BINGO trgovački lanac - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ozimician

#1176 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ozimician »

darius_maximus wrote: 12/06/2023 18:26
Peacean wrote: 12/06/2023 16:54 Raja ide tamo gdje im u tom trenutku najviše odgovara, nema puno slijepe lojalnosti koliko sam primjetio.
Ja imam samo anti-lojalnost, tj. mjesta u kojima ne kupujem ili ne jedem.
HIFA, Vatra, Metropolis, U2, Montana, itd.
Bingo jedini ne volim, a opet nekad moram navratiti iako bih i njega volio full na crnu listu što prije staviti.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pa tako je valjda kod vecine savjesnih ljudi.

I kod mene je tako, samo je lista drugacija.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1177 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

kleja wrote: 13/06/2023 12:51
dobar sendvić, mogao bi i ti probati :lol: :lol: :lol:
Fala ti :lol:

Iz aviona se vidi da ne jedem takve sendviče :lol:
kleja

#1178 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by kleja »

teskeredzic_22 wrote: 13/06/2023 13:45
kleja wrote: 13/06/2023 12:51
dobar sendvić, mogao bi i ti probati :lol: :lol: :lol:

probaj, kad si gladan nisi svoj !!! :lol: :lol: :lol:
banjaluka078
Moderator

#1179 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by banjaluka078 »

daky585 wrote: 13/06/2023 00:19
banjaluka078 wrote: 12/06/2023 22:02

Ima takvih kao u Adi par u gradu.
Nema, samo ta 2 su Tropic.
Bingo ima samo 1.
Šta ćemo s velikim Tropicom u Mejdanu, na Hisetama, kod Radišićevih zgrada...sve veliki objekti? Jedan je hipermarket u kojem se mogu trošiti bodovi i kupovati s popustom ponedjeljkom. Onaj s posuđem, tehnikom, odjećom, igračkama...
daky585

#1180 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by daky585 »

banjaluka078 wrote: 13/06/2023 17:09
daky585 wrote: 13/06/2023 00:19

Nema, samo ta 2 su Tropic.
Bingo ima samo 1.
Šta ćemo s velikim Tropicom u Mejdanu, na Hisetama, kod Radišićevih zgrada...sve veliki objekti? Jedan je hipermarket u kojem se mogu trošiti bodovi i kupovati s popustom ponedjeljkom. Onaj s posuđem, tehnikom, odjećom, igračkama...
Ja govorim o objektima sa imenom Tropic. Takvih je 2 u BL.
Ostali objekti su Moj Market.
banjaluka078
Moderator

#1181 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by banjaluka078 »

daky585 wrote: 13/06/2023 17:59

Sve ista firma, ne kontam poentu.

OT
Bingo i Tropic mesnica i mliječni proizvodi danas, identične cijene.
daky585

#1182 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by daky585 »

banjaluka078 wrote: 13/06/2023 18:36
daky585 wrote: 13/06/2023 17:59

Sve ista firma, ne kontam poentu.
Ma nebitno...
suspect_zero

#1183 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

darius_maximus wrote: 12/06/2023 18:26
Peacean wrote: 12/06/2023 16:54 Raja ide tamo gdje im u tom trenutku najviše odgovara, nema puno slijepe lojalnosti koliko sam primjetio.
Ja imam samo anti-lojalnost, tj. mjesta u kojima ne kupujem ili ne jedem.
HIFA, Vatra, Metropolis, U2, Montana, itd.
Bingo jedini ne volim, a opet nekad moram navratiti iako bih i njega volio full na crnu listu što prije staviti.

