Oduzimanje vozačke

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ismar2215

#1 Oduzimanje vozačke

Post by ismar2215 »

Pozdrav, Sinoc sam slucajno ko levat prosao kroz crveno u jednoj ulicici. Covjek ispred mene je krenuo i ja sam mahinalno za njim i pisali su nam obojici kaznu koja ukljucuje oduzimanje vozacke na mjesec dana. Koliko se ceka da stigne nalog za predavanje vozacke? Imam neko putovanje isplanirano 2. septembra i tad mi treba vozacka, pa razmisljam da li ce nalog stici do kraja jula. Kanton Sarajevo je u pitanju.
mali_balon

#2 Re: Oduzimanje vozačke

Post by mali_balon »

ismar2215 wrote: 18/06/2023 02:21 Pozdrav, Sinoc sam slucajno ko levat prosao kroz crveno u jednoj ulicici. Covjek ispred mene je krenuo i ja sam mahinalno za njim i pisali su nam obojici kaznu koja ukljucuje oduzimanje vozacke na mjesec dana. Koliko se ceka da stigne nalog za predavanje vozacke? Imam neko putovanje isplanirano 2. septembra i tad mi treba vozacka, pa razmisljam da li ce nalog stici do kraja jula. Kanton Sarajevo je u pitanju.
Pa odi u plicijsku stanicu koja je nadlezna i pitaj.....ili kad ti sosje nalog da predas pitaj onu tetu da ti stavi zabranu kad ti odgovara....
Da imas jos koju kategoriju mogo bi rec da ti stavi zabranu na C kategoriju...prije je moglo tako ne znam moze li sad, ako si imao stelu
Rothmans

#3 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Rothmans »

ismar2215 wrote: 18/06/2023 02:21 Pozdrav, Sinoc sam slucajno ko levat prosao kroz crveno u jednoj ulicici. Covjek ispred mene je krenuo i ja sam mahinalno za njim i pisali su nam obojici kaznu koja ukljucuje oduzimanje vozacke na mjesec dana. Koliko se ceka da stigne nalog za predavanje vozacke? Imam neko putovanje isplanirano 2. septembra i tad mi treba vozacka, pa razmisljam da li ce nalog stici do kraja jula. Kanton Sarajevo je u pitanju.
Ako si odmah zaustavljen i dobio nalog, sto je prije odneses na "lezanje", prije ces je dobit nazad. Da te slikala kamera, mogao si nekom dat na kafu da preuzme kaznu na sebe.
mali_balon wrote: 18/06/2023 08:17 Da imas jos koju kategoriju mogo bi rec da ti stavi zabranu na C kategoriju...prije je moglo tako ne znam moze li sad, ako si imao stelu
Aj ne lupetaj.
emmir1

#4 Re: Oduzimanje vozačke

Post by emmir1 »

Mene je slikao radar u tunelu kod Zenice u 7. mjesecu prošle godine.

100 km kazna, 50 ako odmah platim.
Mjesec dana vozačka

Rjesenje o oduzimanju mi doslo prije 10 dana
vjeshalica

#5 Re: Oduzimanje vozačke

Post by vjeshalica »

Ma jedno pola godine i vise,ne brigaj.
vjeshalica

#6 Re: Oduzimanje vozačke

Post by vjeshalica »

mali_balon wrote: 18/06/2023 08:17
Da imas jos koju kategoriju mogo bi rec da ti stavi zabranu na C kategoriju...prije je moglo tako ne znam moze li sad, ako si imao stelu
Ne moze jer je na nalogu pisana zastitna mjera na onu kateoriju kojom je upravljao.
mali_balon

#7 Re: Oduzimanje vozačke

Post by mali_balon »

vjeshalica wrote: 18/06/2023 09:11
mali_balon wrote: 18/06/2023 08:17
Ne moze jer je na nalogu pisana zastitna mjera na onu kateoriju kojom je upravljao.
Kljucna rijec stela tj rodjak u policiji sve se moze...znas nas jebo nas
mali_balon

#8 Re: Oduzimanje vozačke

Post by mali_balon »

Rothmans wrote: 18/06/2023 08:38
Ako si odmah zaustavljen i dobio nalog, sto je prije odneses na "lezanje", prije ces je dobit nazad. Da te slikala kamera, mogao si nekom dat na kafu da preuzme kaznu na sebe.
mali_balon wrote: 18/06/2023 08:17 Da imas jos koju kategoriju mogo bi rec da ti stavi zabranu na C kategoriju...prije je moglo tako ne znam moze li sad, ako si imao stelu
Aj ne lupetaj.
:kiss:
GVIP

#9 Re: Oduzimanje vozačke

Post by GVIP »

Ima li ko iskustvo iz prve ruke, kako ide zabrana upravljanja motornim vozilom tj oduzimanje vozacke na mjesec dana. Siguran sam da me jucer presretac slikao da vozim oko 65 na mjestu gdje je dozvoljeno 40. Događaj se desio u susjednoj Općini, znam da prvo posalju zahtjev da se utvrdi ko je vozio, a pošto je auto na ocu njemu ce stici i kad popunimo moje podatke, da li mene stize novcana kazna istovremeno s pozivom za oduzimanje vozacke na mjesec dan, i da li se vozacka predaje u lokalni mup po mjestu prebivališta?
Dope_Man

#10 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Dope_Man »

GVIP wrote: 18/06/2023 17:53 Ima li ko iskustvo iz prve ruke, kako ide zabrana upravljanja motornim vozilom tj oduzimanje vozacke na mjesec dana. Siguran sam da me jucer presretac slikao da vozim oko 65 na mjestu gdje je dozvoljeno 40. Događaj se desio u susjednoj Općini, znam da prvo posalju zahtjev da se utvrdi ko je vozio, a pošto je auto na ocu njemu ce stici i kad popunimo moje podatke, da li mene stize novcana kazna istovremeno s pozivom za oduzimanje vozacke na mjesec dan, i da li se vozacka predaje u lokalni mup po mjestu prebivališta?
Dodje standardna kazna na vlasnika vozila gdje se, kao i za svaku drugu, moze napisati da je neko drugi vozio.

Nakon sto se plati/svali na nekog drugog, onda tek dolazi nakon nekog vremena papir da se u preda vozacka.

E taj dio moze biti par sedmica, moze za godinu, nema nekog pravila izgleda.
Post Reply