Ukrajina

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#169126 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ovaj prvi je nastavak tvog @sumirprimus

evo i malo mesa, a neki čak i plivaju s labudovima...Čajkovski na aparatima :lol:

drug_profi

#169127 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Helios wrote: 15/06/2023 15:21
drndalo wrote: 15/06/2023 07:45

Znaci iskreno si zabrinut za njih? Samo braca Rusi dosli da im pomognu i oslobode jarma pod kojim grcaju...?
Ma daleko od toga,nisi shvatio sta sam htio reci.Nadovezao sam se na komentar doticnog koji spominje Krajinu I da su krajine samo za cuvanje granica,a kad sve prodje budu zapostavljene.Iskoristene.

Samo budala i mitoman moze reci da su rusi dosli da pomognu Ukrajini, moj stav od početku rata je da je Rusija agresor I da ruso-cetnicke Horde treba potjerati u Rusiju odnosno preko Drine.
Haj ti sebi dođi malo.
sumirprimus

#169128 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ahmat sila bub
sumirprimus

#169129 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bub
Kako nema vagnerovaca ponovo ginu ovi fini skolovani ork oficircici
drug_profi

#169130 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 15/06/2023 15:29 jebo teške teme...evo jedan bull's eye :D

kako sam skontao ovo im je PVO osmatracnica. Love niskoletece helikoptere kucicom iznad krosnji drveca u kojem je operater sa strelama. :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#169131 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Zapovjednik protuavionskih topnika priča kako su oborili hipersonične rakete Kinžal iznad Kijeva

Valentyna Romanenko
Četvrtak, 15. juni 2023., 12:51

Image

Hipersonične rakete Kinžal oborili su u blizini Kijeva borci 96. raketne brigade PZO-a Zračnog zapovjednog centra, koji su pokazali besprijekornu izdržljivost i koncentraciju.

Izvor: pukovnik Serhii Yaremenko, koji se zove Hranit, u intervjuu za ArmyInform

Pojedinosti: Yaremenko je objasnio da je sva obuka o korištenju sustava Patriot protiv raznih vrsta balističkih projektila u službi zemlje agresora provedena u simulacijskom modu. No ni tijekom simulacije zračne situacije rezultati nisu bili stopostotni.

Istodobno, upravo su protuavionski topnici 96. brigade, prve posade koje su se obučavale manje od tri mjeseca, prvi put u povijesti uspjeli uništiti hipersoničnu raketu Kh-47, koju je Putin klasificirao kao "jedinstven projektil", a zatim su svoj uspjeh potvrdili obaranjem šest takvih projektila.

Citat: "Iskreno govoreći, shvatio sam da smo oborili Kinzhal tek nakon što su stručni analitičari pregledali olupinu.

16. maja smo dokazali da to definitivno nije bila slučajnost. Gotovo istovremeno iz različitih smjerova ispaljeno je 16 balističkih ciljeva, većina njih usmjerena na sustav Patriot.

Image

Uvijek sam ponosan na svoje podređene, ali ovoga puta čak sam i ja bio šokiran njihovom izdržljivošću. Ljudi su shvatili da balistički projektili idu ravno prema njima. Nisu paničarili ni sekunde, djelovali su koordinirano i organizirano, rasporedili ciljeve po sektorima i osigurali njihovo uništenje na minimalnom dometu, dovoljno visokom da smanji vjerojatnost oštećenja infrastrukture.

Bio sam u kontaktu sa zapovjednikom divizije i shvatio o kakvom se ozbiljnom stručnom i psihičkom izazovu radi. Nakon dojave 'Zračni prostor slobodan, svi ciljevi uništeni' nitko nije mogao obuzdati emocije... Kasnije smo doznali da je među tim ciljevima bilo i šest projektila Kinzhal. Mislim da su naše zemlje partneri imale iste emocije kao i mi. Ne možemo zamisliti bolju reklamu za proizvođače. Njihov sustav je u potpunosti iskoristio svoj potencijal i dokazao da je sposoban uništiti ciljeve za koje su Rusi tvrdili da ih je nemoguće oboriti."

Detalji: Protuavionski strijelci imaju tradiciju označavanja uništenih ciljeva na svojim sustavima. Međutim, pukovnik Yaremenko kaže da šablon za Kinzhal još nije ucrtan, iako je Patriot već uništio više od 80 zračnih ciljeva u samo mjesec dana djelovanja.

Yaremenko napominje da je, po njegovom mišljenju, Patriot jedan od najnaprednijih dostupnih sustava protuzračne obrane. Međutim, očito je da ne može djelovati samostalno. Ukrajina treba dovoljan broj različitih tipova sustava protuzračne obrane kratkog i srednjeg dometa kako bi zaštitila sve svoje ciljeve u jedinstvenom sustavu protuzračne obrane.
drug_profi

#169132 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CrveniKuk wrote: 15/06/2023 15:45 Zauzeti ruski položaji.
Ukrajinski tenk unisten/ostecen, ali zato pun rov mrtvih rusa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#169133 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

jedan potpukovnik...bub
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#169134 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ukrajinske procjene ruskih/ukrajinskih smrtnih slučajeva u bitkama kreću se čak do 7/1. Zapadne procjene teže prema 1/1 do 5/1, ovisno o izvoru.

