Jesu. Ja sam jednom prilikom, davno bilo, počeo preticati vozilo (lik je na ograničenju 40 vozio max. 20 jer je vidio policiju koju ja tad nisam vidio) na punoj, ali neka dva do tri metra prije isprekidane (pregledno bilo). 100 KM kazne (i bio sam sretan da nije oduzeta vozačka) i ubuduće ni centimetar prije isprekidane ne počinjem preticanje. Da sam dan kasnije uhvaćen u preticanju preko pune linije, trebalo bi mi opaliti kaznu od 500 KM jer ona od juče nije odgojno djelovala.drug_profi wrote: ↑07/06/2023 21:47 Tehnologija moze sve promijeniti. I nadzor raskrsca, i problem parkiranih u zabrani.
Samo politicka volja fali.
I dalje tvrdim da su kazne adekvatne standardu građanina koji zivi od prosjecne plate.
Za one kojima pare nista ne znace, treba uvesti prinudni drustveno koristan rad u radnim vodovima JP Ceste FBiH i komunalnim prduzecima za treci i svaki naredni prekrsaj u istoj kalendarskoj godini, kao i za one koji ne plate u roku 90 dana.
Sa prosječnom platom pregurati mjesec sa 100 KM (dobro, 50 KM u roku od sedam dana) manje ne da je avantura nego je avantura pregurati mjesec i sa punom prosječnom platom. O nižim platama da i ne pričamo.