Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mc-twin

#21476 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mc-twin »

n+1 wrote: 12/06/2023 23:14
mc-twin wrote: 12/06/2023 23:12 Desilo se meni nedavno (prvi put) na poslu nakon dužeg pustanja Youtube-a. Predpostavljam da se pregrijao.
Kolegi isti sluacaj, doduse kod njega je Redmi serija.
Da, mislim da se i kod mene pregrijao. I šta ste uradili?
Nista. Pustio da se tako "ohladi i dodje sebi" sto je bilo brzo i nakon toga je fercerao normalno. Isto tako i on samo je suze trajalo.
n+1

#21477 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

mc-twin wrote: 12/06/2023 23:29
n+1 wrote: 12/06/2023 23:14

Da, mislim da se i kod mene pregrijao. I šta ste uradili?
Nista. Pustio da se tako "ohladi i dodje sebi" sto je bilo brzo i nakon toga je fercerao normalno. Isto tako i on samo je suze trajalo.
Ma kurko, evo meni već treći-četvrti dan vrti reboot. Ne mogu ga ni ugasiti, dok se ne isprazni i sam udune. Koliko je trajalo prijatelju?
mc-twin

#21478 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mc-twin »

n+1 wrote: 12/06/2023 23:34
mc-twin wrote: 12/06/2023 23:29

Ma kurko, evo meni već treći-četvrti dan vrti reboot. Ne mogu ga ni ugasiti, dok se ne isprazni i sam udune. Koliko je trajalo prijatelju?
Mozda sat vremena ne vise. Kod tebe bi to onda trebalo biti nesto drugo u pitanju, ako toliko dana traje. I kod mene je bilo isto tako tj. nije moglo nista. Cudno da toliko traje to sranje.
Moomy32

#21479 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Moomy32 »

n+1 wrote: 12/06/2023 19:55 Je li se kome dešavalo da mu Xiaomi upadne u reboot loop? Uđe u recovery mode, pa se reboota, pa dođe do MIUI loga, opet recovery, i tako sve.

HALP. Neću data wipe.
1.Je li kojim slucajem koristis custom rom ili si radio neki update na official verziji miui?
2.Jesi pokusao sa drzanjem power tipke otprilike 10 sekundi tako da ga ti restartujes umjesto da se on restartuje sam od sebe?
3.Je li ti ikad power tipka zezala kao da mobitel sam pali i gasi ekran, pokusaj brzo klikat jedno 10 20 puta power tipku da se "dohafiza".

Desavao mi se boot loop ali uvijek isprobavam milion custom romova tako da sam navikao na to haha, posto sam vidio da nema bas nekog laganog rjesenja umjesto cekanja brze mi je da mu opet stavim official miui pa krenem ispocetka nego da cekam nekoliko sati. Ma da se nekad desi da proradi sam od sebe nakon tipa 6 boot loopova.
n+1

#21480 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

Moomy32 wrote: 13/06/2023 00:57
n+1 wrote: 12/06/2023 19:55 Je li se kome dešavalo da mu Xiaomi upadne u reboot loop? Uđe u recovery mode, pa se reboota, pa dođe do MIUI loga, opet recovery, i tako sve.

HALP. Neću data wipe.
1.Je li kojim slucajem koristis custom rom ili si radio neki update na official verziji miui?
2.Jesi pokusao sa drzanjem power tipke otprilike 10 sekundi tako da ga ti restartujes umjesto da se on restartuje sam od sebe?
3.Je li ti ikad power tipka zezala kao da mobitel sam pali i gasi ekran, pokusaj brzo klikat jedno 10 20 puta power tipku da se "dohafiza".

Desavao mi se boot loop ali uvijek isprobavam milion custom romova tako da sam navikao na to haha, posto sam vidio da nema bas nekog laganog rjesenja umjesto cekanja brze mi je da mu opet stavim official miui pa krenem ispocetka nego da cekam nekoliko sati. Ma da se nekad desi da proradi sam od sebe nakon tipa 6 boot loopova.
1. Apsolutno ništa.
2. Da, nije pomoglo. Opet vrti reboot.
3. Nije zezalo nikada.

