Ukrajina

BlackRiver

#170201 Re: Ukrajina

Post by BlackRiver »

vrbas1979 wrote: 20/06/2023 19:09
emirolini wrote: 20/06/2023 18:18

Sto si neurozan? Sta ti je? Gube ti ovi tvoji zlocinci. Jesi li procitao ovo sto su napisali za mucenje, je li te stid sto navijas za takve bakterije i govna?
Jesi ti pismen i pri sebi? Jesi pijan, drogiran?

Ko su to moji? Za koga ja navijam? Na osnovu čega si zaključio da navijam za Ruse? Na osnovu posta gdje sam napisao da lik iz Bosne ne može znati šta se u čijim skladištima nalazi.

Šta nije u redu s tobom?
Povrijedio si mu osjecaje
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#170202 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

reci slava ukrajini i jebo putina
Hercegoviina

#170203 Re: Ukrajina

Post by Hercegoviina »

Kako ide ta ofanziva?
lajkujMe

#170204 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

karanana wrote: 20/06/2023 19:01
BiBi911 wrote: 20/06/2023 18:44

Nemoj me pogresno shvatit al laik si po pitanju tenkova, kao I ja...
jesam. ali samo gledam limitirano vrijeme kako se ponasaju na terenu. ne samo u ukrajini. doduse ne znam gdje smo mogli vidjeti ove chellije u nekim ozbiljnijim konfliktima gdje su challengeri bili challengovani od strane neprijatelja.
Irak 2003 protiv Irackih T72
Dobro se pokazali
SanskiBiser

#170205 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Kenneth Gregg
20.06.2023 ažuriranje

Front Svatove: Pokušaji turista da poboljšaju svoje pozicije napadom na šumsko područje u Serebrjansku završili su loše za bezvizne turiste.

Bakhmut: Velike bitke na zapadu i sjeverozapadu iznad Klishchiivke, a turisti su okupljeni oko 100 metara istočnije. Kod Orikhovo-Vasylivka bilježimo malo veći uspjeh naših. Turisti su se pojačali s više topovskog mesa na prvoj crti. Bolji turistički vojnici čekaju u linijama obrane koje je izgradio Wagner. Kao što ima wagnera među mješavinom koja je u kontakt liniji. Stalno uzimamo zarobljenike, uključujući wagnere, 90% wagnera koji su odvedeni u zatvor traže da budu strijeljani i da ne završe u bazenu za evoluciju!!!

U Avdiivki nam je situacija sve teža i teža. Pokušavaju probiti naše linije kod Kamianka-Kruta Balka. Dovezli su veliku količinu artiljerije i tenkova, slična situacija je i istočno od Pobede. Osim toga, oni su učinkoviti i uništavaju naše pozicije takvom brzinom da ih je teško zadržati.

U regiji Zaporizhzhia, turističke tenkovske kompanije pokušale su povratiti Pyatikhatki. Seoska cesta postala je nova Choenobayivka po broju uništenih turističkih tenkova.

Vrlo je dobro od našeg Glavnog stožera što je izdao zapovijedi da se osiguraju područja koja smo očistili prije nego što krenemo dalje. Turisti pokušavaju sve trikove na svijetu da nas spriječe da dođemo do glavne crte obrane. Ne bi li bilo tako robusno kao što mislite?

SLAVA UKRAJINI
Last edited by SanskiBiser on 20/06/2023 22:07, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#170206 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Svjeze azurirane mape Poulet volant za dio frontova :

Image

Image

Image

Image
RefPus

#170207 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

vrbas1979 wrote: 20/06/2023 19:09
Jesi ti pismen i pri sebi? Jesi pijan, drogiran?

Ko su to moji? Za koga ja navijam? Na osnovu čega si zaključio da navijam za Ruse? Na osnovu posta gdje sam napisao da lik iz Bosne ne može znati šta se u čijim skladištima nalazi.

Šta nije u redu s tobom?
Čovjek je sentimentalan, a pored toga, svaki put kad na ovoj temi nekog optuže za rusofiliju, Ukrajinci unište 200 tona ruskog naoružanja i municije koje skladište mjesecima.
emirolini

#170208 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Nije vikend, da niste malo uranili? Nervozni nesto.
Gandalf

#170209 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Rokanje po orcima
malenabeba

#170210 Re: Ukrajina

Post by malenabeba »

SanskiBiser wrote: 20/06/2023 19:48 U Avdiivki nam je situacija sve teža i teža. Pokušavaju probiti naše linije kod Kamianka-Kruta Balka. Zaplijenili su veliku količinu topništva i tenkova, slična situacija je i istočno od Pobede. Osim toga, oni su učinkoviti i uništavaju naše pozicije takvom brzinom da ih je teško zadržati.
Vidila sam ovu objavu Kennetha a automatski prijevod na fejsu me zbunio. Mislim si, ne bi on to tako hladno mrtvo tek spomenuo kao nešto usput. Vrag nije dao mira pa sam uzela njegov originalni napis i prevela na engleski (najčešće prijevodi na engleski budu točniji nego s jednog "egotičnog jezika" na drugi.
Pa sam se brže bolje prijavila ne bih li spriječila paniku i madnerovo trljanje ruku.

