Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#107251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

DonieBrasco wrote: 15/06/2023 20:23 Sta se ovo spekulise da je Covic nezadovoljan da ce se trojka morati odreci nekih pozicija u narednom periodu ?

Ili se samo raja zeza jer mislim ono ima li sta da nije dobio Covic ?
A ko spekulise moze li se znati
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#107252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Sociolog wrote: 15/06/2023 14:18 Ceska pokriva Slovacku, za neke gluposti i sitnice moras ici do Praga a to kosta..

Mislim da ce se sve vise i vise povecavati broj nase raje u Slovackoj :bih:
Onda bi bilo bolje prebaciti nadleznost Slovacke pod becku ambasadu.

Brze ces doci od Bratislave do Bece nego od Sarajeva do Visokog.

I nama su ovdje ukinuli ambasadu u Bonnu, iako ovaj dio Njemacke nakon Bavarske ima najveci broj nasih ljudi. Sad za svaku stvar moras otici u Frankfurt koji je udaljen 250 kilometara.
agent_zero

#107253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

saabsa wrote: 14/06/2023 17:29
bosanski__ wrote: 14/06/2023 14:32 Jeste li vi zaboravili da je MZ nakon rata htjela zabraniti SDS , pa je Aljo bio protiv.
Jer se bojao da bi i SDA zabranili.
Početak rata, SDS proglašena terorističkom i zabranjena, tada viši javni tužilac Ivica Stanić pokrenuo postupak da se sve nacionalne stranke zabrane.
Nakon toga više nije bio viši javni tužilac, a nakon par dana ni stanovnik Sarajeva...

Tronožac se uvijek držao zajedno, ko najrođeniji.
Da je barem bilo pameti da ih narod tada rastrga k'o životinje!
agent_zero

#107254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

dječak sa šibicama wrote: 14/06/2023 20:08 Avova istraga i SB u petoj brzini SDFA botovanja

strasno, ovi dnevno pet lazi izmisle
Evo i ja gledam i smijem se, eee izvori im Av Av (Istraga/Avdić 1) i Avdić 2 (SB). :lol:

Samo još fali i Švrakić (Hayat) i troglava botovska medijska aždaja u punom kapacitetu i pogonu.
Ozimician

#107255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

agent_zero wrote: 16/06/2023 13:07
saabsa wrote: 14/06/2023 17:29

Početak rata, SDS proglašena terorističkom i zabranjena, tada viši javni tužilac Ivica Stanić pokrenuo postupak da se sve nacionalne stranke zabrane.
Nakon toga više nije bio viši javni tužilac, a nakon par dana ni stanovnik Sarajeva...

Tronožac se uvijek držao zajedno, ko najrođeniji.
Da je barem bilo pameti da ih narod tada rastrga k'o životinje!
Krenuli su na Holiday Inn tada, ali su ih docekali snajperi.
plavi_E

#107256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

DonieBrasco wrote: 15/06/2023 20:23 Sta se ovo spekulise da je Covic nezadovoljan da ce se trojka morati odreci nekih pozicija u narednom periodu ?

Ili se samo raja zeza jer mislim ono ima li sta da nije dobio Covic ?
Neko odlichno spekulishe. :thumbup:
Čović nezadovoljan tempom rada vlasti i imenovanja kadrova: Bojim se da sve ide presporo
moimoi

#107257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

sehohari wrote: 15/06/2023 21:40
Sociolog wrote: 15/06/2023 14:18 Ceska pokriva Slovacku, za neke gluposti i sitnice moras ici do Praga a to kosta..

Mislim da ce se sve vise i vise povecavati broj nase raje u Slovackoj :bih:
Onda bi bilo bolje prebaciti nadleznost Slovacke pod becku ambasadu.

Brze ces doci od Bratislave do Bece nego od Sarajeva do Visokog.