Kada ti upadne u boot loop, da li uvijek ide recovery mode? Jesi li kada nabacivao custom recovery modove, da tako probam spasiti podatke?

P.S. Čak sam i bateriju vadio, ali čim spojim, opet se dojebe boota. :run:
hamo1977

#21481 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hamo1977 »

Imao istu situaciju sa note 9 pro, dva puta. Držiš vol - i power dugme, pokušaj ga podići u safe mode.
Ako ne, budi uporan da držiš samo power dugme i da ga nakon toga pustiš da se pali. Meni se nastavio resetovati, ali se svaki put sistem dizao do neke dalje tačke dok se nije ustabililo. Pročitao sam da je na ovom modelu kod mene to bio čest problem nakom update na MIUI 14.
Drugo što mošež probati je da ga spojiš na punjač i pokušaš upaliti. Zna se desiti da ode sistem punjenja i to ga resetuje, ali radi normalno na punjaču.
Ako ti se ne upali odmah kada je na punjaču, onda nije do toga.
n+1

#21482 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

hamo1977 wrote: 13/06/2023 08:11 Imao istu situaciju sa note 9 pro, dva puta. Držiš vol - i power dugme, pokušaj ga podići u safe mode.
Ako ne, budi uporan da držiš samo power dugme i da ga nakon toga pustiš da se pali. Meni se nastavio resetovati, ali se svaki put sistem dizao do neke dalje tačke dok se nije ustabililo. Pročitao sam da je na ovom modelu kod mene to bio čest problem nakom update na MIUI 14.
Drugo što mošež probati je da ga spojiš na punjač i pokušaš upaliti. Zna se desiti da ode sistem punjenja i to ga resetuje, ali radi normalno na punjaču.
Na punjaču sam već držao, a safe mode opciju ne nudi, jer izgleda da je kod mene i nema. MIUI 12.5 je u pitanju i Recovery mode 3.0, ne znam kada je uveden safe mode.

Koliko je tebi trajalo sve? Da mi je samo spasiti podatke, bacio bih ga kod prozor.

P.S. Kad ga ugasim na power dugme, samo uđe u recovery mode. Jedino iz recovery mode mogu ga "proslijediti" dalje u sistem, ali tu zapne na logo, i opet ide u recovery.
Last edited by n+1 on 13/06/2023 09:17, edited 1 time in total.
agent_zero

#21483 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

HALP. Neću data wipe.
Nikad mi se to nije desilo, a sijaset xiaomija imao.
n+1

#21484 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

agent_zero wrote: 13/06/2023 09:16

HALP. Neću data wipe.
Nikad mi se to nije desilo, a sijaset xiaomija imao.
Ma ja sam baksuz.
hamo1977

#21485 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hamo1977 »

n+1 wrote: 13/06/2023 09:12
hamo1977 wrote: 13/06/2023 08:11 Imao istu situaciju sa note 9 pro, dva puta. Držiš vol - i power dugme, pokušaj ga podići u safe mode.
Na punjaču sam već držao, a safe mode opciju ne nudi, jer izgleda da je kod mene i nema. MIUI 12.5 je u pitanju i Recovery mode 3.0, ne znam kada je uveden safe mode.

Koliko je tebi trajalo sve? Da mi je samo spasiti podatke, bacio bih ga kod prozor.

P.S. Kad ga ugasim na power dugme, samo uđe u recovery mode. Jedino iz recovery mode mogu ga "proslijediti" dalje u sistem, ali tu zapne na logo, i opet ide u recovery.
Ma meni se dohavizao za 10-15 minuta. Al sam bio uporan, držim power dugme da se ugasi i pustim, on se resetuje opet. I tako stalno sve dok nije počeo malo duže da bude upaljen, pa dođe do dijela kada ukucam šifru, pa se opet resetuje i opet sve nanovo. Ali na kraju je prošao čitavo paljenje i ostao upaljen. Nakon toga sam mu na aplikaciji miui downloader našao neki update i uradio. Nije se to više ponavljalo.
Ako ti ne uspije nosi na servis, vjerujem da oni mogu napraviti.
Moomy32

#21486 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Moomy32 »

n+1 wrote: 13/06/2023 01:04
Moomy32 wrote: 13/06/2023 00:57

1. Apsolutno ništa.
3. Nije zezalo nikada.

Kada ti upadne u boot loop, da li uvijek ide recovery mode? Jesi li kada nabacivao custom recovery modove, da tako probam spasiti podatke?

