Samo mi je Kina nepoznanica. Odavno su bacili oko na Jakutsk i Sibir. Ako i oni krenu, pitanje je da li će od Rusije ostati i Moskovska oblast.
Kina ce se dogovoriti sa USA tj. gledati svoj interes, ako je neka skorija budcnost jedna sila manje tj. Rusija, ostaju Kina i USA jer ne moze biti jedna cisto da bude balans.
Mishelinke

#14816 Re: RUSIJA

Post by Mishelinke »

DonieBrasco wrote: 24/06/2023 15:16
Mishelinke wrote: 24/06/2023 15:11 Samo mi je Kina nepoznanica. Odavno su bacili oko na Jakutsk i Sibir. Ako i oni krenu, pitanje je da li će od Rusije ostati i Moskovska oblast.
Kina ce se dogovoriti sa USA tj. gledati svoj interes, ako je neka skorija budcnost jedna sila manje tj. Rusija, ostaju Kina i USA jer ne moze biti jedna cisto da bude balans.
Kina je komunistička država, a komunizam je mrtav. Ona će još malo biti sila i onda eto i tu pobuna, ali ne vojnih, već narodnih, kao u komunističkoj Rumuniji i DDR-u 1989. godine.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14817 Re: RUSIJA

Post by sime_cipol »

DonieBrasco wrote: 24/06/2023 14:26 Image

https://twitter.com/GunterFehlinger

Ex-Russia

Dajte da i mi ugrabimo koji dulum. :mrgreen:
Ne treba nam rusko, ni tudje, moze li kako samo ono sto je nase, da Bosna bude cijela :D
Peacean

#14818 Re: RUSIJA

Post by Peacean »

Nisu kinezi još uvijek preboljeli pripajanje Mandžurije Sovjetskom savezu. Bilo bi zanimljivo ako ameri kažu da će zažmiriti na jedno oko ako Tajvan dobije nezavisnost :D
Ništa od ovoga ali zanimljivo zamišljati.
ElRe

#14819 Re: RUSIJA

Post by ElRe »

Kakav šah mat CIAe.
Mislim da će se ovo prepričavati stoljećima.
Vrlo brzo će Rusijom vladati "demokratija" i borbe za legitimnu nezavisnost kavkaskih teritorija, dalekog istoka...
Još jedan dokaz da ko god udje u sukob sa Amerikom završi polomljen na komadiće.
Btw Rusija nije nikakva sila, već skup (možda i najveći) golobradih pijandura, narkomana, bez ikakvog oružja, ili oružija u rangu motke.
bosanski__

#14820 Re: RUSIJA

Post by bosanski__ »

Mishelinke wrote: 24/06/2023 15:19
DonieBrasco wrote: 24/06/2023 15:16

Kina je komunistička država, a komunizam je mrtav. Ona će još malo biti sila i onda eto i tu pobuna, ali ne vojnih, već narodnih, kao u komunističkoj Rumuniji i DDR-u 1989. godine.

Šta je loše u marksistićkoj ideologiji ?
DonieBrasco

#14821 Re: RUSIJA

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /230624060

Hocemo li se praviti da USA / NATO / zapadni sateliti i cuda tehnike ne znaju gdje je ovaj avion u zraku a tek gdje je sletio ?
skrbavi-admin

#14822 Re: RUSIJA

Post by skrbavi-admin »

DonieBrasco wrote: 24/06/2023 17:44 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /230624060

Hocemo li se praviti da USA / NATO / zapadni sateliti i cuda tehnike ne znaju gdje je ovaj avion u zraku a tek gdje je sletio ?
osim ako u avionu nema spijuna cije.... kako ces znat jel u njemu on il nije.... mozda je samo decoy
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14823 Re: RUSIJA

Post by mk ultra »

