Ukrajina
- Gandalf
#170002 Re: Ukrajina
Nastavlja se rokanje po rutaljima
- SanskiBiser
#170003 Re: Ukrajina
Poulet Volant svjeze azurirane mape za dio ratista:

Bahmut
Bahmut
- Gandalf
-
sumirprimus
#170005 Re: Ukrajina
Evo legende Zaluznog
-
lajkujMe
#170006 Re: Ukrajina
Covjek je na fronti licno vodi ofanzivu
-
Bossona
#170007 Re: Ukrajina
Napreduju u oslobađanju Ukrajine, četvrti okupatorski K-52 helikopter oboren u zadnja tri dana uz eutanizaciju okupatora po rovovima i ukrajinskim poljima.
-
sumirprimus
#170008 Re: Ukrajina
Zaluzhny worked in groups of troops that perform the most difficult tasks 
"The enemy is trying to prevent the advance of our units. For this purpose, he has deployed a system of fortifications with dense minefields and a large number of reserves," - Zaluzhny noted
Ludost je da ovako izlazi na pravce

Ovo je previlik rizik wtf
"The enemy is trying to prevent the advance of our units. For this purpose, he has deployed a system of fortifications with dense minefields and a large number of reserves," - Zaluzhny noted
Ludost je da ovako izlazi na pravce
Ovo je previlik rizik wtf
-
sumirprimus
#170009 Re: Ukrajina
Zaluzni je Master Joda
The way this is
Last edited by sumirprimus on 19/06/2023 19:35, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#170010 Re: Ukrajina
Za mjesec dana cca 600 artiljerijskih cijevi orka unisteno. Bilo je neke price o zivotnom vijeku art.cijevi.
- telllindemann
#170011 Re: Ukrajina
I ukrii hoce da vrate svoju terotoriju a Mrtav čovjek im vodi rat ... e tugo moja
- madner
#170012 Re: Ukrajina
Nije ovo Joda nego ona beba. Sad ga supak kepec gura u prvi plan, kada su njegovi zaglavili.
- eltroxin
#170013 Re: Ukrajina
Imaju nase komsije takav fetis. Perucac pun leseva a ono laganini malo pecaju, malo se kupaju…agent_zero wrote: ↑19/06/2023 10:34Zamisli ljetuješ tu i kupaš se, a ispod tebe leševi i kosturi...
-
mishic
- karanana
#170015 Re: Ukrajina
smjene bi se morale desiti. da li na samom vrhu ili nesto nize na nivou 47. brigade ili te cijele operativne grupe, to je jedino pitanje. mozda su se smjene tih nizih oficira i desile samo ne znamo, ja vjerujem da su neki iz 47. sankcionisani i da vise nisu u komandnoj strukturi.
- lonely_wolf
#170016 Re: Ukrajina
Pratim temu, ono voajerski, nisam baš pri vremenu da malo dublje istražujem pa mi ovo dođe kao jedini izvor informacija. Tako da bih ovom prilikom da se iskreno zahvalim svima vama koji odvojite svoje vrijema da bi iskopali i prezentirali nama informacije do kojih mi obićni smrnici ne bi došli. Neću nabrajati nikoga poimenično tako da @SanskiBiser @lajkujMe nemojte se ljutiti, necu spomenuti ni @sumirprimus koji ima banova haman koliko i ja godina al' umije ono navijački, a ni @pici -ja koji je i na žene zaboravio dok desant očekuje, naravno da ni onog penzionera @Chmoljo neću spomenuti koji nako i iz mirovine zna ban složiti. Neču spomenuti ni ove umjerene @madner koji možda djeluje kontra ali stvari smireno posmatra iz svih uglova i daje realne komentare koji se u većini slučajeva kose sa našom navijačkom logikom al' jbg mora neko i to, naravno tu je naš dobri @karanana kojeg takođe neću spomenuti jer neko gore nespomenutom @sumirprimus -u mora biti kontra što bi rekli ying i yang.
Također bi da se zahvalim i ovim "vikendašima" koje bih rado spomen'o ali nikako da skontam ove ni(t)kove pa da se ne naljute ako kojeg fulim, a zahvaljujem se iz samo jednog razloga, a to je da ma koliko se ja trudio da oprostim, zaboravim, progutam žabu ako treba samo da moje dijete ima iole izglednu budučnost oni me potsjete sa kakvim kretenima ja živim u okruženju, i zaista oni zaslužuju još jednom veliko HVALA.
Evo kad sam se ovako fino anonimno zahvalio svima da i ja dam svoje viđenje ovih deđavanja u posljednje vrijeme.
