Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote: ↑22/06/2023 16:27
Ja bih rekao da je Covid bio kljucni moment gdje je zapad izgubio povjerenje sirokih narodnih masa. Jedna do 7 vakcina, pasos za pelcovanje a bome i ovo sa klimatskim promjenama su presmjesni.
Ali garant je to pobjeda Ruske obavjestajne sluzbe. Iste sto nije znala da li idu na paradu ili u rat.
kako paušalna ocjena, nevjerovatno
znaš li koje je to generalizovanje "zapad izgubio povjerenje širokih narodnih masa"
nikakvo povjerenje nije izgubljeno, ako su kakve iluzije pale to su one o nekakvoj snazi i veličini Rusije
ma stipu ga nek se gleda u ogledalu i mastrubira....ovo je ona najprimitivnija balkanska logika što ja mislim svi tako misle
nego krhačina je žešća trenutno oko ovog Robotnyja il kako mu je već ime
madner wrote: ↑22/06/2023 16:27
Ja bih rekao da je Covid bio kljucni moment gdje je zapad izgubio povjerenje sirokih narodnih masa. Jedna do 7 vakcina, pasos za pelcovanje a bome i ovo sa klimatskim promjenama su presmjesni.
Ali garant je to pobjeda Ruske obavjestajne sluzbe. Iste sto nije znala da li idu na paradu ili u rat.
kako paušalna ocjena, nevjerovatno
znaš li koje je to generalizovanje "zapad izgubio povjerenje širokih narodnih masa"
nikakvo povjerenje nije izgubljeno, ako su kakve iluzije pale to su one o nekakvoj snazi i veličini Rusije
Naravno da jeste, procenti su razliciti ali svaka zapadna drzava sada ima partiju koja je protiv establishmenta.
Vakcine su bila kataliza i zato postoji nepovjerenje.
Udar na Most kod Krima ono nije bio storm shadow
Ali nije bio ni GMLRS niti Jdam
Ono je nesto drugo bilo
Imam sumnju da je probilo cestu i udario u noseci stub ako sam upravu taj most je neupotrebljiv
lajkujMe wrote: ↑22/06/2023 17:09
Ono je nesto drugo bilo
Imam sumnju da je probilo cestu i udario u noseci stub ako sam upravu taj most je neupotrebljiv
tako pišu...znači neki raketni ekvivalent one tenkovske pancirke
lagano se deru komunikacije, logistika, komandni centri i kasarne po dubini...još je faza omekšavanja
Tačno čekam kada ćeš ovog ruskog trola podmetnuti kao zapadni izvor
Prepoznajem njegove izričaje kod tebe.
Za one koji ne prate, lik je postavljao snimke oružja koje Šveđani šalju i komentarisao kako bi njemu bilo draže da je ostalo da brani Švedsku.
Evo my objasnjena kad su ga napali da je svedski 'madner'. Ovakvih je bio pun UN stab u Sarajevu 92-95. Samo da hoce doci 1 Juli i da madner ode na zasluzeni dvomjesecni odmor, svaki ukrajinski neuspjeh ce biti lakse podnijeti.
Am I neutral or prorussian? Why do I think I'm neutral?
@aplenkveja
I've also helped friends in Ukraine get out of the warzone and organised their escape from Russian controlled territory. But I'm no russian hater, thats true and I'm communicating with few on the proukrainian side since they are so angry and rabid if you don't hate Russia and Russians. In the information war both sides use propaganda, but in the west everything said from Russians, are seen as propaganda and everything from Ukraine as truth. I don't need to fight Russian propaganda in the west since everybody does it in excess. But MSM in the west is full of propaganda, not Russian, but ukrainian and proukrainian propaganda. In Russia I would probably spread more of prowestern facts and truths, but in the West I do it the other way around. I understand that people are emotionally engaged in the war and I also understand why many see me as prorussian, but I'm more of pro truth, even if it's seen as harmful for the western war effort. But the war isn't between light and darkness, it's a traditional war where ideologies and great power interests clash. I hope both sides soon realise that the suffering must end soon and the war end by some sort of compromise
"To su velika područja koja smo izgubili", rekao je Prigožin. Gubici ruske strane su također veliki i prikrivaju se "ogromni problemi", dodao je.