ElRe wrote: 24/06/2023 16:53 Kakav šah mat CIAe.
Vrlo brzo će Rusijom vladati "demokratija" i borbe za legitimnu nezavisnost kavkaskih teritorija, dalekog istoka...
Još jedan dokaz da ko god udje u sukob sa Amerikom završi polomljen na komadiće.
Btw Rusija nije nikakva sila, već skup (možda i najveći) golobradih pijandura, narkomana, bez ikakvog oružja, ili oružija u rangu motke.
Tako je... reorganizacija rusije je sada neizbjezna
jao_situacije

#14824 Re: RUSIJA

Post by jao_situacije »

vrlo zanimljiva dešavanja slična kao u prekodrinskom mordoru

prigožin bio na vezi sa ljudima oko zelenskog dogovarali dešavanja na frontu i pravili igrokaze oko bahmuta, garant je bilo i šverc komerc pljačke otimačina, tebi ovo meni ono

amerikanci pustili u medije a novinar washington posta malo nervirao zelenskog u toku intervjua
Two Ukrainian officials confirmed to the Washington Post on the condition of anonymity that Prigozhin has been in contact "several times" with Ukraine's Intelligence Directorate.

However, Ukraine rejected Prigozhin's offer "more than once" because officials "don't trust Prigozhin and thought his proposals could have been disingenuous."
After discussing a trove of recently leaked Pentagon documents, which revealed – among other things – that the US monitors Zelensky’s communications, the newspaper presented him with a fresh allegation that has not yet been reported in the US media.

Note that Evgeny Prigozhin is the founder and head of the Wagner Group, a Russian private military company currently fighting in the Donetsk People’s Republic.

WaPo: The documents indicate that GUR, your intelligence directorate, has back-channel contact with Evgeny Prigozhin that you were aware of, including meeting with Evgeny Prigozhin and GUR officers. Is that true?

Zelensky: This is a matter of [military] intelligence. Do you want me to be convicted of state treason? And so, it’s very interesting, if someone is saying that you have documents, or if someone from our government is speaking about the activities of our intelligence, I would also like to ask you a question: With which sources from Ukraine do you have contact? Who is talking about the activities of our intelligence? Because this is the most severe felony in our country. Which Ukrainians are you talking to?

WaPo: I talked to officials in government, but these documents are not from Ukraine, they are from…

Zelensky: It doesn’t matter where the documents are from. The question is with which Ukrainian official did you talk? Because if they say something about our intelligence, that’s treason. If they say something about a specific offensive plan of one general or another, this is also treason. That’s why I asked you, which Ukrainians are you talking to?

WaPo: About these specific documents? You are the first person I am talking to about them.

Zelensky: Okay.
sad prigožin krenuo na moskvu i traži smjenu šojgua kojeg putin svakako ne voli i zahtjeva reformu min. obrane dok u isto vrijeme ukrajinska kontraofanziva ne ide kako je planirano

velika igrica i teatar ruskih obavještajaca što će rezultirati pojačavanjem pozicije putina uz paralelno uklanjanje prigožina, jer je bio na vezi sa kijevom, i šojgua kojeg su svakako planirali ukloniti

i onda će ruski mordor isto kao prekodrinski mordor da uzvikuje pobeda putina u teatru apsurda koji je sam režirao
putinov kuhar sa kamionima napada moskvu da spasi rusiju od korumpiranih oligarha i aparatčika koji ometaju kriminalce iz vagnera da simuliraju rat sa kriminalcima iz ukrajine

baš ovakve igrice je i vučić pravio samo unutar svoje stranke kad je bilo ono oko hrkalović klanova i stefanovića i onda jedan dio stranke brani vučića od njegovog prijatelja stefanovića i klanova koje je napravila država a narod se zabavlja
da bi na kraju svega toga vučić izašao još jači a stefanović i hrkalović i masa drugih unutar stranke dobili isključenje uz pravo da uživaju u milionima

pojeo vuk magarca
RefPus

#14825 Re: RUSIJA

Post by RefPus »

ElRe wrote: 24/06/2023 16:53 Kakav šah mat CIAe.
Izgleda da ipak nije mat. Barem ne sa bijelim figurama.
Post Reply