Imaš li ti kakav dokaz u korist ubica? Ili ubijenog?RagibUzoriti wrote: ↑19/06/2023 19:47Tako je Treba rasvijetliti dogadjaj da ne postoji nikakav niz sumnji na osnovu cega ce se graditi kojekakve teorije
Slučaj Dženan Memić II
-
bitangeIprinceze
#176 Re: Slučaj Dženan Memić II
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#177 Re: Slučaj Dženan Memić II
Nemam. Imamo samo moje misljenje zasnovano na povremenom pracenju slucaja,dostupnim dokazima,iskazima svjedoka i ostecene strane.bitangeIprinceze wrote: ↑19/06/2023 23:38Imaš li ti kakav dokaz u korist ubica? Ili ubijenog?RagibUzoriti wrote: ↑19/06/2023 19:47
Tako je Treba rasvijetliti dogadjaj da ne postoji nikakav niz sumnji na osnovu cega ce se graditi kojekakve teorije
-
bitangeIprinceze
#178 Re: Slučaj Dženan Memić II
Koji su dokazi dostupni a koje ti koriatiš za oblikovanje svog mišljenja?RagibUzoriti wrote: ↑19/06/2023 23:46Nemam. Imamo samo moje misljenje zasnovano na povremenom pracenju slucaja,dostupnim dokazima,iskazima svjedoka i ostecene strane.
- RagibUzoriti
#179 Re: Slučaj Dženan Memić II
Izjave ostecene strane koristim da formiram misljenje. I na osnovu toga smatram da su se debelo pogubili u cijelom slucaju. Zbog blefova i glupih izjava, sve manje i manje naroda im vjeruje.bitangeIprinceze wrote: ↑19/06/2023 23:50Koji su dokazi dostupni a koje ti koriatiš za oblikovanje svog mišljenja?RagibUzoriti wrote: ↑19/06/2023 23:46
Nemam. Imamo samo moje misljenje zasnovano na povremenom pracenju slucaja,dostupnim dokazima,iskazima svjedoka i ostecene strane.
Dostupni dokazi ,odnosno izjave svjedoka upucuju da apsolutno nema price o svim onim teorijama o kojima smo slusali godinama-crni dzip,sastanci po apartmanima,raznorazne ubice...
-
bitangeIprinceze
#180 Re: Slučaj Dženan Memić II
A šta je sa okrivljenom stranom, koje dokaze koristš za mišljenje?RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 00:19Izjave ostecene strane koristim da formiram misljenje.bitangeIprinceze wrote: ↑19/06/2023 23:50
Koji su dokazi dostupni a koje ti koriatiš za oblikovanje svog mišljenja?
-
kvinoja
#181 Re: Slučaj Dženan Memić II
sram bilo Muriza što se, po tvojim riječima, pogubio u cijelom slučaju.RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 00:19Izjave ostecene strane koristim da formiram misljenje. I na osnovu toga smatram da su se debelo pogubili u cijelom slucaju. Zbog blefova i glupih izjava, sve manje i manje naroda im vjeruje.bitangeIprinceze wrote: ↑19/06/2023 23:50
Koji su dokazi dostupni a koje ti koriatiš za oblikovanje svog mišljenja?
Dostupni dokazi ,odnosno izjave svjedoka upucuju da apsolutno nema price o svim onim teorijama o kojima smo slusali godinama-crni dzip,sastanci po apartmanima,raznorazne ubice...
a što već osmu godinu institucije nisu u stanju uhvatiti i osuditi ubicu, to nećemo kritikovati, oni se imaju pravo pogubiti
-
kvinoja
#182 Re: Slučaj Dženan Memić II
Neke od izjava zaštićene svjedokinje M7 (evo me kao dzolix):
Ljekar im je rekao da su kod Dženana Memića zabilježene samo povrede glave i da drugih povreda nema – kazala je svjedokinja M7.
Ti tragovi krvi su meni nejasni u smislu, da imate kapljice krvi koje kapaju s osobe, ali nisu fizički povezane. Ne znam. U tom predmetu je bilo i čudno, a što se ranije nije nikad desilo, da Odsjek za krvne delikte nije dobio nijednu kopiju nalaza vještačenja. Ranije smo dobijali nalaz. Ja ni danas ne znam čija je krv s lica mjesta
Članica Sudskog vijeća Džemila Begović pitala je svjedokinju šta je ona učinila kada je vidjela da se ne dostavljaju biološki nalazi, a svjedokinja je rekla “tužilac ih nije htio podijeliti s nama”
Na to je sutkinja Begović pitala: “Hoćete reći da ste ih tražili, a da ih tužilac nije dao?”, na što je svjedokinja M7 kazala : “Da”.
