Kako Cerundolo raznese Sinnera u drugom i trećem setu..
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- necko_hz
#25251 Re: TENIS
Nijedan. Ne znam ni ja u koji bih ga kalup stavio, previše je specifičan da bih i mogao reći nakon jednog meča. Ne liči mi ni na koga, ali kad vidimo obrazac onda ćemo i moći suditi.
- necko_hz
#25252 Re: TENIS
Rune.
Kad se kvalitetan taktički pristup poklopi sa vrhunskom tehnikom i varijacijama. Jedan od najpametnije odigranih mečeva u karijeri.
Kad se kvalitetan taktički pristup poklopi sa vrhunskom tehnikom i varijacijama. Jedan od najpametnije odigranih mečeva u karijeri.
- necko_hz
#25253 Re: TENIS
Propušta Rafa RG i najavljuje vjerovatno povlačenje naredne godine.
- ultima_palabra
- ultima_palabra
#25256 Re: TENIS
"Tournaments stay forever; players play and leave. So Roland Garros will always be Roland Garros, with or without me, without a doubt. The tournament is going to keep being the best event in the world of clay, and there will be a new Roland Garros champion—and it is not going to be me," Nadal said. "And that is life."
- Romanista 101%
#25257 Re: TENIS
Dobro je i izdrzao sa onakvim koljenima.
Sad je pitanje u kakvom ce staju biti kada zavrsi karijeru. Ja se bojim da ne bude kao Batistuta da ne moze da hoda.
Sad je pitanje u kakvom ce staju biti kada zavrsi karijeru. Ja se bojim da ne bude kao Batistuta da ne moze da hoda.
-
RJ57
#25258 Re: TENIS
pa dobro, svakome kad tad dođe kraj. i rogera su povrede poslale u penziju
bilo bi lijepo kada bi dogodine stvarno mogao odigrati dva puta roland garros unutar dva mjeseca pa da se fino oprosti, ali nije mu baš neka velika vjerovatnoća da će stvarno biti tako
bilo kako bilo igrao je 20 godina, od njih jedno 16-17 na najvećem nivou … jako veliko, nema se na šta požaliti niti za čime kukati!
bilo bi lijepo kada bi dogodine stvarno mogao odigrati dva puta roland garros unutar dva mjeseca pa da se fino oprosti, ali nije mu baš neka velika vjerovatnoća da će stvarno biti tako
bilo kako bilo igrao je 20 godina, od njih jedno 16-17 na najvećem nivou … jako veliko, nema se na šta požaliti niti za čime kukati!
- necko_hz
#25259 Re: TENIS
Racionalno i logički gledajući, niko od nas mu 2008. godine nije ni slutio dugu, a pogotovo ne ovako dugu karijeru. Znamo šta se već tada pričalo o stilu igre, koljenima, ovome, onome. Malo je bilo i onih koji su mu 2015. i 2016. godine uopšte predviđali povratak na vrh i osvajanje nekog Slama, jer se počelo vjerovati da je istrošen i da su najbolji dani iza njega. A on od 2017. do danas osvoji 8 njih.
Pogrešno smo procijenili brojne čimbenike uključujući i ambicioznost, šampionsko srce glavnih nositelja teniske ere u kojoj smo živjeli, ali i specifičnost te same ere u odnosu na one prije, prvenstveno u tehnologiji koja je teniserima, ali i sportistima generalno omogućila da na maksimalnom nivou budu i u onim godinama koje su nekada podrazumijevale penzionisanje.
Shodno tome, Rafino trajanje i još važnije nivo kvaliteta prikazanog u tako dugom trajanju, premašilo je očekivanja svakog od nas i, opet, racionalno gledajući ne bi trebali biti tužni, s obzirom da smo dobili mnogo više nego što smo očekivali.
Ali, racio i emocije rijetko funkcionišu na istoj frekvenciji i koliko god bi bilo logičnije da zahvalnost i sreća što smo svjedočili nečemu takvom dođe do izražaja, tuga je ta koja preovladava.
Pogrešno smo procijenili brojne čimbenike uključujući i ambicioznost, šampionsko srce glavnih nositelja teniske ere u kojoj smo živjeli, ali i specifičnost te same ere u odnosu na one prije, prvenstveno u tehnologiji koja je teniserima, ali i sportistima generalno omogućila da na maksimalnom nivou budu i u onim godinama koje su nekada podrazumijevale penzionisanje.
Shodno tome, Rafino trajanje i još važnije nivo kvaliteta prikazanog u tako dugom trajanju, premašilo je očekivanja svakog od nas i, opet, racionalno gledajući ne bi trebali biti tužni, s obzirom da smo dobili mnogo više nego što smo očekivali.
Ali, racio i emocije rijetko funkcionišu na istoj frekvenciji i koliko god bi bilo logičnije da zahvalnost i sreća što smo svjedočili nečemu takvom dođe do izražaja, tuga je ta koja preovladava.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#25260 Re: TENIS
Di si čimbeniče... 
- ultima_palabra
#25262 Re: TENIS
Kako se vrati Rune, izgledalo je nemoguce... set i brejk u minusu, problemi sa ramenom, h2h protiv Ruuda 0-4.