Ukraijna je rat već dobila i to samo ruSSistima nije jasno, ostalo je samo da se oslobodi okupirana teritorija,a to će malo potrajati. Poraziti neprijatelja golim rukama to je i nama u Bosni poznato tako da ovo što je Ukraijna uradila može komotno u sferu SFF-a
Do sad su se Ukrajinci branili i u tome su bili jako uspješni i maksimalno iskoristili sve ono što im mrski Zapad dao, međutim sada je došlo do promjene uloga, sad malo oni u napad. ruSSistima je dato previše vremena da urade ono što najbolje znaju tj. da se ukopaju i da sprovode doktrinu WWII, dok s druge strane Ukrajinci na krilima dobijenih bitaka pokušavaju da nekakvim "trzokama" natjeraju orke u paničan bjeg. Nažalost to se neće desiti u skoro vrijeme, ne zato što Heroji ne znaju ili im nešto fali jednostavno oni ipak ratuju protiv najveće zemlje na svijetu koja je do juće bila "babaroga" svom normalnom vilajetu, a i Zapad treba da se namjesti i ostvari svoje ciljeve ipak je to drugi igrač u ovoj pariji. Očekuje nas period krvavih borbi i gubitaka na koje do sad nismo navikli i koji nam nisu dragi, samo se nadam da će biti što manji. Ali kad jednom krene, a krenuće kad tad, ne bih bio u koži orcima i njihovim trabantima. Naravno to naši "vikendaši" nabolje znaju pa ih u jednu ruku treba i shvatiti.
Oprostite mi na ovako dugom postu možda malo i nesmislenom ali što bi se reklo emocije i malo PTSP-a
I naravno za kraj...
Pozdrav Domovini
Slava Ukrajini
Također bi da se zahvalim i ovim "vikendašima" koje bih rado spomen'o ali nikako da skontam ove ni(t)kove pa da se ne naljute ako kojeg fulim, a zahvaljujem se iz samo jednog razloga, a to je da ma koliko se ja trudio da oprostim, zaboravim, progutam žabu ako treba samo da moje dijete ima iole izglednu budučnost oni me potsjete sa kakvim kretenima ja živim u okruženju, i zaista oni zaslužuju još jednom veliko HVALA.
Evo kad sam se ovako fino anonimno zahvalio svima da i ja dam svoje viđenje ovih deđavanja u posljednje vrijeme.
Ukraijna je rat već dobila i to samo ruSSistima nije jasno, ostalo je samo da se oslobodi okupirana teritorija,a to će malo potrajati. Poraziti neprijatelja golim rukama to je i nama u Bosni poznato tako da ovo što je Ukraijna uradila može komotno u sferu SFF-a
Do sad su se Ukrajinci branili i u tome su bili jako uspješni i maksimalno iskoristili sve ono što im mrski Zapad dao, međutim sada je došlo do promjene uloga, sad malo oni u napad. ruSSistima je dato previše vremena da urade ono što najbolje znaju tj. da se ukopaju i da sprovode doktrinu WWII, dok s druge strane Ukrajinci na krilima dobijenih bitaka pokušavaju da nekakvim "trzokama" natjeraju orke u paničan bjeg. Nažalost to se neće desiti u skoro vrijeme, ne zato što Heroji ne znaju ili im nešto fali jednostavno oni ipak ratuju protiv najveće zemlje na svijetu koja je do juće bila "babaroga" svom normalnom vilajetu, a i Zapad treba da se namjesti i ostvari svoje ciljeve ipak je to drugi igrač u ovoj pariji. Očekuje nas period krvavih borbi i gubitaka na koje do sad nismo navikli i koji nam nisu dragi, samo se nadam da će biti što manji. Ali kad jednom krene, a krenuće kad tad, ne bih bio u koži orcima i njihovim trabantima. Naravno to naši "vikendaši" nabolje znaju pa ih u jednu ruku treba i shvatiti.
Oprostite mi na ovako dugom postu možda malo i nesmislenom ali što bi se reklo emocije i malo PTSP-a
I naravno za kraj...
Pozdrav Domovini
Slava Ukrajini
-
furlan
- atmel
#170018 Re: Ukrajina
A šta bi brale sa ruskim smjenama...speciAlna operacija je uspjela ili da malo sačekamo, oteglo se koji dan...heftu dvije.karanana wrote: ↑19/06/2023 20:29 smjene bi se morale desiti. da li na samom vrhu ili nesto nize na nivou 47. brigade ili te cijele operativne grupe, to je jedino pitanje. mozda su se smjene tih nizih oficira i desile samo ne znamo, ja vjerujem da su neki iz 47. sankcionisani i da vise nisu u komandnoj strukturi.
U mordorskim glavešinama operacija traje tek drugi dan
n..... bi se ja vama svima m.....
Jedva čekam da ovdje zakuhate.