Ista sam, tu je još i Zmaj, Manja, Fabrika caffe.....pokušavam koliko mogu i sve AS Holding da bojkotujem....al jbg hljeb i mogu naći drugi i druge gaće ili košulju ali teško da mogu Svijetlost zaobići dok se mali školuje.
Ajdinn4

#1184 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ajdinn4 »

ko drži tu fabrika caffe i zašto ih bojkotujemo? :D
za ostale uglavnom kontam
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1185 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

kleja wrote: 13/06/2023 14:54
teskeredzic_22 wrote: 13/06/2023 13:45

probaj, kad si gladan nisi svoj !!! :lol: :lol: :lol:
Bože sačuvaj , pa da pišem gluposti na forumu zbog sendviča ? :lol: :lol: :lol:
suspect_zero

#1186 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

Ajdinn4 wrote: 13/06/2023 22:30 ko drži tu fabrika caffe i zašto ih bojkotujemo? :D
Zbog Arkanove udovice ....bar tako pričali ovdje na forumu.
Ja forumašima vjerujem :D

Ozbiljno, ona valjda reklamirala a onda je ovdje neko ko se razumije malo podrobnije objasnio kakva je firma i ko stoji iza...meni bilo dosta da zaobiđem.
Ajdinn4

#1187 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ajdinn4 »

suspect_zero wrote: 13/06/2023 22:36
Ajdinn4 wrote: 13/06/2023 22:30 ko drži tu fabrika caffe i zašto ih bojkotujemo? :D
Zbog Arkanove udovice ....bar tako pričali ovdje na forumu.
Ja forumašima vjerujem :D

Ozbiljno, ona valjda reklamirala a onda je ovdje neko ko se razumije malo podrobnije objasnio kakva je firma i ko stoji iza...meni bilo dosta da zaobiđem.
Hvala za info, pojma nisam imao. Znam samo da je firma iz BL i da se baš naglo proširila. :D
banjaluka078
Moderator

#1188 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by banjaluka078 »

vlasnici uz-arkanovu-udovicu-kafa-se-lakse-pije- ... #p17955546

Ceca ih je reklamirala. Pa se onda upalila raja i, vidim, srušila im posao kao i Manji...
Ajdinn4

#1189 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ajdinn4 »

banjaluka078 wrote: 13/06/2023 23:03
Ceca ih je reklamirala. Pa se onda upalila raja i, vidim, srušila im posao kao i Manji...
O jeste im baš srušila... Ne znam je l punija Manja ili Fabrika.... Svaki preduzenik bi volio da ga tako sruše :lol:

Da se razumijemo, ne idem ni tamo ni 'vamo, samo konstatujem da im posao fino ide u SA.
suspect_zero

#1190 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

To govori o nama.

Ne dam svoje pare onome ko veliča četnike, isto tako ni isprdku baliji koji skrivi saobraćajku i ne odgovara krivično....taman da mi je brat rođeni.
Ajdinn4

#1191 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ajdinn4 »

Tu se slažemo. Zato i ne vrijedi uvijek “Kupujmo domaće"... nažalost često ne vrijedi
mistek

#1192 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mistek »

Bingo ima 200 prodavnica širom BiH. Trebaju baš tektonske promjene da se njihova pozicija ozbiljno ugrozi. Nažalost, to je sad takav konglomerat pod Džambićevom kapom, da cjelokupna privreda previše ovisi o njemu.

Uzet će Lidl dio kolača, ali čisto sumnjam da će ozbiljno uzdrmati ove.

Inače, šta je fora da Bingo ne može upasti na tržište ni mizerno na područjima gdje su Hrvati na čelu općine? Da ne pričam o zapadnoj Hercegovini ili zapadnoj Bosni, ali ni Vitez, Žepče ili Vareš nemaju Bingo. S druge strane, posluju u BL, Bijeljini, Prijedoru, Tesliću, Prnjavoru, Modriči, Zvorniku, Trebinju, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Derventi, Ugljeviku, Istočnom Sarajevu...
neki

#1193 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by neki »

mistek wrote: 14/06/2023 00:54 Inače, šta je fora da Bingo ne može upasti na tržište ni mizerno na područjima gdje su Hrvati na čelu općine? Da ne pričam o zapadnoj Hercegovini ili zapadnoj Bosni, ali ni Vitez, Žepče ili Vareš nemaju Bingo. S druge strane, posluju u BL, Bijeljini, Prijedoru, Tesliću, Prnjavoru, Modriči, Zvorniku, Trebinju, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Derventi, Ugljeviku, Istočnom Sarajevu...
Neum, Čitluk, Mostar, Odžak, Orašje?
Ozimician

#1194 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ozimician »

mistek wrote: 14/06/2023 00:54 Bingo ima 200 prodavnica širom BiH. Trebaju baš tektonske promjene da se njihova pozicija ozbiljno ugrozi. Nažalost, to je sad takav konglomerat pod Džambićevom kapom, da cjelokupna privreda previše ovisi o njemu.

