Ukrajina
- 512MB
#169226 Re: Ukrajina
Pa vidio si da Leo2 može, spasili ga, popravili, i vratio se u borbu, posada spašena. Usporedi debljinu oklopa Leo2 i t72
-
Honda Rajvosa
#169227 Re: Ukrajina
Generalno proslo je vrijeme kurske bitke tj tenk protiv tenka. Sada tenkovi se koriste drugacije, ranjiviji su, dere ih nlaw,rpg,stugna, kornet. Nije bitno koji tenk jednostavno dronovi su doprinijeli da se tenkovi drugacije koriste. Opet tu imamo ruski i nato nacin koristenja tenka itd
-
Coldplay1
#169228 Re: Ukrajina
Pozdrav ljudi, volio bi da preslusate putinov govor iz 2007, nije sve tako crno a ni sivo. Zivio mir
- telllindemann
-
Honda Rajvosa
- Čitalac
#169231 Re: Ukrajina
Reznikov o obuci pilota.
Do jula, ukrajinski partneri planiraju da odobre program obuke ukrajinskih pilota, inženjera i tehničara na lovcima F-16, a sama obuka će se održavati u posebno kreiranom centru u jednoj od evropskih zemalja, saopštio je ministar odbrane Aleksij Reznikov.
Sumirajući razgovore održane u sjedištu NATO-a, Reznikov je naveo da je "koalicija ptica nastala".
- To već mogu reći, jer su zvanično Holandija i Danska potvrdile svoje vođstvo i spremnost da organizuju i obezbjede obuku za naše pilote, inženjere i tehničare - rekao je ministar.
Prema njegovim riječima, osim Danske i Holandije, spremnost za ulazak u koaliciju na ovaj ili onaj način najavile su i druge zemlje - što novcem, što opremom. Program obuke trebalo bi da bude pripremljen i odobren na samitu NATO-a u Vilniusu u julu.
Očekuje se da će u jednoj od evropskih zemalja (vjerovatno će to biti Danska) biti napravljen centar za obuku opremljen simulatorima i potrebnom opremom. Paralelno će se održavati kursevi engleskog jezika za pilote i inženjere. Što se tiče datuma početka obuke, Reznikov ne isključuje da ona može početi do kraja jula, a piloti i timovi su već odabrani.
- karanana
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- karanana
#169234 Re: Ukrajina
ma ne, covjek nije pisao mnogo, i citam njegove postove sa pocetka agresije mart-april 2022 i poprilicno su antiruski. pa me zanima da li je promijenio misljenje ili ga mozda ne shvatamo i ne znamo sta tacno hoce da kaze.
edit: citam neke dodatne postove, pogrijesio sam, nije bas anti ruski, mislim mozda jeste ali je i antiukrajinski.
-
Coldplay1
#169235 Re: Ukrajina
Citao druze, kada sam naletio ovdje na jednomisljenje i na osudu svega drugacijeg. Volio bi da preslusate njegov govor iz Minhena, nije on tek tako napao Ukrajinu. Stjerali ste divlju zvijer u cosak i STA ocekivati. Zivot zivim kroz empatiju. Izvini chmoljo, imao sam zelju ovo da podijelim sa rajom. Jebo mene...
Last edited by Coldplay1 on 16/06/2023 00:00, edited 1 time in total.
-
Bernardinac
#169236 Re: Ukrajina
Saldo kaže...
Sjetih se odmah onog vica i šef Sale(ta)
Ajjajajaa zavalio sam se od smjeha od SALDE
Sad poluozbiljno.
Ako su rusi imali toliko vremena napraviti onolike rovove i minska polja kontam da su i ukrajinci mogli napraviti tunel ispod Dnjepra
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#169237 Re: Ukrajina
Bernardinac wrote: ↑16/06/2023 00:00Saldo kaže...
Sjetih se odmah onog vica i šef Sale(ta)
Ajjajajaa zavalio sam se od smjeha od SALDE
Sad poluozbiljno.
Ako su rusi imali toliko vremena napraviti onolike rovove i minska polja kontam da su i ukrajinci mogli napraviti tunel ispod Dnjepra![]()

- drug_profi
#169238 Re: Ukrajina
Koliko vidim ovo su zračne detonacije i pucnjava cijevne pvo.
Ništa što bi indiciralo da se na tlu vode neke bitke.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#169239 Re: Ukrajina
Nebi se tenkovi proizvodili i razvijali da nemaju namjenu i svrhu. To je pokretna tvrdjava sa topom i mitraljezima. Za napade je neizostavan, jer moze da prodje brzo i napravi put pjesadiji sa lakim oklopnjacima. Zato se razvijaju anti tekovska orudja i mine, sto je opasan i ako nisi pripremljen za tenkovski napad, bolje ti je da bjezis.