Medvedev kao da postaje konkurentan na sljaci.
Medvedev kao da postaje konkurentan na sljaci.
-
Hans123
#25263 Re: TENIS
Zna li neko ima li gdje u SA kupit Babolat teniske loptice, ako ne ima li bar preporuku za neke druge i gdje ih nabaviti. 
-
breuer
-
Hans123
- konektovan
#25266 Re: TENIS
Imas u bingo stup (ex merkur) loptice hvt rosbacher, pogodne za zemljane terene..
https://global.tennis-point.com/htv-htv ... 00000.html
12.95 KM
- kakotakonikako
#25267 Re: TENIS
Švicarski teniser Roger Federer kaže da je teško utvrdili koji je igrač najveći svih vremena, rekavši da je riječ o raspravi u kojoj nema jasnog odgovora i kriterija na osnovu kojeg će se donijeti zaključak.
Federer je najuspješniji igrač u historiji ATP turnira u njemačkom Halleu, kojeg je osvojio deset puta, a rukovodstvo ovog turnira u srijedu mu je odalo priznanje i tom prilikom je odgovarao na pitanje predstavnika medija.
Ono najzanimljivije, bilo je pitanje o titulu "najvećeg tenisera svih vremena", no Federer nije uspio dati konkretan odgovor, već je rekao da je to jako teško utvrditi.
"Teško je to utvrdili. U pitanju je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Jednom sam razgovarao s prijateljom i pitao ga: 'Da li je teže osvojiti Wimbledon sa 17 godina, kao Boris Becker, ili sa 36 godina, kao Novak Đoković?'. Ne znam zaista...", odgovorio je Federer.
Ipak, imao je samo riječi hvale za Novaka Đokovića, koji je nedavno na Roland Garrosu osvojio 23. Grand Slam titulu.
"To je nevjerovatno. Novak je postigao nešto zaista ogromno", rekao je Federer.
Švicarac je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio je kao prvi igrač svijeta. Ispred njega su Rafa Nadal s 22 Grand Slam titule te Novak Đoković koji ima 23. Ukupno je osvojio 103 ATP turnira.

Federer je najuspješniji igrač u historiji ATP turnira u njemačkom Halleu, kojeg je osvojio deset puta, a rukovodstvo ovog turnira u srijedu mu je odalo priznanje i tom prilikom je odgovarao na pitanje predstavnika medija.
Ono najzanimljivije, bilo je pitanje o titulu "najvećeg tenisera svih vremena", no Federer nije uspio dati konkretan odgovor, već je rekao da je to jako teško utvrditi.
"Teško je to utvrdili. U pitanju je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Jednom sam razgovarao s prijateljom i pitao ga: 'Da li je teže osvojiti Wimbledon sa 17 godina, kao Boris Becker, ili sa 36 godina, kao Novak Đoković?'. Ne znam zaista...", odgovorio je Federer.
Ipak, imao je samo riječi hvale za Novaka Đokovića, koji je nedavno na Roland Garrosu osvojio 23. Grand Slam titulu.
"To je nevjerovatno. Novak je postigao nešto zaista ogromno", rekao je Federer.
Švicarac je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio je kao prvi igrač svijeta. Ispred njega su Rafa Nadal s 22 Grand Slam titule te Novak Đoković koji ima 23. Ukupno je osvojio 103 ATP turnira.
- konektovan
#25268 Re: TENIS
Zna li neTko, mogu li se rentati tereni u centru Safet Zajko i koja je cijena?? Zahvaljujem..

- necko_hz
#25269 Re: TENIS
12 ili 14 KM je bio sat, mislim, prije par godina. Možeš to rezervisati preko momka iz TK Gem, samo mu/im se javi na Fejsu.
A imaš i na Stupu, tcs.ba, tu je daleko najbolje.
A imaš i na Stupu, tcs.ba, tu je daleko najbolje.
- konektovan
-
Pklat4
- necko_hz
#25272 Re: TENIS
Samo sam ovaj večeras gledao, djeluje ok, ima on sve što je potrebno da igra na travi, ostalo je stvar iskustva i osjećaja. Vidjećemo kako će se nositi sa udaračima čiji udarci brže odskaču i koji imaju eksplozivnost. Korda je, recimo, dobar ispit.
-
RJ57
#25273 Re: TENIS
dobra stvar je da ne može na novaka prije finala, ostale može dobiti, mada ja ne očekujem da bi on mogao do kraja na travi u best of five. a i ako dođe do finala dobiće tamo po nosu kao što svi dobiju
u svakom slučaju igra iznenađujuće dobro na travi
u svakom slučaju igra iznenađujuće dobro na travi
-
Pklat4
#25274 Re: TENIS
Ovaj backhand slice je počeo više igrati 
- necko_hz
#25275 Re: TENIS
Tehnički može sve, nema nikakvih problema, stvar je samo kretanja i osjećaja. Servis mu je efektivniji na travi, bekhend također, prvenstveno zato što je ravan, a uz to se odlično može koristiti i slajsom. O forhendu je suvišno govoriti.