Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Crvene_brigade wrote: ↑13/06/2023 20:02
Uskoro ćemo dobiti i vizuelnu potvrdu novih oslobođenih mjesta... Sve mi se čini da su heroji ušli u Staromlynivku?
info na koji sam naletio, a naglašavaju da je iz ruskih izvora, u tom mjestu se vode ulične borbe
Last edited by JoseMujica on 13/06/2023 20:39, edited 1 time in total.
zigzag wrote: ↑13/06/2023 20:59
Ovo su ograničeni pokreti. Biće malo tamo, malo ovamo.
A kad bude pravo onda će se 3. šturmova brigada pojaviti na pravcu prema azovskom moru
Ima jedna dobra stvar. Ukri su uspjeli izmamiti ruse iz zemunica i da dovuku pojacanja sa kontranapadom. E dobra stvar je sto su Ukri bolje opremljeni i obuceni u ovom frontalnom sudaru.
Bahmut, Ukri su citavo vrijeme bili u defanzivi i postepeno ustuknuli i kupovali vrijeme, upravo zbog NATO igracki i obuke jedinica. Sad ni najbolji Specnaz, marinci, padobranci tesko izlaze na kraj sa ukrajinskim TO a kamoli sa opremljenim i obucenim vojnicima.
Taktika Wagnera ovdje sad ne uspjeva. Ti na ledini, on na ledini pa ko je obuceniji i spemniji.
pici wrote: ↑13/06/2023 21:01
Ima jedna dobra stvar. Ukri su uspjeli izmamiti ruse iz zemunica i da dovuku pojacanja sa kontranapadom. E dobra stvar je sto su Ukri bolje opremljeni i obuceni u ovom frontalnom sudaru.
Bahmut, Ukri su citavo vrijeme bili u defanzivi i postepeno ustuknuli i kupovali vrijeme, upravo zbog NATO igracki i obuke jedinica. Sad ni najbolji Specnaz, marinci, padobranci tesko izlaze na kraj sa ukrajinskim TO a kamoli sa opremljenim i obucenim vojnicima.
Taktika Wagnera ovdje sad ne uspjeva. Ti na ledini, on na ledini pa ko je obuceniji i spemniji.
pa zar nisi naučio da je Bahmut velika greška i da su se trebali povući
Haris.ba wrote: ↑13/06/2023 20:53
Pa kuda idu? Idu na Mariupolj?
Mislim da bi to u ovom trenutku bilo preambiciozno. Melitopolj-Berdanjsk-Krim. U ovoj ofanzivi to bi bio Bingo mada je i ovo preambiciozno al zasto da ne. Kad stignu Abramsi i F-16 onda pravac Luganjsk-Donjeck i to je to.
wargonzo i Jura ne znam ko je ovaj treci u sredini bradati
Danas je Putin iz nekog razloga odlučio izigravati budalu pred propagandistima.
Okupili su ih, posjeli i naredili im: ni u kom slučaju nemojte se smijati, nemojte se uhvatiti za glavu, pa čak ni tiho siktati riječ "šupak" ili njezine analogije.
Smisao okupljanja ostao je misterij.
Propagandisti su gadna javnost, ali oni (u ovoj ili onoj mjeri) poznaju pravo stanje i svjesni su koliko je sve loše i beznadno za Kremlj.
Nije imalo smisla igrati se s njima.
Svi su zurili u diktatora, pokušavajući pogoditi "tko je on, taj Putin"? Lažljivac? Lud? Ili samo doppelgänger koji nema pojma što se uopće događa?
O čemu se, dovraga, radi u ovom cirkusu?
Razilazeći se, propagandisti su mrzovoljno šutjeli. Dijeljenje “dojmova” s kolegama je preopasno. "Predaja" u dvije točke. Ali čini se da ih je već preplavio osjećaj potpunog beznađa.
SanskiBiser wrote: ↑13/06/2023 21:16
Spoiler
Show
Okupili su ih, posjeli i naredili im: ni u kom slučaju nemojte se smijati, nemojte se uhvatiti za glavu, pa čak ni tiho siktati riječ "šupak" ili njezine analogije.
Propagandisti su gadna javnost, ali oni (u ovoj ili onoj mjeri) poznaju pravo stanje i svjesni su koliko je sve loše i beznadno za Kremlj.
Svi su zurili u diktatora, pokušavajući pogoditi "tko je on, taj Putin"? Lažljivac? Lud? Ili samo doppelgänger koji nema pojma što se uopće događa?
Razilazeći se, propagandisti su mrzovoljno šutjeli. Dijeljenje “dojmova” s kolegama je preopasno. "Predaja" u dvije točke. Ali čini se da ih je već preplavio osjećaj potpunog beznađa.
Aleksandar Nevzorov
ja ba Jura, naš glavni info za Karabah...ja divu žohara ko Rajko Vasić sjedi
Aleksandar Nevzorov
Jel ovo montaža ili su ozbiljno imali sastanak. Više čovjek ne zna šta je zafrkancija, trolanje ili pravi video.
ja ba Jura, naš glavni info za Karabah...ja divu žohara ko Rajko Vasić sjedi
pljunuti Vasic
A Strelkov komentar ima za taj susret vec :
Strelkov Igor Ivanovič #KRP
Današnji govor vrhovnog podzapovjednika vojnim dopisnicima odmah je raspršio sav moj suzdržani optimizam, proizašao iz rezultata prvog tjedna neprijateljske ofenzive.
Ne mogu ga drugačije okarakterizirati nego riječima druga Švondera iz Psećeg srca: - "Ovo je... neka sramota!"
lajkujMe wrote: ↑13/06/2023 21:20
Ide vcrs Tokmak to sam siguran
Strateske rezerve su Rusima na pogresnom mjestu moglo bi ovo vcrs ko vruc noz kroz puter
bog te čuo, al mislim da si ti ovo na ffwd 32x stavio
Ponovo zauzimanja rovova bez zrtava, strasna mirnoca.
Jebo sve horore za ovo. COvjece, nema veceg horora nego proviriti u rupu nakon sto si bacio bombu u nju. Ne znas jesil ga ubio. Ne znas uopste jel ima neko unutra. Moze biti ranjen. Moze misliti, idem al odoh povuc makar jos jednog sa sobom. Da skuplje prodam kozu. I ti budes taj jedan.
Jbt, nije ni cudo sto ljudi dobijatu ptsp nakon ovih sranja. Ovo je fakat horor.
lajkujMe wrote: ↑13/06/2023 21:20
Ide vcrs Tokmak to sam siguran
Strateske rezerve su Rusima na pogresnom mjestu moglo bi ovo vcrs ko vruc noz kroz puter
Objavljuju se nove, dobre i pozitivne informacije sa terena...