I nama su ovdje ukinuli ambasadu u Bonnu, iako ovaj dio Njemacke nakon Bavarske ima najveci broj nasih ljudi. Sad za svaku stvar moras otici u Frankfurt koji je udaljen 250 kilometara.
Ne bi morali da koriste internet kao sav normalan svijet. Pisite ministtarstvu vanjskih poslova. Neka se moderniziraju malo.
512MB

#107258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dodik:"Sarajevo nije bilo pod opsadom, to je muslimanska laž."

Sana Vulić:"Zašto su Sarajlije same sebe ubijale na Markalama"

Image

Hoćel ponestat tih žaba? :lol:
ljubijankic

#107259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljubijankic »

512MB wrote: 16/06/2023 13:55 Dodik:"Sarajevo nije bilo pod opsadom, to je muslimanska laž."

Image

Sreca pa je SDA principijelna i nikada nije htjela u vlas sa Dodikom, a ovi iz trojke odmah poletili
512MB

#107260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Kakve veze sad ima SDA sa ovim :?
ljubijankic

#107261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljubijankic »

512MB wrote: 16/06/2023 14:02 Kakve veze sad ima SDA sa ovim :?
Zasto sto samo SDA debil moze staviti ovakvu sliku i tekst, a koji veze nemaju sa temom. Citava drzava dobro zna ko je potpisao Dejton i RS, ko je potpisao ovakav ustav BiH i ko je godinama jacao Dodika a žabe slobodno kutajte, jos to i kurac za lizanje vam ostaje.
512MB

#107262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Pa Nerko i Kifla rekli glasajte za nas, Dodik i Čović su se promjenili, postali prozapadni, volU nas Bošnjake sad. A oni bogami ubacili u petu brzinu...

Nije valjda da je bila varka da se Nerka i Kifla uvale u fotelje :?
mistek

#107263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

Koliko se samo reciklira da izjava o promjenama kod Dodika. Što je bitno? I je li medijske izjave trebaju nešto da znače? Je li vama fakat bolje da se prepucavaju po novinama, zatežu, parlament se ne sastaje, ali eto, ne damo svoje i zadovoljni smo? Besmislica.

Ofanziva Trojke je bila usmjerena na SDA i sklanjanje SDA makar na dan iz vlasti je imalo smisla. Neće se puno počistiti, nit će biti spektakla, ali makar će evo vidjeti da nije ničija do zore i da se ipak mora, makar malo, paziti šta se radi dok si na vlasti. Upućen sam u neke procese na nivou FBiH i odlaskom SDA sjebani su im milion poslova, zapošljavanja, čuda. Nema ga ko se ne plaši za svoju guzicu sada. Dakle, promjena je donijela to. Hoće li štimati, krasti, uzimati? Hoće. SDP je gori od SDA po tome, samo nemaju priliku. Međutim, njih će još lakše biti smjeniti za par godina. Jednostavno, ne treba nikome dozvoliti da se ustoliči 20. Prvo moramo proći to, napraviti taj mehanizam kontrole, koji će one na vlasti ipak ponukati da malo odgovornije rade, a onda idu ostale stvari.

Je li fakat neko misli da sa Dodikom i generalno strankama iz RS postoji put koji će ovdje nekoga zadovoljiti? Nema, nit će ga ikad biti. Zapravo, biće onoliko koliko međunarodna zajednica stisne, bez obzira ko je ovamo na vlati. I, koliko god da bude, bićemo nezadovoljni.
Hakiz

#107264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

512MB wrote: 16/06/2023 14:15 Pa Nerko i Kifla rekli glasajte za nas, Dodik i Čović su se promjenili, postali prozapadni, volU nas Bošnjake sad. A oni bogami ubacili u petu brzinu...

Nije valjda da je bila varka da se Nerka i Kifla uvale u fotelje :?
Ma neeeeee
Hakiz

#107265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

ljubijankic wrote: 16/06/2023 14:05
512MB wrote: 16/06/2023 14:02 Kakve veze sad ima SDA sa ovim :?
Zasto sto samo SDA debil moze staviti ovakvu sliku i tekst, a koji veze nemaju sa temom. Citava drzava dobro zna ko je potpisao Dejton i RS, ko je potpisao ovakav ustav BiH i ko je godinama jacao Dodika a žabe slobodno kutajte, jos to i kurac za lizanje vam ostaje.
Hajde, jeste SDA to sve.