Dok rusi traze tenkove da ih zaustave, dotle mogu brze lako oklopne jedinice sa pjesadijom da stignu do njihovih pozicija i zaspu ih vatrom i navode dronove i artijeriju. Tenkovi mogu biti i drugi esalon. Sve zavisi od mjesta i pripreme utvrde i ljudstva u odbrani. Zato Ukri čačkaju i ispipavaju front, gdje je meHko da penetriraju.
Ruska strategija od pocetka je pokazala kako se tenkovi NE koriste. Zato su ih Ukri naucili lekciji i unistili i zarobili pa malo je reci stotine.
Rusi oko Bahmuta tj Wagovnovci su koristili pjesadiju, lake oklope i mnooogoo artijerije. Tenk je bio jedino kao podrska il neophodno sredstvo za probijanje neke utvrde.
Rusi znaju da duel sa zapadnim tenkom, ruski nema sanse, zato nece biti Kurska bitka tj tenkovska.
Dok rusi traze tenkove da ih zaustave, dotle mogu brze lako oklopne jedinice sa pjesadijom da stignu do njihovih pozicija i zaspu ih vatrom i navode dronove i artijeriju. Tenkovi mogu biti i drugi esalon. Sve zavisi od mjesta i pripreme utvrde i ljudstva u odbrani. Zato Ukri čačkaju i ispipavaju front, gdje je meHko da penetriraju.
Ruska strategija od pocetka je pokazala kako se tenkovi NE koriste. Zato su ih Ukri naucili lekciji i unistili i zarobili pa malo je reci stotine.
Rusi oko Bahmuta tj Wagovnovci su koristili pjesadiju, lake oklope i mnooogoo artijerije. Tenk je bio jedino kao podrska il neophodno sredstvo za probijanje neke utvrde.
Rusi znaju da duel sa zapadnim tenkom, ruski nema sanse, zato nece biti Kurska bitka tj tenkovska.
-
nebitan lik
#169240 Re: Ukrajina
Evo ga ovaj sto prati one srpske rusofile,analiticare sa Kurira,Usijanja itd Petrovica i slicne,spominje sta je u Minhenu pricao kao i svi oniColdplay1 wrote: ↑15/06/2023 23:59 Citao druze, kada sam naletio ovdje na jednomisljenje i na osudu svega drugacijeg. Volio bi da preslusate njegov govor iz Minhena, nije on tek tako napao Ukrajinu. Stjerali ste divlju zvijer u cosak i STA ocekivati. Zivot zivim kroz empatiju. Izvini chmoljo, imao sam zelju ovo da podijelim sa rajom. Jebo mene...
-
Coldplay1
#169241 Re: Ukrajina
pici wrote: ↑16/06/2023 00:03 Nebi se tenkovi proizvodili i razvijali da nemaju namjenu i svrhu. To je pokretna tvrdjava sa topom i mitraljezima. Za napade je neizostavan, jer moze da prodje brzo i napravi put pjesadiji sa lakim oklopnjacima. Zato se razvijaju anti tekovska orudja i mine, sto je opasan i ako nisi pripremljen za tenkovski napad, bolje ti je da bjezis.
A po cemu to su ruski tenkovi inferiorniji u odnosu na americke, govorim o t-90 a o petoj generaciji aviona da ne govorim? Ljudi, Rusi su svasta ali to im se ne moze osporiti.
-
Coldplay1
#169242 Re: Ukrajina
Samo mi reci jesi li gledao i slusao taj govor?nebitan lik wrote: ↑16/06/2023 00:05Evo ga ovaj sto prati one srpske rusofile,analiticare sa Kurira,Usijanja itd Petrovica i slicne,spominje sta je u Minhenu pricao kao i svi oniColdplay1 wrote: ↑15/06/2023 23:59 Citao druze, kada sam naletio ovdje na jednomisljenje i na osudu svega drugacijeg. Volio bi da preslusate njegov govor iz Minhena, nije on tek tako napao Ukrajinu. Stjerali ste divlju zvijer u cosak i STA ocekivati. Zivot zivim kroz empatiju. Izvini chmoljo, imao sam zelju ovo da podijelim sa rajom. Jebo mene...![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#169243 Re: Ukrajina
Kako sam skontao, rutalji su pomogli Izraelu kada mu je bilo najpotrebnije 1948. (ili kasnije, ne mogu sad povezati) - kada su preko Čeho-Slovačke poslali im oružje da se odbrane od arapa (a pazi sad - nakon UN rezolucije o uspostavljanju države Izrael koja je uredno izglasana i glasovima arapskih zemalja). *Odo u ravnozemljaše meščiniA_A_AKCIJA wrote: ↑15/06/2023 22:52Onog trenutka kada Izrael pošalje oružje u Ukrajinu, biće jedan od najboljih pokazatelja kako će se završiti rat, odnosno da je Rusija poražena. Nema šanse da pošalju išta, dok postoji šansa da Rusi pobijede.
