Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
akcija007 wrote: ↑17/06/2023 22:25
Zadovoljan sam s m telom. Imaju dodatnih 100 sms za slanje iz roaminga zapadnog balkana.
Jedina dosadanja primjedba sto kada odem u EU ne dobijem poruku o cijenama usluga na gostujucoj mrezi samo posalju sms reklamu da kupim opciju za internet
Ma zato što su preskupe cijene i pretpostavlja se da ćeš ili kupiti dokup ili nećeš nikako koristiti.
Uglavnom, 5KM + PDV je cijena 1MB u EU. U prijevodu 1GB je 5000KM+ PDV, što je totalno neisplativo.
Jedan savjet, planiramo u septembru otići u Tursku, zanima me koja je najbolja opcija za internet. S obzirom da imam dodatnu mtel karticu, imaju opciju 2GB 10KM 10 Dana čini mi se za BH kartice najpovoljnija opcija, mreža je Turkcell i Vodafone. Je li neko koristio istu?
Ili da idemo na varijantu da kupimo karticu u Turskoj.
reboot wrote: ↑21/06/2023 00:39
Jedan savjet, planiramo u septembru otići u Tursku, zanima me koja je najbolja opcija za internet. S obzirom da imam dodatnu mtel karticu, imaju opciju 2GB 10KM 10 Dana čini mi se za BH kartice najpovoljnija opcija, mreža je Turkcell i Vodafone. Je li neko koristio istu?
Uvijek je bolje uzeti karticu u državi gdje ideš. Svi imaju turističke SIM kartice. Ove roming opcije se ne isplate.
reboot wrote: ↑21/06/2023 00:39
Uvijek je bolje uzeti karticu u državi gdje ideš. Svi imaju turističke SIM kartice. Ove roming opcije se ne isplate.
Prednost mi je za mtel jer imam karticu koja se ne koristi, samo se kredit dopunjava da ne propadne jer ima fin broj, pa ima kredita na njoj kojeg koristim ovako za internet u roamingu, plaćanje parkinga i sl.
@bogata_sirotinja koristio mtelovu opciju ili, nisam te baš skontao haha
Pa šta ti nije jasno?
Moj rođak je 2021. kada je bio na ljetovanju u Turskoj, koristio baš tu tarifnu opciju na m:tel-u i kaže da je dobro radila posao...
Tada je ta opcija u m:tel-u koštala 20KM.
Da ne bude da stalno kritikujemo m:tel jer eto, dobro je snizio cijene dokupa roaming TO.
Mene je M tel jako prijatno iznrnadio i "kupio " za rodjendan.
Na dan rodjendana sam dobio samo taj dan od M tela gratis :
1GB mobilnog intetneta
50 minuta prema svima u BiH i iz roaminga Zapadnog Balkana
50 SMS prema svima
Ovo na BH Telecomu ciji sam bio pretplatnik BH Mobile 20 tak godina mi se nikada nije desilo
fusion_ba wrote: ↑21/06/2023 12:20
Jeste u EU, ne u lihvarskoj oportuitetnoj drxavi koja guli turiste. Najjeftinij paket s 20gb interneta kosta 70KM u radnjama, kod preprodavaca, ali i pojedinih manjih radnji (koje se cine kao oficijelne) je oko 90KM.
2GB za 10 dana mapa, javljanja na viber i slicno je PERFEKTNO.
akcija007 wrote: ↑22/06/2023 09:57
Mene je M tel jako prijatno iznrnadio i "kupio " za rodjendan.
Na dan rodjendana sam dobio samo taj dan od M tela gratis :
1GB mobilnog intetneta
50 minuta prema svima u BiH i iz roaminga Zapadnog Balkana
50 SMS prema svima
Ovo na BH Telecomu ciji sam bio pretplatnik BH Mobile 20 tak godina mi se nikada nije desilo
M:tel ovim časti sve svoje pretplata korisnike na dan rođenja.
Ovo im je praksa unazad 10+ godina, s tim što su tek od 2021. ili 2022. godine počeli davati i 1GB neta.
Nije ovo nešto ali je ok od njih...
Da li Mtel blokira IPTV od pirata i sl? Uzet cu karticu od Mtela i onu ponudu 300 GB za 30 KM, mjesec dana skoro. Haloo mi sad nije na ruku. Ne daju x2, x3 vise prometa i sl. A kosta skoro kao i Mtelova ova ponuda. Izadze oko 28 KM umanjeno za 3 do 4 KM bonusa.
Bolje mi platit 5 do 6 KM vise i ne brinuti koliko cu prometa potrositi, a 300 GB nemogu da potrosim. Trosim sad oko 15 GB sedmicno, ali nisam ni jednu utakmicu gledao. Da sam njih gledao potrosio bi vjerovatno minimalno 25 GB.
+1 Hvala. Putem menija cu. Nemoze drugacije s ovog dzepnog rutera. Imao sam davno Mtel, ali tad nisam imao toliko sta da gledam. Sad imam. Vise sam i tad trosio prometa, ali sad isto vise trosim, a ne bi da riskiram da blokira mi internet i ruter zbog nedostatka prometa. Jedno vrijeme sam slabo trosio posto sam igrao vise igrice i zato sam i uzeo Haloo, a davali su i oni solidno, a za manje para. Za 6 maraka po 40-60 GB sedmicno.
Prebacim se sljedece sedmice na Mtel. Valjda cu znati nastimati sve kako treba.