Dalje, svjedokinja je govorila i o tome da je upoznata s problemima koji su nastali kod izuzimanja snimaka s videonadzora u Hotelu “Crystal”, te je kazala da je veći dio vremena od kraja marta 2016. godine, pa do kraja te godine bila angažirana u Visokom na Gradskom groblju gdje je radila na reekshumacijama, ali da je i dalje bila uključena u istragu o ubistvu Dženana Memića.
Svjedokinja se tako prisjetila da ju je jedan dan po povratku iz Visokog dočekao kolega Konaković koji joj je rekao da je Ljubo Seferović priznao da je “udario Dženana Memića autom”.
Zaštićena svjedokinja M7 potvrdila je da je ona bila zadužena da početkom juna 2016. godine napiše izvještaj o počinjenju krivičnog djela ubistvo, u slučaju Dženan Memić i ona je to u ime Odsjeka za krvne i seksualne delikte i ratne zločine i učinila. Međutim, već krajem tog istog mjeseca, ona je kazala da je na nju vršen pritisak da napiše izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća.
Zaključak:
Kako dobar dio vremena nije ni bila uključena u istragu, prvobitno je povjerovala kolegama (od kojih su danas neki pod istragom Tužilaštva BiH zbog zataškavanja ubistva) da rezultati njihove istrage upućuju na Ljubu. Kasnije, forsiranje saobraćajne nesreće u slučaju koji je očito ubistvo joj daje do znanja o čemu se zapravo radi. I nije jedina koja je to shvatila. "Pošao sam za njom i rekao: Svaka ti čast, imaš petlju reći svoj stav- kazao je Konaković".
Dendenov zaključak:
M7 je i dan danas ubijeđena da je jedini počinilac Ljubo.
Ljekar im je rekao da su kod Dženana Memića zabilježene samo povrede glave i da drugih povreda nema – kazala je svjedokinja M7.
Ti tragovi krvi su meni nejasni u smislu, da imate kapljice krvi koje kapaju s osobe, ali nisu fizički povezane. Ne znam. U tom predmetu je bilo i čudno, a što se ranije nije nikad desilo, da Odsjek za krvne delikte nije dobio nijednu kopiju nalaza vještačenja. Ranije smo dobijali nalaz. Ja ni danas ne znam čija je krv s lica mjesta
Članica Sudskog vijeća Džemila Begović pitala je svjedokinju šta je ona učinila kada je vidjela da se ne dostavljaju biološki nalazi, a svjedokinja je rekla “tužilac ih nije htio podijeliti s nama”
Na to je sutkinja Begović pitala: “Hoćete reći da ste ih tražili, a da ih tužilac nije dao?”, na što je svjedokinja M7 kazala : “Da”.
Dalje, svjedokinja je govorila i o tome da je upoznata s problemima koji su nastali kod izuzimanja snimaka s videonadzora u Hotelu “Crystal”, te je kazala da je veći dio vremena od kraja marta 2016. godine, pa do kraja te godine bila angažirana u Visokom na Gradskom groblju gdje je radila na reekshumacijama, ali da je i dalje bila uključena u istragu o ubistvu Dženana Memića.
Svjedokinja se tako prisjetila da ju je jedan dan po povratku iz Visokog dočekao kolega Konaković koji joj je rekao da je Ljubo Seferović priznao da je “udario Dženana Memića autom”.
Zaštićena svjedokinja M7 potvrdila je da je ona bila zadužena da početkom juna 2016. godine napiše izvještaj o počinjenju krivičnog djela ubistvo, u slučaju Dženan Memić i ona je to u ime Odsjeka za krvne i seksualne delikte i ratne zločine i učinila. Međutim, već krajem tog istog mjeseca, ona je kazala da je na nju vršen pritisak da napiše izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća.
Zaključak:
Kako dobar dio vremena nije ni bila uključena u istragu, prvobitno je povjerovala kolegama (od kojih su danas neki pod istragom Tužilaštva BiH zbog zataškavanja ubistva) da rezultati njihove istrage upućuju na Ljubu. Kasnije, forsiranje saobraćajne nesreće u slučaju koji je očito ubistvo joj daje do znanja o čemu se zapravo radi. I nije jedina koja je to shvatila. "Pošao sam za njom i rekao: Svaka ti čast, imaš petlju reći svoj stav- kazao je Konaković".
Dendenov zaključak:
M7 je i dan danas ubijeđena da je jedini počinilac Ljubo.
- RagibUzoriti
#183 Re: Slučaj Dženan Memić II
Sto se tice okrivljene strane, muckali su sto bi rek'o Sojic.bitangeIprinceze wrote: ↑20/06/2023 07:06A šta je sa okrivljenom stranom, koje dokaze koristš za mišljenje?
Do danas nisu nasli nacin da natjeraju Alisu da progovori. Jbg pravo i pravda nemaju nista zajednicko,nazalost. Ona da je progovorila ,sve bi islo u drugom pravcu. To je vjerovatno ta bol koja Muriza izjeda,vidi nepravdu a ne moze realno nista.I onda se pogubi i pocne da tumara sa izjavama.