Inače, šta je fora da Bingo ne može upasti na tržište ni mizerno na područjima gdje su Hrvati na čelu općine? Da ne pričam o zapadnoj Hercegovini ili zapadnoj Bosni, ali ni Vitez, Žepče ili Vareš nemaju Bingo. S druge strane, posluju u BL, Bijeljini, Prijedoru, Tesliću, Prnjavoru, Modriči, Zvorniku, Trebinju, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Derventi, Ugljeviku, Istočnom Sarajevu...
Obzirom da su ti krajevi poznati po korupciji i aparthejdu, vjerovatno bi morao dobro podmazati lokalnu vlast i trpiti poslije reketiranje lokalne vlasti, a procjenjeni promet u tim mjestascima vjerovatno pokazuje da mu se to ne isplati.

Koliko znam da Bingo postoji u Neumu, i to prilicno los, ali njegova klijentela nisu lokalci, nego ljudi koji svakako kupuju u Bingu, pa nastave to i na godisnjem odmoru.
tramvajtrojka

#1195 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by tramvajtrojka »

mistek wrote: 14/06/2023 00:54 Bingo ima 200 prodavnica širom BiH. Trebaju baš tektonske promjene da se njihova pozicija ozbiljno ugrozi. Nažalost, to je sad takav konglomerat pod Džambićevom kapom, da cjelokupna privreda previše ovisi o njemu.

Image

U Hercegovini imaju namex koji ih ubija nogama jer nisu uspjeli nigdje u Hercegovini da mu budu konkurentni po ponudi i cijenama , a i bingu se ne isplati davati vece plate radnicima u Hercegovini nego u ostatku drzave to su dva najveca razloga

I bingo grupacija lagano postaje novi Agrokor nažalost, sve vise i vise se udaljavaju od core businessa i ulaze u stvari u koje ne treba da ulaze, manipulacije dionicama, hotelima, kupovinom raznih firmi koje nemaju nista sa trgovinom, benzinske pumpe, i to se primjeti na core businessom gdje ove godine nisu započeli izgradnju nijednog novog objekta, i u narednim godinama to ce sve postojati izrazenije kako ebrd i ostali krediti krenu dolaziti na naplatu
Ozimician

#1196 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 14/06/2023 08:30

Image

U Hercegovini imaju namex koji ih ubija nogama jer nisu uspjeli nigdje u Hercegovini da mu budu konkurentni po ponudi i cijenama , a i bingu se ne isplati davati vece plate radnicima u Hercegovini nego u ostatku drzave to su dva najveca razloga

I bingo grupacija lagano postaje novi Agrokor nažalost, sve vise i vise se udaljavaju od core businessa i ulaze u stvari u koje ne treba da ulaze, manipulacije dionicama, hotelima, kupovinom raznih firmi koje nemaju nista sa trgovinom, benzinske pumpe, i to se primjeti na core businessom gdje ove godine nisu započeli izgradnju nijednog novog objekta, i u narednim godinama to ce sve postojati izrazenije kako ebrd i ostali krediti krenu dolaziti na naplatu
Ako cemo realno, Bingo i nema vise nekog prostora za sirenje u primarnoj djelatnosti u BIH, moze jedino pokusati nesto izvan granica.

Zbog toga je dolazak Lidla jako prizeljkivan, ne zato sto ce biti bolji nesto, nego jer ce se smanjiti mogucnost apsolutnog monopola.
tramvajtrojka

#1197 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 14/06/2023 08:33
tramvajtrojka wrote: 14/06/2023 08:30

Image

Ako cemo realno, Bingo i nema vise nekog prostora za sirenje u primarnoj djelatnosti u BIH, moze jedino pokusati nesto izvan granica.

