madner wrote: ↑20/06/2023 10:36
Nije problem, rekao sam da je ovo bila prva runda meca koji ide do 15.
Samo da se ne pravimo ludi.
Pa sigurno bi rezultati bili bolji da su ranije poceli, bar bi znali gdje je prva linija i sta moraju uraditi. Ne znam kako neko brani one odluke kada vidi razvoj.
Imaju Ukri gresaka i to podobro. Ja sam jos jesenas tvrdio da u ukrajinskom generalstabu nesta skripi, poslije one takticke pauze. Jebga bio sam razapet na forumu al sam ostao pri tome da negdje il cure podatci il nije bas to organizovano kako bi trebalo.
Opet s druge strane gledajuci. Rusi su katastrofa, na svu srecu. Njihovi napadi se baziraju na upotrebi artijerije, donekle avijacije i gomilom mesa. Apsolutna ruska skola.
Inace gledajuci istoriju. Rusi su šampioni u gubljenju ljudstva i tehnike al ipak Pirovim pobjedama. I dan danas je to tako, gube mnogo ljudstva i tehnike, uopste se ne obaziruci na to, nadajuci se Pirovoj pobjedi.
Ukrajinci su godinama bili pod istom tom vojnom doktrinom. Imaju siguran sam u svom vodjstvu i generalstabu, takve iste ljude sa starom ruskom školom. Trebaji se toga osloboditi, penzionisati, povuci, degradirati i krenuti sa NATO doktrinom.
Ne ide to da gomilas ljudstvo na jednu tačku i šalješ u talasima. To je prevazidjeno. Mora to dosta lukavije. Amerika ima uspjehe zato sto ima najubojitiju avijaciju kojoj nema premca i oni prije nego sto posalju kopnene trupe, razvale avijacijom sve pa i mjesecima ako treba. Jebeno se boriti protiv nevidljivog i nedostupnog neprijatelja. Nabo, Ukrima treba nebo.