Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#107626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 23/06/2023 23:07
Find your cojones man, find your cojones
Mi da ovdje kuhamo da bi tebi gore bilo zabavno. Evo ti kurac s oprostenjem :mrgreen:
Point.

#107627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 23/06/2023 23:09
Point. wrote: 23/06/2023 23:07
Find your cojones man, find your cojones
Mi da ovdje kuhamo da bi tebi gore bilo zabavno. Evo ti kurac s oprostenjem :mrgreen:
S oproštenjem, kurac vam je dao Čović i Dodik :mrgreen:

Niko ne govori o zakuhavanju, nego o makar jedne riječi kritike potezima šljivara iz Bakinca i vlasnika hacijende negdje u Hercegovini. Malo cojones da se pokaže umjesto servilnosti i gutanja gorkih špriceva
escobar__

#107628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

Cojones pokazuju samo ka SDA i njihovim biračima (i to obično lajanjem i etiketiranjem na društvenim mrežama). Na djela koalicionih partnera mudro šute ili prate prvenstvo u boćanju pa im svako malo promakne njihovo antidržavno djelovanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 23/06/2023 23:19
_BataZiv_0809 wrote: 23/06/2023 23:09

S oproštenjem, kurac vam je dao Čović i Dodik :mrgreen:

Niko ne govori o zakuhavanju, nego o makar jedne riječi kritike potezima šljivara iz Bakinca i vlasnika hacijende negdje u Hercegovini. Malo cojones da se pokaže umjesto servilnosti i gutanja gorkih špriceva
Dosta je bilo toga, idemo delati :bih:
mirza_15

#107630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Point. wrote: 23/06/2023 21:50
mirza_15 wrote: 23/06/2023 16:46

Treba otjerati ove amerikance koji nam ruše državu pa da Komšo i Bake zasjednu. Zar Marfi nije trojkaš? Ili je trojkaš samo kada SDFA odgovara? Kako sada imputiraš "poslušnicima zapada" da su protiv zapada? Nije legla vijest da je Marfi napao Čovića pa sada treba opaliti kontra spin?
Mirzić, slabo ti to kontaš meni se čini. Naravno da je legla vijest da je Marfi konačno našao muda u gaćama, pitanje je bilo hoće li ih naći i Trojka?
Pa zar nije Trojka projekat mrskih amerikanaca da se riješe patriJota iz SDA i DF-a? Jeste? Nije? Zar bez pogovora ne slušaju sve što im Marfi kaže? Vidim ja da vam se u agendu o izdajnicima i patriJotama ovo ne uklapa jer je priča da se sve daje HDZ-u i da to guraju stranci, a Trojka, kao projekat stranaca, to aminuje. Marfi je predstavljen kao vođa Trojke, a sada se puca kontra felš za spin na drugu stranu. Nije ni vama lako stalno izmišljati nove.
mirza_15

#107631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Point. wrote: 23/06/2023 22:00 Pa ništa neka zabije glavu u pijesak kao do sada i pjeva tralalala , nedo Bog da se kritikuje koalicioni partner odnosno šef, da se relaksacija dešava obostrano a ne jednostrano.
Zar nije šef u američkoj ambasadi?
tandmand

#107632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 00:02
Point. wrote: 23/06/2023 22:00 Pa ništa neka zabije glavu u pijesak kao do sada i pjeva tralalala , nedo Bog da se kritikuje koalicioni partner odnosno šef, da se relaksacija dešava obostrano a ne jednostrano.
Šef se malo zajebo ... a u čemu tačno vrijeme će pokazati ali iza brda je nešto golemo.

Zamisli, nekon svega što su američka ambasada i Schmidt uradili da bi ojačali dominaciju HDZa, do krajnjih granica pojačali princip konstitutivnosti na štetu najmnogobrojnijeg naroda, pod krinkom borbe protiv korupcije među muslimanima i dodatno uveli aparthejd BoŠnjacima, obezvrijedili izbornu volju građana kako u RS tako u Federaciji i gubitnicma dali vlast uz 500.000 nevažećih listića, u Federaciji formirali vladu koja baštini tekovine UZPa i čiji ministri "rehabilitiraju" ratne zloćince koji ne žale ni sekunde i sve bi opet isto ....

I gle čuda, Marfi se danas sjetio da Čović radi na štetu GRAĐANA
Morat će to on malo sa Schmidtom i Plenkovićem razjasniti, da li su u BiH na vlasti konstitutivni Hrvati i Srbi i "ostali pošteni muslimani" ili konstitutivni HSB i ostali GRAĐANI.