Sto se tice ispitivanja Alise,tu nisam naisao na neke opsirne informacije,sve nesto sturo i skrto.
Smatram za ovako kompleksan slucaj da je trebalo ukljucit strane sluzbe ,jer ocigledno ovi nasi su nesposobni
- RagibUzoriti
#184 Re: Slučaj Dženan Memić II
Po mom misljenju uhvatili su ubice. Firgosi iz kombija. Medjutim oni kao ubice ne odgovaraju Murizu. Moja teorija je da je jedan od cigana udario Dzenana necim po glavi. Tackakvinoja wrote: ↑20/06/2023 07:45sram bilo Muriza što se, po tvojim riječima, pogubio u cijelom slučaju.RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 00:19
Izjave ostecene strane koristim da formiram misljenje. I na osnovu toga smatram da su se debelo pogubili u cijelom slucaju. Zbog blefova i glupih izjava, sve manje i manje naroda im vjeruje.
a što već osmu godinu institucije nisu u stanju uhvatiti i osuditi ubicu, to nećemo kritikovati, oni se imaju pravo pogubiti![]()
-
kvinoja
#185 Re: Slučaj Dženan Memić II
Hahahahhahah čuj ne odgovaraju Murizu. Muriz vodio istragu kao Glavni tužilac? Muriz vršio sumnjive prekvalifikacije? Muriz sjedio u tri sudska vijeća koji su svi oslobodili cigane?RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 08:18Po mom misljenju uhvatili su ubice. Firgosi iz kombija. Medjutim oni kao ubice ne odgovaraju Murizu. Moja teorija je da je jedan od cigana udario Dzenana necim po glavi. Tacka
-
bitangeIprinceze
-
bitangeIprinceze
#187 Re: Slučaj Dženan Memić II
Koje dokaze koristis?RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 08:17Sto se tice okrivljene strane, muckali su sto bi rek'o Sojic.bitangeIprinceze wrote: ↑20/06/2023 07:06
A šta je sa okrivljenom stranom, koje dokaze koristš za mišljenje?
Do danas nisu nasli nacin da natjeraju Alisu da progovori. Jbg pravo i pravda nemaju nista zajednicko,nazalost. Ona da je progovorila ,sve bi islo u drugom pravcu. To je vjerovatno ta bol koja Muriza izjeda,vidi nepravdu a ne moze realno nista.I onda se pogubi i pocne da tumara sa izjavama.
Sto se tice ispitivanja Alise,tu nisam naisao na neke opsirne informacije,sve nesto sturo i skrto.
Smatram za ovako kompleksan slucaj da je trebalo ukljucit strane sluzbe ,jer ocigledno ovi nasi su nesposobni
- RagibUzoriti
#188 Re: Slučaj Dženan Memić II
Pa Muriz jeste vodio istragu.kvinoja wrote: ↑20/06/2023 08:34Hahahahhahah čuj ne odgovaraju Murizu. Muriz vodio istragu kao Glavni tužilac? Muriz vršio sumnjive prekvalifikacije? Muriz sjedio u tri sudska vijeća koji su svi oslobodili cigane?RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 08:18
Po mom misljenju uhvatili su ubice. Firgosi iz kombija. Medjutim oni kao ubice ne odgovaraju Murizu. Moja teorija je da je jedan od cigana udario Dzenana necim po glavi. Tacka
Je li govorio da zna imena ubica?
Je li govorio recite ime,ja cu prezime?
Je li izjavio da ih je bila trojica?
Je li cijelo vrijeme tvrdio i navijao da puste cigane vani,jer oni nisu ubice? Sudstvo podleglo pritisku i pustilo cigane vani. E dobro Murize,ako nisu oni,ko je recider ti sada nama. E onda nastaje zamuckivanje.
Je li izjavio ...
Sta bi na kraju? Ispuhane mahalske price...
-
kvinoja
#189 Re: Slučaj Dženan Memić II
Botovi: Murize reci ime.
Muriz sačeka da Državno tužilaštvo preuzme istragu za ubistvo: "Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "
Botovi: Murize recider NAMA ime.
Muriz sačeka da Državno tužilaštvo preuzme istragu za ubistvo: "Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao. "
Botovi: Murize recider NAMA ime.
- Cherry-Cherry
#190 Re: Slučaj Dženan Memić II
Nije rekao ni u tužilaštvu.
- Ateista
#191 Re: Slučaj Dženan Memić II
Mogu i ja voditi istragu i pricati sta hocu, ali pika se samo ona zvanicna istraga i zakljucak suda. Muriz im moze samo reci informacije koje zna,nista vise, ne odlucuje on nista.RagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 10:42Pa Muriz jeste vodio istragu.