Ali, zašto ovi tvoji napraviše isto kada su vidjeli kako su nezaobilazni relaksirsno izlevatili SDA?

Pomislili da su pametniji?
Hakiz

#107266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mistek wrote: 16/06/2023 14:25 Koliko se samo reciklira da izjava o promjenama kod Dodika. Što je bitno? I je li medijske izjave trebaju nešto da znače? Je li vama fakat bolje da se prepucavaju po novinama, zatežu, parlament se ne sastaje, ali eto, ne damo svoje i zadovoljni smo? Besmislica.

Ofanziva Trojke je bila usmjerena na SDA i sklanjanje SDA makar na dan iz vlasti je imalo smisla. Neće se puno počistiti, nit će biti spektakla, ali makar će evo vidjeti da nije ničija do zore i da se ipak mora, makar malo, paziti šta se radi dok si na vlasti. Upućen sam u neke procese na nivou FBiH i odlaskom SDA sjebani su im milion poslova, zapošljavanja, čuda. Nema ga ko se ne plaši za svoju guzicu sada. Dakle, promjena je donijela to. Hoće li štimati, krasti, uzimati? Hoće. SDP je gori od SDA po tome, samo nemaju priliku. Međutim, njih će još lakše biti smjeniti za par godina. Jednostavno, ne treba nikome dozvoliti da se ustoliči 20. Prvo moramo proći to, napraviti taj mehanizam kontrole, koji će one na vlasti ipak ponukati da malo odgovornije rade, a onda idu ostale stvari.

Je li fakat neko misli da sa Dodikom i generalno strankama iz RS postoji put koji će ovdje nekoga zadovoljiti? Nema, nit će ga ikad biti. Zapravo, biće onoliko koliko međunarodna zajednica stisne, bez obzira ko je ovamo na vlati. I, koliko god da bude, bićemo nezadovoljni.
Ja sam očekivao da će skidanje SDA značiti hitan i ozbiljan rad na rušenju etnonacionalnog koncepta. Ne da će značiti prihvatanje tog koncepta, samo bez SDA.

To, kao i činjenica da mi je invalidnina i dalje u istom iznosu u kojem je bila pod SDA me čini razočaranim u trojku :P

Samo skidanje SDA mi ništa ne znači.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#107267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

etnonacionalni koncept je već srušen

zato pizde
određeni krugovi
mistek

#107268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

Hakiz wrote: 16/06/2023 14:32 Ja sam očekivao da će skidanje SDA značiti hitan i ozbiljan rad na rušenju etnonacionalnog koncepta. Ne da će značiti prihvatanje tog koncepta, samo bez SDA.

To, kao i činjenica da mi je invalidnina i dalje u istom iznosu u kojem je bila pod SDA me čini razočaranim u trojku :P

Invalidnina ti vala ne može porasti u roku mjesec dana. Ne znam fakat, svako valjda vidi sebe i nezadovoljstvo gradi na tome. Besmisleno mi je takvu stvar ocjenjivati u ovako kratkom periodu. Invalidnina zapravo i nije neka stvar koja je jednostavna za ocijeniti, ali generalno za takve stvari treba sačekati praktično cijeli mandat, pa vidjeti na čemu smo. Nađi referentnu tačku za invalidninu, pa vidi jesmo li bliže toj referentnoj za 2-3 godine (ne je li se povećala samo).