A ovi borci protiv korupcije, relaksatori, što na svaku kritiku odgovaraju sa "Sebija, Lendoooo, nedaj Bosnuuuu" izgleda da će sada imati posla sa Reisom.
Eto vam Sebija i Bakir, radite "snjiha" šta god hoćete, zatvorite ih kao Grofa Mone Crista ... oni su nevažni.

Hvala Kurtiju, koji je svojim djelovanjem indirektno podstakao i pozitivne procese u BiH.

Ajmo sada tisućiti put "Lendooo, (Sebija) neeedaj Bosni, nedaaj Islam" :D
Point.

#107633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 00:01
Point. wrote: 23/06/2023 21:50
Mirzić, slabo ti to kontaš meni se čini. Naravno da je legla vijest da je Marfi konačno našao muda u gaćama, pitanje je bilo hoće li ih naći i Trojka?
Pa zar nije Trojka projekat mrskih amerikanaca da se riješe patriJota iz SDA i DF-a? Jeste? Nije? Zar bez pogovora ne slušaju sve što im Marfi kaže? Vidim ja da vam se u agendu o izdajnicima i patriJotama ovo ne uklapa jer je priča da se sve daje HDZ-u i da to guraju stranci, a Trojka, kao projekat stranaca, to aminuje. Marfi je predstavljen kao vođa Trojke, a sada se puca kontra felš za spin na drugu stranu. Nije ni vama lako stalno izmišljati nove.
Momak, od relaksacije sve si nešto pobrkao ili je zbog lošeg vina.
ultima_palabra

#107634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

tandmand wrote: 24/06/2023 00:51

Šef se malo zajebo ... a u čemu tačno vrijeme će pokazati ali iza brda je nešto golemo.

Zamisli, nekon svega što su američka ambasada i Schmidt uradili da bi ojačali dominaciju HDZa, do krajnjih granica pojačali princip konstitutivnosti na štetu najmnogobrojnijeg naroda, pod krinkom borbe protiv korupcije među muslimanima i dodatno uveli aparthejd BoŠnjacima, obezvrijedili izbornu volju građana kako u RS tako u Federaciji i gubitnicma dali vlast uz 500.000 nevažećih listića, u Federaciji formirali vladu koja baštini tekovine UZPa i čiji ministri "rehabilitiraju" ratne zloćince koji ne žale ni sekunde i sve bi opet isto ....

Morat će to on malo sa Schmidtom i Plenkovićem razjasniti, da li su u BiH na vlasti konstitutivni Hrvati i Srbi i "ostali pošteni muslimani" ili konstitutivni HSB i ostali GRAĐANI.

A ovi borci protiv korupcije, relaksatori, što na svaku kritiku odgovaraju sa "Sebija, Lendoooo, nedaj Bosnuuuu" izgleda da će sada imati posla sa Reisom.
Eto vam Sebija i Bakir, radite "snjiha" šta god hoćete, zatvorite ih kao Grofa Mone Crista ... oni su nevažni.

Hvala Kurtiju, koji je svojim djelovanjem indirektno podstakao i pozitivne procese u BiH.

Nije tebi lako.
mirza_15

#107635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Gledaš puno filmove gdje je glavna tema zavjera, CIA, KGB, Mosad...? Šta ti kaže Hozan koji je u Jajcu jedini patriJota za načelnika a izdajnik je svaki protivkandidat jer dijeli bošnjačke glasove, dok slavi oslobađanje hrvatskog grada Jajca kojeg je načelnik pod šahovnicama i zajedno sa Dariom Kordićem?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#107636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 10:35

Gledaš puno filmove gdje je glavna tema zavjera, CIA, KGB, Mosad...? Šta ti kaže Hozan koji je u Jajcu jedini patriJota za načelnika a izdajnik je svaki protivkandidat jer dijeli bošnjačke glasove, dok slavi oslobađanje hrvatskog grada Jajca kojeg je načelnik pod šahovnicama i zajedno sa Dariom Kordićem?
Zato što taj jeste izdajnik.
Probosanski šupak je bolji od nekog HDZ-ovca.

Recimo, taj načelnik ne valja, ali je alternativa da dođe neko ko to radi na dnevnoj bazi.
Grean

#107637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

sehohari wrote: 24/06/2023 14:35
Zato što taj jeste izdajnik.
Probosanski šupak je bolji od nekog HDZ-ovca.

Recimo, taj načelnik ne valja, ali je alternativa da dođe neko ko to radi na dnevnoj bazi.
Kakva je SDA stranka koja tolerise takvog nacelnika? Kritican sam prema Trojci, to jeste ovom nespretnom pocetku ali ovi su posebna prica.

