Telemach BH
Moderator: Benq
-
tap3ah75
#18401 Re: Telemach BH
Svaki kanal koji se zatamnjuje treba izbaciti iz ponude
Jer ispadne da imamo taj kanal a zapravo nemamo
Jer ispadne da imamo taj kanal a zapravo nemamo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- addem
#18403 Re: Telemach BH
Sport klub je propao arena ga je jednostavno pojela. Ostali su mastersi u tenisu koji se mogu gledati.
-
elec0m
#18404 Re: Telemach BH
Razumijem ja to ko ima druge pakete, ali evo eon light, znači tv i internet. Npr prosječan čovjek koji nema laptop ni računar ne može dobiti punu brzinu iz razloga što njegov ruter ne isporučuje 5ghz. Kod mene je eon premium 300/20, i sasvim mi je dovoljno i isporučuje mi se full brzina jer imam ubee ruter onaj veliki. Spominjem za ove slučajeve jer su mi se ljudi žalili da ne mogu ostvariti 200mbit, već 50mbit jer nemaju 5ghz na svom ruteru. Mislim ovo je i jedan od prijedloga za @Telemach da 'sutra' daju i bolji ruter kako bi obični smrtnici bez dodatnih troškova (kupovine drugih uređaja) imaju punu brzinu. Lijep pozdrav
-
kakaljin
#18405 Re: Telemach BH
To odavno govorim, ako se kanal ne moze gledati cijelo vrijeme i sav sadrzaj onda taj kanal nema sta traziti u ponudi bilo kojeg opratera jer je samo broj da se kaze toliko i toliko kanala ima.
Jer najatraktivniji sadrzaj se ne moze gledati sto je i najbitnija stavka tog kanala da bi se gledao.
Jedino bi razumio da je neki kanal u BiH to otkupio ali samo live sadrzaj ali da taj isti sadrzaj se moze gledati na tom domacem kanalu, ali ako nema onda pusti da ljudi gledaju. A serije filmovi i emisije to ni pod razno da se blokira.
- Telemach
#18406 Re: Telemach BH
Pozdrav @konektovan,konektovan wrote: ↑19/06/2023 21:30 Sta je ovo,..svi SK kanali zatamnjeni koji prenose kvalifikacije?? Prije smo mogli gledati kvalifikacione utakmice i drugih reprezentacija,..sad i to ukinuli...![]()
Opet pali koddi,..i streamuj..
Pravo na reemitovanje utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu za područje Bosne i Hercegovine je otkupila TV kuća Arena Sport, te u skladu sa tim smo dužni zatamniti navedene utakmice na kanalima Sport Klub, s obzirom da su prava na reemitovanje navedenih utakmica na Sport Klub kanalima dostupna isključivo za područje Republike Hrvatske. Molimo za razumijevanje.
- Telemach
#18407 Re: Telemach BH
Pozdrav @elec0m,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu, isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za razvoj i unaprijeđenje ponude u okviru EON paketa. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18408 Re: Telemach BH
Kakvo crno razumjevanje....za koji dan ce biti svaki kanal zatamnjen, a meni ce racun uredno dolaziti... 
- Telemach
#18409 Re: Telemach BH
Pozdrav @konektovan,konektovan wrote: ↑20/06/2023 09:10 Kakvo crno razumjevanje....za koji dan ce biti svaki kanal zatamnjen, a meni ce racun uredno dolaziti...![]()
Na Zahtjev TV kuća koje su otkupile ekskluzivna prava za reemitovanje sadržaja na području Bosne i Hercegovine smo dužni zatamniti pojedine TV kanale čiji sadržaji su otkupljeni za reemitovanje samo na području matične države, a u skladu sa strogim regulativama o zaštiti autorskih i srodnih prava. Molimo za razumijevanje.
- vkmiro
#18410 Re: Telemach BH
Samo da podsjetim!
Nikada niste napravili UNIFI za telefone Google Pixel, dvije godine je prošlo od kada sam prvi put pisao.
Nikada niste napravili UNIFI za telefone Google Pixel, dvije godine je prošlo od kada sam prvi put pisao.