Zbog toga je dolazak Lidla jako prizeljkivan, ne zato sto ce biti bolji nesto, nego jer ce se smanjiti mogucnost apsolutnog monopola.
Image

Razlika izmedju binga i namexa u Hercegovini je sto je namex jeftiniji mnogo više od binga, u Sarajevu ovi artikli su svi pola marke skuplji nego dole i sto je pohvalno unutrašnjost prosječne namex prodavnice je kud i kamo ugodnije od binga sto i nije tesko postići realno

A sto se tice sirenja na druge oblasti ljudi kupuju firme koje im nisu potrebne realno i to ce zastekati jer se sire megalomanski kupi ovo kupi ono, bez neke velike strategije sta uraditi za glavnim businessom jer ih je konkurencija pocrla pritiskati u njihovom tk kantonu sve jaci i jaci igrac postajr belamionix, u RS-u je tropic, Hercegovinu drzi namex i kort koji se širi velikom brzinom to su sve firme koje su imale strahovit rast zadnje tri godine
Ozimician

#1198 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 14/06/2023 08:39
Ozimician wrote: 14/06/2023 08:33

Image

Razlika izmedju binga i namexa u Hercegovini je sto je namex jeftiniji mnogo više od binga, u Sarajevu ovi artikli su svi pola marke skuplji nego dole i sto je pohvalno unutrašnjost prosječne namex prodavnice je kud i kamo ugodnije od binga sto i nije tesko postići realno

A sto se tice sirenja na druge oblasti ljudi kupuju firme koje im nisu potrebne realno i to ce zastekati jer se sire megalomanski kupi ovo kupi ono, bez neke velike strategije sta uraditi za glavnim businessom jer ih je konkurencija pocrla pritiskati u njihovom tk kantonu sve jaci i jaci igrac postajr belamionix, u RS-u je tropic, Hercegovinu drzi namex i kort koji se širi velikom brzinom to su sve firme koje su imale strahovit rast zadnje tri godine
Pa dobro, cudi me onda da se taj Namex na siri jos vise u unutrasnjost ako je tako kako pricas. Ja iskreno prvi put cujem za taj Namex, a nije da nisam obilazio Zap. Hercegovinu (doduse zadnji put 2020 god.).

To je super onda ako postoji takva konkurencija, jer to znaci da Bingo ipak ne moze postati Agrokor. Znaci da imamo zdravu konkurenciju u maloprodaji. :thumbup:
tramvajtrojka

#1199 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 14/06/2023 08:42
tramvajtrojka wrote: 14/06/2023 08:39

Image

Pa dobro, cudi me onda da se taj Namex na siri jos vise u unutrasnjost ako je tako kako pricas. Ja iskreno prvi put cujem za taj Namex, a nije da nisam obilazio Zap. Hercegovinu (doduse zadnji put 2020 god.).

To je super onda ako postoji takva konkurencija, jer to znaci da Bingo ipak ne moze postati Agrokor. Znaci da imamo zdravu konkurenciju u maloprodaji. :thumbup:
Ima poceli su se siriti Namex je krenuo graditi prvi objekat izvan Hercegovine u hadzicima

Image
Image

njihovi novi objekti su stvarno normala i ugodno sredjeni a taj vlasnik je uvoznik onih trend tunjevina i proizvoda i leda vode

Sto se Binga tice njih nece unistiti konkurencija toliko koliko su opasnost sami sebi, njih konkurencija mora tjerati da budu bolji npr. kao sto im je crvena jabuka na MD-u kako se radi posao i galerija okusa koju su upropastili u alti. Ko se sjeca prvobitne Mercatorove galerije okusa zna koliko je to bio bolji objekat od sadašnjeg Binga
sarajevsko_pivo

#1200 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by sarajevsko_pivo »

Naredne godine krece gradnja Bingo Mall u Sarajevu. :bih:
Post Reply