Ukrajinska vojna strategija je jednostavna: što više mrtvih Rusa, to bolje.

Dobiti ovaj rat, pobijediti sljedeći rat. Pobijedite u demografskom ratu.

Sadašnja ruska generacija od 20 do 30 godina - vrhunac reproduktivnih godina - već je jedna od najmanjih ruskih generacija zabilježenih.

Rusi imaju samo 8 milijuna muškaraca od 20-30 godina.

~1 milijun ovih muškaraca nedavno je pobjeglo iz Rusije - povezano s ratom. To su ruski muškarci u boljem stanju i financijski i sa stajališta obrazovanja i zapošljavanja. To su momci koji mogu uspjeti u stranoj zemlji. Ti bi ljudi bili ruska nada za budućnost. Radnici koji plaćaju poreze i grade državu.

Sada su otišli iz Rusije i više se ne vraćaju.

~ 1 milijun je u uniformi. Vojnik ili podrška ili negdje drugdje. Mnogi će umrijeti ili biti žrtve. Mnogi koji prežive ostat će snažno pogođeni PTSP-om. Drugi - samo cinični i ljuti, poraženi i ogorčeni.

Gledamo kako ruski narod baca svoje sjeme kukuruza.

Izvor
Hame_

#169135 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

HUUVER je međunarodni projekt koji je razvilo sedam subjekata iz pet država članica UE-a: Poljske, Austrije, Finske, Češke i Španjolske. Upoznajte partnere projekta.

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#169136 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 15/06/2023 15:48
Bobi wrote: 15/06/2023 15:29

Ovo sve ide na rusku artiljeriju, oni su jedan od problema kad ukrajinski oklop krene ruskim koridorima koji nisu minirani. Drugi problem su atgm ruske posade kojih ima na stotine,najvjerovatnije su one odvojene od rovova sa klasicnom pjesadijom,njih je teze uociti,ne otkrivaju se,oni su tu samo zbog oklopa. E tu dolazi prednost zapadnih ukrajinskih oklopa sa dimnim zavjesama koje sadrze materijale za raspršivanje laserskih snopova koje ruske atgm koriste za ciljanje.
Na onom dnevnom izvjestaju gs zsu ja danima govorim pratite artiljeriju ganjaju ih momacki.
Plus koliko novih cijevi ruje naprave? Zero.
Vidi si jučer, jedno punjenje himarsa od 6 raketa sjebe batriju samohotki od 5 komada :D. Samo ih treba na vrijeme locirat,unistit i u tom periodu dok ne dovuku iz pozadine novu naprdovat s oklopom.
Ironmen

#169137 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Hame_ wrote: 15/06/2023 16:02 Ukrajinske procjene ruskih/ukrajinskih smrtnih slučajeva u bitkama kreću se čak do 7/1. Zapadne procjene teže prema 1/1 do 5/1, ovisno o izvoru.

Ukrajinska vojna strategija je jednostavna: što više mrtvih Rusa, to bolje.

Dobiti ovaj rat, pobijediti sljedeći rat. Pobijedite u demografskom ratu.

Sadašnja ruska generacija od 20 do 30 godina - vrhunac reproduktivnih godina - već je jedna od najmanjih ruskih generacija zabilježenih.

~1 milijun ovih muškaraca nedavno je pobjeglo iz Rusije - povezano s ratom. To su ruski muškarci u boljem stanju i financijski i sa stajališta obrazovanja i zapošljavanja. To su momci koji mogu uspjeti u stranoj zemlji. Ti bi ljudi bili ruska nada za budućnost. Radnici koji plaćaju poreze i grade državu.

~ 1 milijun je u uniformi. Vojnik ili podrška ili negdje drugdje. Mnogi će umrijeti ili biti žrtve. Mnogi koji prežive ostat će snažno pogođeni PTSP-om. Drugi - samo cinični i ljuti, poraženi i ogorčeni.

Izvor

Dobar tekst kad na sve to dodas hrpu sankcija i kakav olos su uspali u ocima normalnog svijeta vidis da je Rusija ovaj rat izgubila i prije same agresije, jedina nada za napredak im ostaje Kina gdje ce morati glumiti pudlicu jer ih Kina ima u saci.
Hame_

#169138 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Kad ne možeš nositi sve trofeje 😜

Dope_Man

#169139 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Hame_ wrote: 15/06/2023 16:02 Sadašnja ruska generacija od 20 do 30 godina - vrhunac reproduktivnih godina - već je jedna od najmanjih ruskih generacija zabilježenih.