- Telemach
#18411 Re: Telemach BH
Pozdrav @vkmiro,
Android 13 je omogućio da na Google Pixel mobilnim uređajima odaberete opciju "Trust on first use", uz koju ćete se uspješno moći spojiti na UniFi mrežu. Dakle prilikom odabira CA certifikata, potrebno je da odaberete gore navedenu opciju, a zatim prihvatite certifikat koji će Vam se prikazati pri spajanju na UniFi mrežu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
-
Dzontra_Volta
#18412 Re: Telemach BH
Što se tiče ovog zatamnjivanja utakmica, dovoljno je da se malo informišete i saznate ko ima prava na prenos utakmica kvalifikacija (a garant vas je pola komentarisalo kad je Arenasport to dobila) i da vam bude jasno da na SK nećete moći to gledati.
I šta je poenta da mi onda ukinu SK kanale zbog toga što je to zatamnjeno? Ostaće ista cijena pretplate, a ja ću npr. Formulu 1 morati ganjati na streamovima.
Logicnije bi bilo da insistirate na uvođenju Arena ili da peglate Sportklub da otkupi prava prenosa.
I šta je poenta da mi onda ukinu SK kanale zbog toga što je to zatamnjeno? Ostaće ista cijena pretplate, a ja ću npr. Formulu 1 morati ganjati na streamovima.
Logicnije bi bilo da insistirate na uvođenju Arena ili da peglate Sportklub da otkupi prava prenosa.
-
markopd
#18413 Re: Telemach BH
Ne zatamnjuje Telemach iz nekog svog hira,pa da se to tako shvata.Jednostavno,SK otkupio prava samo za teritoriju Hrvatske,dok u Srbiji i BiH prava prenosa ima AS.Mnoge vjerovatno zbunjuje to što se SK zatamnjuje,ali to je iz razloga što ti SK kanali nemaju odvojene verzije za svaku državu odvojeno,već je u pitanju regionalna verzija za sve države EX-YU.
-
Kuvet
#18414 Re: Telemach BH
Pozdrav. Imam problem, vec neka dva sata sa telemahom. Pali se i gasi non stop eon box, daje mi funkciju da ugasim ili restartujem, kasnije se pojavi command prompt za restart. Da li se ikome ovo desavalo? Probao sam ugasiti, pa upaliti, a onda nista..
- Telemach
#18415 Re: Telemach BH
Pozdrav @Kuvet,
Zamolit ćemo Vas da pozovete naš besplatni broj telefona tehničke podrške 0800 31111 kako bi kolege odmah izvršile detaljnu provjeru rada Vašeg EON box uređaja i pružile Vam detaljnu podršku i povratne informacije. Hvala Vam na javljanju i saradnju na ovaj način.
- vkmiro
#18417 Re: Telemach BH
Probao i sve isto, nema tog certifikata u opcijamaCA certifikat.Telemach wrote: ↑21/06/2023 09:35Pozdrav @vkmiro,
Android 13 je omogućio da na Google Pixel mobilnim uređajima odaberete opciju "Trust on first use", uz koju ćete se uspješno moći spojiti na UniFi mrežu. Dakle prilikom odabira CA certifikata, potrebno je da odaberete gore navedenu opciju, a zatim prihvatite certifikat koji će Vam se prikazati pri spajanju na UniFi mrežu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Koju god opciju pritisnem, nema ništa.
Telefon je Pixel 3 - verzija android 12

- Telemach
#18418 Re: Telemach BH
Pozdrav @vkmiro,
Kompanija Google je opciju "Trust on first use" implementirala u okviru operativnog sistema Android 13. Nažalost u ovom trenutku ne postoji mogućnost povezivanja na UniFi mrežu putem Google Pixel uređaja na kojima su dostupni operativni sistemi Android 11 ili Android 12. Molimo za razumijevanje.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#18419 Re: Telemach BH
Dragi, Telemase,
pisem vam , opet, ovo pismo.
Vec dvadesetak dana Eon box zeza, opet.
