Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja ba Jura, naš glavni info za Karabah...ja divu žohara ko Rajko Vasić sjedi
pljunuti Vasic
A Strelkov komentar ima za taj susret vec :
Strelkov Igor Ivanovič #KRP
Današnji govor vrhovnog podzapovjednika vojnim dopisnicima odmah je raspršio sav moj suzdržani optimizam, proizašao iz rezultata prvog tjedna neprijateljske ofenzive.
Ne mogu ga drugačije okarakterizirati nego riječima druga Švondera iz Psećeg srca: - "Ovo je... neka sramota!"
podzapovjednika
op op počelo je neko golemo kurčenje dok se smije tako podjebavat s Master StrateDŽistom
i za manje su letili kroz prozor a ovaj terorista i Kuhar baš imaju oštar jezik u zadnjih par mjeseci...iskreno, meni je čudo da su još živi
pici wrote: ↑13/06/2023 21:01
Ima jedna dobra stvar. Ukri su uspjeli izmamiti ruse iz zemunica i da dovuku pojacanja sa kontranapadom. E dobra stvar je sto su Ukri bolje opremljeni i obuceni u ovom frontalnom sudaru.
Bahmut, Ukri su citavo vrijeme bili u defanzivi i postepeno ustuknuli i kupovali vrijeme, upravo zbog NATO igracki i obuke jedinica. Sad ni najbolji Specnaz, marinci, padobranci tesko izlaze na kraj sa ukrajinskim TO a kamoli sa opremljenim i obucenim vojnicima.
Taktika Wagnera ovdje sad ne uspjeva. Ti na ledini, on na ledini pa ko je obuceniji i spemniji.
Tacno, samo moraju znacajnije aktivirari PVO jer u ova 3-4 dana skinuli su jedan helikopter a rusi ih nemilosrdno koriste da obuzdaju napad.
Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni telefonom je informisao načelnika Združenog štaba američkih snaga o događajima na frontu.
Prema Zalužnom, u istočnoj i južnoj Ukrajini nastavljaju se teške borbe "defanzivnog i ofanzivnog karaktera". Ukrajinske snage postižu "određeni uspjeh, sprovode planove i kreću naprijed". Zalužni je takođe, uoči sastanka u Ramštajnu, istakao da Ukrajina mora ojačati protivvazdušnu odbranu i artiljeriju.
pici wrote: ↑13/06/2023 21:01
Ima jedna dobra stvar. Ukri su uspjeli izmamiti ruse iz zemunica i da dovuku pojacanja sa kontranapadom. E dobra stvar je sto su Ukri bolje opremljeni i obuceni u ovom frontalnom sudaru.
Bahmut, Ukri su citavo vrijeme bili u defanzivi i postepeno ustuknuli i kupovali vrijeme, upravo zbog NATO igracki i obuke jedinica. Sad ni najbolji Specnaz, marinci, padobranci tesko izlaze na kraj sa ukrajinskim TO a kamoli sa opremljenim i obucenim vojnicima.
Taktika Wagnera ovdje sad ne uspjeva. Ti na ledini, on na ledini pa ko je obuceniji i spemniji.
Tacno, samo moraju znacajnije aktivirari PVO jer u ova 3-4 dana skinuli su jedan helikopter a rusi ih nemilosrdno koriste da obuzdaju napad.
47.mehanizovana brigada, koju smo izložili kritikama, radi gubitaka vojne tehnike, prije svega tenkova Leopard i OT Bradly, dobila je težak prava djelovanja.
47. brigadea.Mnogo minskih polja. Veoma. Miješano Doslovno svaki metar je miniran. Brigada borbom zaista žvače svaki metar. Ovo nije preterivanje. Krećemo naprijed uz stalne borbe. Ofanziva se vodi pješice, jer je zbog toga još uvijek nemoguće koristiti tehniku
lajkujMe wrote: ↑13/06/2023 21:20
Ide vcrs Tokmak to sam siguran
Strateske rezerve su Rusima na pogresnom mjestu moglo bi ovo vcrs ko vruc noz kroz puter
bog te čuo, al mislim da si ti ovo na ffwd 32x stavio
I mene cudi. Ja.moro provjeriti da je ovo kolega lajkujme fkt napisao.
The Tavria grouping units - in the conditions of extremely brutal battles, in the conditions of aviation and artillery superiority of the occupier, there is forward movement. Thank you, warriors! Thank you for every step and every meter of Ukrainian land that is freed from Russian evil!"
GAU8 wrote: ↑13/06/2023 12:53
Je li bila vijest da je RU zarobila neke Leoparde?
Čuo upravo na radiju, smradovi Švabe prenose ruske izvore, natakarim ih neutralne....
Nadam se da je još jedna od izmišljotina...
Leopardi i ostala oklopna vozila su za Orke bezvrijedni, nikakve informacije neće dobit.
Osobno sam se pobrinuo za to.
Kolega @lajkujMe sjećaš se našeg piskaranja od prošle godine?
Moze li nas malo prosvijetliti? Kako si se pobrinuo, jesi il kakav embedd-as
Ukrainci su strasni borci. Neko misle da je to kao na filmu lako zauzet,osloboditi od takozvane 2 svjetske sile. Da nista vise ne ostvare vec su ih debelo ponizili. Da su na pocetku rata imali barem nesto od ove tehniek to bi bio pomor ovih nakaza.
Interesantan osvrt. Za neko eventualno sudenje u buducnosti.
Predsednik Zelenski je upotrebio izraz „ekocid“ da opiše uništenje brane, što je tema koju ću ostaviti za neki drugi dan. Sada mogu da kažem da bi, ako se ispostavi da su branu namerno uništile ruske snage i da su to uradile bez namere da ostvare neku određenu vojnu prednost, pritom znajući za štetu koja može da zadesi civilno stanovništvo, uništenje brane moglo predstavljati ratni zločin ili čak i zločin protiv čovečnosti. Treba imati na umu da neka radnja može predstavljati zločin protiv čovečnosti čak i ako nije napad u smislu međunarodnog humanitarnog prava, kako sam objasnio u tački 2). Sve to zavisi ne samo od obima štete po civile, već i od namere relevantnih aktera, koju u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću znati.
1st Tank Brigade
82nd Air Assault Brigade
3rd Tank Brigade
4th Tank Brigade
37th Marine Brigade
68th Jager Brigade
35th Marine Brigade
31st Mechanized Brigade
7th Battalion Arey, Ukrainian Volunteer Army
3rd Battalion, Ukrainian Volunteer Army
47th Artillery Brigade
Svi su na pravcu glavnog udara se okupili. Leopard 2A4 i Challanger 2 su u opticaju. Ide ovdje probijanje, Berdanjsk il Mariupolj. PVO moraju dovuci sto vise na ovaj pravac. Bit ce zestoko.