Evo šta zapravo kaže: At Avdiivka, our situation becomes more and more difficult. They are trying to break through our lines at Kamianka-Kruta Balka. They have brought in a large amount of artillery and tanks, a similar situation has arisen east of Pobeda. They are also effective and destroy our positions at such a rate that it becomes difficult to hold them back.

U prijevodu zapravo: samo da su doturali ogromne količine artiljerije i tenkova na taj dio fronta. Nisu heroji nikakve tenkove zijanili.

Toliko od mene.Prvi upis :P
Pozdrav svim navijačima
Slava Ukrajini! :bih:
drug_profi

#170211 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

malenabeba wrote: 20/06/2023 21:42
SanskiBiser wrote: 20/06/2023 19:48 U Avdiivki nam je situacija sve teža i teža. Pokušavaju probiti naše linije kod Kamianka-Kruta Balka. Zaplijenili su veliku količinu topništva i tenkova, slična situacija je i istočno od Pobede. Osim toga, oni su učinkoviti i uništavaju naše pozicije takvom brzinom da ih je teško zadržati.
Vidila sam ovu objavu Kennetha a automatski prijevod na fejsu me zbunio. Mislim si, ne bi on to tako hladno mrtvo tek spomenuo kao nešto usput. Vrag nije dao mira pa sam uzela njegov originalni napis i prevela na engleski (najčešće prijevodi na engleski budu točniji nego s jednog "egotičnog jezika" na drugi.
Pa sam se brže bolje prijavila ne bih li spriječila paniku i madnerovo trljanje ruku.

Evo šta zapravo kaže: At Avdiivka, our situation becomes more and more difficult. They are trying to break through our lines at Kamianka-Kruta Balka. They have brought in a large amount of artillery and tanks, a similar situation has arisen east of Pobeda. They are also effective and destroy our positions at such a rate that it becomes difficult to hold them back.

U prijevodu zapravo: samo da su doturali ogromne količine artiljerije i tenkova na taj dio fronta. Nisu heroji nikakve tenkove zijanili.

Pozdrav svim navijačima
Hvala lijepo. Ni meni nesto nije bilo logicno, ali sa telefona mi nezgodno istrazivati.
karanana

#170212 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ne kontam, ko je doveo oruzje i topnistvo i ko je od koga zaplijenio?
iz kojeg ugla ovaj pise?
Excel2

#170213 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Dobrodosla. Mislim da si zakasnila, jer madner je, siguran sam, zakljucio neku novu bravuru, koristeci svoju logiku.
Ti to ne razumijes, ali 14. Septembra 42. ruska 7. divizija u opsadi Narnije je imala slicnu situaciju. 🤣
Mozda se povijest ponavlja, za madnera to nije upitno, on se sigurno ponavlja. 😂
Grean

#170214 Re: Ukrajina

Post by Grean »

karanana wrote: 20/06/2023 21:47 ne kontam, ko je doveo oruzje i topnistvo i ko je od koga zaplijenio?
iz kojeg ugla ovaj pise?
Niko nije zaplijenio, google prevod zajebo a brdo artiljerilje dovukli Rusi i Ukrajincima guravo oko Avdivke.
karanana

#170215 Re: Ukrajina

Post by karanana »

aha.

ovo je zabrinjavajuce: They are also effective and destroy our positions at such a rate that it becomes difficult to hold them back.
apsidejzi

#170216 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Hajmo se zabrinut!
SanskiBiser

#170217 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

malenabeba wrote: 20/06/2023 21:42

Pozdrav svim navijačima
zezaju Kennetha povremeno na FB u komentarima zbog toga sto ne pise cistim knjizevnim svedskim nego trpa cesto neki sleng i fraze koje masinskim prevodom katastrofalno ispadaju ponekad sa puno gresaka i potpuno drugog znacenja jednostavno nasao je nacina da "pokvari" google translate...nekada prevod na engleski ispadne dobro i onda prebacim da uradi na bosanski i ispadne katastrofalno i onda stavim hrvatski i tu ispadne dobar prevod, cudnjava, najgore kad stavis bosanski a prevede pola teksta ekavicom a pola ijekavicom..ono WTF neko se zafrkava u Google. :shock:
DebelinJoe

#170218 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

Mala usporedba

Ukrajinci nakon godinu i po dana rata: Nabildani, puni morala i elana, dobro opremljeni, naoružani do zuba...