Mogli su se i oni maknuti u stranu u Mostaru pa bi imali gradonacelnicu iz NS ali oni ne uzmicu milimetra kad je vlast u pitanju a puna im usta BiH, borbe za drzavu. Sve sto nekad sa pravom prisivaju Trojci oni su sve to na kub.
kakotakonikako

#107638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan reagovao je na prozivke stranačkih kolega Damira Nikšića i Dragana Miokovića na temu osvjetljenja Vijećnice duginim bojama u čast Bh. povorke ponosa.
U Našu stranku sam se učlanio kada mi je bilo 19 godina vjerujući u njen program i principe. I danas vjerujem. Nisam ušao radi fotelja, nisam došao nakon što sam izmijenjao sve druge stranke koje sam mogao" Sada su mi zanimljive reakcije nekih na moju podršku našoj gradonačelnici. Podsjećam sve da Benjamina Karić Londrc dolazi iz SDP-a s kojim imamo već dugi koalicijski staž i u Kantonu Sarajevo - naveo je.
Dalje kaže kako vidi disonantne tonove koji dolaze od (bučnih) pojedinaca iz Naše stranke.

Od početka mi nije bilo jasno kako takvi uopće mogu biti u Našoj stranci?! Ali, ukoliko smatraju da je Benjamina pogriješila neka joj Naša stranka otkaže podršku. Neka Anja Margetić, dogradonačelnica grada i Mirela Džeheverović, koja Našu stranku naziva malom strankom, odstupe od svoje funkcija u gradu koji vode Benjamina Karić, koju podržavam još više zbog zadnje dvije odluke.
Ističe da svaka njihova šutnja jeste dokaz da su tu iz ličnih razloga, tj. zbog plate.

Što se tiče Damira Nikšića i Dragana Miokovića, ja sam dijete Naše stranke, učlanio sam se u Našu stranku kada je ona bila puno zdravija nego sada i imam 5 puta više staža u stranci nego njih dvojica zajedno. Ja u stranku nisam došao da bih uzeo mandat neposredno pred izbore - dodao je.
Zanimljivo je Lemezanu da i Nikšiću i Miokoviću ne smetaju stavovi Sanje Vlaisavljević (za koju su glasali) i HDZ-a, a smeta im on koji podržava Benjaminu iz bratskog SDP-a.

Ljudi koji se bave politikom jer im je dosadno u penziji odnosno oni koji odlaze iz jedne stranke psujući kolegama najbliže članove porodica i dolaze u Našu stranku, ne trebaju imati priliku biti u javnom prostoru, a kamoli odlučivati o nečemu - istakao je.
Na kraju ističe da nema ništa gore od "radikalnih liberala".

Zanimljivo je da je sasvim uredu u liberalizmu ako je neko LGBT, a ako neko ko ima svoj stav o toj temi poput mene, što je sasvim liberalno, dobija kritike. Onda se trebamo zapitati kakva je Naša stranka liberalna organizacija? Ultimativni stavovi rukovodstvu stranke "ili - ili" nisu odraz liberalizma već nečeg sasvim suprotnog. Nakon objava nekih od kolega, odluka koju donesu, ako donesu, organi Naše stranke nije samo stvar personalnosti. Ona određuje ideološki i politički pravac.

:thumbup:
windows_xp

#107639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 10:35 Šta ti kaže Hozan koji je u Jajcu jedini patriJota za načelnika a izdajnik je svaki protivkandidat jer dijeli bošnjačke glasove, dok slavi oslobađanje hrvatskog grada Jajca kojeg je načelnik pod šahovnicama i zajedno sa Dariom Kordićem?
Kako kazu trojkasi, osmasi, za Hadzikadica? SDA igrac, dijeli glasove opozicije!
SDA - gamad!
Trojka - gamad jos veca!
Kazu trojkasi, kupuju ruke ovi iz SDA, a oni dali FMUP za vlast! I sad se shisha king pisa po vama!
Neka, trazili smo promjene i dobili ih! I trebale su nam! Jer glup je onaj ko je mislio da trojka donosi promjene na bolje!
mirza_15

#107640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

windows_xp wrote: 24/06/2023 21:21
mirza_15 wrote: 24/06/2023 10:35 Šta ti kaže Hozan koji je u Jajcu jedini patriJota za načelnika a izdajnik je svaki protivkandidat jer dijeli bošnjačke glasove, dok slavi oslobađanje hrvatskog grada Jajca kojeg je načelnik pod šahovnicama i zajedno sa Dariom Kordićem?
Kako kazu trojkasi, osmasi, za Hadzikadica? SDA igrac, dijeli glasove opozicije!
SDA - gamad!
Trojka - gamad jos veca!
Kazu trojkasi, kupuju ruke ovi iz SDA, a oni dali FMUP za vlast! I sad se shisha king pisa po vama!
Neka, trazili smo promjene i dobili ih! I trebale su nam! Jer glup je onaj ko je mislio da trojka donosi promjene na bolje!
Davanje pozicije prilikom pregovora o formiranju vlasti nije kupovina. To je sasvim legitimna stvar prilikom formiranja vlasti. Trebao bi znati barem toliko.