I ne, ne mislim da će to oružje biti presudno, nego da će Izrael igrati na sigurno, da ne naruše odnos sa Rusijom.
Je li to taj momenat, nisam siguran.
Izgleda mi da im to Izrael nikade neće zaboraviti.
Jebiga, sami su, a oko njih neprijatelji.
K'o mi.
- telllindemann
#169244 Re: Ukrajina
Šta čitao, držo u ruci jarane
- karanana
#169245 Re: Ukrajina
a jesi gledo slobin govor 89 na gazimestanu?Coldplay1 wrote: ↑15/06/2023 23:59 Citao druze, kada sam naletio ovdje na jednomisljenje i na osudu svega drugacijeg. Volio bi da preslusate njegov govor iz Minhena, nije on tek tako napao Ukrajinu. Stjerali ste divlju zvijer u cosak i STA ocekivati. Zivot zivim kroz empatiju. Izvini chmoljo, imao sam zelju ovo da podijelim sa rajom. Jebo mene...
- GandalfSivi
#169246 Re: Ukrajina
Mozes sam sebe na foe listu staviti?Hame_ wrote: ↑16/06/2023 00:08Kako sam skontao, rutalji su pomogli Izraelu kada mu je bilo najpotrebnije 1948. (ili kasnije, ne mogu sad povezati) - kada su preko Čeho-Slovačke poslali im oružje da se odbrane od arapa (a pazi sad - nakon UN rezolucije o uspostavljanju države Izrael koja je uredno izglasana i glasovima arapskih zemalja). *Odo u ravnozemljaše meščiniA_A_AKCIJA wrote: ↑15/06/2023 22:52
Onog trenutka kada Izrael pošalje oružje u Ukrajinu, biće jedan od najboljih pokazatelja kako će se završiti rat, odnosno da je Rusija poražena. Nema šanse da pošalju išta, dok postoji šansa da Rusi pobijede.
I ne, ne mislim da će to oružje biti presudno, nego da će Izrael igrati na sigurno, da ne naruše odnos sa Rusijom.
Je li to taj momenat, nisam siguran.![]()
K'o mi.
- 512MB
#169247 Re: Ukrajina
Pa u svemu, debljini oklopa, preciznošću, arhitekturi, jačini motora, brzini, softweru, ...Coldplay1 wrote: ↑16/06/2023 00:05pici wrote: ↑16/06/2023 00:03 Nebi se tenkovi proizvodili i razvijali da nemaju namjenu i svrhu. To je pokretna tvrdjava sa topom i mitraljezima. Za napade je neizostavan, jer moze da prodje brzo i napravi put pjesadiji sa lakim oklopnjacima. Zato se razvijaju anti tekovska orudja i mine, sto je opasan i ako nisi pripremljen za tenkovski napad, bolje ti je da bjezis.
A po cemu to su ruski tenkovi inferiorniji u odnosu na americke, govorim o t-90 a o petoj generaciji aviona da ne govorim? Ljudi, Rusi su svasta ali to im se ne moze osporiti.
- GandalfSivi
#169248 Re: Ukrajina
Ovo je neka posebna sorta padobranca. Cuj govor iz dvije hiljade i neke. Majstore, jesi ti vidio Putinova djela iz 2022.?
I nemoj odgovarati svega ti, pitanje je retoricko…
- karanana
#169249 Re: Ukrajina
nesto si ti to bas pogresno skonto hame ko je koga podrzavo u ratovima na bliskom istoku.Hame_ wrote: ↑16/06/2023 00:08Kako sam skontao, rutalji su pomogli Izraelu kada mu je bilo najpotrebnije 1948. (ili kasnije, ne mogu sad povezati) - kada su preko Čeho-Slovačke poslali im oružje da se odbrane od arapa (a pazi sad - nakon UN rezolucije o uspostavljanju države Izrael koja je uredno izglasana i glasovima arapskih zemalja). *Odo u ravnozemljaše meščiniA_A_AKCIJA wrote: ↑15/06/2023 22:52
Onog trenutka kada Izrael pošalje oružje u Ukrajinu, biće jedan od najboljih pokazatelja kako će se završiti rat, odnosno da je Rusija poražena. Nema šanse da pošalju išta, dok postoji šansa da Rusi pobijede.
Je li to taj momenat, nisam siguran.![]()
K'o mi.
-
Coldplay1
#169250 Re: Ukrajina
Pa ne moras pregledati, zivi u neznanju. Jbg 21 stoljece je, zivim out of the box.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 00:17 Ovo je neka posebna sorta padobranca. Cuj govor iz dvije hiljade i neke. Majstore, jesi ti vidio Putinova djela iz 2022.?