Izvor
Nazalost, ovo isto vazi i za Ukrajinu, samo s razlikom da oni nisu imali izbora. Al ovaj rat ce i njima zadati jak demografski udarac, dosta je tu mladica koji ce poginuti, ima i ljudi koji su otisli na zapad i nece se vratiti. Na kraju, kad gamad protjeraju iz zemlje, opet im ostaje sprzena, porusena i zagadjena zemlja. Naravno, alternative nema.
zigzag

#169140 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

bitno je da sjebu ruse za narednih 100 godina. a i maloruske želje na ovim prostorima
telllindemann

#169141 Re: Ukrajina

Post by telllindemann »

sumirprimus wrote: 15/06/2023 15:53
Ahmat sila bub
ovo je pustinja neka negdje, pijesak, sumnjam da je ukrajina
sumirprimus

#169142 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Save the world... Bla bla
sumirprimus

#169143 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Gandalf

#169144 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

sumirprimus wrote: 15/06/2023 16:26
Save the world... Bla bla
Eto ko će popravljati sjeban demografski natalitet rujanima :D
sumirprimus

#169145 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Hame_

#169146 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

ovo_malo_duse wrote: 15/06/2023 13:48 Sta je sa ovima gore oslobodiocima sto su uletili u Orkistan jesu se povukli il jos drze ona sela?
Malo prije sam čitao, ali ko će ga sada naći, da su zauzeli dodatne površine i učvrstili postojeće.

Nije to sad neki pomak, ali drže se znači momački u svojoj zemlji.
Jordan1961

#169147 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

madner wrote: 15/06/2023 15:46
Jordan1961 wrote: 15/06/2023 15:25
Eh toliko si u pravu da je od 3 dana "specijalne vojne operacije" doslo do preko 15 mjeseci vise nego uspjesnog ukrajinskog otpora.
Toliko da russisti otvoreno spominju i mogucnost nuklearnog udara na, pazi molim te, Poljsku a dalji nastavak rata ne mogu ni zamisliti bez otvorenog uvodjenja Bjelorusije u rat. Dotle dolazi taj ocaj.
A sto se situacije u njihovim redovima tice, poslusaj kuhara, ne moras dalje. Covjek valjda, za razliku od tebe, zna sta prica.
Kuhar vodi rat za prevlast unutar Rusije. Nece smjeniti Shogija tako sto je sve super i ok.
Jah, eto dobro im ide. Osim sto su se otegla ta 3 dana do parade u Kijevu.
Nego bez zajebancije. Jel' imas kakav insight sta je krajnji cilj russista?
a) denacifikacijai zauzimanje cijele Ukrajine
b) resovjetizacija tj. osvajanje bivsih sovjetskih republika
c) nova podjela svijeta
d) uzimanje samo dijela teritorije Ukrajine (kojeg? ovo je rastezljivo k'o kurton - mijenja se svakodnevno, ovisno kako im ide na ratistu)
Svasta se pricalo u medjuvremenu, ovisno od nivoa votke u krvi.
sumirprimus

#169148 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Putler je preso crvenu liniju asanjim i rusija. Nema nazad s njima ovakvim kakvi su sad .
Ovo je stanje stalnog rata i sukoba sa regijom i evropom .
Zato moraju vojno izgubit
Hame_

#169149 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Hame_ wrote: 15/06/2023 16:05

Sada nešto kontam, gledajući ovaj video, zašto se metak iz drona mora ispaljivati barutom?

Dron i onako priđe cilju bliže od 50 metara, a ja sam imao vazdušnu pušku "tičaru" koja pogađa na toj daljini.

*čitav život imam traume što sam jednu sjenicu, malu pticu, pogodio. Evo dugo godina ih više nikako nema ovdje. I vrabaca i golubova i vrana, svraka, čavki,... ptica skoro da i nema. Valjda što je buka i nije kao prije.

Image
Sjenica
BiBi911

#169150 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Hame_ wrote: 15/06/2023 17:12
Hame_ wrote: 15/06/2023 16:05

Sada nešto kontam, gledajući ovaj video, zašto se metak iz drona mora ispaljivati barutom?

Dron i onako priđe cilju bliže od 50 metara, a ja sam imao vazdušnu pušku "tičaru" koja pogađa na toj daljini.

*čitav život imam traume što sam jednu sjenicu, malu pticu, pogodio. Evo dugo godina ih više nikako nema ovdje. I vrabaca i golubova i vrana, svraka, čavki,... ptica skoro da i nema. Valjda što je buka i nije kao prije.

Image
Sjenica
Kolika je izlazak brzina metka iz cijevi vazdusne puške?
Koji kalibar ista koristi I koliko je isti dostupna?
Koliko oklopa ina meta?
Post Reply