Je li loše rješenje? Jeste. Samo je poslije proigravanja Rumenog i NES ekipe ostalo jedino. Alternativa je bila ostanak Novalića. I ja bih, ponovo da se odlučuje na isti način i da se nešto pitam, izabrao Ramu za ministra prije nego da ostavim vas SDFA na čelu sa Novalićem da još malo tenderišete i zapošljavate dok patriJotski udarate po prstima.
Point.

#107641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:35
SDA - gamad!
Trojka - gamad jos veca!
Davanje pozicije prilikom pregovora o formiranju vlasti nije kupovina. To je sasvim legitimna stvar prilikom formiranja vlasti. Trebao bi znati barem toliko.

Je li loše rješenje? Jeste. Samo je poslije proigravanja Rumenog i NES ekipe ostalo jedino. Alternativa je bila ostanak Novalića. I ja bih, ponovo da se odlučuje na isti način i da se nešto pitam, izabrao Ramu za ministra prije nego da ostavim vas SDFA na čelu sa Novalićem da još malo tenderišete i zapošljavate dok patriJotski udarate po prstima.
Ko je držao tog Novalića, pa vaš koalicioni partner i šef Dragan uz pomoć čovjeka sa crne liste kojem patriotski digošte trojkaške rukice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

I tvoj Zeljko Komsic
made_in_sarajevo

#107643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Ali ono kad sda-df proziva nekoga za crnu listu. Ono bas pameti i obraza nema ali hajd, podrzavate crnu listu kmeeee :lol:
Hakiz

#107644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 24/06/2023 22:44 I tvoj Zeljko Komsic
Mama, što samo mene ružiš i braco se igrao loptom kada se razbilo staklo.

Ti odgovori na svaku kritiku u stilu "A šta je SDF rado" liče na plač petogodišnjaka kada ga uhvate u belaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 24/06/2023 23:44
_BataZiv_0809 wrote: 24/06/2023 22:44 I tvoj Zeljko Komsic
Mama, što samo mene ružiš i braco se igrao loptom kada se razbilo staklo.

Ti odgovori na svaku kritiku u stilu "A šta je SDF rado" liče na plač petogodišnjaka kada ga uhvate u belaju.
Ti dobar?
tandmand

#107646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

SDA - gamad!
Trojka - gamad jos veca!
Trojka ti je SDA na treću.

Tok izdaje:

Image

nula 0 je trenutak kad se schmidt oglasio u izbornoj noći
Moenx

#107647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Moenx »

Da li se nazire nova vlada fbih
Styling

#107648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Moenx wrote: 25/06/2023 03:10 Da li se nazire nova vlada fbih
Samo sanjajte. To vam je još jedino ostalo.
windows_xp

#107649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:35 Davanje pozicije prilikom pregovora o formiranju vlasti nije kupovina. To je sasvim legitimna stvar prilikom formiranja vlasti. Trebao bi znati barem toliko.

PatriJotski je Ishak i ekipa, i princip, sve za vlast! A prozivali se ti isti SDFA-ovci da su spremni sve za vlast! Mislim da jesu, i oni, ali nekih 0.80, dok je Trojka 1/1. Premijer Niksic, krs! Koliko god tuzan i smijesan Novalic bio, puno je bolji od Niksica.
SDA llsa svojim gazdama licitirala, i opet trojka bolje platila.
Trojka je isla s nekom programskom pricu, od toga je ostalo samo da hoce na vlast, pod svaku cijenu, spremni da plate svim sto mogu ponuditi.
Ako mislis da Ishak kompanija nije odvagala i skontala sta im je bolje, onda si bas naivan.
Prodala je Trojka vladu, radi vlasti. Prodala i narod.
Ja im najvise zamjerim za Hadzikadica, jer su ga oprali, a SDA docekao njihovu pricu.
Jedino novo lice na politickoj sceni u zadnjih 10 godina. Al ajd...
Neka sam ja SDFA za tebe, mozda ti je lakse, dok se lazes da je Trojka promjena na bolje, a u sebi znas da valja gutat zabe.
To sto je Trojka pokazala svu ljigavost naseg drustva, i pokazala da moze gore od SDA, oprat ce vrijeme!
Mene boli samo sto ce SDA ovo iskoristit, i opet doci na vlast.
Vrijeme ide, a mi ne pravimo pomak na bolje, cini mi se da malo idemo i nazad.
elk

#107650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Ide i nova kantinalna vecina u sarajevu?!
Locked