Kod zadnje posjete Vaseg servisera, zamijenjen HDMI kabal i rekao bih da nije do toga. Kao i tada, tvrdim da nije do kabla.
Novost je ta da sad "zaledi" Eon box, pa stalnim resetom "lijecim" navedeni problem tj vadjenjem napojnog kabla.
Ruter Ubee (EVW32C) ne "baca" preko 100mbps, a bacao je u istoj prostoriji preko 200-210mbps
Unaprijed hvala
Kod zadnje posjete Vaseg servisera, zamijenjen HDMI kabal i rekao bih da nije do toga. Kao i tada, tvrdim da nije do kabla.
Novost je ta da sad "zaledi" Eon box, pa stalnim resetom "lijecim" navedeni problem tj vadjenjem napojnog kabla.
Ruter Ubee (EVW32C) ne "baca" preko 100mbps, a bacao je u istoj prostoriji preko 200-210mbps
Unaprijed hvala
- Telemach
#18420 Re: Telemach BH
Pozdrav @heat,heat wrote: ↑23/06/2023 11:11 Dragi, Telemase,
Unaprijed hvala![]()
Zamolit ćemo Vas da provjerite da slučajno mrežni kabal nije uključen u port 4 na Ubee Home Gateway uređaju, te da također provjerite da li je mrežni konektor ispravno spojen, i da li je mrežni kabal standarda CAT5e ili novijeg. Ukoliko brzina i dalje ne bude prelazila 100 Mbps, zamolit ćemo Vas da isključite i ponovo uključite mrežni kabal. Poteškoće sa radom EON box uređaja ćete otkloniti gašenjem HDMI-CEC opcije u postavkama EON box uređaja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#18421 Re: Telemach BH
Postovani-a,Telemach wrote: ↑23/06/2023 11:35Pozdrav @heat,heat wrote: ↑23/06/2023 11:11 Dragi, Telemase,
Unaprijed hvala![]()
Zamolit ćemo Vas da provjerite da slučajno mrežni kabal nije uključen u port 4 na Ubee Home Gateway uređaju, te da također provjerite da li je mrežni konektor ispravno spojen, i da li je mrežni kabal standarda CAT5e ili novijeg. Ukoliko brzina i dalje ne bude prelazila 100 Mbps, zamolit ćemo Vas da isključite i ponovo uključite mrežni kabal. Poteškoće sa radom EON box uređaja ćete otkloniti gašenjem HDMI-CEC opcije u postavkama EON box uređaja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
-Mrežni kabal nije uključen u port 4
-Mrežni konektor ispravno spojen
-Mrežni kabal standarda CAT5e
-HDMI-CEC opcija ugašena
Sta cu sad ?
- cobe_fks
#18422 Re: Telemach BH
Internet na dva mjeseca, bez ugovora, ima li neka opcija? Lokacija Vratnik
- Benq
- Moderator
-
DON_eARL
#18424 Re: Telemach BH
Na čemu mjeriš brzinu? Imaš li kakve opreme dodatno izmađu UBEE i uređaja na kojem mjeriš?heat wrote: ↑23/06/2023 11:11 Dragi, Telemase,
Unaprijed hvala![]()
EON Box ima 100Mbps port, pa na istom nije ni moguće mjeriti veće brzine.
- Telemach
#18425 Re: Telemach BH
Pozdrav @heat,
Izvršili smo podešavanje Vaših WiFi parametara. Zamolit ćemo Vas da Vaše uređaje spojite na WiFi mrežu sa nastavkom "5G" u nazivu mreže. Također smo provjerom utvrdili da je na Ubee Home Gateway uređaj spojen dodatni Tenda router. Zamolit ćemo Vas da provjerite da li je WAN port Tenda routera ograničen na 100 Mbps, ukoliko Vaše uređaje spajate na navedeni router. Također na Tenda routeru niste podesili sigurne postavke, te WiFi mrežama koje emituje navedeni uređaj se može pristupiti bez unosa lozinke. Za EON box uređaj ćemo Vas zamoliti da uključite opciju HDMI-CEC i provjerite da li će se poteškoća i dalje javljati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 23/06/2023 13:14, edited 1 time in total.