Naša vojska u četveroj godini rata, pokušaj deblokade Sarajeva, manevarski bataljon iz Kaknja. Elitna jednica Armije BiH.

Image

Image

Image

Image

Image

Za nas koji smo tada bili u srednoj Bosni, kakanjsi Manevarski bataljob bio je jedinica ravna StormTroopersima, svemirski momci...

Ja tek sada vidim koliko su naši momci bili slabo naoružani, slabo opremljeni i mršavi, a 95 je...

I sve to usporedite sa onim kako danas izgleda jedan ukrajinski vojnik...
CrveniKuk

#170219 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Vidim, da baratate sa određenim brojem novih brigada, koje su Ukrajinci forimirali, u periodu od kraja prošle godine do aprila-Maja ove godine. Znači, Ukrajinci su, u navedenom periodu formirali, sljedeće brigade:
13.jagger brigadu,
21.mehanizovanu brigadu,
22.mehanizovanu brigadu,
23.mehanizovanu brigadu,
31.mehanizovanu brigadu,
32.mehanizovanu brigadu
33.mehanizovanu brigadu,
37.brigadu mornaričke pješadije,
38.brigadu mornaričke pješadije,
41.mehanizovanu brigadu,
42.mehanizovanu brigadu,
43.mehanizovanu brigadu,
44.mehanizovanu brigadu,
47.artiljerijsku brigadu,
47.mehanizovanu brigadu,
48.artiljerijsku brigadu,
49.artiljerijsku brigadu,
67.mehanizovanu brigadu,
82.vazdušno-jurišnu brigadu,
88.mehanizovanu brigadu,
115.mehanizovanu brigadu,
116.mehanizovanu brigadu,
117.mehanizovanu brigadu,
118.mehanizovanu brigadu,
142.rezervnu streljačku brigadu i
plus 9 jurišnih brigada.
Ukupno: 34 brigade, od toga 1 Jagger,3 artiljerijske, 2 mornaričke pješadije, 1 vazdušno jurišna, 17 mehanizovanih, 1 pješadijska i 9 jurišnih brigada.
Navedene brigade su u različitim fazama formiranja i obuke. Neke, od gore navedenih već smo vidjeli na frontu prilikom izvođenja borbenih akcija.
Formacijski, ove brigade imaju u svom sastavu: 17 tenkovskih bataljona, oko 50 mehanizovanih bataljona, mnoštvo artiljerijskih bataljona/diviziona….
Dimu1927

#170220 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

apsidejzi wrote: 20/06/2023 22:00 Hajmo se zabrinut!
:lol:

ma rano je jos, al za vikend se obavezno zabrinuti treba
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#170221 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

evo i ja sam zabrinut ... za ruse 🤣
madner

#170222 Re: Ukrajina

Post by madner »

lvartheboneless wrote: 20/06/2023 16:48 Čestitamo što imaš para da ideš na more mjesec dva, valjda je to poenta tvog komentara? :thumbup:

Za nas ostalu sirotilju i šklj lige:

Hoćel bi desanta zna li se šta? Sviđa se meni i ovo, metar po metar, što da ne, životami. :nargila:
Ma ako bude neki veci uspjeh ZSU bice da me zato nema a ne sto posmatram ocajne Cehinje kako se zale da nema vise galebova.
lajkujMe

#170223 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

:) Igram se malo :zzzz:

Image
mishic

#170224 Re: Ukrajina

Post by mishic »

DebelinJoe wrote: 20/06/2023 22:27 Mala usporedba

Ukrajinci nakon godinu i po dana rata: Nabildani, puni morala i elana, dobro opremljeni, naoružani do zuba...

Naša vojska u četveroj godini rata, pokušaj deblokade Sarajeva, manevarski bataljon iz Kaknja. Elitna jednica Armije BiH.

Image

Image

Image

Image

Image

Za nas koji smo tada bili u srednoj Bosni, kakanjsi Manevarski bataljob bio je jedinica ravna StormTroopersima, svemirski momci...

Ja tek sada vidim koliko su naši momci bili slabo naoružani, slabo opremljeni i mršavi, a 95 je...

I sve to usporedite sa onim kako danas izgleda jedan ukrajinski vojnik...
Mogao si isto tako uporediti Kakanjce sa partizanima pa bi razlika u opremanju, naoružanju i svemu drugom bila takva.
Sem toga drugar srednjoškolac uz svo poštivanje lokalpatriotizma malo si pretjerao. Manevarski bataljoni (svi u 3 Korpusu) jesu bili nešto elitnije jedinice od linijskih brigada ali svemirce si ti ipak sanjao.
lajkujMe

#170225 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Tik tok tik tok

Post Reply