Sanjarko wrote: ↑22/06/2023 14:20
Da li Mtel blokira IPTV od pirata i sl? Uzet cu karticu od Mtela i onu ponudu 300 GB za 30 KM, mjesec dana skoro. Haloo mi sad nije na ruku. Ne daju x2, x3 vise prometa i sl. A kosta skoro kao i Mtelova ova ponuda. Izadze oko 28 KM umanjeno za 3 do 4 KM bonusa.
Bolje mi platit 5 do 6 KM vise i ne brinuti koliko cu prometa potrositi, a 300 GB nemogu da potrosim. Trosim sad oko 15 GB sedmicno, ali nisam ni jednu utakmicu gledao. Da sam njih gledao potrosio bi vjerovatno minimalno 25 GB.
Rqcunaj na 2Mb/s kao najmanju brzinu za prihvatljiv kvalitet video signala. To ti je oko 0,9 GB /sat.
I eto mozda 10 giga dnevno gledanja TV-a.
Sanjarko wrote: ↑22/06/2023 14:20
Rqcunaj na 2Mb/s kao najmanju brzinu za prihvatljiv kvalitet video signala. To ti je oko 0,9 GB /sat.
I eto mozda 10 giga dnevno gledanja TV-a.
+1 Hvala. Ma necu toliko gledati IPTV. Manje ali kako je Haloo ukinuo x2, i x3 bonus svake sedmice tj one akcije i kako nema x2 bonusa za prvi dokup u mjesecu, neisplati mi se vise. Samo je 3 do 4 marke jeftiniji sad, ali daje znacajno manje prometa. Mtel 300 GB, Haloo sad daje 80.
Da igram igricu kao sta sam je igrao nekad prije pa hajde i da nemam sad ovih piratskih IPTV i da negledam televiziju preko neta nikako isplatio bi mi se Haloo. Ali sad ne. Evo proslu sedmicu tj 6 dana ja i stara potrosili skoro 15 GB prometa. Jos da sam ja sta drugo gledao i koju tekmu potrosilo bi se oko ili preko 30 GB, siguran sam.
Imao sam nekad davno Mtel i znao sam za 3 dana na njemu potrositi po 15 GB.
fusion_ba wrote: ↑21/06/2023 12:20
Jeste u EU, ne u lihvarskoj oportuitetnoj drxavi koja guli turiste. Najjeftinij paket s 20gb interneta kosta 70KM u radnjama, kod preprodavaca, ali i pojedinih manjih radnji (koje se cine kao oficijelne) je oko 90KM.
2GB za 10 dana mapa, javljanja na viber i slicno je PERFEKTNO.
Tako nekako i kontam, gledao sam i ove eSim opcije, al najlakse mi mtel s obzirom da već imam kredita kojeg ne troši.
nešto sam mnogo putovao posljednjih mjesec dana i mogu konstatovati koliko je kod nas sve podijeljeno,pa čak i pokrivenost mobilne mreže...Imam dual sim (BH Telecom i Mtel) pa sam poredio
BH Telecom u Federaciji je ubjedljivo najbolji sa 4G signalom i to je jasno,ali u RS užasna pokrivenost van gradova..čim se izađe iz grada odmah varira između 3G i 2G, i to vrlo često je neupotrebljivi 2G na putnim pravcima,čak i u naseljenim mjestima...par puta mi se desilo da signala ni nema..
ista situacija je sa Mtelom koji je u RS bez konkurencije s pokrivenošću...ali u Federaciji mnogo kaska za BH Telecomom van urbanih područja...jedino me iznenadila solidna 4G pokrivenost u Zapadnoj Hercegovini.
Eronet karticu nemam pa ne mogu govoriti ali pretpostavljam da su oni najlošiji
dakle za ljude koji putuju po cijeloj BiH apsolutno nema najboljeg rješenja za izbor mreže ako se gleda prema pokrivenosti signalom.
Ja sam se skoro prebacio s Bh Telecoma na M tel i izgubio sam totalno signal u nekim brdima na.magistrali SA TZ u planinama oko Kladnja . To sam primjetio .
Na aerodromu Tuzla " dere " signal 4G haosss jer je tu odmah odasiljac od m tela
"Od 1.8.2023. mijenjamo ponudu i uvjete korištenja naših popularnih SMART tarifa za postojeće i nove korisnike.
Redizajn SMART tarifa korisnicima donosi puno više GB uključenog mobilnog i nterneta, uz povećanje cijene mjesečne naknade. "
silvatuzlic wrote: ↑30/06/2023 13:53
Šta je ovo, jesuli normalni ovi iz Eroneta?
"Od 1.8.2023. mijenjamo ponudu i uvjete korištenja naših popularnih SMART tarifa za postojeće i nove korisnike.
Redizajn SMART tarifa korisnicima donosi puno više GB uključenog mobilnog i nterneta, uz povećanje cijene mjesečne naknade. "
Šta, 40% povećanje cijene pretplate
Pa ima i Zapadna Hercegovina da pređe na drugog operatera.
silvatuzlic wrote: ↑30/06/2023 13:53
Šta je ovo, jesuli normalni ovi iz Eroneta?
Šta, 40% povećanje cijene pretplate
Pa ima i Zapadna Hercegovina da pređe na drugog operatera.
Ovi fakat nisu normalni.
Ni manje ni više nego 40%
Neće niko iz tih sredina preći na drugog operatera.
Oni se identifikuju sa 063
Kako sam skontao to je stara tarifa Smart Net od 20 KM (sa uređajem) koja odavno nije u ponudi.
Izgleda da korisnike te stare tarife od 20 KM prebacuju na Smart Surf tarifu koja košta 28 KM (sa uređajem), uz povećanje sa 10 GB na 25 GB. Dakle za korisnike tih trenutnih tarifa nema nikakvog poskupljenja.