To se nesto bas dobro zeznulo cim nece ni s vadjenjem baterije da proradi. Nikad mi nije samo od sebe islo u recovery mode, ako upadne u boot loop drzim volume +(plus) i power dugme dok ne udje u recovery. Za custom romove je i potreban custom recovery, ja ti koristim Orange fox recovery, a mozes koristiti i TWRP. Mogu ti oba pomoci u spasavanju podataka ali za njihovo instaliranje je potreban otkljucan bootloader, je li ti se pojavi ikonica otkljucanog katanca kad palis mobitel?

Uglavnom, ako ti je otkljucan bootloader moze se poprilicno lagano sve spasiti, ako nije otkljucan nisam siguran da ce raditi :sad: Rijetko kad se mogu spasiti podaci ako dodje do bootloopa zato svima preporucujem da drze sve vazne podatke na barem na 2 mjesta( npr. mobitel i racunar)
n+1

#21487 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

Moomy32 wrote: 13/06/2023 11:13

1. Apsolutno ništa.
3. Nije zezalo nikada.

To se nesto bas dobro zeznulo cim nece ni s vadjenjem baterije da proradi. Nikad mi nije samo od sebe islo u recovery mode, ako upadne u boot loop drzim volume +(plus) i power dugme dok ne udje u recovery. Za custom romove je i potreban custom recovery, ja ti koristim Orange fox recovery, a mozes koristiti i TWRP. Mogu ti oba pomoci u spasavanju podataka ali za njihovo instaliranje je potreban otkljucan bootloader, je li ti se pojavi ikonica otkljucanog katanca kad palis mobitel?

Uglavnom, ako ti je otkljucan bootloader moze se poprilicno lagano sve spasiti, ako nije otkljucan nisam siguran da ce raditi :sad: Rijetko kad se mogu spasiti podaci ako dodje do bootloopa zato svima preporucujem da drze sve vazne podatke na barem na 2 mjesta( npr. mobitel i racunar)
Nije otključan, ima li način da ga otključam kroz fastboot?
Sanjarko

#21488 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sanjarko »

Moomy32 wrote: 13/06/2023 11:13

1. Apsolutno ništa.
3. Nije zezalo nikada.

Ja na mobitelu, kompjuteru, cloud-u i nesto imam zapisano u sveskama. Mogu zamisliti kad sam u radnju dosao sa sveskom gdje mi je kljuc od sistema bio zapisan kako su se iznenadili.
Moomy32

#21489 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Moomy32 »

n+1 wrote: 13/06/2023 11:35 Nije otključan, ima li način da ga otključam kroz fastboot?
Za druge brendove ima, kod xiaomija nazalost nema tj. ja ne znam da ima, a pregledao sam google uzduz i poprijeko. Moras prvo u postavkama mobitela zatrazit da ti otkljucaju bootloader, pa cekati 7 dana, pa spojiti mobitel na racunar, i onda preko njihovog programa otkljucati bootloader ali i tad ti brise sve podatke.

Preporucujem da odes u servis koji se bavi spasavanjem podataka, ako nista to da pokusas sacuvati. Ako su slike u pitanju i koristis xiaomi galeriju ili google photos, obje aplikacije imaju backup osim ako nisi rucno ugasio to pa ces barem to spaseno imati.
Moomy32

#21490 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Moomy32 »

Sanjarko wrote: 13/06/2023 11:39 Ja na mobitelu, kompjuteru, cloud-u i nesto imam zapisano u sveskama. Mogu zamisliti kad sam u radnju dosao sa sveskom gdje mi je kljuc od sistema bio zapisan kako su se iznenadili.
Isti sam ti hahaha, jednom sam se opekao kad sam izgubio poprilicno bitne dokumente i slike i od tad svima govorim da cuvaju svoje podatke ko oci u glavi :lol: .
Sanjarko

#21491 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sanjarko »