Je li govorio da zna imena ubica?
Je li govorio recite ime,ja cu prezime?
Je li izjavio da ih je bila trojica?
Je li cijelo vrijeme tvrdio i navijao da puste cigane vani,jer oni nisu ubice? Sudstvo podleglo pritisku i pustilo cigane vani. E dobro Murize,ako nisu oni,ko je recider ti sada nama. E onda nastaje zamuckivanje.
Je li izjavio ...
Sta bi na kraju? Ispuhane mahalske price...
Moze svako vrsiti pritisak i to moze eventualno pomoci da se pokrenu neke stvari koje se guraju pod tepih, ali ne moze neki pojedinac donijeti odluku o tome ko ce biti uhapsen, ko pusten, ko osudjen i slicno.
Da on stvarno odlucuje ko ce biti pusten a ko oslobodjen, ne bi u prethodnom sudjenju mutapi bili oslobodjeni.
Malo treba prvo razmisliti prije nego sto se napise post.
-
dzolix
#192 Re: Slučaj Dženan Memić II
.xxx
Last edited by dzolix on 27/06/2023 10:15, edited 2 times in total.
- RagibUzoriti
#193 Re: Slučaj Dženan Memić II
Ja se predajem evo. I dalje cu pratiti sva zbivanja i nadam se da ce pravda biti zadovoljena .
Ostaje nam da vidimo sad kad i drugi put Alisa &co budu oslobodjeni.
Hoce li i tada ova druga postava sudija biti korumpirana i nevaljala...
Hoce li i tada ova druga postava sudija biti korumpirana i nevaljala...
-
bitangeIprinceze
#194 Re: Slučaj Dženan Memić II
A ako budu uhapseni? Malo, bar tri mjesecaRagibUzoriti wrote: ↑20/06/2023 14:39
-
foton
#195 Re: Slučaj Dženan Memić II
Hoce to kad nestane struje mobitelu, pobrise poruke, ali samo one koje bu bitne. Bil' vjerovala?Cherry-Cherry wrote: ↑19/06/2023 08:07
Dobila Arijana poruku sa skeniranim ličnim kartama Alise i nekog frajera iz hotela, što je bio dokaz da je prostitutka, ali eto izbrisala poruku. Možeš misliti, nakon toliko traganja i čačkanja ona je poruku izbrisala.
- ovo_malo_duse
#196 Re: Slučaj Dženan Memić II
Broj 1. LASES evo odmah da ti kazem. JEDNA povreda ima iste posljedice. A to je povreda glave. UZROK je razlicit
Pored te povrede cura ima jos x povreda koje je prouzrocila saobracajka.
Dzenan ima samo jednu.
Drugo DA PONOVIMO GRADIVO jer si dodijao i vrapcima na grani. Nije moguce ni sa 20 KM/sat da auto udari nekog da nema drugih povreda...

- Ateista
#197 Re: Slučaj Dženan Memić II
foton wrote: ↑20/06/2023 15:49Hoce to kad nestane struje mobitelu, pobrise poruke, ali samo one koje bu bitne. Bil' vjerovala?Cherry-Cherry wrote: ↑19/06/2023 08:07
Dobila Arijana poruku sa skeniranim ličnim kartama Alise i nekog frajera iz hotela, što je bio dokaz da je prostitutka, ali eto izbrisala poruku. Možeš misliti, nakon toliko traganja i čačkanja ona je poruku izbrisala.
-
dzolix
#198 Re: Slučaj Dženan Memić II
xxx
Last edited by dzolix on 25/06/2023 10:57, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#199 Re: Slučaj Dženan Memić II
Veze s vezom.foton wrote: ↑20/06/2023 15:49Hoce to kad nestane struje mobitelu, pobrise poruke, ali samo one koje bu bitne. Bil' vjerovala?Cherry-Cherry wrote: ↑19/06/2023 08:07
-
RtrnOfSalisbury
#200 Re: Slučaj Dženan Memić II
imal kakvije teorija o odnosu lijepe alise i ubojice ? jel joj reko: reci da imas amneziju ili je anpak alisa rekla, neseboj stari moj, kazacu him da imam amneziju, jal se ukakila kad je vidjela koja je faca ubojica ? ipak ni ubojici nije lako jer se svaki dan budi sa pitanje: hocel lijepa alisa izdurat. sta rade operativci na terenu ako hin ima da prostis? mogli su isackat koji je alisin omiljeni fudbaler a kamoli odnos sa mogucim ubojicom. men je nemoguce da u bejundha ima takije genijalaca da sve ovo tako smuckaju da ne znas ni dze je glooova ni dze je rep. prije ce bit da su od pocetako do kraja u pitanje tupamarosi i livadari nesposobni da cuvaju nacrtanu ovcu ... al haj