Vojno vodstvo u Moskvi pak objavljuje da je ukrajinska strana pretrpjela masovne gubitke i da joj je uništena tehnologija, no za to nije pružila nikakve dokaze, kazao je šef Wagnera."
mishic wrote: ↑22/06/2023 17:29
Ovaj zna i ne ustručava se da kaže istinu.
"To su velika područja koja smo izgubili", rekao je Prigožin. Gubici ruske strane su također veliki i prikrivaju se "ogromni problemi", dodao je.
Vojno vodstvo u Moskvi pak objavljuje da je ukrajinska strana pretrpjela masovne gubitke i da joj je uništena tehnologija, no za to nije pružila nikakve dokaze, kazao je šef Wagnera."
Jedini veci gubitak a Rusi bi se ubili da pokazu vise je onaj neuspjeli pokusaj kod Robytne.
I tu i tamo sam vidio koji unisteni Leo ili Mrap
Gubitci tehnike su nikakvi kod Ukrajinaca
Da je ona navala ko prvi dan nije ali Ukrajinci metodicno razvaljuju Rusku odbranu
lajkujMe wrote: ↑22/06/2023 17:09
Ono je nesto drugo bilo
tako pišu...znači neki raketni ekvivalent one tenkovske pancirke
lagano se deru komunikacije, logistika, komandni centri i kasarne po dubini...još je faza omekšavanja
Ima sanimak iz daljine o ekspoziji na tom mostu ( Tg ukraina online ) . Bila su 2 udara u razmaku od 10 sekundi.
Ne znam kako sa tg postaviti video
Sve sam vise ubjedjen da je prvi dio ofanzive ispao skoro pa onako kako ga je GS isplanirao.
Predpoostavljam da je citavo vrijeme plan bio da se na 3 lokacije osvoji velika teritorija koja je prozeta minskim poljima.
Nazalost mislim da su Robytne i Rivinopil jedini problem na kraju.
Cilj svega ovoga je ocistiti te livade i puteve od Mina da bi vece motorizovane grupacije mogle na sirokom terenu izvrsiti napade.
Da su odmah krenuli kao kod Robytne uskim koridorima ne bi se Ukrajinci proslavili.
Isto tako ako gledamo sta rade plan bi trebao da bude 3 spica napada prema jugu.
A U.S. Defense Official along with multiple other Western Officials have told CNN that the ongoing Ukrainian Offensive is, “Not meeting Expectations on any Front,” with Russian Forces beginning to conduct Operations more “Competently” while utilizing Well-Fortified Defense Lines with extensive Minefields alongside the Support of Air Power and Artillery in an extremely Effective manner causing Ukrainian Armor to be bogged down resulting in Significant Losses.
Ovaj dron snimak iznad bahmuta, je li ruski?
Nidje zive duse
Nije kod CNN-a sve tako crno, saveznici ostaju optimisti i neće brzati sa zaključcima.
Ukrajinska kontraofanziva ima manje uspjeha, a ruske snage pokazuju veću kompetentnost nego što su zapadne procjene očekivale, kažu za CNN dva zapadna zvaničnika i visoki američki vojni zvaničnik. Kontraofanziva "ne ispunjava očekivanja ni na jednom frontu", rekao je jedan od zvaničnika. Prema zapadnim procjenama, ruske linije odbrane su se pokazale dobro utvrđene, a ruske snage imale su uspjeha u zaustavljanju ukrajinskog oklopa raketnim napadima i minama i efikasnije raspoređuju zračne snage.
Zvaničnici napominju da je kontraofanziva još uvijek u ranoj fazi i da SAD i njihovi saveznici "ostaju optimistični" da će ukrajinske snage s vremenom moći ostvariti teritorijalne dobitke. SAD i saveznici će vjerovatno čekati barem do jula za potpuniju procjenu napretka kontraofanzive koja se smatra ključnom za određivanje pobjednika u ratu koji je pokrenut kada je Rusija izvršila invaziju prošle godine. Osim toga, ovi zvaničnici napominju da se ukrajinske snage i same prilagođavaju ruskoj taktici i odbrani te da su također posljednjih dana imale više uspjeha u gađanju i obaranju ruskih letjelica.