Etnonacionalni koncept još više. Mada, šta bi to uopšte značilo? I kako uopšte to vidite u idealnim okolnostima? Ne može za naših života, shvatite. Niti mora. Apsolutno ne mora. Nit je od suštinskog značaja da bi bilo bolje. Bezveze mi je skrivanje problema iza tog "etnonacionalnog koncepta". Etnonacionalni koncept se čak može iskoristiti kao prednost, bar bi ga pametni ljudi koristili tako. Evo, da ja sad postavim napravim listu 10 stvari koje su mi bitne, ni na jednu presudan značaj nema "etnonacionalni koncept". I vjerujem tako za većinu.
Truba

#107269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

za neke je ljude prekid etnonacionalizama da srbi počnu glasovati za hdz i sda u RS
jel to tako?
ili da imaju svoje građanske stranke?
ko ikome brani da se učlani u PDP i one njihove socijalističke partije
512MB

#107270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dakle etnonacionalizam je prednost i koga briga šta su Nerko i Kifla lagali pred izbore :shock:

Sve bolje i bolje
Hakiz

#107271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mistek wrote: 16/06/2023 14:41
Hakiz wrote: 16/06/2023 14:32 Ja sam očekivao da će skidanje SDA značiti hitan i ozbiljan rad na rušenju etnonacionalnog koncepta. Ne da će značiti prihvatanje tog koncepta, samo bez SDA.

Invalidnina ti vala ne može porasti u roku mjesec dana
. Ne znam fakat, svako valjda vidi sebe i nezadovoljstvo gradi na tome. Besmisleno mi je takvu stvar ocjenjivati u ovako kratkom periodu. Invalidnina zapravo i nije neka stvar koja je jednostavna za ocijeniti, ali generalno za takve stvari treba sačekati praktično cijeli mandat, pa vidjeti na čemu smo. Nađi referentnu tačku za invalidninu, pa vidi jesmo li bliže toj referentnoj za 2-3 godine (ne je li se povećala samo).

Etnonacionalni koncept još više. Mada, šta bi to uopšte značilo? I kako uopšte to vidite u idealnim okolnostima? Ne može za naših života, shvatite. Niti mora. Apsolutno ne mora. Nit je od suštinskog značaja da bi bilo bolje. Bezveze mi je skrivanje problema iza tog "etnonacionalnog koncepta". Etnonacionalni koncept se čak može iskoristiti kao prednost, bar bi ga pametni ljudi koristili tako. Evo, da ja sad postavim napravim listu 10 stvari koje su mi bitne, ni na jednu presudan značaj nema "etnonacionalni koncept". I vjerujem tako za većinu.
Obo bold:

A naknade porodiljama? Davanje novca mladima za stanove? Za to nije trebao cijeli mandat.

Može, brate, za mjesec se donijeti odluka. Visina invalidnine, kada je prvi put bila tolika, izračunati sve inflacije, usklsađivanja itd i odlučiti.

Može za mjesec.

Samo ima važnijih stvari. Hoće li Neki biti produžen mandat u stranci ili ne, na primjer.

Ovo italik:

Invalidnina :wink:

:mrgreen:
Styling

#107272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

ljubijankic wrote: 16/06/2023 14:00
512MB wrote: 16/06/2023 13:55 Dodik:"Sarajevo nije bilo pod opsadom, to je muslimanska laž."

Image

Sreca pa je SDA principijelna i nikada nije htjela u vlas sa Dodikom, a ovi iz trojke odmah poletili
I sad bi se oni nagutali žaba samo da im se pruži prilika sa uđu u vlast.
Hakiz

#107273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 16/06/2023 15:05
ljubijankic wrote: 16/06/2023 14:00

I sad bi se oni nagutali žaba samo da im se pruži prilika sa uđu u vlast.
Bi, ali to je SDA.

Ovi bi trebali biti drugojačiji.
DonieBrasco

#107274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Tridesetak godina bili u vlasti sa istim ovim Dodikom i Covicem, i treba nesto dalje da pricamo.

I sad su premaetni sad oni kao kritkuju i znaju sta je dobro za BiH i sve narode, vlast. :lol:
Truba

#107275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

512MB wrote: 16/06/2023 14:44 Dakle etnonacionalizam je prednost i koga briga šta su Nerko i Kifla lagali pred izbore :shock:

Sve bolje i bolje
nije prednost nego realnost
i nip i sdp su bosanski nacionalisti ne šupljiraj

dodo je reko da su neki od osmorke veći readikali od sda
:mrgreen:
Locked