-
sumirprimus
#170019 Re: Ukrajina
Jel vi kazete gebira il gibira? Nova tura igracaka
-
sumirprimus
#170020 Re: Ukrajina
300km bice bubova hehehe
- Tigar1
#170021 Re: Ukrajina
lonely_wolf wrote: ↑19/06/2023 20:34 Pratim temu, ono voajerski, nisam baš pri vremenu da malo dublje istražujem pa mi ovo dođe kao jedini izvor informacija. Tako da bih ovom prilikom da se iskreno zahvalim svima vama koji odvojite svoje vrijema da bi iskopali i prezentirali nama informacije do kojih mi obićni smrnici ne bi došli. Neću nabrajati nikoga poimenično tako da @SanskiBiser @lajkujMe nemojte se ljutiti, necu spomenuti ni @sumirprimus koji ima banova haman koliko i ja godina al' umije ono navijački, a ni @pici -ja koji je i na žene zaboravio dok desant očekuje, naravno da ni onog penzionera @Chmoljo neću spomenuti koji nako i iz mirovine zna ban složiti. Neču spomenuti ni ove umjerene @madner koji možda djeluje kontra ali stvari smireno posmatra iz svih uglova i daje realne komentare koji se u većini slučajeva kose sa našom navijačkom logikom al' jbg mora neko i to, naravno tu je naš dobri @karanana kojeg takođe neću spomenuti jer neko gore nespomenutom @sumirprimus -u mora biti kontra što bi rekli ying i yang.
I naravno za kraj...
Pozdrav Domovini
Slava Ukrajini
Svaka dala brate, skoro sam suzu pustio čitajući ovo pogotovo kod poređenja nas i Ukraine. Trzoka što kažeš možda i naša je bila kod pokušaja deblokade Sarajeva ali nije išlo jednostavno nismo bili spremni.
Slava Ukraini
Pozdrav domovini!
-
sumirprimus
#170022 Re: Ukrajina
Orci u medjuvremenu najavili 128mu ofanzivu kremina pravac 76ta vdv ostatak kreme ono sto je dosad prezivjelo ide u jos jedan napad za cara i kvazi imepriju sive lubanje silom u propast akobogda 
-
Excel2
#170023 Re: Ukrajina
Ne samo da se smjene nece desiti, nego je Zaluzhni prihvatio da bude kum djetetu od Zelenskog.karanana wrote: ↑19/06/2023 20:29 smjene bi se morale desiti. da li na samom vrhu ili nesto nize na nivou 47. brigade ili te cijele operativne grupe, to je jedino pitanje. mozda su se smjene tih nizih oficira i desile samo ne znamo, ja vjerujem da su neki iz 47. sankcionisani i da vise nisu u komandnoj strukturi.
Zena mu je trudna.
Kako znam - pa logika. Cuvena madner logika. Ona putuje u Izrael u sirokoj majici, Zaluzhni ima znacku bebe na sebi. Sve ima smisla. Cestitamo roditeljima na prinovi. Kume, zakiti da valja.
#najboljianaliticarzasirotinju
- karanana
#170024 Re: Ukrajina
laganini jarane, popij lexaurin pa lagano u diskusiju, bez opterecenja. mislim da beze lajes pod pogresnim prozorom ali eto hajde....mozda je dobro i isprazniti se malo.atmel wrote: ↑19/06/2023 20:40A šta bi brale sa ruskim smjenama...speciAlna operacija je uspjela ili da malo sačekamo, oteglo se koji dan...heftu dvije.karanana wrote: ↑19/06/2023 20:29 smjene bi se morale desiti. da li na samom vrhu ili nesto nize na nivou 47. brigade ili te cijele operativne grupe, to je jedino pitanje. mozda su se smjene tih nizih oficira i desile samo ne znamo, ja vjerujem da su neki iz 47. sankcionisani i da vise nisu u komandnoj strukturi.
U mordorskim glavešinama operacija traje tek drugi dan
n..... bi se ja vama svima m.....
Jedva čekam da ovdje zakuhate.
znaci u redu je poslati stotine vozila i vojnika u minska polja u kolonama koje su znacile smrt i jednima i drugima, nista nisu naucili nakon 16 mjeseci rata? ne kontam sto ste uvrijedjeni sto se govori da treba smijeniti nesposobne? zar to ne bi trebalo raditi? ne kontam sto ih branite. ni kod nas nesposobni nisu smjenjivani pa smo imali i trebevice i poljine i ono tamo u podvelezju i deblokade.....pa jel se treba ljutiti ako se kaze da su neki nasi nesposobni? siguran sam da su mnogi od vas na temi devedesitih to govorili.
Last edited by karanana on 19/06/2023 20:51, edited 1 time in total.
-
zigzag
#170025 Re: Ukrajina
I oni počeli najavljivat.sumirprimus wrote: ↑19/06/2023 20:46 Orci u medjuvremenu najavili 128mu ofanzivu kremina pravac 76ta vdv ostatak kreme ono sto je dosad prezivjelo ide u jos jedan napad za cara i kvazi imepriju sive lubanje silom u propast akobogda![]()
Šta kae, idemo ludo idemo jako.
Kako rekosmo biće krvi do koljena ovog ljeta.
Atrositi pa ko koga sjebe.