Moomy32 wrote: 13/06/2023 11:55
Sanjarko wrote: 13/06/2023 11:39 Ja na mobitelu, kompjuteru, cloud-u i nesto imam zapisano u sveskama. Mogu zamisliti kad sam u radnju dosao sa sveskom gdje mi je kljuc od sistema bio zapisan kako su se iznenadili.
Isti sam ti hahaha, jednom sam se opekao kad sam izgubio poprilicno bitne dokumente i slike i od tad svima govorim da cuvaju svoje podatke ko oci u glavi :lol: .
Ja sam se opekao pravo. Prije ima godina stavio karticu u smartfon neki znj i vjerojatno ili nije dobro bila postavljena ili kontakt nije bi dobar, ko će znati i puf izbriše mi se 280 txt dokumenta sa raznim idejama o raznim stvarima. Od tada u mobitel, kompjuter, cloud snimam i šifre u sveskama za svaki slučaj zapišem iako ih imam snimljene.
ElRe

#21492 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ElRe »

Redmi Note 10 Pro
Problem sa javljanjem na viber poziv. Telefon zvoni, ali na displeju se ne aktivira viber da bi se moglo javiti. Samo se čuje viber zvono (ili vibracija). Kada pozivaoc prekine, dobije se viber notifikacija za propušteni poziv.
Poruke normalno prolaze. Šta raditi? Viber deinstaliran pa instaliran, viber izuzet iz batery managementa...
WhatApp radi normalno.
Erhardt

#21493 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Erhardt »

ElRe wrote: 15/06/2023 12:58 Redmi Note 10 Pro
Problem sa javljanjem na viber poziv. Telefon zvoni, ali na displeju se ne aktivira viber da bi se moglo javiti. Samo se čuje viber zvono (ili vibracija). Kada pozivaoc prekine, dobije se viber notifikacija za propušteni poziv.
Poruke normalno prolaze. Šta raditi? Viber deinstaliran pa instaliran, viber izuzet iz batery managementa...
WhatApp radi normalno.
To se dešava i na Samsungu i na Huaweiu, nije specifično samo za Xiaomi.
ElRe

#21494 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ElRe »

Erhardt wrote: 15/06/2023 13:51 To se dešava i na Samsungu i na Huaweiu, nije specifično samo za Xiaomi.
da li ima rješenja? Meni se na S6, P20, View20, F3, S23 nije nikad desilo.
Erhardt

#21495 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Erhardt »

ElRe wrote: 15/06/2023 13:56
Erhardt wrote: 15/06/2023 13:51 To se dešava i na Samsungu i na Huaweiu, nije specifično samo za Xiaomi.
da li ima rješenja? Meni se na S6, P20, View20, F3, S23 nije nikad desilo.
Probaj na ovom linku, nekima je pomoglo…

https://help.viber.com/hc/en-us/article ... ion-Issues
Lain Coubert

#21496 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Lain Coubert »

ElRe wrote: 15/06/2023 12:58 Redmi Note 10 Pro
WhatApp radi normalno.
Trebaš mu dati dopuštenja, opcija je nešto kao "Draw/Display Over Other Apps", nalazi se u Accessibility sekciji u Settings.

100% sam siguran da je to u pitanju.
Optimus09

#21497 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Optimus09 »

Imam 13 GB slobodno,ali nece update da odradi zbog nedostatka prostora :D
ElRe

#21498 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ElRe »

Lain Coubert wrote: 15/06/2023 23:13
Trebaš mu dati dopuštenja, opcija je nešto kao "Draw/Display Over Other Apps", nalazi se u Accessibility sekciji u Settings.

100% sam siguran da je to u pitanju.
Ništa.
Factory reset je riješio problem :D
reeds

#21499 Re: Xiaomi mobiteli

Post by reeds »

Na drugom-duplom viberu, od prije dva dana imam problem da ne mogu slati poruke, kada posaljem stoji onaj sat pored poruke i nakon nekog vremena mi javi da poruka nije poslana... wi fi i 4g rade normalno na telefonu. Sta mi je raditi?
mc-twin

#21500 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mc-twin »

@n+1 rijesi li ti sta sa onim problemom?
Post Reply